Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Judytko my też na Nanie jestesmy, jak chcialam zmieniac, to lek. powiedzial ze on by najbardziej Enfamil polecal. Dobrze przeczytałaś, znaczy sie ono nie tyle jest dla dzieci ulewającaych ile dla dzieci które mają jakieś minimalne kłopoty z brzuszkiem (nam własnie to polecal jak schizowalam ze ma kolki po Nanie). Aczkolwiek podkreślał że Nan też jest dobry.A cenowo chyba podobnie wychodzą Bebilon kontra Enfamil, i mówil że bardziej by polecał ten Enfa. Wybór należy do ciebie :D Spacer zaliczony ;) bylismy w OBI po znicze.

jestem mama już pojechała, Jasio z nią.... wzięła go żeby mnie trochę odciążyć a ja już tęsknię za moim gadułą :( mąż poszedł z Leną do sklepu bo ja jeszcze się nie wietrzę jutro idę szwy ściągać i aż się boję co powie lekarz 😭 dziewczyny 🌼

hurra w koncu obejrze cos innego niz tylko jedynke i dwojke....kupilismy dekoder z cyfrowego polsatu... chyba byla jkas promocja bo dwa tyg temu bez talerza( my juz mamy) kosztowal 149 zl dzis zaplacilismy 79:) wzielismy ze soba syna ktory jak tylko mnie zobaczyl od razu sobie zastrzegl ze jedzie z nami do śklepu:) a ja rozkochana mamusia chcialam mu wynagrodzic tesknote i wzielam na podworko:) ( narazie wychodzimy po troszku po tej chorobie dopiero co przestal kaszlec) malo tego zanim wsiadl do auta kucnal na kupie psa:( fujj..... dzisiaj bylam w bibliotece w rodzinnej miejscowosci jest bardzo dobrze zaopatrzona i mozna znalezc duzo nowosci:)wzielam sobie 3 ksiazki ( zawsze musze miec w domu bo jak nie mam to zle sie czuje ... to jak narkotyk heheh czytanie mnie odpreza... czasem robie sobie dzien leniwca i zatapiam sie w czytaniu:)) no wiec znajoma bibliotekarka pyta sie mnie czy ja mam czas czytac przy dziecku?? ja na to zdziwiona myslalam ze myli mnie z siostra i mowie ale ja mam juz 2latka:) a ona no to tym bardziej?? a ja jej na to ze moje dziecko jest spokojne i woli bawic sie samo malo tego ostatnio jak chcialam sie z nim bawic powiedzial mi mamo poćytaj siobie:) heehe co ja poradze na to ze mam syna ktory nie skacza po lampach?? malo tego jak chcialam sie z nim pogonic na ogrodzie to tez nie mial czasu:) i mowie to babeczce ze mnie tez sie naleza chwile relaksu:) a kto powiedzial ze czytam rano a moze wieczorem ?? a moze wtedy gdy on spi??jejku ona zawsze sie tak dopytuje....buuu jak wyszlam to poczulam sie jak wyrodna matka ktora CZYTA KSIAZKI:(no przeciez lepiej by bylo jakbym od razu w zyle ladowala heheeheh to juz mozna umoralniac.....moje dziecko jest tak wygadane i bystre ze na pewno nie cierpi gdy ja czytam ksiazke:) fak jest spokojny i juz teraz mam sporo czasu dla siebie :) ale jakby nie bylo to kazda z nas tak sie przywyczaja do tego ze pranie sprzatanie gotowanie i cala reszta jest na naszej glowie ze od razu mamy wyrzuty sumienia jak tylko dziecko potrafi sie zajac soba i mozna zatopic sie w fotelu z gazetka pijac dobra kawke 😭no tak jak pilam ja kiedys w progu czulam sie lepiej nie??

