Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Messagera

Ciąża. jestem w szoku. mętlik w głowie.

Polecane posty

Gość niebieski świat
mam 23 i usunęłam

Gość messagera.
pojebało ?:) a po mnie jadą..

Gość spioszka
niedlugo bedzie, ale juz samo oczekiwanie daje bardzo duzo radosci.

Gość messagera.
MAM PYTANIE! a gdybym była już po ślubie i miala to 20 lat to co byloby inaczej w waszych oczach co???

Gość spioszka
Dla mnie slub niczego w zyciu nie zmienil, oprocz nazwiska. Ale zyjemy w kraju pseudkatolickim i kazdy lubi umoralniac, jak to trzeba zyc.

Gość malinka1919
Nie czas na tak poważne decyzje w twoim życiu.

Gość messagera.
ale ja nigdy nie chcialam byc stara mama :)

Gość a czy to ważne
messagera. nie zwaracj uwagi na te wypowiedzi jakże uprzejmych, doświadczonych i inteligentnych Pań/ Panów. Tak to jest że zawsze coś komuś nie pasuje, nie dogodzisz, mialabyśnawet 30 lat, była po ślubie to by im nie pasowałą że za stara jesteś ;) także wiesz IGNORUJ :D

Gość astilia
rozumiem Cie... mam lat 18 przyjmowalam tabletki i zaszlam w ciaze:/ swiat sie zawalil, za rok matura, w domu pieklo, nie mam nic procz milosci mojego chlopaka. niestety (mimo wszystko) poronilam. wiec nie przejmuj sie prosze, wszystko sie ulozy, najwazniejsze to wierzyc ze bedziesz szczesliwa i ze to dziecko to nie kara:)

Gość spioszka
dziecko w takim wieku ma swoje plusy. Mam kolezanke ktora zaszla w ciaze na pierwszym roku studiów. Jej mala ma juz 8 i jest juz odchowana, stracila przez to tylko rok studiow.

Gość messagera.
:):)

Gość kwiaty polne
to nie istotnr istotne jest to,że dziecko nie powinno być doczepką, tu studia tam praca tu wynjaęte mieszkjanie, dziecko to poświęcenie czasu i cierpliwości,....rodzice pomogą- a jak ich zabraknie?....tu nie chodzi o nowy teleizor etc.o nie dokończone imprezy , o realne życie chodzi o logikę ....a teściowa rtwoja skonczył studia bo były ionne czasy mogła w domu siedziec uczyc sie i dzicei wychowywac tereaz są inne realia,a złobek? po to rodzisz by inni się twoim dzieckiem zajmowali?

Gość messagera.
kwiaty polne. to co Twoim zdaniem, powinnam usunac ciaze tak? :)

Gość spioszka
massegera jezeli mieszkasz w tym samym miescie co studiujesz to bedzie ci na pweno latwiej pogodzic wychowanie dziecka i szkole.

Gość messagera.
przeprowadzam sie do Krakowa w pazdzierniku:)

Gość malinka1919
Bardzo pusty szantaż, ale cóż, tok myślenia małolaty z gimnazjum..

Gość kwiaty polne
nie odpowiem tobie na to pytanie bo to twoje zycie sumienie ja usunęłam a mam 23 lata idotyzm ?dla mnie nie

Gość spioszka
kwiaty polne A tobie sie wydaje ze jak jest dziecko to trzeba od razu wszystko rzucic szkole , prace i zakopac sie w pieluchy. Tysiace dzieci wychowuja sioe w zlobkach, przedszkolach i nic im nie jest, nawet szybciej sie rozwijaja bo maja wiekszy kontakt z rowiesnikami i wiecej sie ucza.

Gość messagera.
kwiaty polne. wiesz.. oceniasz mnie., a ja moge powiedziec, ze dla mnie nie ejstes kobieta skoro usunelas, tylko zwyla morderczynia...

Gość kwiaty polne
bo mam debet 8tys, kredyt 30 tys, 4 lata cieżkich studiów przed soba.narzeczonego , w kwietniu ślub .. mimo zabezpiecznia-ciąża...

Gość messagera.
i mnie oceniasz??

Gość kwiaty polne
nie oceniniłam cię.... nie zdziwiło mnie to co napisałaś bo tk uważa większość

Gość messagera.
wydaje mi się, że oceniłaś, też się zabezpieczałam i co? nie wyszło. trudno. nie będę bić głową w ściane, nie pojde nie rzuce sie z mostu i nie usune dziecka. tylko bede dla niego wspaniala matka. i dam mu wspaniale zycie.

Messagera :-) Gratuluje :-) Ciaza to bardzo wyjatkowy i wspanialy okres w zyciu kobiety. Najwazniejsze jest to, ze nie jestes teraz sama - masz kochajacego mezczyzne, ktory bedzie sie wami opiekowal :-) Zalezy ci na studiach, wiec dziecko nie bedzie przeszkoda, aby zdobyc tytul licencjata. Nie boj sie na zapas i nie stwarzaj sobie sztucznych problemow. Jesli martwisz sie swoja ciaza tylko ze wzgledu na kariere - podejdz do tego spokojnie. Przeciez to nie pierwszy ani nie ostatni taki przypadek, ze mloda studentka zachodzi w ciaze i konczy studia z 2-4-letnim dzieckiem. Dobrze, ze zaplanowalas swoje zycie, wyznaczylas sobie wazne cele. Dzieki temu wiesz, co jest dla ciebie wazne i znasz swoje priorytety. Wiadomosc o ciazy cie zszokowala, ale wkrotce oswoisz sie z ta mysla i ja zaakceptujesz. Z kazdym dniem zaczniesz odkrywac nowa siebie :-) Myslac o slubie nie rob sobie niepotrzebnego cisnienia. Wez go wtedy, kiedy uznasz to za stosowne - teraz, po ciazy, za kilka lat, a moze nigdy. Polacy to bardzo religijny narod z tendencja do apoteozy wszelkich \"swietych\" sakramentow - m.in. slubow, wiec produkcja malzenstw odbywa sie u nas tasmowo. Nie zrazaj sie tym staropolskim zwyczajem. Sa pary, ktore uwazaja, ze slub scementuje ich zwiazek i tak tez sie dzieje. Dla niektorych z nich dzien slubu to najpiekniejszy dzien zycia. Sa tez ludzie, ktorzy wioda szczesliwe zycie i nie odczuwaja potrzeby legalizacji zwiazku, bo np. w zyciu uczuciowym sa od dawna o poprzeczke wyzej niz nowozency. Nie powinnas wychodzic za maz tylko dla dziecka albo ze wzgledu na presje otoczenia. Slub po narodzinach dziecka jest rownie piekny. Ciekawi mnie, jakie bedziesz miala podejscie do swojej ciazy za kilka dni, kiedy sie z nia bardziej oswoisz :-) Postaraj sie rzucic palenie!

Gość messagera.
LuckyLady, ale ja bardzo chce miec slub :) ale mysle, ze jak urodze. nie chce na szybko.. :) juz sie oswajam z ta mysla.

Gość messagera.
a co do palenia slyszalam, ze jak sie palilo, to zeby nie rzucac tylko ograniczyc :)

Gość malinka1919
A po co ci ślub???

Gość messagera.
a po co to głupie pytanie?

Gość a czy to ważne
a po co Ci szkoła ? ;]

Gość malinka1919
No bo w twojej sytuacji do czego? Znowu winne dziecko????