Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szyt

spanie na brzuchu

Polecane posty

jestem w 3 miesiącu ciaży, czy mogę jeszcze spać w pozycji na brzuchu. dodam, że nie umiem spac w innej, ale jak trzeba będzie to sie naucze. wiecie coś na ten temat?

Ja mam to samo, nie zasne inaczej niz na brzuchu, a u mnie zaczal sie juz 4mc, na razie daje rade i chyba nie robie krzywdy maluszkowi...?

mi tez nic nie jest i wygodnie mi jest na brzuchu. widzę ze koleżanka jedzie na tym samym wózku :P zapytam o to lekarza ale wizyte mam dopiero za 2,5 tyg. może któraś z was idze wcześniej i mogłaby sie dla mnie zapytać? będę wdzięczna

Gość matka i zona
Z tego co się orientuje-nie można(nie powinno)spac na brzuchu od 16tc.

Gość ciezarna
spie na brzuchu ale tak lekko na boku jednym i do tego na poduszce, jakos daje rade

W sumie dziecko jest chronione przez wody plodowe, wiec (chyba?) dopoki nam jest wygodnie to nic sie zlego nie dzieje...? Wiec smacznego spanka ;)

Gość Yenefer 26 - - -
Wycinanka: chyba sama nie wierzysz w to co napisałas. To chyba oczywiste że trzeba chronic brzuch przed uciskiem, tym bardziej przed długotrwałym uciskiem. Dlatego np. nosi sie ciuchy ciażowe które nie uciskają brzucha lub np. uwaza sie w autobusie że by nikt Cie nie uderzył w brzuch. I o co chodzi z tym: że póki Tobie jest wygodnie???

Hmm dziwne bo moja gin zalecala spanie na brzuchu jak najdluzej...bylam w 5 mies ciazy i jeszcze nie mialam brzucha i spalam smacznie na brzuszku a teraz jestem w 8 i rowniez spie na brzuchu z tym ze z podwinieta noga...jak pytalam czy mozna to twierdzila,ze nawet trzeba!!

Ja tam spałam tak długo aż przestało być wygodnie czyli gdzieś do ok. 5 m-ca i jakoś dziecku nic się nie stało...

kolezanka miała tyłowzgiecie macicy i lekaz kazał jej spac na brzuchu, wiec chyba nie zaszkodzi. Ale dla pewności zapytajcie sie swoich gin ;)

wrecz zalecane? to dobrze :) ja też mam tyłozgięcie. Ale może któraś z was zapyta sie o to jeszcze swojego ginekologa. będę wdzięczna. nie chce wydzwaniac do swojego, poczekam do wizyty. jestem dopiero w 9 tyg. wiec nic mi sie nie stanie nawet jeśli nie powinnam tak spać.

Ja mialam tylozgiecie macicy i moje gin zalecala mi spanie na brzuchu,kiedy na kolejnej wizycie podczas badania nie stwierdzila poprawy powiedziala mi,ze przez nast mies mam spac tylko i wylacznie na brzuchu bo dziecku nic sie nie stanie!! Dzisiaj jestem w 8 mies ciazy i nadal spie na brzuchu,jedynie mam podwinieta jedna noge :)

Gość Bambolina
Ja spałam długo na brzuchu. Dopuki brzuch Ci nie przeszkadza mozesz spokojnie na nim spac,dziecku nic się nie stanie

Ja proponuję specjalną poduszkę ciążową rogala. Dzięki niej śpimy prawie na brzuchu. Ja używałam jej od trzeciego miesiąca do porodu. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.