Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andriejka

trwała ondulacja włosów

Polecane posty

Gość mojewlosyyyyyy
a robila ktoras trwala headliness?ponoc nie narusza struktury wlosow. ja mam cienkie dosc gesste dlugosci do ramion ale sa proste niepodatne na ukladanie i wygladam w nich tak smetnie

Gość MARTA/FRYZJERKA
headliness ja robię To jest zabieg nie niszczący struktury włosów , oraz nie niszczy ich zewnętrze gdyż nie jest taki mocny jak zwykła trwała. Polecam trwałą odbijającą jest świetnym rozwiązaniem na zwiększenie objętości włosów na około 2-3 miesiące. Polecam dla osób które mają - płasko utytułowane włosy. płasko się układają oraz wygląda się w nich jak by pies liznął zapraszam do mnie ja ocenię włosy oraz pomogę wybrać odpowiednie zabiegi na włosy . www.zapisynanauslugi.pl tu się zapiszcie na wizytę w dodatkowym, opisie napiszcie kafeteria.pl to będę wiedziała że w owej sprawie pozdrawiam i zapraszam .

Gość Paulla...
ja przezylam ostatnio masakre. Mam dlugie wlosy robilam trwala i po niej tylko zniszczone koncowki. jestem zalamana. nadal marza mi sie sprezynki ale nie wiem czy mozna druga zrobic po tak krotkim czasie. uwazajcie na fryzjerow. niektorzy nie powinni sie znalezc w salonie fryzjerskim!!!

Gość UnMomento
Mam pytanie czy dobry fryzier ma w salonie jakies sposoby na zniszczenie trwalej lokow?piszcie

Gość MARTA/FRYZJERKA
Witam serdecznie, niestety nie da się odbudować włosów zniszczonych przez skutek trwałej ondulacji. jedyny sposób ostrzyc a w między czasie regenerować ale pomoże krótkotrwale. Najlepszy sposób spróbować znaleźć dobrego fryzjera/fryzjerkę i ubiegać się o fachową poradę. Pozdrawiam Nauczycielka ...

Gość przyszłatrwała
witam wszystkich, bardzo poważnie myśle o trwałej i naczytałam sie juz milion for na ten temat i jedyne co mi pozostało to odwiedzić fryzera i wypytać o wszyatko ale przyznam sie ze niektóre panie zniechęciły mnie troche a więc bardzo bym prosiła jako chyba koleina osoba o polecenie kilku fryzjerów w warszawie, obojętna mi dzielnica cena i wszystkie inne czynniki zalezy mi tylko na efekcie. na razie zamierzam przejść sie po wszystkich i wypytać o opinie na temat moich włosów bo sama nie chce sie tu bawić w znawce, także BARDZO PROSZE O PODANIE ADRESÓW EWENTUALNIE NAZW SALONÓW W WARSZAWIE, oczywiście sprawdzonych i poleconych :) z góry dziekuje i mam szczerą nadzieje ze komuś zechce sie wstukać te kilka literek w wolnej chwili, pozdrowienia dla wszystkich chętnych i niepewnych !

Gość przyszłatrwała
o i jeszcze może o wypisanie salonów w których za przeproszeniem włosy spieprz** wam po całości zebym przynajmniej wiedziała gdzie nie iść, również w warszawie :)

Gość cayenne1.618
Widzę, że opinie są mocno podzielone. To pewnie zależy od rodzaju włosów i umiejętności fryzjera (albo ich braku :/)... zastanawiam się nad trwałą bo duże loki, ew. fale załatwiły by u mnie problem objętości. Mam cienkie, niezbyt gęste włoski do ramion, kilka miesięcy temu były rozjaśniane, teraz są już ciemne ale poza odrostami nadal trochę zniszczone (nie wiem czy to ich nie dyskwalifikuje)... Czy może któraś z was miała już jakieś doświadczenia z trwałą we Wrocławiu? Nie mam niestety nikogo wśród znajomych kto by się jej poddał żeby zobaczyć efekt, a w salonie pewnie każdy fryzjer będzie zachwalał swoje umiejętności... a po komentarzach niektórych z was widzę, że można się mocno naciąć ale wtedy nie ma już odwrotu :(

Gość prostota jest w cenie
zrobiłam jakis czas temu trwałą i to była moja największa porazka, takie ładne proste brązowe włosy zamieniły sie w wypłowiałe siano które w dodatku sie miejscami prostowało horror.teraz po ok 2 latach włosy wruciły do normy ale to jeszcze nie to co było. wiec nigdy więcej.

