Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andriejka

trwała ondulacja włosów

Polecane posty

Gość Eff
a ja jutro z rana ide do fryzjera na trwałą ;P moim zdaniem to tylko indywidualne czynniki sprawiają że trwała sie uda lub nie, mam grube gęste włosy więc jesli troche ich strace jakos przeżyje moze nie ołysieje;) mam nadzieje jednak że będzie ok, jutro wieczorem zdam relacje!

ja robilam headline na dlugie wlosy i na poczatku byl super, fajnie sie ukladaly, ale nigdy ich nie suszylam, bo byly juz bardzo wysuszone o tych plynow i suszarek i lokow, sliczne byly. tak napoczatku, bo potem to byly takie suche ze nawet brylantyna nie pomagala, wiec nic mi nie pozostalo tylko czekac az odrosna. krecone wlosy fakt faktem dodaja uroku, ale robilam to we wrzesniu zeszlego roku , na szczescie scinam koncowki co miesiac i jakos odrastaja. uf w seumie to minal juz prawie rok, wiec sa juz zdrowsze, nie wpsominam juz jaka fortune wydalam na maseczki i odzywki do wlosow lacznie z piankiami i woskami, zeby to pielegnowac i zeby to fajnie wygladalo nie jakas szopa. w oglole nie zaluje ze zrobilam headline, bo zawsze mnie kusilo, fajne wloski sa po tym, ale teraz nie zrobilabym go, bo znow bym musiala czekac az odrosna i zaczna byc zdrowe:D pozdrawiam i jak kogos kusi na trwala, to niech sobie zrobi, a co tam ;)

Gość ilo. na
jejkuu... sama już nie wiem. kurcze taka bylam nakręcona na ta trwala. no i jak sobie poczytalam wasze posty to troche mi przeszlo. kurcze a tak chcialabym miec loki. ejj czy trwala naprawdę az tak niszczy wlosy?! ja mam takie docyc grube blond do lopatek. i dosyc okragla buzie, wiec chyba (po glebszym zasatnowieniu) nie bedzie mi dobrze w lokach. ;/ a moze znacie jakiś taki fajny typ trwałej. ?? prosze pomóżcie mi.... bo ja tak bym chcial miec loki. ;DD

Gość werii
czy istnieje taka trwała, która uniesie u nasady włosy ? w sensie żeby nie kręcić ani nic z tych rzeczy, tylko żeby nie były tak ulizane? :)

Gość werii
bo jak robiłam trwała, robiłam dokładnie w czerwcu '08 ;D trzyma się do teraz.. robiłam loki. cudoooooooowne! ale teraz są tylko na końcówkach i wypadałoby je ściąć, a mam mega ulizane włosy tu na górze i to wygląda okropnie!

Gość ciapix
a ja mam pytanie... od jakiegos czasu zaczelam sobie krecic wlosy w taki sposob, ze po umyciu juz prawie wysuszone wlosy gniote, zawijam i ukladam na pianke. efekt jest, no nie powiem, ciekawy. ale nie chce juz robic tego codziennie, bo to naprawde moze byc uciazliwe no i przede wszystkim nie jest wytrzymale. ogolnie to mam proste wlosy ktore tylko troche sie faluja ale mysle o trwalej na lekkie loki. a moje pytanie jest mianowicie takie : czy mozna sobie zrobic trwala na calych wlosach ale grzywke zostawic? mam grzywke scieta na prosto i tak wygladam najlepiej wiec nie chce jej krecic. czy to mozliwe?

Gość loczki loczki loczki
Żaden problem ja miałam trwałą około 1cm od czubka głowy( nasady włosa) żeby rosły od razu zdrowe włoski i żeby nie było efektu jak gdyby poraził mnie prąd:) Fryzjerka po prostu nie nawinie Ci wałków na grzywkę i będzie prosta jak drut:P

Gość Wiktoriaaaaa
Któraś z was robiła sama w domu trwałą ? Chciałabym sobie zrobić loczki i się zastanawiam. Jaki preparat mam kupić i gdzie ?

