Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SIEM

ANTYPERSPIRANT

Polecane posty

No właśnie, ja jestem w temacie (niestety) raka piersi i są zdania, że zatykanie ujścia gruczołów potowych powoduje gromadzenie się w nich toksycznych substancji, które miały być wydalone, co może prowadzić właśnie do raka piersi. Najczęściej znajduje się on w tej ćwiartce piersi, która znajduje się najbliżej pachy, co lekarze wiążą z używaniem antyperspirantów. Ale nie ma na to medycznych badań statystycznych. Ja wolę dmuchać na zimne i nie używam tego, tym bardziej, że po kilku różnych miałam uczulenia (dawno temu).

Gość pachnaca ale spocona
Mnie tylko troszke poszczypalo, po chwili juz o tym zapomnialam :) Dzis - sucho! Cos niesamowitego :) Ewa33- nie stosujesz zadnych antyperspirantow? Jak sobie radzisz z... no wiesz... nieprzyjemnym zapachem, ktory pojawia sie pod pachami? Czy nie przeszkadza Ci to?

pracuję w pomieszczeniach, gdzie nie jestaz tak bardzo gorąco i nie poce się mocno (co jakis czas mogę się \"przechlapać\" w łazience) na dworze jestem jakieś góra 2 godziny, to zwykły dezo jeszcze działa (zapobiega rozkładowi potu przez bakterie, co właśnie wywołuje wiadomy smrodek)

Gość SIEM
U mnie nadal sucho :)

a ja od kilku dni uzywam w kulce z Avonu...opóźniajćy odrastanie włosków i powiem Wam,ze sama jestem zdziwiona, bo po nim właśnie mam suchutkie pachy przez cały dzień...pozdrawiam

U mnie tez sucho :) A siedze w pomieszczeniu - temp. ok. 32 st :)

Gość SIEM
MAM PYTANIE- A CO Z GOLENIEM PACH? CZY MOGĘ SOBIE OGOLIĆ? PRZECIEŻ NIE BEDE CHODZIĆ Z TAKIM ZAROSTEM I W BLUZCE NA RAMIACZKACH?

Gość ładoga
ja zawsze używam secret key platinum exotic w sztyfcie... jest super :)

Siem - nie mozesz! Nawet na opakowaniu pisze, aby nie stosowac na podrazniona po goleniu skore. Ale bez przesady - ja ogoliam przedwczoraj, a wczoraj zastosowalam Antidral - zastosuje go przez jakies 2, 3 dni a potem sie ogole. Przez pare dni nie urosnie Ci dzungla ;)

Gość SIEM
Mam tam twarde włosy i jest ich dużo. A co z zapaszkiem jak nie ogole i bede go stosowac?

Gość kokoijk
ja używam antidralu i adidasa pomarańczowego, rewelacja jeden i drugi :)

Ktoś ta mwcześniej pytał czy antidral nie szkodzi zdrowi .., pot który nie wycieka pachami porostu wychodzi innym imiejscami .. może np wyjśc pod kolanami, Widzicie kobietki mówłam ze antidral wymiata :D dziś miałam wyniki matury i tak się denerwowałam i do tego te 34 stopnie na podwórku a paszki suchutkie :D

Siem, kurcze, przeciez przez 2 dni nie zarosniesz :) Nie musisz przeciez zakladac bluzki na ramiaczkach ;) A z zapachem - to juz sprawa indywidualna. Ja nawet, jak sie nie ogole, to nie ma to wplywu na zapach, nigdy nie smierdze.

U mnie 16 na zegarze, a ja nadal sucha! Nie wierze, doslownie nie wierze ;) :D

Gość SIEM
Po powrocie z pracy byłam cała mokra...cała oprócz pach :) Wprost niewiarygodne

Gość SIEM
Znowu posmarowałam sobie nim pachy. Tym razem mniej mnie piecze. Teraz wiem na 100% ze warto sie troche pomęczyc :) Martwi mnie tylko czy jest bezpieczny dla zdrowia (piersi)!?

Gość dziobkowa
ja uzywam od jakiego czasu meskiego Ols Spice Whitewater czy jakos tak i daje rade :) chyba sobie jaksi teraz gillette kupie albo nei wiem,ale na pewno to ebdzie emsski

Witajcie! :) Po calym dniu moge smialo napisac - spocilo mi sie wszystko oprocz pach :D Suche jak wior! Dzis tez po kapieli sie tym wysmaruje :) Siem - piszesz: "Teraz wiem na 100% ze warto sie troche pomęczyc" - nie wiem co prawda, jak mocno Ciebie swędzi, ale mnie porównywalnie do swędzenia, gdy psiknę się zwykłym dezodorantem z alkoholem :) Spróbuję go zastosować na stopy, ponieważ stopy niestety też strasznie mi się pocą :( Dziobkowa - tak jak wcześniej pisałam - po męskim antyperspirancie pociłam się o wiele mniej, ale niestety po południu na bluzce pojawiły się małe plamki. W porównaniu do damskiego antyperspirantu - i tak o niebo skuteczniejszy, ale Antidral ogłaszam wynalazkiem XXI wieku (zaraz po tamponach) ;) :D