Gość Oloss
zrobiłam trwałą jakieś 2 miesiące temu, żałuje! Miałam piekne długieproste brązowe włosy, a teraz nie dość że po umyciu tylko przez kilka godzin są ładne to później robi sie siano a rano jak sie budze to juz w ogole masakra, są proste i sianowate!! zaplacilam 200zl a nie wiem czemu taka kupa... zrobilam sobie wlasnie FALE .. fale srale, musze codziennie myc i je ukladac zeby byly ok, ale to i tak na kilka godzin. A o tym ze są zniszczone, wypadają mi jak nie wiem co, nawet nie pisze. Pozdro

Gość cali_2
Witam ja robiłam sobie już trwała dwa razy za pierwszym na gribsze wałki i miałam fajbne loki a drugi raz na ciensze i to jednak az tak bardzo do mnie nie pasuje ale umiem ukladajac je zrobic z nich sliczne loki i jest super. Wszystko zalezy kto jaki chce otrzymac skret i wtedy odpowiednie wałki sie zakłada . Bardza wazna zecza jest rowniez plyn do trwalej i umiejetnosci fryzjerki:):) Ja jestem bardzo zadowolona szybciej jest je rano ułożyc niz proste to jest po prostu wygoda, a jesli ktos bedzie miec suche wlosy po trwalej to niech zastosuje olejek arganowy.

Czym grubsze wałki i dłuższe włosy tym mniejszy baranek na głowie. Mi się podobają naturalne loki lekkie, raz czasem, a po trwałej będziesz je nosić około 3-6 miesięcy.

Gość JovJov77
Do Martafryzjerka: Ten link ktory podalas niestety sie nie otwoiera - a chcialam sie dowiedziec gdzie robisz zabiegi na wlosy bo interesuje mnie bardzo trwala odbijajaca wlosy i chcialam sie zorientowac z terminami. Jak sie mozna z toba skontaktowac?

Gość MartaFryzjerka
Witam zapraszam martamadejak@op.pl

Gość MartaFryzjerka
strona podana wcześniej nie jest już aktualne nie pracuje tam już Pozdrawiam i Przepraszam :)

Gość Noirr
Hejka, Dziewczyny NIE POLECAM TRWAŁEJ!!!!!!! Nie róbcie tego błedu co ja miałam proste nie farbowane włosy,a marzyły mi sie loki. Poszłam, do fryzjerki i jak wiekszość z Was wyszłam z baranem,ani to ładne ani do ułożęnia.Masakra!!!!!!!!! Naszczescie jest internet zastosowałam sie do Waszych rad kupiłam płyn do trwałej onduacji Joanna włosy normalne-na lekko wilgotne włosy nałożłam i rekami oraz grzebieniem prostowałam.Potrzebny jest tylko ten płyn do twałej-15 min.Efekt superrr znów mam proste ( prawie proste włosy)ale w poównniu z barenem sa ok:))) Tylko włosy oberwały po 1 tygodniu 2 trwała. SLUCHJCIE JAK CHCECIE MIEC LOKI TO LEPIEJ KUPCIE SOBIE TEN ZESTAW DO TRWAŁEJ JOANNY 8 ZŁ- i róbcie same w domku oszczednosć pieniedzy fryzjerzy i tak robia tylko barany.A jak same zrobicie to nawet jak nie wyjdzie to prosciej to potem odkrecic. DZIEKI ZA RADY,pozdrwiam

Gość MartaFryzjerka
Wież współczuje ci ale nie ocenia się książki po okładce pozdrawiam Pa

Gość Noirr
Jak sie czegoś nie umie to lepiej sie za to nie zabierać,lub wytłumaczyc dokładnie jak to bezdie wygladac na głowie sa zdjecia albumy itp.,doradzic......