Gość edithhh
Mam jedno pytanie. Otóż chciałam zrobić sobie trwałą ondulację i zaraz po tym jadę nad morze, co wiąże się z licznymi kąpielami w morskiej wodzie oraz stałym kontaktem ze słońcem. Jakie mogą być tego skutki i czy to źle wpłynie na wykonany zabieg?

Gość falee
ja bylam juz umowiona na trwala ziolowa ale po przeczytaniu tego forum dzwonie i rezygnuje.mam dlugie zdrowe wlosy i w tym wypadku zainwestuje w dobra lokowke:)

Gość EgunIa
Jak to moja osobista fryzjerka mówi : ,,Kochanie ! Nawet mi o tym nie mów ''

Jakaś dziwna ta twoja fryzjerka........albo rzeczywiście twoje włosy kompletnie się do tego nie nadają.........

Gość ajsik
Dziewczyny a jak to jest z wlosami farbowanymi wczesniej chna? Ktos pisal ze nie powinno sie tego robic przed trwala. Tez sie bardzo na te loczki napalilam, ale czytam i sie wystraszylam. Wlosy mam ogolnie bardzo zdrowe nigdy nie farbowane, no pomijajac te chne nieszczesna;) ale ona podobno wzmacnia

dobry wieczor, ja tylko na chwilunie z innego topiku :) widze, ze poruszacie problem trwalej. Mam zamiar isc jutro do fryzjera i zrobic sobie trwala Headline (?) ta podnoszaca wlosy u nasady. Mam pytanie : czy powinnam isc do fryzjera ze swiezo umyta glowa czy moze trwala robi sie na nie myte wlosy ? Prosze o w miare szybka odpowiedz - z gory dziekuje

O hennę zapytaj fryzjera (mi powiedział że najgorzej jak są rozjaśniane). Co do umytych włosów ja szłam zawsze z głową dzień lub dwa po myciu (włoski mają swoją naturalną osłonę przeciw zbyt silnej ingerencji środków używanych do trwałej)

Gość Evvelina113
Witam. dzisiaj zrobiłam sobie trwała... mam 16lat. i nie żałuje;) swoje naturalne włosy mam jak druty i nie mogłam nic z nimi zrobić bo loczki zaraz sie prostowały. fryzjerom opadały rece... a teraz mam pytanie. czy mozna prostowac włosy jak ma się trwałą?

Gość Jadźka.
cześć kobitki ;)) ja to mam 14 lat i kurczę bardzo dziwaczne kłaki. bo jak umyję i wysuszę (muszę to robić co dwa dni), to niby jest spoko. niby takie puszyste, a tu po 20 minutach oklapują, no więc mnie to wkurza. ogólnie mam te głoski dosyć gęste, do ramion, nie ciężkie ;p i dylemat ;) bo jak je wyprostuję, to dosłownie 10 minut i mam już takie jakby "fale". bo ogólnie mam dziwne te włosy :| ani się nie chcą prostować, ani lokówka do nich też nie przemawia (choć już bardziej niż prostownica). i z reguły muszę mieć spięte ze włosy, czego żałuję :( bo są naprawdę ładne i nie mam jak się nimi pochwalić ;( aaa loczki to mi się marzą od urodzenia ;D mama miała ogólnie już trwałą kiedyś i nie żałuje tego (powiedziała, że włosy się niszczą troszkę, ale potem wracają do normalności) szczerze, to bym chciała takiego pół baranka, bo w takim (ja tak uważam) byłoby mi najlepiej. już słyszałam słowa : a rób tą trwałą, raz się żyje itp. ale bardzo mi się marzą te loczki ( a ładnie wyglądam w lokach). proszę Was dziewczyny, powiedzcie, co mam robić ;))

