Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sashka

pierwsza ciąża po 30tce

Polecane posty

Gość Blondas
Hej domisia! Głowa do góry! Czy u Ciebie też taka piękna pogoda jak u mnie?

Domi doła z powodu brzucha? Przecież teraz dla nas ten brzuszek to skarb największy. Usmiech proszę! :)))) Ja na razie licze dni do usg 4D :) Ale z ubraniami coraz gorzej. Chyba juz musze sie przerzucic na te wielkie gumy i ściągacze. Wcale mi sie nie chce bo w nich sie od razu wygląda na ósmy miesiąc. No i pijam melise na noc. Ne dziala ale lepiej sie czuje :) Poza tym wszystko ok. Drugi trymestr jest calkiem fajny :)

Gość Blondas
Hej dziewczyny, nie rozpaczajcie! Ja noszę spodnie ciążowe od 2 miesiąca. Jestem "dużą" dziewczynką, no i brzuch się zrobił wrażliwy na ściskanie. A dopiero od niedawna widać mój stan, ale wiecie co? Mam to w nosie. Będę miała dzidzię! Koleżanka z pracy o figurze modelki chętnie by się ze mną zamieniła, bo sama nie może zajść w ciążę.

Hej! Blondas - u mnie podobnie. Do tego stopnia, że jak ubiorę się w luźne ciuchy to wcale nie wyglądam na ciężarną, wyglądam po prostu jak wieloryb. Trudno. Urodzę to tchudnę, chociaż nigdy nie należałam do szczupłych.

Gość Blondas
No i tak trzymać!!!!!!!!!!!

Ja tez nigdy jak fashiontv nie wyglądałam. Dlatego boję się że strasznie mnie się dużo zrobi podczas ciąży. Ale co poradzić. Skoro i tak nie mam figury o którą mam dbać... Całe życie nad tym ubolewam i ze łzami ze sklepów wychodze. Teraz rozmiarówki chińskie, bluzka wielkości chusteczki do nosa, spodnie z nogawkami na 5 metrow dlugosci a w biodrach na 10-latkę. No i przy takich ciuchach garderoba ciążowa nie wypada najlepiej :( pół namiotu to bluzeczka, dwa namiociki to biustonosz, spadochron z nogawkami to... same wiecie

Gość Blondas
Ha, ha sashka, ale się uśmiałam! Cieszę się, że nie jedyna mam takie smutki. Faktycznie te rozmiary teraz głupie. Zeby wejść w fajne ciuchy musisz być anorektyczną nastolatką, w innym przypadku pozostają kostiumiki wełniane dla starszych pań.

ale mi humor poprawiłyście!dzięki dziewczyny!Jejku mówie wam normalnie dziś z domu wyjśc nie mogłam..to za wąskie, tu sie dopinam, tu bluzka za krótka(niecierpie jak goły brzuch widać brrr...) dzinśy mam z gumą ale cholipcia spadają mi ..co za marny los:( zeby coś wymyślili dla ciężarnych sensownego..a tu takie szkaradne ciuchy:( ja też fashiontv nie jestem, do wieszaka z wybiegu mi daleko ale rozmiar 38/40 był póki co oki:) a teraz zmierzam sie z 42 uff...juz sie boje zimy co ja włoże na grzbiet?! Dobra nie bede smęcić:)uszy do góry słoneczko jest piękne za oknem!nad bałtykiem świeci że hoho..pewno u was też?

Gość Blondas
W górach też praży. Domicela, polecam firmę TORELLE. Nie wiem jak zasobny masz portfel, bo ciuchy ciążowe nie są tanie, ale jak patrzyłam na internecie, to jest jadna z tańszych firm i ciuchy są ok.