Gość MartaFryzjerka
Dlatego powtarzam nie ocenia się książki po okładce nie wkłada się wszyskich do jednego worka Pozdrawiam

Gość Noirr
Raczej z opinii przeważającej części dziewczyn wynika jednoznacznie że rezultat jest zazwyczaj taki sam. Inaczej nikt by w necie nie szukał tematu jak to odkręcić,a rady są skuteczne. A może bardziej fryzjerów boli dostępność srodków a co za tym idzie możliwości na rynku. A powiedzenie ocenia się książki po okładce to jak każdy wie ale nikt się do tego nie stosuje.Nawet fryzjerstwo bez dbania o wyglad nie ma racji bytu.

Gość MartaFryzjerka
Lubię pracować z Ludźmi uwielbiam swój zawód ale zdarzają się negatywni Fryzjerzy oraz negatywne decyzje na temat Zabiegów Fryzjerskich w jakiej kolwiek postaci ... Ale gdy przychodzi do mnie klientka od innego Fryzjera po trwalej Ondulacji i prosi mnie o pomoc ... Ręce mi się wyprostowały , nogi ugięły a łzy cisnęły mi się do oczu że są tacy partacze którzy robią takie rzeczy i nie ponoszą odpowiedzialności czynu i nie poczuwają się do odpowiedzialności za zadość uczynienie danego akurat mojej danej klientki. Była po zwykłej kręconej jak to piszcie trwałej około 3 tygodni wstecz wykonali jej to coś. włosy sztywne , spalone, po umyciu głowy i włosów przeszłam do przebadania dokładnie głowy klientki w sęsię włosów , okazało się że włosy jej spadły razem z wałkami oraz że za uchem prawy o średnicy 1.5 cm szerokości a 7 cm długości miała pusty plac wypalony aż do cebulek włosów to by ten zły fryzjer co przyszła od niego klientka ... Ostrzygła , zabezpieczyłam włosy i uczesałam po czym obiecałam że w przełomie do 12 miesięcy z króciutkich włosów będą długości do ucha zdrowe włosy zadbane i to po odpowiedniej trwałej klientka się zgodziła i tak powraca co miesiąc na strzyżenie a co tydzień na czesanie aby ukryć co nieco. Jakie wnioski są z tego .... nie że nigdy nie zrobicie sobie trwałej ale że trzeba mieć dobre podejście do sprawy owszem nie wrócicie tam więcej ale życzę wam abyście wszyscy i Panowie i Panie trafili na Fryzjera na lata a nie na 1 Fryzurę Pozdrawiam Marta/Fryzjerka ( Pamiętajcie włosy nie zęby kiedyś to usłyszałam , ale we fryzjerstwie nie ma sytuacji bez wyjścia zawsze coś się znajdzie mniej lub więcej dogodnego ) bynajmniej u mnie i moi klienci to dobrze wiedzą i czują:)

