Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

jak zmusić do picia 2 m-cznego bobasa

Polecane posty

Karmię synka mlekiem NAN1 a brzdąc prawie wogóle nie chce pić! czasem wypije 30ml czasem 10 ale to jest bardzo mało. 2 razy zdarzyło się , że wypił 100ml ale to tylko 2 razy. Daję mu przed jedzeniem ale to tylko go rozzłościło i wypluwał i zaraz musiałam dawać mu mleko. Pomiędzy karmieniemi też nie chce. Co zrobić?? dodam, że dawałam mu wodę, herbatki różnego rodzaju i zawsze to samo!

Gość jak nie chce to nie
przecież dziecko to nie robot

Gość a po co je zmuszac
skoro nie chce to znaczy ze mu nie jestpotrzebne... nie traktujcie dzieci jak bezmyslne nieczule przedmioty, ale jak zywe organizmy, ktore wiedza czego chca...

Ja słyszałam, że trzeba dopajać dziecko, dlatego sie martwię.

Gość a je chetnie czy tez nie

Gość uf
ja karmie piersia i moj 7 miesieczny tez nie chce pic,ale jak byl chory to pil duzo,uznalam ze nie potzrbuje

Gość louders_24
jesli jest goraco to mozna podac po kazdym karmieniu lyzeczke wody.to wystarczy

Gość costy
gosik żartujesz.....2 mies dziecku wystarczy mleko matki...kto ci tak powiedział....chcesz przekarmic dziecko zeby miało nadwagę.... do pół roku czy choc 4 mies samo mleko wystarczy.....

2 miesięczny dzieciaczek nie musi być dopajany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sam ci daje do zrozumienia, że nie chce nic oprócz mleka.

czytać nie umiecie przecież dziewczyna pisze że karmi nan1 a nie piersią to przecież musi dopajać bo mleko to nie picie tylko jedzenie dla takiego maluszka i to nie ważne że mleko to płyn, trzeba dopajać i nie przejmuj się maluch zacznie w końcu pić, każde na początku nie chce i nie przejmuj się tym że wypił mało ciesz się że w ogóle coś wypił

Gosia> dopajanie nie jest obowiązkowe.Jeżeli dzidzus nie chce to widocznie nie potrzebuje. Wystarczy nawet jak wypije pare kropel. Też karmiem NAN-em i podaje małemu herbatke to czasami wypije tylko łyczek czasami 50ml .Więc jeżeli więcej nie chce to nie zmuszaj.

Gość louders_24
koralik-gratulacje sliczny bobasek i taka fajna data urodzin.

Gość vava
moj maly byl karmiony bebikiem i zaczal pic herbtaki dopiero ok 4 miesiaca,wczesniej wogole nie chcial,lekarz powiedzial,ze to nic zlego i mam go nie zmuszac:)

Dzięki dziweczyny za odpowiedzi ;) Teraz będę spokojniejsza. Też karmiłam bebiko1 ale mały robił zielone kupki i przeszłam na NAN1, teraz czekam na efekty. Co do herbatki to już się nie będę tak martwić ;)

Moja córeczka do 5-go miesiąca nie chciała pić niczego innego poza mlekiem (Nutramigen piła) Dziecko karmione sztucznie wcale nie musi być dopajane - mleko robi się przecież na wodzie. Jak maluch zje dziennie 6 razy po 150 ml mleka to ma też przecież 6razy po 150 ml wody!!! a to już jest 900 ml - jak na człowieka ważącego np 4 kilo to jest naprawdę dużo!!!

Gość Najlepsza PIERŚ MAMY
karmiąc butelką jesteście LENIE.I to nie prawda że kobieta nie ma mleka lub ma chude.TO SĄ BREDNIE. Troche wysiłku,pomoc odciągacza a potem leci. Bolące sutki ???? Poswięc się dla swojeg o dziecka.

Gość Axaa
Nie trzeba dopajać dziecka. Gdyby mu się chciało pić, to by pił. Po co go zmuszasz?

Gość marianeczka
W 100% zgadzam się z Axaa

Gość ofmordę
och nie, och nie, nie dawaj dziecku alkoholu!!!!!!!!!!!!!!!! ups, to nie na temat