Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się bo nie wiem

temperatura w pochwie

Polecane posty

ile musi być bym mogła pomażyć o dzidzi.Głupie teksty prosze sobvie darować a Tym co chca pomóc dziękuje z góry

Gość zzzzzzzz
z tego co wiem określa się jako podwyższoną, czyli więcej niż normalnie

nie jestem pewna ale powinna sie utrzymywac po owu ok 37 i ponad

Gość a jak jest malo
tak do 36,8 to ciaze mozna wyklucztć? aa i szyjak twarda i nisko

Kazda ma troche indywidualna temperature... Dlatego istotna jest obserwacja jej przez caly cykl, tegojak sie zmienia... jezeli u Ciebie w pewnym moomencie sie podniosla i utrzymuje sie na poziomie 36.8 to byc moze taka jest Twoja norma. Jezeli sie utrzymuje, nie spada, to szansa na dzidzie jest... Podwyższona temp. powinna byc minimum 12 dni....

Gość a jak jest malo
tylko ze ja juz obreswuje temperatura od kilku cykli i zawsze w drugiej fazie mialam w granicach 36,8 wiec to chyba nie bedzie ciaza..

Aby można było mówić o podwyższonej temperaturze w drugiej fazie cyklu musi ona być wyższa od tej w pierwszej fazie o co najmniej 3 kreski. Czyli jeśli w pierwszej fazie masz ok. 36,5 a w drugiej 36,8 - to widocznie Twoja temperatura się właśnie w takich granicach lokuje i wszystko w porządku. Aby na podstawie temperatury podejrzewać ciąże musi się ona utrzymywać podwyższona min. 16 dni. Jeśli chcesz obserwować nadal Swoje cykle to bardzo polecam do tego program komputerowy - przez pierwsze 30 dni darmowy, potem w okrojonej wersji darmowy(ale ta wersja całkowicie wystarcza do interpretacji). Program ten pomoże dokładnie wyjaśnić zasady mierzenia temperatury, zinterpretuje wykresy - można też wpisać wykresy wstecz!, pomoże określić kiedy w Twoim przypadku dni płodne i kiedy warto się starać itp. Podaje linki: program po angielsku, ale w drugim linku instrukcja w języku polskim na pewno się wyznasz co i jak: http://www.fertilityfriend.com/ http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3

Dziewczyny dziękuje za odzew :)