Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Andziu - przeurocza córeczka ❤️ Pyniu widziałam na zdjęciu kawałek Twojej ściany w sypialni. Takie z łożeczkiem. Rrzeczywiście ładnie wyglada to zestawienie kolorów. a możesz mi napisac jaki masz kolor podłogi i mebli? ciemne czy jasne? Wydaje mi sie ze takie ściany pasuja do raczej ciemniejszej a u nas sa bardzo jasne panele. Ja dalej mysle nad tymi kolorami i nie moge sie zdecydowac :0

Paprotko - gdzies juz chyba pisałam....łózko i lampa czarne, komoda soana patynowana, panele sosna antyczna - powiedziałabym że średnio ciemne :)

tak pomyslałam , że skoro masz jasne meble i panele to mogłabys zaszalec na odwrót - 3 sciany ciemne a 1 jasna :)

Marchewko - ja Ali też kupiłam wanienke bez profilowania i uważam że jest ok :) choc teraz chyba kupiłabym wiekszą bo już zaczyna być na styk .... aha i polecam stelaż, u mnie sie sprawdza...kąpie Alutke kulturalnie bez schylania się nad wanna.... wygoda !!

Dzieki Pyniu, mebli jeszcze nie mam, jedynie jasna podłoge. Tylko ja tak sie boje sciennych szaleństw;) Rzeczywiscie Marchewko jak masz mozliwosc to pomysl nad stelazem, bo ja sie schylam i jest to bardzo niewygodne. Ja mam te wieksza wanienke i tez jest juz na styk. Tomek raz już sie kąpał ze swoim tatą, ale był troszke oszołomiony. Moze za niedługo powtórzymy bo teraz bardzo lubi sie pluskac.

Pyniu - fakt ta ściana bardzo ładnie wyszła :) i nie jest taka oczo-rażąca czerwona, tylko taka przyjemna, z jakiej firmy ten kolorek? Paprotko, Pyniu - kąpiesz w łazience w wanience czy w pokoju gdzies na ławie? my będziemy musieli kąpać u nas w pokoju, żeby nie latać z Kacperkiem po całym domu, ja miałam plan stawiać wanienkę na ławie, a mąż właśnie chce ten stelaż....Tylko czy on jest stabilny? Czy to się nie chwieje i nie grozi upadkiem?

Marchewo - ja na pocztku kąpałam ale w sypialni bo dogrzewałam kominkiem....jak jest ciepło to kąpie w łazience ....ale tam mamy malutko miejsca :) stelaż zdecydowanie polecam, nasz jest stabilny :) Kolor ściany - koral , nie pamietam z jakiej firmy bo to ponad 2 lata temu.... pozostałe sciany dulux spokojny róż :)

ale pododa pod psem :( jeszcze do tego Sebek e pracy do 22 😭 szykuje sobie właśnie samotny obiad - ziemniaczki, fasolka szparagowa i jajo sadzone - wiejskie, żólciutkie od prababci Ali :D

właśnie przeczytałam, że całkiem możliwe że od przyszłego roku urlop macierzyński zostanie przedłużony o kolejne 2 tygodnie czyli do 20 tygodni a tatusiowie będą mieli trzy dniowy urlop ojcowski :) mi urlop macierzyński kończy sie 12 czerwca...i dobrze że potem wakacje bo nie wyobrażam sobie wrócić już do pracy....wogóle uważam że macierzyński powinien trwać rok .....bo moja Ala jest jeszcze taka malutka.....aaaaa u mamusi przecież najlepiej.....!!!!!!!

Marchewko ja nadal kapie Tomka na łóżku w naszej pseudo sypialni:) Bardzo niewygodne pod wzgledem schylania sie ale za to nie przenosze go z łazienki do pokoju itd. Ale jak juz sie przeprowadzimy to bede juz kąpac małego w normalnej wannie. A ja 01 lipca do pracy :( Mam tylko nadzieje ze bedemogła wiąć pare dni urlopu na czas przeprowadzki.

Ja wanienke stawialam na lawie w pokoju:) nieraz bylo ciezko z tym noszeniem wody ale jak tylko skonczyl pol roczku i namietnie chlapal zaczelismy sie kapac razem w wannie albo wkladalam jego wanienke do duzej i mial relaksujaca kapiel hehe z czasem bylo coraz lepiej bo juz sam siedzial nie wspomne o tym co dzis wyprawia czasem uzywamy wanienki :classic_cool: pyniu - ja tez dzis jadlam obiad w towarzystwie syna:) meza od rana nie ma:( najpierw zjedlismy troszke krupniczku a na drugie po popoludniowej drzemce ( 15.00) drugie mlode ziemniaczki, surowka z selera jablka z jogurtem i duszona marchewka:) do tego kotlet z pangi tesciowa zrobila mniam mniam smazony na malej ilosci oleju.....jestm objedzona jak bąk hehehe

