Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowa

Ile pieniedzy dać dziecku......

Polecane posty

Gość bankowa

gdy jedzie do sanatorium na 3 tygodnie?? Córka ma 16- lat. A zapytam sie was. Ile byście dali swojemu????

100 zł nie więcej,jedzenie bedzie mieć , picie też , spać też bedzie miała gdzie a z wlasnych doswiadczen w sanatorium mało sie wychodzi do sklepów ,tam sie jedzie leczyć a nie chodzić - nie ma na to czasu

Gość bankowa
no....pytam poważnie. bez przesady....

Gość dddddddd
Ja bym dała 200 złoty ... Tyle mi by starczyło :P

Gość paszczakowa
ja bym dała 2-3 stówy

Gość bankowa
dzięki za wpis. tez myslałam o takiej kwocie. A że to sanatorium "odchudzajace" to miałam dylemat. Bo przeciez słodyczy nie można........najlepij to wcale nie dać....no ale tak nie mozna.

Gość 100 zl na tydzien

nie przesadzajcie :o po co ? żeby wydać na pierdoły ? to nie wycieczka pamiątek stamtąd nie przywiezie :o , z głodu napewno nie umrze ! , a 100 zł to akurat np.na podpaski , coś słodkiego , czy coś .. to aż 33 zł na miesiąc !

Gość paszczakowa
no ale moze sie kostium kąpielowy podrzeć i trzeba kupić nowy , może będzie wyjscie do muzeum albo do kina ja bym już wolała zaryzykować , że będzie frytki kupowała niż żeby brakowało jej pieniedzy

Gość na 3 tygodnie to z 500 zł
musowo!

Gość bankowa
no własnie...kupiłam jej praktycznie wszystko, od podpasek do kurtki. doładowałam komórke........mysle, ze na gazety, wode mineralna i "niespodziewany" wydatek 100zł. powinno wystarczyć. dzieki.

jakie wyjscie do kina ?! do muzem ?! wiecie jak jest w sanatorium ?! to nie jest urlop tam sie wstaje o 8 idzie na sniadanie potem na zabiegi (rozne np.gimnastyka , łózko wodne , sauna , jacuzzi ) potem obiad i idzie sie na dwór i znowu na zabiego potem kolacja i o 8 spanie :|

Gość ooooooooooooooo
Ooo to coś dla mnie ... bankowa proszę powiedz mi ile płaciłaś za to sanatorium/a może jest za darmo ?

100 max tam ma wyżywienie 3 x dziennie, a żeby córci nie kusiły słodkości taka kwota wystarczy dodatkowo jeśli masz możliwośc odwiedzac dziecko to możesz ewentualnie wyrównac tę kwotę :) policz spokojnie, jesli wyposażysz córkę we wszystkie potrzebne rzeczy typu ciuchy, KOSMETYKI :D itp..to z kieszonkowego kupi co najwyżej gazetkę dla nastolatek, opłaci jakiś wyjazd grupowy do miasta i wodę do picia :)

uwierz mi ,że ona nie bedzie miała czasu tam czytać gazety :o oj uwierz , tam sie ciągle coś robi

Gość bankowa
hmmm....nie wziełam pod uwage kina, wycieczek..... a naprawde robia im jakies takie wypady???

Gość trinity trinity
100 - 150zl nie wiecej

Gość ooooooooooooooo
Ooo to coś dla mnie ... bankowa proszę powiedz mi ile płaciłaś za to sanatorium/a może jest za darmo ?

NIEEEEEEEEEE do sanatorium jedzie sie leczyć a nie odpoczywać ! i napewno nie chodzi sie tam do kin :o a na miasto ? wychodzi sie raz w tygodniu i to też na 0,5 - 1 h

Gość bankowa
jedzie 300km. od domu, wiec odwiedziny odpadaja. a sanatorium dla dzieci do 18 r.ż. jest za darmo.Moze korzystać z tego raz w roku, dorosli płaca. skierował ja lekarz pediatra.

Gość to zależy od córki
Jeżeli wiesz, że przepuszcza wszystko co ma, daj jej mniej. Jeśli jest rozsądna -daj więcej, najwyej przywiezie nadwyżkę. Możesz dac jej dwie kwoty, np 100 zł na jej różne wydatki i dodatkwo np.150 na wszelki wypadek, których wydawanie ma konsultowac z Tobą.

pisze -> jakiś wyjazd grupowy, bo nie wiem czy akurat to sanatorium przewiduje taką rozrywkę, weź przetrzymaj nastolatków w jednym miejscu 3 tygodnie :P może być wycieczka do miasta na pocztę :) albo lokalny festyn :P

-> to zalezy mądrze gada :D jesli córa zaoszczędzi kase to wyda, jak wróci :D

Gość ooooooooooooooo
Ja jestem otyły ... Mój pediatra powiedział, że nie ma sanatoriów dla osób w moim wieku ... Mam 17 lat. Mogę wiedzieć z jakiego województwa jesteś. Albo lepiej, gdzie jedzie Twoja córka (dane adresowe).

Gość bankowa
Jedstem z opolskiego. sanatorium w Ciechocinku

Ja myśle że 150 zł na 3 tygodnie starczy, po 50 zł na tydzień. Bedzie miała jedzenie i picie, ale z doswiadczenia wiem, że jedzenie jest jakie jest i moze bedzie chciała sobie coś do kupić tak samo z piciem. Jeśli zaoszedzie to dobrze, bedziesz wiedziałą ze nie wydaje kasy na byle co. Ja zawsze wolałam mieć ciut więcej pieniedzy

Gość 100 zł wystarczy
max.to 150 zl.NE WIĘCEJ!!!

Gość ooooooooooooooo
Dziękuję! Ja niestety z ŚLĄSKIEGO. Jutro pójdę do ośrodka i się popytam ...A jakie były warunki przyjęcia Twojej córki do sanatorium? Pani doktor zaproponowała Twojej córce wyjazd ? Czy sama musiałaś się dowiadywać ? Pozdrawiam:)