Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest jeden sposob

kto myje buzke mydlem i jest zadowolony?

Polecane posty

Gość jest jeden sposob

zastanawiam sie czy nie zaczac uzywac mydla np dove z 1/4 mleczka nawilzajacego, a Wy co o tym sadzicie?

Gość anonimowa ze slaska
ja myje twarz mydlem i jestem zadowolona, probowalam kiedys dove ale mialam po nim czerwona i piekaca skore, od pewnego czasu tylko mydelko bambino i mimo ze mam raczej wrazliwa cere jestem bardzo zadowolona

Gość anonimowa ze slaska
byl tez kiedys taki topik o dziewczynach ktore myly twarz plynem do higieny intymnej, musze przyznac ze sprawdzilam i tez bylam zadowolona i teraz uzywam na zmiane , czasami mydelko bambino a czasami plyn ziaja neutralny

Gość ja tez uzywam
mydla dla dzieci i jestem zadowolona. po prostu nie dam rady uzywac zadnych zeli czy plynow do mycia twarzy bo mi sie wydaje wtedy ze tak na prawde w ogole sie nie umylam :O a co do mydla dove to tez mam na nie uczulenie i skora juz po pierwszym uzyciu jest czerwona a potem tworza sie na niej takie strupki. fuuuuj :O

Gość najpierw używałąm
mydła Bambino, a teraz to nawet jakiegoś mocno zapachowego glicerynowego iżyję. Mam trądzik i tłustącerę od ho ho i chhyba lepiej wygląda po mydle... Do żeli pakująmnóstwo chemii... Jak bede w Rossmanie to kupie sobie mydełko Babyderm :D

to zobaczysz co po pewnym czasie stanie sie z towja buzia.Gratuluje!!!

Gość jest jeden sposob
hm, a rano, tez myjecie buzke? bo niektore kobitki tylko tonik krem i konieci

Gość martusia 18
dziewczyny najlepsze jest do mycia twarzy szare mydło!!! cały tradzik mi zniknoł poleciła mi go pani dermatolog, skóra jest teraz aksamitna i nawet sie nie błyszczy

Gość to nie jest najrozsądniejsze
zobaczycie po jakimś czasie

jak mozna rano nie umyc twarzy??/O co ty sie wogole kobieto pytasz???

Gość anonimowa ze slaska
rano tez myje, ale zazwyczaj plynem ziaja gdyz jest delikatnieszy od mydla. po toniku mam jakies czerwone placki i twarz mi sie kleji

Gość jest jeden sposob
a dlaczego uzywanie mydla jest nierozsadne, mozesz powiedziec czemu?

Ja myje buzke mydlem juz od ponad roku chyba i jest idealnie. I dodam jeszcze, ze buzke myje tylko wieczorem. Rano tylko woda termalna (i to malutko!) i koniec.

gdyz strasznie wysusza skore i nie zawiera odpowiedniego ph dla skory.Na poczatku moze bedziesz widziala jakies efekty ale zobaczysz po pewnym czasie.

Gość jakośkiedyśludzie
używali normalnego mydła i żyją!! I mieli lepsze cery od naszych. Też kiedyśużywałam żeli i tony różnych kosmetyków dziśuważam to za GŁUPOTĘi napychanie kieszeni koncernom, a ktośkto uważa że myć buzie nalezy tylko zelem jest właśnie ofiarą kampanii reklamowych... I tak każdy zrobi co uważa, ja wole mydło.

Gość anonimowa ze slaska
co zobaczymy po jakims czasie?kiedys nie bylo takich wynalazkow jak zele do mycia twarzy itp. a moja babcia pomimo ze ma ponad 80 lat to uwazam ze jak na swoj wiek ma swietna cere, pamietam ze zawsze myla twarz mydelkiem glicerynowym

Gość o masz ci los
nie mówi się "czemu" tylko "dlaczego"

Dodam jeszcze, ze odkad przestalam przesadnie dbac o twarz (tak tak, mam tez ma mysli ranne szorowanie, kremy, toniki i inne cuda) cera kolosalnie mi sie poprawila i jest naprawde nie przesadzajac LADNA (w koncu! A dlugo tak nie bylo) ! Mam takze wrazenie, ze teraz \"sama\" zwalcza ewentualne niedoskonalosci, ktore pojawiaja sie czasem przed miesiaczka. Uzywam mydla anybakteryjnego-siarkowego \"Barwa\".

