Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Estella13

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. VI UPALNO LETNIA -

Polecane posty

Estellko:) moze to zbarzmi dziwnie:P:P:P:P tak jak Ty wczoraj zyczyłas aby @ mnie zalała :D:D:D ale to dobrze ze masz te bakterie:P hihihihihihi tzn dobrze ze wiesz ze je masz:) pamietam pedagog ...hmmmm jej maz tez miał takie dziadostwo i zobacz jak szczęsliwie sie skonczyło:) Wyleczycie to ,zobaczysz wyleczycie:):):):):):) Ana ma rację w starankach potrzeba systematycznosci!!!!!!! a nie skakania raz tak a raz nie z miesiaca na miesiac. Estellko do roboty.......przepędz to zoo :D:D:D:D Powodzenia:):):):) Marfatka :) w Łodzi chyba jest taniej ok 400 zł kosztuje Emika :) kurcze i tak zdzierstwo!!!! ja za cały cykl 4-5 wizyt z usg płacę 100zł!!!!!! hmmm...... no ja ze wśi jestem...... prosta baba:P:P:P:P hihihihih:)

tak Enigmus Ana ma racje a robi co innego bo cierpi na brak czasu echhhhhh trzymajcie sie znikam

chyba zaczne dziergac prexerwatywy na szydełku;) :P:P:P:P:P ..........wracając do kawału emiki:):):):) hihihihihihi:D

Enigma to ja chyba z jeszcze większej wsi bo ostatnio u mojego nowego gina zapłaciłam 70 za trzy wizyty w tym jedna w sobotę a druga w niedzielę o 20 hihi

Dziewczynym właśnie wyczytałam na innym topiku, że nasz Zabajonek ma dziś imieniny!!! ZABAJONKU, WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJLEPSZEGO!!!! CUDÓW, RADOŚCI, MIŁOŚCI, SŁODKOŚCI, SŁONECZKA I...NO I WSZYSTKIEGO!!!!

Estelko ja swego czasu tez miala robione rozne posiwey (przed HSG) i wiesz teraz dopiero po twoich opisach zdalam sobie sparwę, że być może wcale się tego nie pzobyłam. Tz, w lipcu było HSG i wyniki po 3 miesięcznej kuracji były OK (latalam co miesiac na posiew i dopiero po jakims leku mi sie to wynioslo z pochwy). Ale mija dluzszy zcas i kto wie, czy skoro mij facet byl zarazony ode mnie (bo pewnie byl) i sie nie leczyl (bo nie) to pewnie to k...wo mam z powrotem. W związku z tym mam pytanie: czy te coli i rozne inne są u niego w nasieniu i wpywaja na jakość nasienia a tym samym na zaplodnienie. O matko, jeszcze tego brakowało :( Zasmucilam się. Bo to niekończąca się piosnka. A na domiar zlego dostalam info z domu,ze bliski wuj ma raka i w ogole sie wszystko wali. On ma nastoletnie dzieci. I tak pomyslalam, ze juz nie chce dzieci. ja tez umre zaraz. wiec po co wydawac i zaras osierocac dziecko. No tak, bo jak w ciąże zaję ok. 35 a zaraz wykryją mi jakiegoś raka w macicy albo piersi to trza sie z tego swiata zbierać :( A ten lek co biore na endometrium ma wlanie takie uboczne skutki:( Emiczko dziękuję za szczegółowy cennik. :)

ZABAJONKU NAJ NAJ NAJ I ZDROWIUCHNEJ CURUSI!!!! Nadwislanka widzę czarne myśli niedobrze niedobrze trzymaj się i nie poddawaj!! Własnie dziewczyny czy bakterie u kobiety mogą być powodem niepłodności? Czy zwykły gin robi posiew?

