Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Hej żegnam się i ide się pakować. Daff trzymam kciuki :) Mama102 fajnie, że dołączyłaś 🌼 Papatki dziewczyny!!!!

bardzo mi milo ze panuje tu tak zyczliwa atmosfera!sluze radami!! chetnie czytam wasze historie i zaluje ze gdy bylam w ciazy nie pisalam na forum... pozdrawiam mame 102 jako juz doswiadczona kobitke..!! roczniaki sa the best! ale malenkie dzidzie tez uwielbiam!!

Witam wszystkie Dziewczyny, nie było mnie tu trochę a tu proszę, jakie WIELKIE ZMIANY, Marsjanka, cudownie, że juz masz dzidzię przy sobie. Gratulacje ode mnie i mojej 16 mies. Kasi. Córeczki są przekochane, coś o tym wiem. Wracaj szybko do formy, a Malutka niech rosnie silna i zdrowa. Jakby co, zawsze możesz na nas liczyć, powiemy jak to było u nas, wspólnie ponarzekamy i wspólnie będziemy się cieszyć. Daffodile, trzymam za Ciebie, pewnie już coś się u Ciebie dzieje. Mysica, czytałam o Twoim twardniejącym brzuszku, dbaj o siebie i teraz wypoczywaj. Udanego podróżowania. Witam Mloda Mamunia i mama102, super, że mamy dzieciaczki w podobnym wieku. Piszcie często i dużo. Olkaa, Twoja pociecha jest chyba najstarsza wśród naszych dzieci, fajnie, bo będziemy mogły Cię troche wykorzystać jako najmądrzejszą mamę. OK? Starasz się jeszcze o drugie maleństwo tak jak mamy roczniaków? Ja myslę o drugim tak za kilka miesięcy, więc byłoby nas kilka nowych ciężarówek. Mimi29, co u Ciebie, jesteśmy myslami z Tobą. Dzisiaj wyjeżdża moja kochana mama, mieszka i pracuje we Włoszech. Tak mi jej brakuje na codzień, nie mówiąc, że super byłoby gdyby babcia była blisko, no cóż. Zobaczymy się może na Boże Narodzenie, hm... Cieszę się, że mam Was i tez żałuję, że nie pisałam na forum gdy chodziłam z brzuszkiem. To na razie, pa, pa.

witam was mamuski!! hej spectra i mama102!! napiszcie cos o swoich roczniakach!! Alus wlasnie pomaga babci robic ciasto na pierozki!( 14 wrzesnia skonczy 16 miesiecy) boze jak ten czas leci!1 jest teraz bardzo calusny jak to synus mamusi!wogole fajney z niego chlopczyk! spokojny, ostrozny, uwielbia tanczyc spiewac, czytac... moze niebawem nadejdzie taki czas kiedy bedziemy pisac sobie o objawach drugiej ciazy!! Daffodile - na kiedy masz termin pytam poniewaz jestem od niedwana na waszym forum :) milo poczytac. powspominac jak to jest gdy dzidzia jeszcze jest w brzuszku!! moj alek do 6 miesiaca byl taki spokojny !! jak poszlam na wizyte do przychodni przyszpitalnej chyba 2 miesiace po porodzie lekarka mi sie zapytala czy jestem zmeczona??a ja sie pytam czym?? ( zaskoczona) ona na to - dzieckiem?!! spalismy dlugo, jak chcial possac piers to mlaskal tak uroczo nie darl sie ,napelnienie brzuszka zajmowalo mu cale 7 min z zegarkiem w rece:) potem spal... po 6 miesiacu zaczelo byc ciekawiej bo zamiast jesc coraz rzadziej to chcial lezec przy cycu czesto... karmilam do 13 miesiaca.. przetrwalam 6 miesiecy spania na raty.. teraz jest ok jak przespal nam 8 godzin w nocy to czulam sie dziwnie!! powiem jedno macierzynstwo to cudowna rzecz!!dlatego tak bardzo roztkliwiam sie nad takimi malenkimi baczkami!!

Mloda Mamuniu, termin mialam na 29 sierpnia;) trafil Ci sie wyjątkowo grzeczny synus jak widac:) tyle mam narzeka na wieczny brak czasu!

