Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bratmojejsiostry

przepuklina jądra miażdzystego

Polecane posty

Gość Spadłam
Furman :) Z humorem przeważnie u mnie ok,chyba,że boli mnie goffa :) Przed świętami mam jakiś zdwojony,bo chyba bedą jakieś prezenciki co nie ? :D Pozytywna . Sporadycznie może zdarzyć się złamanie wyrostka kolczystego podczas wykonywania tego " cudu ",bóle po odwarstwieniu mięśni,ale,żeby przez rok ? Nie robiono Ci kontrolnego rezonansu po....chyba,ze nie doczytałam ,a czytam w okularach,bo ja tu chyba najstarsza z Was :D Nikt Cię nie uprzedzał,że możesz po prostu tego silikonu nie tolerować ? Po ilu szpitalach dzwoniłaś pytając gdzieś o termin ? Wiem,że krótko czeka sie w Mielcu w miarę nowy szpital i lekarze ok wiem teraz koniec roku wszędzie moze być ciężko na NFZ. Furman ma pewnie tak jak ja ,wycięta część dysku ,zasiatkowane,bez zbędnego silikonu,bo siatkę Pozytywna masz tą sama co my na NFZ i to wszystko za 0 zł jeśli chodzi o naszą osobistą kieszeń przy czym bynajmniej nic nas nie uwiera.Ja Tobie bardzo wspołczuję i szukaj kochana pomocy ,choć jak ktos pisał jeden lekarz po drugim niechętnie poprawia,bo jak cos się spaprze to zawsze jest na tego co poprawiał,a nikt nie chce tego miec na swoim koncie. Mój lekarz ma rację ,że implant jakikolwiek to ostatecznosc i czytajac ,że nic to nie dało tylko sie w tym mocniej utwierdzam .

Gość furman 35
POZYTYWNA tak myslalem ze to to Kwiek stanislaw tylko on bierze takie bajonskie sumy i ma prywatny gabinet w Mikolowie juz go nie ma w CSK ligota ciekawe z jakiej przyczyny , czemu sie boisz napisac akurat jego nazwiska a inne piszesz niech ludzie wiedza powinion teraz wziazc ci szybko zalatwic termin na nfz i naprawic to co spiepszyl w szpitalu w ktorym pracuje na etat /chyba ze juz tylko rozwala ludziom kregoslupy priv i nie ma stalego etatu / moim zdaniem cie oszukali jak jest przypadek do operacji to na zabieg od wizyty z rezonansem czeka sie 4-8 tygodni w Katowicach ligocie gorzej z rezonansem bo na nfz 6-8 mcy ale priv to400pln bez kontrastu/ przed pierwszym zabiegiem mozna bez / po zabiegu juz tylko z kontrastem ok650pln / rezonans robi helimed katowice tel 32 355 95 10 32 7894951 jak lekarz robi maloinwazyjna priv i nie wyjdzie to potem poprawia w swoim szpialu na nfz i to w miare szybko spotkalem sie z takim przypadkiem /kolega z sali szpitalnej / dok Krawczyk robil mu priv w goczalkowicach a potem poprawke w ligocie pacjent byl w kilka dni po zabiegu poprawkowym w bardzo dobrej formie jak Kwiek nie bedzie chcial ci pomoc to wal z tym do Krawczyka bo rzeczywiscie po innym to nie chca poprawiac ale on sie tego moze zlapac poszukaj dobry neurochirurg pl czy cos takiego tam sa dokladne info na nich

Gość furman 35
SPADLAM chyba bedą jo juz żech dostoł geszenk i to fest ale ni beda chwolil . LILIANKA dzienx za cieple pozdro statam sie jak moge choc mam naprawde malo czasu otwieram dzialalnosc gospodarcza tyle spraw i roboty naraz odzwyczajilem sie od pracy i nie wiem jak to ogarnac ale narazie sie wszystko udaje ciekawe jak bedzie dalej pozyjemy zobaczymy. Zdrówka wszystkim hejka

Gość Spadłam
furman :) :D Widzisz to co ja ? nikt nie pisze :( a skoro tak to może jednak pogodomy po naszymu o tych gyszynkach bez zodnyj tam chwolby :) Pozdrówka i zdrówka dla wszystkich .No nie godejcie,że wszyscy ino leżycie :D

Gość Przemek1988
Ja tylko leże i leże i raz za kiedy wstanę na 2-3min. Może polecacie jakąś domową rehabilitację?