Zabajobku ❤️ ❤️ ❤️ Wszystkego naj 🌼 naj 🌼 naj 🌼 o Ty cholelo:P cicho siedziała i nic nie mowiła:P:P:P:P:P nadwislanko:) ❤️ nie smutaj:) ja mam 34 wiec ....szybciej mi do raka macicy niz Tobie:) beti:) hihihihihihihi to znaczy ze my wiesniary??? jesteśmy???? hihihihihihiih:D:D:D z tego co wiem to poprzez te bakterie mozna poronic, lub mogą byc komplikacje podczas ciazy..... ale jak sie je wytłucze to wsjo będzie good:) lece laseczki na randewuuu z mezem .... do jakiejs knajpki:) @ nie ma ale czuje juz ze idzie....:) papatki kukne wieczorkiem 👄 👄 👄

Enigma - miłej randki :-) Nadwiślanka, kochana, co to za głupie, czarne myśli!!! jaki rak, jaki zgon! strasznie mi przykro z powodu Twojego wuja, ale jak widac na wiele rzeczy nie mamy kompletnie żadnego wpływu!!! nie dołuj sie , głowa do góry, czas rozweselic nasze życie małymi brzdącami!!! ja jestem pewna, że mąż zaraził mnie tą bakterią - bo ja miałam kilka miesięcy temu e.coli, ale ją wytłukłam - posiewy na to wskazały. Po jakims czasie dowiedzieliśmy się, że mąż ma e.faceali. A że wyczytałam na boćku (głupia, głupia), że tego się nie da za bardzo wyleczyć i nie ma to wpływu na plemniki, więc dałam sobie spokój z tępieniem bakterii. Maż porobił wszystkie inne wyniki i wyszło wsio ok. Później jednak wyczytałam gdzie indziej ;-) i pedagog mi podpowiedział, że jednak bakterie w nasieniu mogą być przyczyna zeformowania i słabej ruchliwości plemników, więc postanowilismy z męzem wziąć się za to świństwo i wytłuc antybiotykiem Augumentin. Ja w razie czego też zrobiłam sobie posiew i wyszło, że mam nie tylko to co mąż, czyli e.faceali, to i nawrót e.coli. Więc trzeba leczyć, co by było jałowo, sterylnie i moze wreszcie, kiedyś sie uda :-)

no tak ślepa kura ze mnie pomimo, że okulary na nosie, chyba zacznę je nosić nie tylko do kompa bo nawet przy kompie szwankuje wzrok:-P wiedziałam że gdzies dzwoni z tym powiedzonkiem odnośnie Pana Boga tylko nie wiedzialam w którym kościele:-P....... eee, wieśniary, proszę mi tu wsi nie obrażać:-P jakie z Was wieśniary? dziołchy:-) z takiej samej gliny jesteśmy, tylko na wsi jest fajnie, cisza, spokój, a tu w stolicy za szybko czas płynie:-( Zabajona, ty świntuszku jeden, imieniny masz i cicho siedzisz:-) wszystkiego stokrotnego:-)🌻👄 to rzeczywiście wy tanio płacicie za wizyty:-( jeszcze bardziej mnie dołujcie, że ja flaki sobie wypruwam, pracuję jak osioł i zdzierają ze mnie bardziej niż prosytutki.... szlag by trafił to równouprawnienie i demokrację:-P..... Ana, ja widzę, że my dwie jak osły harujemy:-P enigma, ja już widzę ciebie z tą dzierganą prezerwatywą i jak krzyczysz z rozkoszy, tylko wybierz mieciutką włóczkę, bo wełna to dryzie:-P buahahahahaha z tego co ja wiem to każda bakteria nieporządana w pochwie i jeśli ją mężuś ma to wpływa źle i na niepłodność obojga więc wniosek prosty trza tępić to dziadostwo, ja niedługo tez mam wyniki posiewu, czystości i chlamydii, aż się boję ale mam nadzieję, że bedzie dobrze, jak do tej pory było zawsze oki.... nadwislanka, przytulam cie i nie smutkaj sie, estelka dobrze mówi beti, każdy gin może pobrać wymaz na posiew i czystość pochwy, moja ginka dziś mi tak pobrała:-) i prosze mi tu o zgonach nie rozmawiać to jest topik o starankach i życiu maleństw o narodzinach istotek:-P.... nie mam siły rabotać:-P chyba basta na dziś:-), miłego weekendu, enigma ty nie szalej na tej randce, bo w ciaży możesz być:-P całuski dla wszystkich foli, ja tu już telepatycznie raczęłam nawijać z twoją Nadią bo jak zdjeć nie było tak chyba nie będzie:-( odezwij sie co u ciebie🌻