hej :) wreszcie udało mi się zamiecić zdjęcia Agi: http://www.agusia2006.bobasy.pl/ jedynie nie wiem dlaczego wychodzo dość słaba jakość zdjęć, chociaż jest dobra, może dlatego że pozmniejszałam bardzo, jak nie zmniejszałam to nie dało się załadować przez wolne net jaki posiadam Marchewko - ja mam zwykłą wanienke,nieprofilowaną, bardzo prostą dużą, jestem bardzo z niej zadowolona. Kąpie ją na stole w pokoju, a ostatnio w zlewie ;) Pyniu - Ala jest bardzo ładna 🌻 śliczne ma usteczka. Bardzo ładny ma kolor wózka. Andziu - ale malutka Lenka, śliczna, zdjęcia z bratem rewelacja Zmykam spać bo już późno a Aga zrobi pobudke o 5 lub 6rano Pozdrawiam

aha, Aga na bobasach na jednym zdjęciu (w niebieskim body) jest wysmarowana kremem. Pewnego razu nasikała do nocnika, więc założyłam jej czystą pieluszke, włozyłam do łóżeczka i poszłam wyczyścić nocnik, Aga bawiła się grzecznie- cichutko było to stwierdziłam że jeszcze pranie wsadze do pralki, po dosłownie 3 minutach jak weszłam do pokoju to w szoku byłam, dorwała krem bambino z półki przy łóżeczku i się nim wysmarowała, stąd to zdjęcie - a jaka zadowolona była, tak jej się zabawa podobała. Kilka dni wcześniej opowiadała mi koleżanka że jej córeczka zjadła pół opakowania sudokremu :)

hello z rana :) :) :) wstałam o 5.20, wzięłam moje leki, wypiłam jogurt, wyjęłam z szafy zasłonę, którą lata świetlne temu obiecałam sobie przeszyć, i ją wreszcie przeszyłam :O o 5.40 :O mąż jednym okiem na mnie łypnął i coś zamruczał, i poszedł dalej spać :P potem weszłam na allegro i kupiłam pościel, bo do tej pory nie mogłam się zdecydować ;) to się chyba nazywa wicie gniazda :classic_cool: :classic_cool: :classic_cool: a teraz jestem padnięta, ledwo patrzę na oczy, więc idę jeszcze spać :) miłego poranka :) marsjanko - prześliczna ta Twoja Agusia :) ma śliczne oczęta :)

Ale śliczne wasze córeczki. Nic tylko przytulać i całowac. Buuu, ja też chcę. Pyniu - ja też myślałam, że jesteś dużo młodsza. I jakoś inaczej sobie ciebie wyobrażałam. :) Andziu - szybkiego powrotu do zdrowia. :) Pogoda paskudna, a ja mam górę prania, bo w sobotę Krzysiu wyjeżdza na wakacje, a ja w przyszły poniedzialek zaczynam malowanie. Już miałam upatrzone kolory z nobilesu, ale oni maja opakowania 2,5 l. i okazuje się, że zabrakłoby mi na parę metrów. Musze więc od nowa prowadzić poszukiwania :( Co do spotkania, to wydaje mi się, że Wioska Rybacka jest lepsza, bo ma piaskownicę. Łatwiej jest też dojechać lub dojść spod Carrfoura. Ja przyjadę na rolkach, bo z kortów mam niedaleko i będę mogła wypić piwo. :) W razie niepogody SCC to chyba dobre rozwiązanie, ale musicie mi powiedzieć gdzie, bo nie będe was szukać, zwłaszcza że nie wiem, jak wyglądacie ;)

marsjanko- Agusia jest przeurocza:)sliczna dziewczynka.... swoja droga krem to jedna z pierwszych rzeczy godnych zaintereowania w koncu czemu mama moze w tym maczac paluszki??alek kiedys ugryzl mydlo:( swietnie Agusia wyglada w zlewie heheheh swego czasu tez kapalam mojego w umywalce lazienkowej:) same gwiazdeczki nam tu rosna :classic_cool: a gdzie zdjecie mamusi?

marsjanko - noooo zdjęcie w umywalce bardzo udane.....córeczka też!!!!! :D :D :D

coś wydaje mi sie że trafiły nam się w klubie najfajniejsze mamy z najfajniejszymi pociechami :D:D:D