Furman, To już Kwieka nie ma w Ligocie? no nieźle,ja byłam u niego na kontroli po operacji dwa razy...raz pryw. a potem pojechałam na wizytę już do Ligoty..za każdym razem mówił to samo...tak może być!! Ale ja z bólu nie umiem wytrzymać!! Już nie chcę do niego chodzić,straciłam zaufanie do tego lekarza...nie oddam się trzeci raz w ręce fachowca,który nie potrafi mi pomóc.Teraz jak na to spojrzę z perspektywy czasu,to widzę jak zostałam wmanewrowana...przecież ja już byłam na izbie Przyjęć i stamtąd lekarka mnie odesłała,nastraszyła tradycyjną operacją i dała wizytówkę do jego gabinetu.Niezły marketing. Jak się zastanawiałam,czy się poddać tej pierwszej jeszcze operacji,to Pan doktor się mnie zapytał,czy chcę żyć w bólu...no i zafundował mi teraz taki ból,że szkoda gadać. Na pewno skorzystam z namiarów,które mi daliście. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość furman35
POZYTYWNA Na pewno Kwieka od sierpnia niema w ligocie bo to bardzo rozleklamowany n chirurg i sprawdzalem po oddzialach jak rowniez pytalem na recepcji swego czasu nawet myslalem aby skrzystac z jego uslug gdybym to zrobil to nie wychylal bym szklaki johnnie rowniczka w tej chwili bo nie bylo by za co

Gość furman35
Konczy mi sie przesyl na blueconnecie wiec moze byc cienko z postami .

Gość furman35
SPADLAM tyś chyba z ty czesci swiata trzo czeba jak mozesz to przyznej sie publicznie kaj mieszkosz moze sie bez przypodek spotkomy kaj na trasie a o tym geszenku to nie moga piac publicznie . przepraszam za błędy ale te literówke to zzera blue connect niedługo bedzie kabel ino sie skonczy umowa

Do Furman, Dzwoniłam na rejestrację w Ligocie i okazało się,że dr.Kwiek nadal tam przyjmuje...Pani oczywiście powiedziała,że nikt inny mnie nie będzie chciał leczyć...na siłę zapisałam się do dr.Rudnika ale muszę czekać 10mies.na wizytę...zgroza

Gość TUNING
Czesc! Jestem 1,5 miesiaca po mikrodiscektomi L4-L5 , ale nadal odczuwam bole i czasem dretwieje mi prawa noga ,czesto bol promieniuje do uda ,zaliczam wlasnie fizjoterapie (laser,magnetronik),ale bez poprawy. Nie wiem co dalej, czy jakas inna rehabilitacja,jesli tak to kiedy? Czy po takiej operacji jest szansa powrotu do zdrowia? Jakie sa ograniczenia po takiej operacji? Chirurg ktory mnie operowal mowil ,ze moge prawie wszystko, inny do ktorego chodze prywatnie mowi,ze prawie nic nie moge.Zolzylem w ZUS papiery do sanatorium,czy to moze pomoc? Jestem z Warszawy,okazuje sie ,ze trudno znalesc tu dobrego lekarza. Czy jest tu ktos po takiej operacji? Jesli tak to jak sie czuje i jak przebiegala rehabilitacja? Prosze o odzew. Pozdrawiam Cierpiacych..