a ja siedzę w pracy :-( mam dyżur cały ten tydzień :-( niby powinnam skończyć o 18-19.00, ale czekam na raporty,a ich jak nie ma tak nie było i będe pewnie siedziała do 21.00 :-( jak nie dłużej :-( i oglądam sobie na Allegro wózki, łóżeczka i ubranka dla dzieci, a co?! fajne sa , to mozna sobie popatrzeć :-) Emika, ja własnie dlatego na isci wybiorę raczej Białystok, bo tam za całe przygotowanie do invitro (tzn wsztskie wizyty stymulacyjne) + sam zabieg (jakoś mi nie pasuje pisac zabieg, jesli chodzi o stworzenie życia) zapłacę niecałe 3 tys!!!!

no właśnie - a co z Foli i Zabajonkiem? coś zniknęły :-( ciekawie mnie też co u Silve, bo ona to chyba już całekiem zapomniała o naszym topiku :-( i chyba dziś też są jej imieniny - więc wszystkiego naj, naj dla Silve!!!

Pewnie będę już sama na topiku, ale muszę Wam coś napisać. Zabajonku, Wszystekiego Naj!!!! Estelka, co to za smutki? Nie pisałam Wam wcześniej, ale dziasiaj minął 43 dc i nie mam @. Wiedziałam, że nie jestem w ciąży, ale mimo wszystko zrobiłam test no i niestety klapa. Za to zmobilizowało mnie to i pojechałam do mojego Profesora, do Białegostoku. Przynajmniej raz jestem zadowolona po jego wizycie. Powiedział w końcu na co mnie leczy. Jest to zaburzenie jajeczkowania. Przepisał mi duphaston przez 2 miesiące na uregulowanie cyklu. Potem mam brać coś tam do stymulacji jajeczkowania Metformax. Czy któraś z Was to brała? Bo Clo na mnie chyba dobrze, nie działało. No i dowiedziałam, się, że przy ostatniej inseminacji miałam endometrium 7. To chyba mało co? Znacie normy? Tak więc mam 2 miesiące spokoju, a potem znowu inseminacja. Jak wspomniałam Profesorowi o in vitro, to tylko skwitował : Spokojnie, mamy jeszcze czas\' Więc tego też się trzymam, tym bardziej, że w Białym inseminacje są za darmo, tzn, na książeczkę. Estelka, jak Ci kiedyś bedzie trzeba coś o Białym, to pytaj się. Bo pewnie Ty bys chciała to Zakladu Endokrynologi, tak jak ja. A, Estelka, jakie to ziółka kupiłaś mężowi na żołnierzyki, to i ja swojemu kupię. Mamy 2 miesiące to może coś pomogą. 🌼 dla Enigmy, Aśki 74, Foli, Estelki, Nadwiślanki, Granini, Maklady, Beti, Any, Zabajonka, Sabry Przepraszam jeśli kogoś pominęłam, ale z doświadczenia wiem, że miło jest zobaczyć swoje imię

Iwona pewnie że miło dziękuję bardzo i odwajemniam 🌻 :) Cieszę się że zrobiłaś kolejny krok do Waszego małego szczęscia, tego się trzymaj, widzę że też masz problem z owu a jak u Ciebie z prolaktyną? U mnie pierwszy cykl z monitoringiem - owu było, zobaczymy jak kolejny.

ja jestem :-) w pracy :-( Iwonko, aż wstrzymałam oddech, myślałam że napiszesz - zrobiłam test i są dwie krechy. Szkoda, że jest jedna :-( ale dobrze, że masz chociaz diagnozę. Lekarz podkręci Twoje jajeczka i będzie bobas. Tylko niech za bardzo nie podkręci, bo będą jeszcze forumkowe trojaczki ;-) Pisz mi szybko, co to znaczy że inseminacja jest za darmola, jak to? gdzie tak jest? pisz, pisz, bo zżera mnie ciekawość!!!! a ja mężowi kupiłam zestaw wystrzałowy, wszystko zamówiłam w sklpeie internetowym www.sklep.starania.pl - ten zestaw to maca, selezin ACE, żeń-szeń i żurawina - ponoć ta maca daje takie super efekty, zobaczymy, zobaczymy. Ja sobie tam zamówiłam wiesiołek i żurawinkę. No i cały czas łykam Castagnus

