Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za11zu

jak powstaje doktorat

Polecane posty

Gość Remika77
Ja powiem tak. Jak najdalej od tego G..... Swój doktorat robię od 8 lat choć już 2 lata temu myślałam że kończę. Wszystko szło ku dobremu końcowi i nagle dowiedziałam się od promotora : "mam jeszcze dla Ciebie wiele pomysłów i zadań" i "rób co Ci każę, a jak nie to nie musisz więcej przychodzić". Człowiek zmienił się nie do poznania. To zwykły bandycyzm, w białych rękawiczkach. Uczelnia (państwowa, jedna z bardziej znanych) redukuje etaty, bo jest zadłużona po uszy, a doktorant w takiej sytuacji to rewelacyjna darmowa siła robocza. A w katedrze jest 3 profesorów na 5 pracowników w ogóle. Ktoś na nich przecież musi pracować. O tak właśnie powstaje doktorat.

Gość zaoczny
,,MASAKRYCZNE SĄ STUDIA DOKTORANCKIE ZAOCZNE, PORODIA, ZRESZTA KAZDE STUDIA NAWET LICENCJACKIE ZAOCZNE TO DLA MNIE ŻENADA DLA NIEUKÓW,KTÓRZY MAJA KASE I PŁĄCĄ KASĘ ZA OCENY, LUB MAJĄ BOGATYCH STARYCH I ONI IM PŁACA A POTEM ŚWIECĄ OCZAMI JAK CO PRZYJDZIE DO CZEGO" 1) tak, jest to parodia bo studia nas nie interesują - interesują nas pieniądze 2) Tak rodzice nam płacą a potem my opłacamy swoim dzieciom - tak to działa 3) ,,jak przyjdzie co do czego" - nie przyjdzie bo to nie ,,robię" ja tylko mój menadżer, architekt , kierownik, sekretarka - ja tylko nakreślam ogólne ramy rozwoju w firmie - a tego w szkołach nie uczą - tego dowiadujesz się jedząc obiadki z ,,bogatymi" ludźmi, radnymi, posłami, sędziami itd. Grając w tenisa z synami równych Tobie. Osłuchując się przez 20 lat życia ,,jak to wszystko wygląda i jak się odbywa i jak robi". A nie na dziennym ,,zarządzaniu" gdzie uczysz się filozofii lub historii myśli ekonomicznej. Jak któryś podskakuje tak jak Ty to go wypxierdaxam z roboty - nie pasuje - idź swoje żale wylewać gdzieś indziej. 4) meritum - doktorat jest dla pasjonatów - jeżeli ma on cokolwiek zaznaczyć to powinien być poparty licznymi publikacjami naukowymi - i to nie skryptów dla tępych studentów tylko publikacji wnoszących coś do dyskursu naukowego. Jeżeli skończyłeś prywatną uczelnie - przygotuj się na mały szok - poziom jest generalnie wysoki i przynajmniej jeden język będziesz musiał poznać na poziomie C1 a drugi B2. Pod koniec doktoratu (4 lat) powinieneś być już cokolwiek znany w środowisku naukowym, mieć liczną listę publikacji, sympozja konferencje, referaty, artykuły za sobą. Inaczej jesteś kolesiem który zrobił to dla Tytułu - jeśli jesteś synem prezesa jak ja to Ci to pomoże jeśli nie to przeciętniak z doktoratem jest tyle warty co przeciętniak po średniej szkole - chociaż nie. ten po średniej przynajmniej nie ma ciągle pretensji i nie wywala swoich żalów (jak Jasiek).

Gość pre3cz z ignorancją
LESZPOL TY IGNORANCIE, BOISZ SIĘ KONKURENCJI CZY CO, BO STRASZNIE MARUDZISZ- POWIEDZIAŁBYM NAWET, ŻE TRUJESZ!!

Gość krytyk!
Kiedyś doktor musiał sobą coś reprezentować. Teraz doktoraty próbują robić ludzie pokroju Pudziana. Żeby zrobić doktorat, nie trzeba znać nawet ortografii, co widać powyżej. Obniżenie poziomu edukacji to katastrofa. Kiedyś mgr to był gość, a teraz słyszysz, że twój dyplom nic nie znaczy, bo taki papierek może mieć każdy. Niedługo zamiast mgr będzie można to samo usłyszeć pokazując dyplom ze stopniem dr.