Gość Interkasia
Ależ piękny dzień :-) Blondas- gratuluję chłopca! Zobaczysz, będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem patrząc jak Twój mąż i Twój mały mężczyzna kopią sobie piłkę w parku :-) A tak swoją drogą to ta Twoja kolezanka ma coś w sobie magicznego, skoro tak trafne wnioski wysnuwa... Sid- to świetnie! Będziemy mogły razem podróżować do parku z naszymi brzdącami jeśli zechcesz :-) Trochę Wam zazdroszczę, że już nosicie ciuszki dla ciężarnych:) Po mnie jeszcze nic nie widać... Wymyśliłam sobie, że skoro te ciuszki dla przyszłych mam są takie drogie i w dodatku niezbyt ładne, to sobie będę sama szyła.Relaksuję się przy brzęczeniu maszyny (moja ma chyba 20 lat) więc będzie z tego jakiś plus:-) Ależ się rozpisałam- pozdrawiam mamy nad Bałtykiem i w górach i w każdym zakątku naszego kraju:-)

Gość Blondas
Pozazdrościć Interkasiu, zdolności i maszyny. Ja niestety jestem dobra w np.klikaniu w klawiaturę. Inna sprawa, ze mam nie typową figurę i nawet przed ciążą nosiłam spodnie wyłącznie z lycrą, więc szycie odpada. Też pozdrawiam Was wszystkie!

Gość Sid
dzieki dziewczyny za pomoc. Interkasia co do spacerów chetnie, tylko najpierw muszę zajść w ciazę. W poniedziałek jadę na urlop więc może .... kto wie ;-)))) Pozdrawiam

Selenka, trzymam kciuki. Interkasiu, ja też nie mogłam się doczekać, kiedy będzie widać, a teraz sapię włażąc naswoje 3 piętro i jakieś ręce się za krótkie zrobiły do wiązania sznurówek....? Teraz już chciałbym trzymać mojego małego chłopaka na rękach ale wiem, że zatęskniędo tych chwil, kiedy miałam czas tylko dla siebie.

Gość Interkasia
Trzymam kciuki za przyszłe mamy- relaks pozytywnie wpływa na efekty starań:-) Najlepiej właśnie pojechać na urlop- wiem z doświadczenia:-) Wybraliśmy się z mężem w dziką podróż 250 km za koło podbiegunowe i w tym trudnym klimacie, śpiąc w namiocie i walcząc z "mygami" (mikroskopijne meszki) postaraliśmy się przypadkowo o maluszka:-) :-) Wszyscy się śmieją, że będzie z niego (niej) mały polarnik:-) Blondas- ja jak wchodzę na 4 piętro to sapię jak sprężarka :-) Oj chciałoby się już przytulić maleństwo... Jeszcze trochę czasu przede mną.

Sid, życzę wytrwałości! Wiecie co, mój mały waży tyle, ile powinien za 2,5 tygodnia. Ciekawe, czy urodzi się wcześniej ,czy będzie wielki...o matko!!! Już sobie wyobrażam poród!

Gość ja mia
hej dziewczyny. Też jestem w ciazy - 5 tydzień i tez jestem po 30. To moja pierwsza ciaza. Mam do was pytanie: kluje mnie w raz w lewym raz w prawym boku chociaż z przewaga lewego. Czy to normalne? Też tak mialyscie?

Gość ja mia
No nie wiem wygląda jakby w jajniku, kluje tylko czasami nie czaly czas.

Lekarzem nie jestem, bóle mam praktycznie cały czas. Na początku bolały jajniki i rozciągające się wiązadła macicy (to może właśnie być u Ciebie), teraz dół brzucha. Jeśli te bóle Cię niepokoją to zgłoś się do lekarza. Jeśli przypominają te przed miesiączką to jest ok.