Nie ma jak 2 latek dbajacy o rozwoj intelektualny Mamuni hiihih :classic_cool: :-P hiihihihihhiih . Juz to widze . Andziu - tzrymam mocno kciuki i wierze ze bedzie wszystko dobrze . Odpoczywaj i nie martw sie :) 🌼

Gość majkkaa
no tak, moje dziecie fascynuje bibioteczka z ksiązkami, obawiam sie, co bedzie jak zacznie chodzic... mnie lekarz opdradzał to mleko Enfa. powiedzial, ze jest na nie moda. poczatkowo dawałm nan sensitiv - bo były problemy z brzuchem. teraz bebeilon pepti, bo mam go refundowany. Zreszta prytwna rehabilitcja, mleko, leki ect to szok. maly kaszle jutro mamy wizyte u lekarza. spectra do wagi idelanej musiłabym zrzucic 41 kg, ale chec 25...

andziu-fajne rzeczy masz na allegro wystawione tylko zdjęcia troszkę małe! dziewczynki-dzięki za pochwałe okien-generalnie mam fioła na tym punkcie i przyozdabiam je w rózny sposób,super naklejki na okna są w katalogu Scheffera (nie wien jak to się pisze!!!) Zgodnie z porą roku mam co innego na szybach! myśmy dostali od neurologa świstek że kacperek ma być szczepiony tymi Bezpiecznymi i nie było żadnego problemu w przychodni ,a kacperek dzięki Bogu jest zdrowy ale nie usłyszeliśmy od lekarza że refundacja jest dla dzieci bardzo chorych ale to pewnie zależy od lekarza

zmieniłam pościel Aluszkowi i nam ....i znowu cała pralka prania ....i tak w kółko

szkoda, że przez moje roztargnienie musiałam założyć nowe konto i straciłam wszytskie komentarze

Dobranoc kochaniutkie :) ...jeszcze tylko jutro i 4 dni wolnego ...wszyscy razem :D

Hej! Spectro, Marsjanko! Ja i Kamiś stawiamy się jutro punktualnie :-D Co do szczepionek - powiedziano nam, że musi być tylko zaświadczenie od neurologa. My nie mamy, ale za to mam wpis w książeczce zdrowia ze wskazaniem szczepienia aP. Pani w rejestracji uznała, że mam jej po prostu skserować tę stronę i ona sobie podepnie. Pierwszy raz spotykam się z taka proludzką postawą w służbie zdrowia! Więc chyba nie musi to być spory odchył od normy, bo Kamiś nawet nie załapał się na porządną rehabilitację - tylko co jakiś czas przychodziliśmy do lekarza, który patrzył co jest i dawał nam po jednym ćwiczeniu do domu. Prócz pierwszej prywatnej wizyty u rehabilitantki (zresztą też diagnostycznej, a nie ćwiczeniowej), to małego żaden rehabilitant nie dotknął. Widać jego WNM nie takie straszne było. :-) Co do kilogramów - kochanego ciała nigdy dość ;-) Ale tak serio, to na mnie już to hasełko przestało działać. Chwaliłam się wam, że zgubiłam już 3 kg. I na tym koniec. Dalej nie pójdzie ni hu hu... A tu taki wielki bęben zamiast brzucha... Agol, faktycznie musi ci być niełatwo. Wiem, że dziewczyny już ci dały sporo rad, może ja też ci coś podsunę. Mam nadzieję, że takimi radami nie urażamy cię. Mnie przyszła do głowy lampa Bioptron do naświetlania. Podobno daje świetne efekty w leczeniu problemów skórnych (i nie tylko skórnych - sprawdziłam na sobie po wypadku samochodowym, gdy miałam uszkodzony kręgosłup). Niektóre placówki służby zdrowia nimi dysponują, mogą mieć je też niektóre gabinety kosmetyczne. I do kupienia w Zepterze, który jest wyłącznym dystrybutorem Bioptronu w Polsce. Adam Małysz ze swoją się nigdy nie rozstawał ;-) Kurczę! Mam właśnie drugi tydzień nabiałowej rozpusty i Kamik ma wysypkę jak jasna cholera! Ja się potnę, jak będę musiała odstawić nabiał na czas karmienia :-( Zobaczymy po trzeciej serii, ale ja juz teraz czuję, że to właśnie to... Andziu, kochana trzymaj się! Dbaj o siebie i nie forsuj. Musisz wrócić do pełni sił, masz dla kogo :-D Ale miałam dzisiaj fajne zdarzenie. Wchodzę do sklepu, bo mi się chciało słodkiego, to myśle sobie: chociaż sie napatrzę, skoro nie jem, bo brzuch podobno gubię. No to patrzę, patrzę po półkach i co widzę? Kolorowe Lentilki! Od razu mi się Andzi Lenka przypomniała. A co obok Lentilek? Kamyczki! :-D Juha! Sprzedałam monitor na allegro i już drugiego zawalidrogę z Kamykowego przyszłego pokoiku wywiało! Jeszcze jedna klatka i rowerek i będzie z dyni! Rany, ale młoda godzina, a ja piszę! ;-) Spectra jak nic mnie przebije! :-D Judytko, wyniki konkursu chyba z góry wiadome ;-)