Gość magyster
Ja robiem doktorat tak jak ten facet z E=mc2. Ekstremistycznie. Potem bede pszyjmował kobitki w mopjem gabinecie, a te bendom napalone i muwić bendom - kochany ty doktoreczku muj, daj buziaka:)

Gość kowah1
Witam Po 3 letnich studiach dziennych licencjackich i 2 letnich magisterskich zaocznych, chciałbym robić doktorat zaocznie. Moje pytanie brzmi, czy po zaocznych studiach magisterskich i doktoranckich mam mozliwosc pozostania na uczelni????? Czy nawet nie patrzą na zaocznych???? Oraz jezeli jest ktos na studiach doktoranckich dziennych to prosze o informacje na jaka sume pieniedzy ze stypednium mozna liczyc i jakie sa warunki uzyskania>???? Musze to wiedziec dlatego ze byc moze pojde na dzienne, lecz to sie wiaze z tym ze nie moglbym pracowac na pelnym etacie a jednak bym chcial z powodow osobistych

Gość stara studentka
Moj doktorat , to moja ksiazka, pisana osiem lat.Sympozja wyklady i praktycznie innego zycia nie znalam wtedy ale sie udalo.

Gość przerażona.ona
czytając powyższe wywody jestem przerażona. Mając dr przed nazwiskiem powinno się coś sobą reprezentować, być autorytetem....a tu niektórzy są na poziomie szkoły podstawowej. Jak można myśleć o napisaniu doktoratu skoro nie zna się podstaw gramatyki. dosłownie ręce opadają!!!!!

Gość nomos
Jak sie ma taki poziom inteligencji, jak tu Panstwo prezentujecie w wiekszosci, to radze zapomniec o doktoracie i nawet tego slowa nie wypowiadac, bo sie w 'wartosciowym' towarzystwie tylko osmieszycie.

Gość Lilunia/45
Satanael-jak mozesz pisać doktorat,skoro robisz tak straszne ortograficzne błędy?

Gość Moze kiedys sie zdecyduje
Doktorat? Super sprawa ale na zachodzie nie tu, tu są same miernoty, kasy też nie ma. choć da się jązdobyć ale to nie równa się temu jaki stres i wysiłek trzeba na siebei przyjąc.

Gość paulinabm
JAK NAJDALEJ !!! Zastępy doktorantów zamiast pracowników - nowa moda na uczelniach. Bo po co tworzyć etaty za 1400 pln jak można przyjąć doktorantów za 1000. I w każdej chwili się pozbyć. Albo trzymać za darmo, bo po 3-4 latach kończy się stypendium. Tylko żal zrezygnować, kiedy już tyle lat i pracy się w to włożyło. Mnie mój promotor judził przez 7 lat, w końcu zrozumiałam, że wcale nie ma zamiaru mnie wypromować tylko wykorzystać moją darmową pracę jak najdłużej. Zrezygnowałam. Bo jaką mam gwarancję, że on mnie wypromuje kiedy zaczynam ? Żadną.

Gość Demis
Witaj Erem,oraz doktorantjeszcze, również ukłony dla Lepszola. Jestem doktoranten i poruszane problemy są mi znane. Pozwolę sobie na wyjątkową syntezę w oparciu o swoje doświadczenie i Wasze wywody. Trzeba mieć charakter ( kolokwialnie : Jaja ) jak we wszystkim, oraz dużo pasji. A dżungla taka czy inna bywa wszędzie. :) Pozdrawiam. Demis :)

Gość clelo
czy z doktoratu dostaje się oceny takie jak z magisterki?

Gość ax..
Przeczytałam to forum od początku i w sumie nic nowego czego nie wiedziałam się nie dowiedziałam .. Jestem magistrem . Moim marzeniem byłe i jest nadal napisanie doktoratu . Mam kilka tematów z których chciałabym pisać ten doktorat. Oczywista sprawa że nei robie tego dla pieniędzy - a raczej dla hobby i dlatego że lubię się uczyć , pisać prace badawcze - taki ejest moje hobby . Nie wiem czy w koncu zacznę pisać doktorat , ale wciąż nadal mam na to ochotę i mimo cennych wskazówek np pana Leszpola - który pisze tu dużo dużo prawdy nadal wierzę w swe ideały oraz w idelanych ludzi którzy są wszedzie - i na uczelnach również - przynajmniej ja takowych spotkałam na swojej [ uczelnia medyczna ] pozdrawiam wszystkich którzy kochają nauke a nie tylko kasę :)