Lusieczko: Cytat z linku podanego przez Ciebie: "Dezodorant A.T.W. nie blokuje ich wydalania. Kosmetyk natomiast nie dopuszcza do rozłożenia przez bakterie na skórze wydalonych już toksyn. Rozłożenie toksyn przez bakterie powoduje powstanie kwasu izowalerianowego - przyczyny nieprzyjemnego zapachu. Mówiąc krótko: dezodorant nie zapobiega wydalaniu szkodliwych substancji, a jedynie likwiduje nieprzyjemny ich zapach." Zatem - dezodorant ten - mowiac lopatologicznie - nie hamuje pocenia, tylko likwiduje nieprzyjemny zapach. A my tu mamy problem - co zrobic, zeby sie pod pachami nie pocic i wreszcie moc zalozyc inna bluzke niz biala / czarna... Wiec ja jednak podziekuje, ale sie nie skusze :)

I jeszcze jedno - zastanawiamy sie, jaki wplyw moze miec uzywanie preparatu, ktore zupelnie hamuje pocenie, na nasze zdrowie. Nie jestem ekspertem, ale logicznie patrzac na te kwestie, tak jak ktoras z Was wczesniej napisala: jesli pot nie wydostanie sie spod pach, wyjdzie innymi gruczolami potowymi - przeciez sa one na calym ciele (chociaz na pewno w niektorych miejscach na pewno jest ich wiecej). Co innego gdyby cale cialo posmarowac takim antidralem ;) Chociaz jestem ciekawa opinii jakiegos lekarza... :)

Sorki za bledy w ostatnim poscie :P

Gość SIEM
Witam :) W nocy piekło mnie o wiele mniej niż za pierwszym razem. Przespałam cała noc. Dzis mam znów suche paszki. Po raz pierwszy od bardzo bardzo dawna założyłam inna bluzke niz biala i czarna. Dziś mam zieloną.

Antyperspirant nie powoduje zatrzymania działalności gruczołów potowych - tylko zamyka ich ujście i tu leży problem. Pot już się wyprodukuje w gruczołach, ale nie ma jak wyjśc, gromadzi się w nich, po jakimś czasie rozkład ai wchłania, ale wiadomo, że nie jest to normalne, że nie wchlonie się tak do końca, bo to nie jest funkcja tych gruczołów. Jeśliby antyperspiant w jakis sposób zatrzymywał pracę gruczołów potowych to jasne - byłoby tak, jak mówicie, człowiek pociłby się przez inne gruczoły, chociaż wszystko po coś jest stworzone i po cos to działa. Pocenie jest fizjologiczną obroną przed przegrzaniem i przed toksynami.

A mnie wczoraj po uzyciu pieklo jeszcze bardziej.. rano mialam skore zaczerwieniona. Pachy suche. Dzis zrobie sobie przerwe :)

Gość SIEM
Ja też zrobie sobie przerwe. Wole tego preparatu nie nadużywać.

A kiedy Wy skoczycie pieprzyć o tym wydalaniu toksyn !!!! Sory ale mnie to denerwuje ..... mam np. koleżankę która wogóle się nie poci więc co ma sobie siedzieć i wyciskać spod pachy bo dostanie raka bo jej oraganizmu nie opuszczają toksyny ???... widocznie jakoś uchodzą z jej organizmu mimo iż się wogóle nie poci.

A jesteś pewna, że koleżanka nie dostanie raka? Że Ty nie dostaniesz raka? Nic nie wiadomo. Ale jeśli są choćby minimalne wzmianki o tym, że coś może powodować raka, to chyba lepiej tego unikać, niż potem mieć ew. kilka lat życia przed sobą (wypełnione walką o te kilka lat, szpitalem, zabiegami, bólem) i do piachu, prawda? Każdy robi, jak uważa, ale myślę, że warto dbać nie tylko o wygodę i urodę ale również, a raczej przede wszystkim - o zdrowie. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale chociaż na to co mamy - wpływajmy.

Gość tekaj
Popieram Ewe, moja przyjaciółka tez tego sporadycznie uzywa, ale sama uwaza, ze jednak nie wszystko jest ok z tym ze sie wcale nie poci, choc przeciez do tego dazyła:o Jednak nawet kobieta w aptece sprzedając jej ten preparat troche ją nastraszyła... Sama mam ten problem z nadmiernym poceniem sie, ale wole nie ryzykowac...