Gość jest jeden sposob
matko, ale blad, to nie jest topik poswiecony poprawnym formom gramatycznym w jezyku polskim;) czemak na nastepne wypowiedzi

Gość myszkaaaa
Ja myję kostką myjącą dove specjalną szczoteczką do twarzy. Od tej pory moja cera jest czysta i nie pojawiają się zaskórniki i inne tego typu wstrętne rzeczy!

Gość anonimowa ze slaska
agula- a ja uwazam ze moja skora wyglada o wiele lepiej niz wtedy kiedys wlasnie uzywalam roznych zeli, tonikow itp. teraz tylko mydelko + krem oliwkowy ziaja i mam naprawde gladziutka skore , nawet ostatnio poznany chlopak mi poweidzial ze mam jakas wyjatkowo delikatna i mila w dotyku skore (o twarz mu m.in chodzilo)

Gość madalenka2222
Co do Dove, to uwazam, ze jest troche przereklamowane z ta 1/4 kremu nawilzajacego... Ja mam uczucie wysuszonej i sciagnietej skory po nim (twarz po mydle). Zreszta balsam do ciala tez jest jakis dziwny. Owszem, kosmetyki Dove pieknie pachna, ale ja po uzywaniu balsamu do ciala przez pare dni zauwazylam, ze strasznie mi sie skora wysuszyla.

nie wystarcza Ci juz te co masz??/I tak kazda skora reaguje inaczej.Dopoki nie sprobujesz to sie nie przekonasz??Czy mydlo jest tak bardzo drogie zeby nie wyprubowac???Tylko zawracasz glowe???

Gość jest jeden sposob
kiedys ktos tu powiedzial, jakas kosmetyczka ze do skory suchej trzeba uzywac mleczka a do tłustej zelu nie mozna tego i tego, co o tym sadzicie?

Gość tak oczywiście ...
ale kiedyś nie było takich zanieczyszczeń jak dziś! Mydła nie mają takiego Ph jakie potrzebuje skóra twarzy, nie posiadają też odpowiednich składników odżywczych, środków ładgodzących itd. Skóra może wam się odwodnić i szybciej pojawią się zmarszczki. Oczywiście to wasz wybór. Jeśli natomiast wolicie mydełka to polecam tzw kostki myjące do twarzy - z pewnoscią znajdziecie coś w aptece.A jeśli nadal nie wierzycie zapytajcie dermatologa.

Gość Cath
Ja myję buźkę kostka myjaca IWOSTIN, która podobno nie jest mydłem bo nie zawiera mydła w składzie :) Fakt, kostka jest super - pieruńsko droga też :) Ale chciałam dodoac cos d wypowiedzi magnl - ja też zauwazyłam że moja skóra, cera sama wie co robic i jak - gdy zostawiam ją w spokoju to dochodzi w błyskawicznym tempie do siebie niż gdy katuje ją żelami, tonikami, kremami :)

Gość anonimowa ze slaska
a co do dermatologa, kiedys bylam bo cos mi dziwnego wyskoczylo na twarzy i pani dermatolog poradzila mi myc twarz szarym mydlem

tak bo szare mydlo jest dobre ale nie caly czas.Na zmiane z jakims zelem.

Gość ja tez uzywam
tonikow i podobngo badziewia probowalam uzywac jak mialam jeszcze mlodzienczy tradzik (czyli jakies 7 lat temu). ale od tego czasu przerzucilam sie na mydlo i do tej pory mam piekna cere a moje kolezanki zakochane w zelach maja swiecaca sie jak psu jaja buzie :O skora nie jest przesuszona bo jest przyzwyczajona do takich zabiegow. poza tym nie uzywam mydel typu luksja czy fa tylko mydelek dla dzieci ktore sa delikatniejsze. :)