Gość aniela19
Ja znalazłam źródło dobrej inspiracji do robienia doktoratu zaocznie, który chciałabym połączyć z moją karierą zawodową. Będzie to pewnie trudne ale mam nadzieję, że mi się uda... doktorat.weebly.com

Gość dulcy
ja tu tak optymistycznie wyskocze, promotor tez czlowiek i warto szukac takiego ,ktory spelni nasze oczekiwanie, wtedy wszystko pojdzie jak po masle..nie bedzie trzeba walczyc i oklocac sie o wlasne zdanie...tacy promotorzy istnieja, ja swojego zmienilam...bo byl sztywnny, nie wychodzil poza ramy wlasnych zainteresowan, ba...ramy wiedzy na temat pisania prac...i znalazlam cudowna pania profesor, ktorej imienia nie przytocze,bo by mnie oskubala z pior, ale jest jedno ale, musisz miec wiedze,zapal i byc otwarty na konstruktywna krytyke i dialog. pozdrawiam i zycze powodzenia, zabierajcie sie do szukania przyzwoitych promotorow!

Gość gość
"Poza uczelnią stopień doktora nie pomaga (poza sporadycznymi wypadkami)". Jeśli już coś piszesz, to pisz zgodnie z prawdą. Poza sporadycznymi wypadkami? Doktorat jest jak najbardziej polecany w medycynie, w psychologii, w innych zawodach społecznych. Ja jestem psychologiem i doktorat dużo mi daje. Poza tym bez doktoratu psycholog za granicami Polski musi uzupełniać studia, żeby jego tytuł zawodowy był uznawany. Więc nie pisz o "sporadycznych przypadkach", bo to nieprawda.

Gość Leslie
What do you like doing in your spare time? barn thrust limovan sleeping pills buy auto On this week's Daily News Fifth Yankees Podcast, Mark Feinsand sits down with Yankees first baseman Lyle Overbay to discuss the Yankees' offense, the lack of movement at the trade deadline and - of course - the ongoing A-Rod saga.

Gość Murray
A staff restaurant buy alprazolam and 32 mg of clonazepam barrel Samsung Electronics said it will fix the Galaxy S3 and Note2 telephones free of charge, and refund customers who already paid for repairs to the devices at authorised service centers. The company also will offer replacements or refunds for phones that could not be repaired.

Gość Teodoro
It's funny goodluck ventoline 0 4 mg/ml "We look forward to working with NASA and KSC leadership in the coming months to finalize the details of this transaction in a way that will provide the greatest benefit to incoming commercial aerospace businesses," Space Florida President Frank DiBello said in a statement.

Gość Terrance
How many are there in a book? http://www.optimizacijasajtova.com/optimizacija-sajta-seo.html north cash advance “I’m still 26, and I believe the best time for my career is about to come. As long as I believe it, the fire of the love towards the game is inside of me. And as long as that’s present, as long as I feel it, I’m going to play this sport with all my heart, as I did in the last 10 years.”

Gość Jamey
I work here hari wellbutrin sr 150 mg cost soil position So, I made the 30 minute hike through the forest down and was shocked to see the little creek at the bottom was now a 50â wide river cutting us off from the highway. My shed containing my snowmobile, mountain bike, motorcycle were all gone, swept away.

Gość Lyndon
I'm happy very good site buy nolvadex online credit card @Felix, you are blind if you think the stock market will help (or perhaps you don’t spend enough time looking at corporate reports). In the present economic and market environment, companies are penalized for investing and rewarded for cost-cutting. How do you think we got into this situation in the first place?

Gość Fabian
I'm not interested in football http://lightmongers.co.uk/who-are-we.html cheap faxing loan no payday Medical care costs rose 0.6 percent, the largest increase since July 2007. Prescription drugs also recorded their biggest rise since July 2007. Medical care, which makes up more than 9 percent of the core, has been one of the key contributors to the low inflation early in the year.

Gość Fifa55
This is your employment contract mattress get levaquin⬠500 mg carve Last September, Ayrault's government unveiled a plan to stem the violence. About 230 extra policemen were deployed then, and the northern and southern ends of the city - home to half of its 860,000 residents - were defined as "priority security zones".