Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopoty to moja specjalnosc

W daleka podróż z kotem

Polecane posty

Czy mozna jechac z kotem w dosc daleka podroz? czy bedzie sie bardzo meczyl? mieszkam w katowicach a jade na mazury. naprawde nie mamy z kim go zostawic, musimy go wziac ze soba. mamy transporter, kot jezdzi w nim do weterynarza (tylko ze to ok 15 min drogi), kladzie sie i lezy. czy kotom ew. daje sie jakies srodki? zeby byly takie "otumanione", bardziej senne, zeby nie odczuly tak jazdy?

Gość wtorek
Ja nie jezdze ze swoim kotem. Z roznych przyczyn. Ale jezdze z psem do Polski ( ok . 12 godz.) i musimy dawac mu tabletki takie jak dla ludzi , ktorzy maja problemy gdy jada autem.

Pogadaj z weterynarzem :) Są specjalne transportery dla kotów, które wybieraja się w długą podróż (tylko, że sa dość drogie).

Ja czasem wożę swojego na odległość 30 km, nie daję mu żadnych środków, ale kot źle to znosi. Tym bardziej w takie upały. Nawet, jak nie jest tak gorąco, to kot zieje jak pies (to nie jest normalne) i widzę, że się męczy, ale czasem nie mam wyjścia. Może faktycznie warto zajrzeć do lek. wet., chociaż z drugiej strony środki uspokajające generalnie powodują wysuszanie błony śluzowej, w taki upał to może być niebezpieczne. ---> Katarina, pozdrawiam

Ewa 🖐️ Jak temat o kocie to sie pojawiamy ;) Moje koty źle znosza upały - cały czas leżą na balkonie - zrobiłam im \"domek\" z kartonów, żeby miały trochę cienia :D

Mam czteromiesiecznego persika i za tydzien bede jechac z nim z Francji do Polski. Ok. 1000 kilometrow. Do tej pory kicia lubila jezdzic samochodem, zobaczymy, jak bedzie teraz. Postawie kuwete na podlodze, wlacze lekko klimatyzacje....

Moja w domu to sobie nawet radzi. Od czasu do czasu (raz dziennie) wkładam ją do wanny i polewam wodą w nadziei, że jej to pomaga :) , bo mi owszem (Kitka nie protestuje, to chyba jest ok). A w ciągu dnia siedzi sobie na balkonie (wschodni, to po 12.00 jest cień) albo jak zwykle, na kanapie. Je mniej, pije więcej i jest ok.

Gość moja koteczka
ma takie małe niebieskie tableteczki na podróż od weterynarza - niestety nie pamiętam jak się nazywają, ale myślę, że każdy weterynarz będzie wiedział, co przepisać w takiej sytuacji. to jest naprawdę długa podróż, juz dla człowieka męcząca, a co dopiero dla zwierzaka - idź koniecznie po jakieś farmaceutyki dla niego - ułatwią z pewnością podróż. pozdro 👋

i tak ide przed wyjazdem do weterynarza bo szczepienia mu sie pokonczyly to popytam lekarki co i jak. nie chce go brac ze soba bo wiem ze bedzie sie meczyl ale naprawde nie mam wyjscia. jesli chodzi o upaly to on potrafi godzinami lezec na balkocie w ta duchote jaka teraz panuje, raz idzie do slonca, raz do cienia ale i tak nawet w cieniu jest strasznie goraco