HIhihihii najgorzej bylo jak zaczal chodzic kawe pilam w progu:) nie opacalo sie siadac teraz juz teren zna ( tzn nasze mieszkanko) wiec wiem gdzie chetnie sie bawi...umie sie skupic wiec nie biega jak szalony... teraz gra z tata w pilke na dworze ( jestesmy u babci na wsi tu kiedys mieszkalam uwielbiam Psary kolo Bedzina:) rozczulilas mnie jeszcze bardziej !! to dzidzia plumka jeszcze w brzuszku?!! za dobrze jej zimno sie zrobilo to sie grzeje :)alek byl przenoszony tydzien !wiesz na brak czasu tez narzekam czasem zwalszcza odczuje to jak zaczne znowu chodzic na zajecia ( czeka mnie obrona pracy magisterskiej !!) najbardziej jednak narzekam na brak towarzystwa wyprowadzila sie z rodzinnej miejscowosci do Dąbrowy Górniczej nie ma tam kolezanek wiec czasem jest okropnie!

fajnie poczytac o Waszych dzieciaczkach ;-) Nie moge sie doczekac grudnia, a to jeszcze tyle czasu .... i jak czytam takie wypowiedzi jak mlodejMamuni to nabieram radosci normlanie i przestaje sie bac tego wszystkiego .. mloda Mamunia - dzieki 🌼

Filipko- teraz sie wysypiaj !! wiem ze pewnie ci to kazdy mowi!wiesz co jest najgorsze wyczekiwac ! ja mialam termin na 14 czerwca (2005) syn byl przenoszony o tydzien:( od swoich urodzin czyli od 23 maja czekalam jak na szpilkach i tylko codzien mowilam - boze niech juz sie urodzi bo juz chce go zobaczyc! przestala sie stresowac w czerwcu stwierdzilam ze pospie sobie , poleze, poczytam i szczerze mowiac zostalam zaskoczona! bo jak mnie bole chycily o 4.00 rano 13 to myslalam ze sie czyms strulam bo tak zazynalo jak na okres, biegunke....a potem byl dalszy ciag... Aleksander ( mowimy na niego Alek nie Olek ) urodzil sie 14 czerwca o 0.45 wazyl 3900 , mierzyl 57cm (duzy acet a i tak wydawal mi sie malenki) niestety prze nie fachowa opike dostal tylko 3 pkt. urodzil sie w zamartwicy ... byl reanimowany , opity wodami, owiniety podwojnie pepowina! zobaczylam go o dopiero 16 czerwca rano... byl duzy i piekny w inkubatorze..poprostu chlop bylo mu goraco i ciasno w inkubatorze ;) do cyca przyssal sie cudownie!!od razu bylo widac ze to ALEKSANDER WIELKI!!! kazda z nas nie powinna sie bac porodu ja usluchalam kolezanki , ktora mi powiedzial ze hjak tylko urodze wszystko zapomne ! i tak jest!!!takze nie mysl o porodzie Filipko ani ty Daffodile!!! ( daffodile skad ten nick??)calusy

Mloda Mamuniu, to pewnie swoje przeszliscie, dobrze ze wszystko skonczylo sie pomyslnie🌻 ja jestem spakowana od miesiąca, mimo iz jesczze miesiac temu mialam TOTALNY burdel w domu-remont. I wtedy naprawde źle sie czulam..brzuch mnie bolal a ja codziennie sprzatalam po robotnikach, w miedzyczasie robilam zakupy dla malego, pralam, prasowalam...balam sie ze nie zdąze ze wszystkim.Teraz wszystko gotowe za to synek cos sie nie spieszy..balam sie przenoszenia bo tyle sie czyta o niedotleneniach dzieci itp..:( samego porodu sie nie boje-jestem nastawiona optymistycznie i wiem ze DAM RADE i zniose wszystko zeby tylko moj synek urodzil sie zdrowy. a jesli chodzi o nic to daffodil=żonkil z angielskiego, tylko walnelam byka kiedys (dodając \"e\") i tak juz zostalo:) uwielbiam wisoną zonkile;) czuje od wczoraj ze brzuch mi sie duzo mocniej spina, wiec moze jednak...? PS.buziaki dla Alka Wielkiego👄 dzielny chlopak z niego:) acha, do Psar mam doslownie rzut kamieniem:) niedaleko nawet dzialkie kupilismy (na granicy Grodźca i Psar) no i tez nie mam tu znajomych-mieszkam w tych stronach od 3 lat.