Beti, prolaktynę badałam chyba rok temu i była w normie. Teraz Profesor nie kazał mi robić rzadnych badań. Estelka, jak w kwietniu robiłam inseminację to płaciłam 100 zł. Natomiast w sierpniu przygotowałam się na 100, a Pani w rejsestracji kazał mi tylko otowrzyć książeczkę, sprawdziła numer i powiedziała, że jest za darmo. Więc w Białym w Zakładzie Endokrynologii nic się nie płaci. Jak bym nie wzięła tej książeczki to byłaby 100, też chyba nie drogo jak na inseminację. Tylko wczesniej musisz mieć skierowanie od gina, który tam pracuje.

Estelko czemu ja wcześniej nie słyszałam o takiej stronce?? Zaraz włażę i coś wybieram hihi Iwona to ciekawe czemu u Ciebie problemy z cyklem ale pewnie wkrótce się wyjaśni :)

Iwonko ❤️ witaj:) ja tez wstrzymałam oddech:):):):) hihihiihihih:) mam nadzieję ze wkrótce wstrzymam i łezka mi poleci :) jak ogłosisz 2 krechy:) Ja tez lece na duphastonie i zamiast mi regulowac to zbytnio wydłuza mi cykle:P jak nie urok to sraczka:P emika ❤️ zapomniałam ze Ty jesteś specjalistka w ....dzierganiu:P:P:P:P:P tylko ze tym razem rób większe ,,,, hmmm... oczka to sie zowie???:P:P:P:P:P hhihihihihihihihiih:) beti:) ❤️ estellka ❤️ ide sie uczyc:(

no, ja jeśli Bogowie dadzą, tzn.jak bakterie zdechną, a plemniki pokażą wreszcie swoją moc :-) (a co nadzieje zawsze można mieć :-) ) , to pójdę do medgynu. Iwonko, a Ty gdzie miałaś pierwszą wizytę w Białymstoku? i u którego profesora się leczysz?

Estelka, ja miałam wizyty w gabinecie prywatnym prof. Wołczyńskiego. On tworzy \"duet\" z doktorem Domitrzem. Tzn przyjmują w tym samym gabinecie tylko w inne dni. Kolejki są ogromne. Ale w Medgynie pracuje dr Szamatowicz, tak? Jego też widziałam w Zakładzie Endokrynologi, jak miałam inseminację. Tak przypuszczam, że też byś miała za darmo.

Iwonka, a ten prywatny gabinek w którym byłąś to nie jest przypadkiem kriobank? tylko czy my się z meżulkiem nadamy wogóle do inseminacji :-( a ta książeczka to jaka, ubezpieczeniow zwykła?

aaa nie to chyba ta klinika przy Rynku Kościuszki, tak? a dlaczego akurat tam się wybrałaś?

Gość Marfatka
Iwona, gdzie się dokładnie leczysz? U jakiego gin? Jakie to miasto? Gdzie tak tanio? Napisz jak bedziesz mieć chwilkę

Tak, na Rynku Kościuszki. Nie poszłam do Medgynu, bo moja znajoma była pacjętaką dr Szamatowicza. Powiedziała, że traktują pacjetki przedmiotowo, nie pamiętają jak się nazywasz i takie tam. Więc został Prof lub dr. Wybrałam Profesora, ale wiem że dr Domitrz jest bardziej komunikatywny. Teraz bym zmieniła, ale już się chyba przyzwyczaiłam do mojego Prof. Też nie pamięta mnie, ale dzięki Bogu ma wszystko zapisane w karcie.

Marfatka, jest to Białystok. Tak jak mówią w Białymstoku jest najtaniej. A lexczę się u Prof Wołczyńskiego.

Gość Marfatka
a jakie miasto?