A co do symbolu AR przy mleczkach - oznacza on Anti Reflux - przeciwko refluksowi i ulewaniu. Mleka takie zazwyczaj są zagęszczane mączką chleba świętojańskiego. Kamelek ma refluks jak jasny czort, mam nadzieję, że podręcznikowo mu przejdzie po ukończeniu szóstego miesiąca :-( Mączki nie dostaje, z cyckiem nie ma jak ;-)

Jestem jestem:) Nula, miałaś rację, przebiłam Cię i to...z Kasią na kolanach:D Własnie mnie szukała w pustym łóżku:) Nula, super, czekam na Was jutro z Kamykiem:):):) Biegniemy, żeby się szybko wyspać. Dobrej nocki dla wszystkich🌻

Hej:) przegrałam bo jednak obstawiłam Nulle:) Nullo Patryk był w szpitalu na Bebilonie AR bo miał własnie problemy z ulewaniem ale teraz juz o tym nie ma mowy więc mleczko juz nie będzie AR:) zresztą tych mlekowych skrótów jest cała masa i kiedys w jednej z gazet dla mam było wyjasnienie co to wszystko znaczy:) My dzis wszyscy zaliczyliśmy pobudke o 6 i mój mąz nawet godzinę wczesniej pojechal do pracy bo ostatnio wraca ok 18:30 zamiast 16:30 i od trzech dni przekładamy zakupy...mam nadzieję, że dzis wróci przed 18 no ale cóz taka praca. Moja mama chyba naprawde nie wie na co się zgodziła - bo jak od stycznia będzie z Patrykiem to przy moich godzinach pracy - pracuję do 19:30 i przy Rafałowych godzinach pracy...to Patryk może być u niej bardzo długo:( Mamuniu - fajnie, że masz dekoder - my od doby juz chyba nie mamy kablówki bo maja awarię i dzięki temu zasneliśmy z mężem ok 21.... Dziś rehabilitacja a póxniej muszę poprasowac płaszczyk i kurtkę - żeby coś mieć na jutro - znów na cmentarzach będzie rewia mody.... No a wieczorem może wreszcie uda nam się kupic znicze!!! Miłego dnia Wam życzę:)

nula - dobre to z lentilkami i kamyczkami a paczusiow tam obok nie bylo?? ( tak mowie na Alusia pączek- bączek..a jak jestem zla to ALEKSANDER!!!) wczoraj wieczorem synus po kapieli zaczal ze mna prowadzic powazna rozmowe mianowicie doszedl do wniosku ze w cycusiach jest mleczko:) a w zasadzie w sutkach :) i mowi daj sprawdze:classic_cool: chyba napatrzyl sie na Olenke ktora wczoraj byla u nas z rodzicami i zajadala sie mamusinym mleczkiem.... poza tym straszny sie z niego chytrusek zrobil...buu jak tak dalej nie bedzie mial kontaktu z dziecmi to wyrosnie maly egoista.... a tak ladnie sie bawil z dziecmi:) judyto- przez miesiac mielismy tylko jedynke i dwojke i to z zakloceniami:( jakby normalna antena odbierala chocby tvn polsat i cos jeszcze to niepotrzebny mi dekoder :(no ale nie odbieraly....ja nie jestem takim kinomaniakiem i ogladanie filmow nie jest silniejsze ode mnie nawet jesli film jest fajny a chce mi sie spac to wylaczam i koniec:)