fajny masz nick!!no widzisz ty siedzisz sama ?/ i ja sama w Dabrowie!!imie juz wybrane dla synusia?ja od razu czulam ze to facet! upewnilam sie na usg ( dokladnie 8 marca zobaczylam jak miedzy nozkami jest taka malutka kreseczka!! ) nie dalo sie tego nie zobaczyc!!zreszta chcialam syna! imie ja wybralam !! podobalo mi sie jeszcze Aleksy bo naczytalam sie \" Kamienie na szaniec\" ( czyatalas moze o Zośce, Rudym i Alku??) . ALek byl bardzo przystojny i dzielny!! dlatego chce zeby na mojego syna mowiono ALEK! chociaz sa tacy co sie ze mna draznia i mowia mu Olek. Wiem ze w szkole moga tak na niego mowic poniewaz bede sugerowac sie pelnym imieniem.....no coz wtedy on musi \" walczyc\" o swoej imie!!trzymam za ciebie kciuki!!( wiesz ile bedzie wazyl??)ile przytylas? ja niestety b. duzo bo opuchalam za duzo wody pilam!czytam i czytam wasze wypowiedzi i marzy mi sie taka mala dzidzia!!

u mnie bylo inaczej:) Ponieważ byl w tym roku w naszej rodzinie \"wysyp\" chlopczykow, to wszyscy wmawiali mi ze bedzie dziewczynka:) Mialam wiec imie dla dziewczynki (Inga), a co do imienia dla chlopca to za cholere nie moglam dogadac sie z mezem (jakie on imiona wymyslal to szok!!! np RUDOLF:P). W 22 tc mialam usg genetyczne - co jak co ale klejnoty mozna bylo zobaczyc dokladnie:) tak wiec musielismy dogadac sie co do imienia i stanelo na Olafku:) przypuszczam ze tez beda mowic mu Olek zwlaszcza starsi ludzie w naszej rodzinie nie sa wstanie imienia OLAF zapamietac..;) na ostatnim usg maly znow dokaldnie pokazal co ma miedzy nozkami tak wiec jestem zupelnie pewna ze to chlopczyk:) moj mąz jest przeszczesliwy bo jemu bardzo zalezalo na synku,jesli o mnie chodzi to tak samo cieszylabym sie z dziewczynki ! miesiac temu maly wazyl 2600 wiec mysle ze bedzie wazyl ok 3200. sama przytylam 8 kg, apetyt mialam sredni przez cala ciaze,w ostatnim miesiacu za to bardzo smakuje mi slodkie;) niestety nabawilam sie anemii i mimo brania zelaza nic sie nie poprawilo:( ja rowniez pije mnostwo plynow bo mialam kiedys problemy z nerkami, ale podczas ciazy nie spuchlam ani razu. a co do drugiego dziecka..ja bym sie tak szybko nie zdecydowala, oj nie!!;) moze dlatego ze stan bycia w ciazy naprawde juz mi sie znudzil!strasznie tesknie za dawnymi wymiarami, za normalnymi ubraniami..:) ojj tak bym chciala juz w weekend urodzic...nie usmiecha mi sie wywolywanie porodu:( masz moze zdjecia swojego synusia? chetnie zobaczylabym malego szkrabika🌻 ja swojego juz sie nie moge doczekac i jestem ogromnie ciekawa do kogo bedzie podobny;)

witam!! z przyjemnoscia przesle fotke Alusia!! tylko nieweim jak ja mam przeslac jako zalacznik tu na forum pod miom komentarzem??mam znajoma ktorej syn ma na imie Olivier i zgadnij jak na niego mowia??OLEK! mnie to nie pasi....tez mialam isc na to usg 3D ale doszlam do wniosku ze lekarz do ktorego chodzilam na usg mial dobry sprzet wiec tak jak wczesniej pisalam juz w 20 tyg wiedzialam sisiaczka!! a nawet podaczas jednego z usg chyba w 7 miesiacu maly wynurzyl swoja twarz i oboje z mezem wiedzielismy ze bedzie podobny do meza!! jesli chcesz fotke to moge ci przeslac na maila...

witam, ja tylko na chwilke bo mam szalony dzien (ale jesczze nie rodze) Mamuniu, moj email devv@o2.pl pozdrawiam🖐️

dziekuje za zdjecia!! sliczny blondasek lakomczuszek z niego:D:D:D hihi ja tez chce takiego:P

wyslalam ci fotki z poczty tesciow takze nie zdziw sie ze pisze Ela i Wlodek?poprostu z outlooka idzie szybciej i zmiesci sie wiecej zdjec:) przeslalam ci fotki alka i jedno swoje:)czyzbys wybierala sie do szpitala??gdzie bedziesz rodzic?/

juz dostalas tak szybko?? jestem zaskoczona!!! tzn ze zamast rodzic siedzisz przy kompie? ja w ciazy tez siedzialam bo pisalam licencjata! hihihi przeslij mi swoja fotke na ten adres ok? moj mail to mariola235@gazeta.pl

