Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowinka3

BRAK AKCJI SERCA W 6tyg6d

Polecane posty

Gość nowinka3

Witam wszystkich i mam takie pytanie:otóz byłam kilka dni temu na usg.Wielkość 24,50mm czyli 6tydz i 6 dzień(ja wyliczyłam 7tydz i 3dzień), ale nie widziałam bijącego serduszka.Czy mam sie czym martwić,czy któraś z Was miała podobnie??Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!!Pozdrawiam!!!

a co powiedział lekarz, może tylko tobie nie pokazał bijącego serduszka ?

nowinka, usg chyba robił lekarz-co on ci powiedział??? Serce zaczyna bic koło 21. dnia od poczęcia. Co mówi lekarz???

Gość lorneta
A wymiar, który podałaś jest wymiarem pęcherzyka ciążowego, czy zarodka?

Gość święcie oburzona
Kolejna podpucha. Coś dziwczyna liznęła i cos jej świta, ale nie pomyślała, że USG robi lekarz i od razu mówi, jesli coś jest nie tak. Nudzi jej się!

Ty nie widziałaś, czy lekarz nie widział? Jeśli lekarz powiedział, że wszystko w porządku to na pewno tak jest.

Gość nowinka3
Uważam ,że moje pytanie wcale nie jest głupie i nie rozumiem niektórych kretyńskich komentarzy! w wielu postach czytałam że w serduszko bijące można zobaczyć po 5 tygodniu ciąży,dlatego zastanawiam się czemu u mnie nie było widać!! Tak podałam wielkość pęcherzyka.

Nowinko jeśli lekarz nie mówił, że jest źle to się nie martw, ja też nie widziałabym sama podczas pierwszego usg serduszka, gdyby mi doktorek nie pokazał, dokładnie w którym miejscu tyka...a gdyby naprawdę serduszko nie biło (tfu, tfu) to na pewno nie póściłby Cię tak po prostu bez słowa do domu.

Czy na opisie usg masz coś takiego jak skrót ASP? A jeśli tak, to co przy tom skrócie napisał lekarz?

Gość nowinka3
Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy,no może niepotrzebnie panikuję,ale juz pokochałam tę fasolkę z całego serca.Na zdjęciuu z usg nie widzę skrótu ASP.

Być może, że lekarz poprostu nie wsłuchiwał się w serduszko i tyle. A swoją drogą, jeśli coś Cię niepokoi, to pytaj lekarza. Inaczej można zwariować z niepewności {czesc] Pozdrawiam.

Gość lorneta
Przy tak małym pęcherzyku ciążowym zarodka jeszcze nie widać, a co dopiero serduszko, które przecież jest jeszcze mniejsze. Odczekaj jakieś 2 tygodnie. Wtedy zobaczysz.

Gość lorneta
Ja zobaczyłam dopiero pierwszy raz w 8 tygodniu.

Gość szyt
a ja w 6tyg liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiączki widziałam serce i dosć duży zarodek. w 8 tyg zarodek 2 cm i bardzo widoczne serduszko. przy poprzedniej ciazy nie idziałam do końca 9 tyg i skończyło sie poronieniem także w 6 tyg powinno byc widać zarodek

Gość szyt
widziałam tez zaczątki rżczek i nóżek nie mówiac już o całej reszcie ciałka. cudowne uczucie

Gość nowinka3
zarodek widziałam,z opisu wynika ze8 cm

Gość nowinka3
nie 8 pomyłka sorry

Gość -----------------------
nowinka, 8 cm w 6 tc? cos chyba porecilas...

Gość taka ja
jasne skoro lekarz nic nie powiedzial sam nie jest pewny u mnie tak bylo kazala przyjsc za tydz a potem powiedz ze niestety.....poroonienie

Gość smutne to
w tym przypadku to najprawdopodobniej obumarła ciąza. Przechodziłam przez to pól roku temu. Będziesz miała zabieg usunięcia płodu. Ta tragedia dotyka wielu kobiet

Gość SYLWKA
ja miałam dwa razy usg-mój lekarz wysłał mnie do innego bo nie widział bijącego serduszka.Ten drugi też nie zauważył,troche się boję ale mam nadzieje ze będzie ok.Mam takie objawy jak mdłośći,częste robienie siusiu i ciągłe zmęczenie. nowinka3 i co u ciebie ? Mam nadzieje ze dobrze. Daj znać.

Gość SYLWKA
ja mam na wyniku usg FHR |+| wiecie co to oznacza ? Prosze o odp.

Sylwka - jeśli masz napisane,że FHR + to znaczy,że serduszko u płodu bije :)

Gość Kasia CCC hyhy
Jakaś ty mądra Kasiu, aż przykra : Słowniczek USG GSD - średnica pęcherzyka ciążowego, CRL - długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli odległość między szczytem główki a kością ogonową, BPD - wymiar dwuciemieniowy główki (szerokość główki od skroni do skroni), HC - obwód główki, AC - obwód brzuszka, FL - długość kości udowej, AFI - indeks płynu owodniowego, ASP (FHR) - akcja serca płodu, mierzona liczbą uderzeń na minutę, TBD - wymiar poprzeczny klatki piersiowej, APBD - wymiar przednio-tylny klatki piersiowej.

Gość SYLWKA
DZIĘKI DORIS 26👄 nawet nie wiesz jaki kamień spadł mi z serca:-)

Gość koszatka
24,50mm czyli 6tydz i 6 dzień - bzdura. W 6 tygodniu ciąży zarodek ma około 7 mm, a nie 24..... sorry

Koszatka - czytaj ze zrozumieniem, a nie oburzaj się od razu - 24,5mm ma pęcherzyk ciążowy, a nie zarodek...

Gość misslady87
moj pecherzyk w 5 tygodniu ma 50mm, ale nie widac zarodka jeszcze... ponoc zaczyna byc widac 6-7t

Gość uo mamooooooooo
serce ma byc widoczne po 8 tygodniu ciazy a nie, ze powinno byc widac w 5-6 W 5-6 moze nie byc widoczny zarodek a co dopiero serce...