wczoraj zalozylam sobie posciel flanelowa na moja koldre i myslalam ze w nocy splone :classic_cool: musialam przejsc pod kolderke meza a alus ktory pw srodku nocy przeszedl z lozeczka do nas spal sobie pod moja:) kawusia wypita i sniadanko zjedzone:)

Uff, dopiero teraz znalazłam chwilę, aby was przeczytać. U mnie w pracy nerwowa atmosfera, wszyscy na siebie warczą Judyto - ja po roku dawałam Nestle junior albo bebiko junior. U ciebie jest może inna sytuacja, bo Patryk ma problemy \"brzuszkowe\". Wiecie, ja nigdy nie byłam z Krzysiem u neurologa, a widzę, że wy ciągle chodzicie. :( Chyba jakaś wyrodna matka ze mnie. :( Jakaś cała jestem \"w rozsypce\". W pracy dużo roboty, w domu bałagan, muszę iść do okulisty, logopedy, dentysty i ginekologa. Czuję się taka niezorganizowana. :o :o No, to pomarudziłam wam i biorę się do pracy.

Cześc dziewczyny:) Chciałam poinformować Nulę i Marsjankę, że znów spotkanie odwołane:( Kasia jest zakatarzona, ma gorączkę. Nie chciałabym, żeby Aga i Kamiś się rozchorowali. Wiecie co, ja mam już dość, Młoda jest teraz chora co 2 tygodnie:( Przepraszam Was najmocniej:(

spectro- znam to skads:( za kazdym razem jak gdzies wychodzimy drze zeby maly czegos nie zlapal... przed wyjazdem zapaelnie pluc potem w Anglii katar i kaszel dobrze ze w pore zadzialalismy ....a jak sie bawi na dworze to kaszle😭 no przeciez nie bede go w domu trzymac..... jak tylko skonczyl 1,5 to chorobska non stop sie czepiaja.... malo tego zawsze w jakies swieto.. albo w Boze Narodzenie w Wielkanoc, w dzien kobiet... w walentynki....w dlugi majowy weekend...

acha spectro moja tesciowa dostala od znajomej ( znajoma dostala od lekarza)przepis na naturalny antybiotyk:) zapytam ja o proporcje i ci napisze ... wiem ze jest to syrop z czosnku, cytryny miodu... i jeszcze cos wlasnie musze podac malemu podobne skutecznie uodparnia...sprawdzimy okaze sie.. po co go faszerowac antybiotykami...

olapi- jak bedziesz miala czas i ochote to podeslij linka z innymi ozdobami:) przydalaby mi sie taka znawczyni i dekoratorka bo ja nie mam takiego zmyslu... chcialabym kupic ladne ozdoby swiateczne jakies aniolki itp... ale niewiem gdzie to postawic itp... poza tym najpierw musze miec lada komode pod tv i regal do salonu buuu kiedy to bedzie??

są szczepionki uodparniające dla dzieci albo tak jak ja robie Jasiowi trochę ciepłej przegotowanej wody do tego łyżka miodu itrochę soku z cytryny ja dziś chyba.... przy tym wyciągnięciu szwów

Dziękuję dziewczynki za wsparcie🌻 Mamuniu, jestem chętna na ten przepis, dziękuję🌻 Nula i marsjanka, dajcie znać, że wiecie o odwołanym spotkaniu. Szkoda, że nie mamy do siebie telefonów, bu:(