Mamuniu dziekuje za zdjecie, wyslalam Ci swoje:) jesli chcesz miec zdjecie w stopce musisz uzyc jakiejs strony gdzie umieszcza sie zdjecia i link do tego zdjecia umiescic w preferencjach Bylam na KTG, wszystko ok tylko cos nie zapowiada sie na poród:( mam sie zglosic w poniedzialek rano na porodówce, dostane zastrzyk w dupe i beda mnie meczyc..:) bede rodzila w Siemianowicach, chodzilam tam do szkoly rodzenia no i lezalam kilka dni wiec mniej wiecej wiem czego sie spodziewac:)

Bardzo ladnie wygladasz!! ladna z ciebie mamusia!! ja do 7 miesiaca wygladalam ladnie potem juz okropnie!!bylam naprawde duza!!i to mnie wlasnie powstrzymuje przed zajsciem w druga ciaze! Filipko- co tam slychac? Mamo102- a u ciebie?

daffodile- jak znasz taka stronke z ktorej mozna zalaczyc fotke to napisz:) ja nie mam neta u siebie na Cedlera bo oczywiscie MZB spoldzielnia nie chce sie zgodzic na zainstalowanie anten akurat w dwoch blokach moim i przed nami.... pisze wiec od tesciow albo od siostry....

Hejka , mam nadzieję ze jeszcze mnie pamiętacie. Widzę że jest tu nowa mama :) cieszę się. U nas ok, narazie kończy się macierzyński i w poniedziałek idę zarejestrować się do UP żeby brać zasiłek, tak więc do lutego mam zamiar posiedzieć w domu :) mam nadzieję że okropnej biedy nie będziemy klepać. Jesteśmy po pierwszej przespanej nocy, oczywiście nie na cycu ale na kaszce, zjadła 150 ml z wielkim smakiem :) jestem z niej dumna Daff ......... biedaczko, mam nadzieję ze złapie CIe jeszcze dzisiaj :) całuski dla wszystkich 🌼

witam!! dzieki za stronke!! Chimero - ile twoja dzidzia ma miesiecy?? ja do 13 miesiaca karmilam piersia i balismy sie z mezem przestawiac go na mleczko modyfikowane!! pierwsze proby byly tragiczne nie chcial ssac z butli i zadna kaszka go nie zapychala!! budzil sie bardzo czesto!!ja narazie tez siedze w domciu.... studiuje na UŚ w Katowicach:)

hmmm ja tu sobie siedze w domku a tu daffodile czeka na porod, a moze rodzi??jak zblizal sie roczek alka to bardzo to przezywalam bo przypominalo mi sie wszystko!! najmilsze dla mnie bylo po porodzie to ze wszyscy sie o mnie i dziecko troszczyli byla w centrum zainteresowania... wszyscy przeywali moj ciezki porod, podziwiali.Tesciowa gotowala mi obiadki, bardzo duzo pomagal maz:) chociaz gdy przyszlam po tygodniu do domu( alek mial zwichniety obojczyk dlatego bylam tak dlugo)zaczelam sprzatac odezwal sie tzw instynkt wicia gniazda! zamiast odpoczywac robilam porzadki:) po miesiacu opadlam z sil:) trzymam kciuki za Daffodile!!!

hej:) nie rodze:) dzis sprzatam, pieke ciasto, gotuje, szykowalam lozeczko dla nowego lokatora....:)ja juz od dawna nie umiem odpoczywac i usiedziec na miejscu...musze sprawdzic jesczze torby jutro rano jade do szpitala, zobaczymy ile mnie pomeczą:) nie moge uwierzyc ze to ostatni dzien w domu kiedy jestem z brzuszkiem:) dziekuje za 3manie kciuków:)

Młodamamusia, moja Amelka ma 4 miesiące a dokladnie skończyła 1 września. Oczywiście też nie chce ssać z butli, nie toleruje również smoczków :P . Narazie na noc dajemy jej kaszkę, wydaje mi się że poprostu się nienajada moim pokarmem. Zobaczymy co powie pediatra.