Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca1234

nauka pływania

Polecane posty

Gość pytajaca1234

czy w wieku 30 lat mozna sie nauczyć pływać?

Gość mam lepszy sposób
zawsze można :P to jest wpisane w ludzką naturę :) kładziesz sie na wode i płyniesz :D

Gość mało głodna
mozna,tylko ktos musi Cię tego nauczyc,samej troche trudno

Gość mam lepszy sposób
nic nie trudno :P mój 'pierwszy raz' wyglądał tak że weszłam do wody, rzuciłam się na fale i płynęłam :D to łatwiejsze od jazdy na rowerze- WARUNEK-nie możesz się bać bo w życiu nie popłyniesz :O

Gość ajajajajaj
ja niedawno sie nauczylam, oczywiscie ze mozesz. najpierw zacznij od plywania na plecach. po prostu probuj probuj i probuj. jak to ci sie uda sprobuj z zabka. starac sie jak najwiecej razy robic te ruchy rekami tak by utrzymac sie w wodzie. za kazdym razem bedziesz robila wiecej tych ruchow i bedziesz umiala:P

Gość mam lepszy sposób
nie próbuj tylko kładź się na plecy i leż tak na wodzie :P ja zawsze robię tym furorę ;) -ludzie pytają sie jak to robię....a to najłatwiejsze co może być-bo woda sama cie wypycha...-na początek nabierz dużo powietrza w płuca -wtedy bedziesz leżeć bez problemu. równowage łapiesz rozchylając nogi i ręce na boki :)

Gość powiem Wam jak ja się uczyłem
Nauczyłem się w wieku około 13 lat. Przez kilka dni od momentu nauczenia się pływałem tylko tam, gdzie miałem grunt, ale w końcu stwierdziłem, że muszę spróbować jak to jest, gdy nie mam gruntu. Poszedłem z kolegami na strzeżoną plażę i wszedłem po drabince do basenu, który miał 2,50 m głębokości. Niedaleko od tej drabinki była linka rozdzielająca tory do pływania. Spanikowałem i myślałem tylko o tym, żeby dopłynąć do tej linki. Nie udało się :-( Schodziłem pod wodę. Myślałem, że się utopię, ale koledzy mnie wyciągnęli :-) Ratownicy pogratulowali im "akcji". Nie zraziłem się jednak, poczekałem aż ratownicy zamkną plażę (żeby się drugi raz nie zbłaźnić) i jeszcze tego samego dnia pływałem w miejscu, gdzie było 6 m głębokości :-)