Gość Spadłam
Pozytywna . Skoro masz czekac tyle na wizyte z NFZ zadzwoń do Rudnika prywatnie,jak będzie trzeba juz on Cie upchnie na NFZ duzo wcześniej. Adam Rudnik 32/253 75 74 Katowice ul.Warszawska 40 wtorki od 16. Nie wiem ile kosztuje wizyta. Przemek Ty duzo lez,wstawaj co godzine przynajmniej na 5 minut.Cwiczenia na razie tylko izometryczne i na razie tylko nog.Jedna noga podkurczona druga prosto i naciągasz palce do siebie wytrzymujesz kilka sekund,rozluźniasz i tak kilka razy,poza tym krażenia stopą kilka razy w prawo potem w lewo,potem zmiana ta noga,która ćwiczyla jest podkurczona a druga ćwiczy to co napisałam. Mam nadzieje,że wiesz jak nalezy wstawać.Ten ból nogi jest inny niz przed operacją ? Tuning. Nom cóż to rodzaj plastyki czasem skuteczny czasem nie .Jesteśmy po tuningu,ale nie takim na przyspieszenie,trzeba zwolnic obroty :) Ćwicz w domu ćwiczenia izometryczne . Furman :) Jak juz sie bydziesz kuloł tom furom w kierunku Zobrza,to zatromb ino nie za fest co sie nie wystrasza i nie wykopyrtna :D No to życza Ci dugiego tego kabla wkrótce i wiela takich geszynków co to sie o nich nie pieje :) Kochani Wszystkim życzę dużo dobrego,przedewszystkim poprawy zdrowia ,bo to dla nas priorytet i dla wszystkich cierpiących coraz mniejszego bólu aż do ustapienia włącznie . Wesołych Świąt . Ps.Mnie jakos od kilku dni nic nie dolega nie wiem czy to dobry znak czy co ?Jak mnie czasem gdzies cos dziabnęło to wiedziałam,że żyję :P 🖐️

Gość Spadłam
Zapomniałam :) Tuning jak to nie macie dobrych lekarzy uruchom no google :) Górski -szpital Bródnicki P.Baranowski-Raszyn-Konstancin ,a o sanatorium pisałam wcześniej poczytaj .Pozdrawiam i zmykam bo 200 uszek do zrobienia czeka :D

Gość Przemek1988
No ból jest inny ale od wczoraj jest coraz lepiej umiem wstać sam z łóżka i pochodzić po domu. Dlaczego pytasz o ten ból?

Do Spadłam, No tak...nie mam wyjścia,trzeba pryw.tylko tak się zastanawiam,czy w razie konieczności będzie chciał się podjąć leczenia,skoro dr.Kwiek pracuje na tym samym Oddziale.Nie chcę wywalić kasy o odejść z kwitkiem a widzę,że coś jest nie tak ze mną.Na wysokości stabilizacji wyskoczył mi jakiś guzek...może jednak pójść do dr.Majchrzaka?już nie wiem co robić.Jeśli pójdę pryw.na wizytę,to skierowanie na rezonans też będzie prywatnie... Dostałam dzisiaj drugi zastrzyk w kręgosłup -blokada i dalej boli,nawet jeszcze bardziej..

Gość furman 35
POZYTYWNA wczesniej podalem ci aktualne namiary na Rudnika Warszawska 40 juz nieaktualna tz maju juz przyjmowal na witosa priv numer 601 464621 bezposrednio na jego komóre

Gość furman 35
POZYTYWNA sorry za info o dok Kwieku ale jak bylem na zabiegu na ligocie to go nie bylo /moze byl na urlopie poczatek sierpnia/ jeszcze raz sorry za bledne info. Ja osobiscie bym szarpal Kwieka niech poprawia co spiepszyl oczywiscie na nfz . blokady bralem ponad 2 mce nic nie dawaly

Gość furman 35
TUNING wychodzi na to ze za bardzo sie spieszysz daj se troche czasu i luzu inaczej z tym paskudztwem sie nie da . SPADŁAM byl zech przedwczorej w zabrzu dwiesta uszek no fajnie ,pzed chwilą zech skonczył pasztet 2 kilo nie wlazlo ty kaczce do życi i wysaje nie wiem co zrobic z tym pasztetem

Furman, Nic się nie stało...jestem wdzięczna, za wszystkie informacje,mam teraz kilka dni na zastanowienie się co dalej...co do dr.Kwieka,to jak byłam na wizycie kontrolnej,to powiedział,że tak może być...i muszę jakoś tym bólem wytrzymać.Tylko jak to wytrzymać? Straciłam zaufanie do tego lekarza,bo mój stan przed operacjami był o niebo lepszy!! Nie chcę,żeby na mnie eksperymentował,poza tym po prostu mnie spławił..twierdząc,że tak musi być. Mam jeszcze jedno pytanko,czy te blokady u Ciebie też powodowały większy ból,bo mnie kurczę okropnie boli..lekarka wkuła mi się w najbardziej bolące miejsca,może to dlatego?