Witam:) Pyniu zdjęcia sliczne - mój Patryk ma taką samą karuzele nad łózeczkiem:) MłodaMamuniu to fajnie, że praca już oddana:) Co do spotkania to módlcie się, żeby mój mąż nie dostał urlopu...bo jak dostanie to pojedziemy na letnisko...a co to jest Scc???? Silesia? W sobotę moje dziecko zaliczyło pierwszą imprezę na kręgielni...mieliśmy się bawić godzinę a bylismy 4 bo Patryk był bardzo grzeczny i większość czasu spał...wiec wczoraj zaliczył druga imprezę....:) Pozdrawiam Miłego dnia życzę

Gość majkkaa
witam Andzia - gratuluje i ......zazdroszczę, że już po ;-) Marchewka a kiedy Ty masz rodzić? dziś lekarz na 13.00 zobaczymy, co u Młodego. Ja się boję... miłego dnia

Judytko - my się będziemy modlić, a twój mąż nas będzie gonił z miotą, że mu mieszamy plany :D Majko - nie denerwuje się, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Odezwij się po powrocie :) Kolega Krzysia z tenisa powiedział mi ostatnio bardzo zgorszony, że zna jednego chłopca, który ma 6 lat i nie umie jeździć na nartach :o Dobrze, że ja umiem, bo chyba bym się zapadła ze wstydu pod ziemię :o

Olkaamoże nie będzie Was gonił:) A ja jeździłam na nartach raz w życiu i nie powiem żebym umiała jeździć....znaczy u kolegi Krzysia mam przechlapane:) Tak swoją drogą to masz bardzo zdolne i wszechstronne dziecko:) ciekawe co będzie robił mój Patryk...chciałabym go zapisać na basenale prawdę mówiąc nie wiem czy moge...no i jakoś nie mam ochoty na ciekawskie spojrzenia na brzuszek mojego Miska a głowe daje, żeby były. A gdzie dziewczynki wyparowałyście tak jakoś dzis pusto i cicho haloo!

właśnie wróciłyśmy ze spacerku......namnożyło się wózków głębokich.....tak sobie pomyślałam że może mijam właśnie mojego przyszlego zięcia :) :)

Pyniu, ale masz przyszłościowe myślenie :) Judytko - może właśnie wcześniej powinnaś zacząć chodzić na basen? Przecież i tak kiedyś zaczniecie rozbierać Patryka, a tak ludzkie gapienie będzie dla niego normą. Czy robicie coś z tymi bliznami?

Judytko - śmiało pędźcie na basen, jeśli tylko przyniesie wam to radosc :D nie ma co sie przejmowac tym co ludzie powiedza..... ....o Alutce każdy kto zagląda w wózek mówi....jaka ona maleńka.....i wiadomo że serce mnie boli......ale zawsze myśle sobie MALEńKA ALE ZDROWA!!!!! :) :) :)

a wracając do dziadków........zazdroszcze wszystkim Wam , które nie mają z nimi problemów :) Moji teście są akyualnie w Amsterdamie na wycieczce....a moja mama na prośbe żeby wpadła popołudniu posiedzieć z Alą bo chcemy jechac z Sebkiem obejrzeć łóżeczka turystyczne na wyjazd do Ustronia - powiedziała że wpadnie - na godzine....na co ja ....że przez godzine to nic nie zrobimy....na co ona ....że góra na dwie....przy czym 15 czerwca wyjeżdżają nad może i wrócą z końcem sierpnia.....:( ....iiii nie narzekam bo wiem że , jak to mówi mój tata moje dziecko - moja sprawa......ale czasem poprostu trzeba wyjsc na zakupy albo do lekarza...albo tak poprostu bez potrzeby we dwoje......

no to sie poskarżyłam .....z bykami ortograficznymi zresztą :)

Cześć dziewczynki! Lenka taka grzeczna (odpukać :)) co by nie zapeszyć) je i śpi. Jesteśmy już po wizycie położnej. Super babka. Obejrzala moją ranę, powiedziała jak o nią dbać, co jeść, pić żeby pokarm utrzymał się jak najdłużej. Pooglądała Lenkę, pokazala jak dbać o jej \"pisię\" (z chłopcem miałam inaczej) i wogóle pogadałyśmy, ustaliłyśmy date wizyty pierwszej u pani doktor, szczepień i usg bioderek. Na razie iest wszystko OK tylko Jasiek dostal jakiejs wysypki teraz siedzą z babcią u lekarza, ciekawe co to zaś jest. Ale kurcze załatwiania w urzędach, dobrze że mąż ma wolne. Pozdrawiam Was seredcznie. No ja niestety nei dam rady jeszcze przyjść na spotkanie. Całuski dla Wszystkich i dzięki za miłe słowa.

Andziu - to o pisie to sie jakos szczególnie dba?? Napisz...bo ciekawa jestem co Ci powiedziała położna....moja nic....