Blondas dzięki za wskazówke, wejde i poszukam moze coś znajde dla siebie:) Wczoraj na poprawe samopoczucia kupiłam sobie bluzeczke w HM taka w sam raz dla ciężarnej:) Ale dziś miałam pobudke, mój synuś o 1 w nocy kopał!też mi wybiera pory:( potem zasnać nie mogłam...jak do tej pory to nie narzekałam na bezsenność a tu prosze... Dzisiaj też soneczko nad Bałtykiem, pozdrawiam miłego dzionka.Idę zaparzyć sobie herbatki z pokrzywy(juz jakoś do niej przywykłam;)

Co do bóli to są takie kłujace ale przechodzą szybko..to rozciąganie sie macicy...nie ma czym sie przejmować:) Ale najlepszy skurcze są podczas orgazmu:) to jest dopiero przeżycie:)

A na co ta pokrzywa??? Moze i ja powinnam :) Co do bólu to mam do tej pory z jednej strony ale lekarka powiedziala ze to wszystko norma, wszystko w środku się rozciąga to i boli :) Poza tym coś tam sie przemieszcza, zmienia ułożenie itd itd i dlatego daje znać o sobie. Hihi, jak to fajnie taka doświadczoną zgrywac przed nowicjuszkami :) A przecież tak naprawdę sama się wciąż nowych rzeczy dowiaduję. Poza tym widze że brzuch mi rośnie. Ale nie jest taka piłeczka tylko po prostu cały jest coraz większy. Wcale uroczo nie wyglądam, ale oczywiście mąż twierdzi co innego :) Fajną wiosnę mamy tej jesieni nie? Mam nadzieję ze dzięki temu nie sięgnie nas żadna jesienna deprecha! Piszcie dziewczyny, piszcie. Bo ja widze najlepiej nam szedł temat o teściowych :) a to nie ten temat przecież :) :) :)

Co do garderoby, uzupełniam ją poprzez zakupy w tzw pewexach (lokalna nazwa lumpexów). Sashka, mój brzuch też się rozciąga wzdłuż i wszerz. Domicela, zazdroszczę \"tych\" skurczy. My przychodzimy z pracy styrani, że brak chętnych do przejęcia inicjatyway a poza tym mój facet boi się o Maciusia (tak nazwałam swojego maluszka i zapowiedziałam, że nie ustąpię, skoro nie zrobił mi dziewczynki :-))

Hej Dziewczyny, Kilka dni mnie nie było, a tu tyle się dzieje - mam ciekawy adres ciuchów dla ciężarnych i mają sklepy w całej niemal Polsce, Domicelka, sprawdziłam, na pewno coś dla siebie znajdziesz a możeśz też zamówić przez internet. Ja jutro jadę oglądać, bo jak mogę obejrzeć, wolę nie kupować na niewidziane :) Też się czuje fatalnie tyjąc, u mnie widać było od razu niemal, noszę ciążowe spodnie w wąskimi nogawakami z HiM i czuję się wnich naprawdę zaskakująco dobrze :) Ale mam dni, kiedy nie mam ochoty wyjść z domu, bo tak fatalnie wyglądam...Do tego brałam na początku duphaston i teraz mam nienajciekawszą cerę. Teraz jestem już na 1 tabletce dziennie, ale mam nadzieję że jak odstawię, to cera się poprawi... A teraz mam pytanie do \"starszych stażem\" - dzisiaj rano jak obudził mnie budzik, zaniepokoiłam się i...poczułam w brzuchu kilkkakrotne PUKANIE. Czy to może być TO CO MYŚLĘ?

Gość Interkasia
Też mam kłujące bóle i lekarz powiedział, że tak ma być. W dodatku strasznie boli mnie kręgosłup- czuję się czasem nie jak mam tylko już jak babcia :-) Ale ten ból to niby normalka przy tyłozgięciu, więc trwam. Czytałam, że herbatki z pokrzywy i przede wszystkim z liści malin (nie z owoców broń Boże) sa bardzo dobre dla mam oczekujących dziecka. Liść maliny wzmacnia mięśnie macicy i poród jest prawdopodobnie lżejszy.Tyle wyczytałam... A ja zamiast zdrowej herbatki ziołowej idę sobie zrobić kawkę :-) We Wrocku pogoda jak w raju:-) :-)

Oloo, a który to tydzień? Interkasia a wyobraź sobie co się dziś dzieje w górach!

9fashion ma małą rozmiarówkę a ja jak już pisałam jestem dużą dziewczynką. Torelle ma za to dużą rozmiarówkę.