Gość Offca_85
To ja mam pytanko w związku z trwałą. Mam ogólnie włosy lekko kręcone jednak, żeby naprawdę fajnie całe się kręciły muszę po umyciu je dość mocno suszarką nastroszyć. Efekt dość fajny, ale trzyma się krótko, bo włosy zaczynają się rozprostowywać, oklapywać itp :( Już następnego dnia ten "zabieg" muszę powtarzać. Dlatego chciałam zrobić sobie lekką trwałą, żebym po prostu dzień w dzień nie musiała ślęczeć z tą suszarką i martwić się, że za kilka godzin niewiele z moich loków zostanie :/ Jednak jedna fryzjerka powiedziała mi, że jak zrobię sobie trwałą, to po niej włosy mogą mi się rozprostować tak, że moje naturalne loki znikną i zostanie mi na głowie byle co... Ile jest w tym prawdy, że po trwałej naturalny skręt włosów może się wyprostować? :/

Gość aga51
Zawsze po trwałej mam wiecej włosów i ułożona fryzura wspanale sie trzyma. Jednak płyn śmierdzi czego nie lubię i w zwiazku z tym robię trwałą stosunkowo rzadko. Ktoś tu podał sposób na wyprostowanie włosów po trwałej ondulacji zwykłym płynem Joanny ale bez użycia utrwalacza, Czy ktoś to potwierdzi?

Gość asiek281
dziewczyny wczoraj byłam u super drogiego fryzjera gdzie miał mi zrobić lekkie loki na moje długie włosy. No i wyszłam z rozprostowaną trwałą i krótką fryzurą. Szok! wieczorem umyłam włosy gdzie powstał baran a włosy zrobiły się jeszcze krótsze. Po licho mi robił trwałą skoro zaplanował fryzure z prostymi włosami. A pytałam czy nie będzie za krótko... Pisze haotycznie ale musze wam powiedzieć że teraz mam proste choć krótkie włosy ale co najważ niejsze BEZ BARANA!!! Zrobiłam tak kupiłam płyn do ondulacji firmy JOANNA -7 zł, umyłam głowe /bo miałam lakier/ i na mokre włosy nałożyłam płyn do ondulacji, wzięłam dość gęstą szcotkę i czesałam /prostowałam, naciągałam/ włosy jakieś 10 min. mocno spłukałam, wymyłam zwykłym szamponem i wysuszyłam. Nie nakłada się już utrwalacza. Włosy są troche zniszczone bo w końcu to chemia z dnia na dzień ale jestem szczęśliwa! TO DZIAŁA!!!

Gość maniusia2202
JA ROBIŁAM TRWAŁĄ 3 RAZY I OGÓLNIE JEST SUPEROWO (OSTATNIO WE WTOREK) ;) WIADOMO ŻE NIE BĘDZIE SIĘ MIEĆ TEJ TRWAŁEJ CAŁE ŻYCIE TYLKO PRZEZ JAKIŚ CZAS.. PRZY TEJ FRYZURCE NIE TRZEBA DUŻO ROBIĆ TYLKO RANO ODROBINA ŻELU I TYLE:):):):) NIE TRZEBA PŁACIĆ NIE WIADOMO ILE ZA TAKIE COŚ.... JA KUPIŁAM PŁYN ZA OK 8 ZŁ FIRMY JOANNA NO I MAMA MI ZROBIŁA TĄ TRWAŁA:) JESTEM ZADOWOLONA MAM WŁOSY DO RAMION I TO FAJNIE WYGLĄDA.. NIE SĄ ZNISZCZONE BO ZAWSZE DBAM O NIE I JEST SUPER:D:D:D JAK ZROBIŁAM PIERWSZY RAZ TO ZA JAKIŚ CZAS CHCIAŁAM ZNÓW- TO WCIĄGA MNIE!! POLECAM!!!!!!!!!!!! WŁOSY SĄ PUSZYSTE I NIE PRZETŁUSZCZAJĄ SIĘ:):):):) lol

Gość justysia 21
Ja zrobiłam swoją pierwszą trwałą mając 13 lat wiadomo włosy się trochę zniszczyły ale potem szybko wróciły do siebie trzeba je tylko dobrze nawilżać teraz też mam trwała na głowie ale już trochę mi zeszła i na pewno zrobię sobie następną . Moje proste i przetłuszczające się włosy zawsze doprowadzały mnie do nerwicy przed jakimkolwiek wyjściem z domu a teraz a teraz nie mam takiego problemu.