W takim razie ja tez sie podzielę swoimi przeżyciami. Trwałą robię od bardzo dawna, różne były efekty, kilka razy miałam "baranki", ale w większości z trwałej byłam zadowolona. Efekt w każdym razie zależy w bardzo dużej mierze od dobrej fryzjerki. Teraz jednak mam bardzo duży problem. Otóż rok temu, jako że włosów siwych zrobiło mi się już bardzo dużo, szczególnie na skroniach i nad czołem ( wynik kłopotów!), po raz pierwszy w życiu zafarbowałam włosy na blond i po dwóch tygodniach zrobiłam trwałą. O dziwo, wyszła jeszcze lepsza niż na normalnych włosach. Niestety, druga trwała na farbowane włosy to już było "siano", trzecia to samo, mimo że prosiłam o lekka trwałą na grube wałki. Pani trzymała mnie 15 minut z płynem, wiem, bo patrzyłam na zegarek i pytałam, czy to nie za dużo, wg mnie wystarczyłoby pięć minut, no ale pani fryzjerka powiedziała, że 15/// Jak ona ułożyła włosy, to było ok, ale gdy po 5 dniach umyłam włosy ( specjalnie tak późno|), wysuszyłam naturalnie, bez suszarki i ułożyłam, znowu wyszło siano. Pytałam fryzjerki i tym razem, i poprzednio, czemu wychodzi siano, to mi odpowiedziała, że tak zawsze będzie, bo to farbowane, w dodatku blond, a więc rozjaśniane. Załamałam się. W prostych krótkich włosach nie wyglądam zbyt dobrze, musiałabym je codziennie chyba na wałki kręcić i tak spać, nie bardzo mam na to czas i cierpliwość. Szukam innej fryzjerki, ale trudno taka znaleźć, bo tyle tych zakładów, każdy się reklamuje i nie wiadomo, który wybrać, słowem: zonk!

Gość gość
Pani Marto, a Pani jakie ma doświadczenie zawodowe? Czy przyjmuje Pani w jakimś salonie, w jakiej miejscowości? Pozdawiam

Gość gość
pewnie fryzjerka Ci popsuła... dlatego ja wolę czasem zapłacić więcej i nie mieć takich problemów. niestety dobry fryzjer nie jest tani... osobiście wybieram denique bo tam nie spotkałam się z takimi problemami. może też dlatego, że tam fryzjerki doradzają i odradzają. mnie np odradzono ombre - fryzjerka stwierdziła, że na moich włosach ombre to samobójstwo. musisz po prostu bardziej uważac na fryzjerów.

Gość gość
ludzie, trwala to juz chyba tylko w polsce, na ukrainie i w ogole w zacofanych krajach jest stosowana. mieszkam poza polska i jak widze u kogos spalona, postrzepiona trwala na lbie, platyne lub wsciekla zolc i jeszcze do tego fryz a'la lata 80te i geba brazowo-czerwona od solary niezaleznie od pory roku, bezblednie wiem, ze jest to ktos z naszego fyrtla, czyli europa wschodnia... masakra... kiedy sobie wreszcie towarzystwo w polsce uprzytomni, ze to juz 30 lat temu wyszlo z mody i przestawi sie na naturalny, zdrowy wyglad wlosow? bo wszedzie tylko obciach robicie.

Gość gość
Ja tez niestety z daleka poznaje Polki po kolorze wlosow i spalonej trwalej za granica...:-o :-o

do powyzej, Polke mozna poznac juz po tym jak chodzi, ewentualnie po ubraniu (raczej pozytywne wrazenie)...na wlosy raczej nie patrze. I jak, oplaca sie robic trwalá na np. grube walki zeby wygládalo naturalnie? Dobrze wygládam w lokach ale prostujá sie po jednym dniu, wiec rozmwazam trwalá..

Gość gość
Robię trwałą od 35 lat. Zawsze fryzjerka moczy płynem kosmyk włosów i nakręca. Żadnych kłopotów z włosami nigdy po trwalej nie miałam. Ostatnio zrobiłam nową metodą -na nakręcone włosy fryzjerka polała plyn, popaliła mi cebulki i straciłam połowę włosów. Trwała tak,ale tradycyjną metodą. Nie wolno lać płynu na cebulki włosowe.

Gość gość
Ja też robię trwała od 20 lat ale tylko spiralną i jest zawsze super, oczywiście od 20 lat u tej samej fryzjerki,mam piękne loki i każdy myśli że mam takie naturalne włosy,utrzymuje mi się do1,5 roku i wtedy robię znowu.Bardzo ważne jest odpowiednie układanie włosów,rozczesywanie tylko na mokro, użycie dobrej pianki i wysuszenie nie dotykając ich za bardzo.

Gość gość
Do długich włosów tylko Beach Waves od Loreala! To efekt delikatnych fal utrzymujący się 8 tygodni.