A tak w ogóle to brałeś też blokady?jak się teraz czujesz? jeśli lepiej,to co Ci pomogło?domyślam się,że operacja.. Dajesz radę pracować?ja sobie znalazłam fajną pracę,mam ofertę od stycznia,tylko jak ja ten ból wytrzymam,no i w nowej pracy będe musiała udawać,że wszystko jest ok..

Gość furman 35
POZYTYWNA ta babka na recepcji w ligocie jest calkiem do rzeczy da sie z nia dogadac do Rudnika sie czeka najdluzej bo jest najlepszy ale jego kreca czachy ledzwiowy troche mniej mozesz jeszcze sprobowac Krawczyka w przypadkach podobnych do twego sie sprawdzal i poprawia po innych . SPOKOJNYCH I ZDROWYCH SWIĄT DLA WSZYSTKICH

Gość furman 35
Bralem blokady na nfz kwiecien maj okolo 120 wstrzykow 4 w kwadracie w miejscu uszkodzonego dysku i jeden w obolala noge nazwa blokada nerwu obwodowego cos tam pelnej nazwy nie pamietam chodzilem na zabiegi srednio 3 razy na tydzien . teraz sie czuje dobrze w dwa mce po zabiegu juz tak bylo mi sie udalo , po zabiegu 4.5 mca nic nie robilem tylko dbalem o plecki teraz dopiero sie chwytam roboty tak na dobre to po nowym roku . Zalezy co chcesz robic ja ide na taksowke mysle ze to dobre rozwiazanie

Gość furman 35
POZYTYWNA u mnie chodzenie na te blokady dzialalo bardziej na psychike /zeby nie siedziec w domu zeby isc do ludzi bo szlo zgłupiec w tych czterech scianach/ bol byl taki sam doktorka co mi to robila dawala nadzieje na poprawe wiec chodzilem

Gość mieszkam na 1 piętrze
..Jest taki czas, co łzy w śmiech zamienia, Jest taka moc, co smutek w radość przemienia, Jest taka siła, co spełnia marzenia, To właśnie magia Świąt Bożego Narodzenia... Przede wszystkim ZDROWIA!!

Gość Spadłam
Pozytywna z tego co ja wiem to Majchrzak wszelkie skierowania na badania z wizyt prywatnych dawał na NFZ i ludzie na rezonans czekali krócej nie wiem czy on cos przyspieszal,czy w rejestracji na rezonans kierowali sie jego autorytetem tego na prawde nie wiem w Sosnowcu ogólnie jest osobny budynek do rezonansu ma to podobno jakis prywaciarz,robia i prywatnie i na NFZ.Ja na rezonans najdłużej czekałam 3,5 miesiąca skierowanie z poradni neurochirurgicznej w Sosnowcu,bo tam jeżdżę na kontrole.W sumie miałam juz 3 rezonanse.Ja miałam jedna blokade po operacji a to tylko dlatego,że po 3 miesiącach wysłano mnie w góry do sanatorium i miało pomóc mi chodzić po górach :D nie pomogło wręcz przeciwnie miałam jakby przyszyte obce nogi < tak czułam >po tej "cudownej " blokadzie miałam wiekszą sztywnosc mięśni i mniejsze czucie jesli chodzi o prądy. Furman :D Bylo ty kaczce nie robić tak fest mocnego liftingu życi to by sie jej smiesciło :DTeraz to wyslij jom na przeswietlenie :D Przemek pytałam,bo jeśli ból jest inny niz ten sprzed operacji ,to oki.

Gość Przemek1988
O to dobrze:D heh a ja sobie ćwiczę tak jak mi napisaliście. To chyba pomaga już sobie chodzę po domu:)

Życzę Wszystkim i sobie wraz z Narodzeniem Pańskim duuuużo zdrowia, abyśmy nigdy nie musieli pojawić się ponownie na stole operacyjnym, a Pozostałym, by pomogły same rehabilitacje, a poza tym bogatego Gwiazdora i wiele uśmiechu w Nowym Roku. Trzymajcie się cieplutko :-)))))

Wszystkim życzę Świąt bez bólu, z uśmiechem i dużo wiary w lepsze czasy....oby nadeszły. Wesołych świąt kochani :)

Gość amor35
Witam po przerwie. ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDROWIA, ŻYCIA BEZ BÓLU , SPOKOJU, RADOŚCI I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE. A OSIĄGNĄĆ MOŻNA WIELE MAJĄC ZDROWIE . . .