Gość ehehe
ja jutro robie trwalą hehe ;d

Gość justine..
hehe ja juz zrobilam dzisiaj trwala ( w domu) i przyznam ze udala sie i mam sliczne loczki :P polecam

Gość anonim.
ja robilam ostatnio trwala na bardzo cienkich wałkach eheh efekt = burza lokow a raczej afro? hehe w pierwszy dzien bylo dzis mozna powiedziec ze jestem juz przyzwyczajona chociaz doszlam do zdania ze lepiej na to ,,afro" uzywac zelu (mokra włoszka) wtedy mam sliczne loki :) ale za dwa tygodnie jak dojda w miare do siebie.. Bede je prostować tym samym sposobem

Gość loczkowa agaucha 777
ja tez jestem zadowolona z trwalej:) zawsze mialam cienkie,rzadkie wlosy,ktore ciagle mi sie przetluszczaly..... musialam je ciegle myc...-masakra. Zrobilam trwala na duzych walkach w celu-zebym nie musiala co dziennie ich myc. Wszyscy mowia ze wygladam jakbym miala naturalne loki Mnie tez sie podoba:) Wlosy troche mi sie zniszczyly po DRUGIEJ rtwalej. Wypadaly i koncowki mi sie rozdwajaly. Ale zaczelam je odzywiac odzywkami i podcinam od czasu do czasu i jest ok.Trwala robie 2 razy w roku. Nie wyobrazam sobie miec znowu prostych ,ulizanych wlosow. Rano ugniote i fryzura gotowa:)

Gość hehihe
dziewczyny :) jesli macie dosc swojej trwałej wyprostujcie ją... kupcie wlasnie tak jak juz tu jedna dziewczyna napisala plyn do ondulacji (mocny) z joanny. polejcie nim i tylko nim wlosy :) później rozczesujcie.. wlosy same sie wyprostują.Wiem na swoim przykladzie :):)

Czytam te komentarze i chyba więcej jest negatywnych. Moja mama miała włosy proste jak druty i zrobila sobie trwałą ktora trzyma jej juz ponad 3 lata ! Nie wiem co sie stało. Ja sama chcialabym miec duze loki. Cos jak Miley Cyrus. Bardzo podoba mi sie jej fryzura, aczkolwiek powinnam chyba miec wlosy do pasa mniej wiecej, a mam tak pod biust w dodatku dosc mocno wycieniowane. Sama nie wiem co teraz robic, troche mnie to przeraza. ;o HEEEEELP !

Ojej czytam te komy i chyba wybily mi one z glowy loki... mam proste wlosy i slugie bo aż pod biust i zawsze marzylam o pieknych malych loczkach ale jak czytam ilu dziewczynom zniszczylo wloski do tego stopnia ze musialy je sciac na "jezyka" to ja jednak podziekuje... wole sie pomeczyc na walki albo lokowką niz scinac moje wlosy... wiadomo, moze wszystko wyszloby ok ale ja jednak nie chce ryzykować... wlosy to jedna z najpiekniejszych rzecy u kobiety i zawsze powinny byc dlugie i zadbane... pozdrawiam wszystkie lokomanki :)))

Gość Evvelinka
Witam mam 16 lat ja zrobiłam trwała pod koniec lipca mam jasne blond włosy i dość takie druty, chciałam mieć lekkie loczki ale nie barana na głowie i takie też miałam dzisiaj jest połowa listopada i włosy mi się krecić nie chcą nie ma juz takiego efekty jak wcześniej. Rada odemnie zróbcie sobie mocniejsza trwała bo po paru umyciach włosów nie bedzie to miało już takiego efektu jak zaraz po trwałej.