Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość mam_dość
dziś 1 dzień stosowania "sików", przemywałem twarz 3 x i jakoś tak nie zmywałem, zostawiam do wyschnięcia. Licze na jakikolwiek efekt byle by pozytywny. W poniedziałek mam plany wybrać się w końcu do lekarza, bo do końca sam nie wiem co mi jest. Ale terapie uryną postaram sie stosować :) pozdrawiam i ożywiam trochę ten Topic ! :))

Gość lolo b
Urynoterapia czasem może być pomocna w leczeniu trądziku. Tego sposobu „chwytają się wszyscy ci, którzy już nie mają siły na stosowanie kosmetyków i innych leków na pryszcze. Tego typu terapię trzeba stosować ściśle zgodnie z zaleceniami, tak, by faktycznie osiągnąć pozytywne rezultaty. Niemniej jednak warto ten sposób leczenia konsultować z lekarzem, a w razie czego wspomóc się sprawdzonymi specyfikami an trądzik. Ja na przykład stosuję już od dawna preparat o nazwie Trioxil. Jest to dobry żel, który w składzie posiada substancje, które w znacznie szybszy sposób przyczyniają się do likwidacji zmian trądzikowych. Co więcej preparat ten zapobiega pojawieniu się pryszczy w przyszłości. Warto zajrzeć też na stronę http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2011/10/08/sposoby-na-tradzik-u-doroslych/ by dowiedzieć się o zwalczaniu trądziku.

Gość mam_dość
przekonam sie może w poniedziałek co mi jest, ja mam to zaczerwienienie tylko na kości policzkowej tak gdzie sie golę. Jest to trochę podobne do trądziku rożowatego ale sam nie mogę stwierdzić. Ja stosuje maść Sudocrem czy jakoś tak i od niedawna też zażywam Visaxinum efekt taki sobie powiem. Czyli może to nie być trądzik pospolity bo okres tego wydaje mi się ze zakończyłem. Juz jakiś czas miałem cerę ale po tym goleniu ... zmora.

Gość ZagubionaPryszczata
Cześć. Długo słyszałam o tej całej urynoterapii i w końcu zdecydowałam się ją zacząć. Nowy miesiąc, nowa metoda na trądzik. :) Tylko, że ja chciałabym stosować mocz z miejsca, czyli od razu po kąpieli nasiusiać na wacik i się nim przemyć. Przeczytałam, że stary mocz jest najlepszy i szybciej działa, ale nie chce, aby ktoś wiedział, że polewam się własnymi sikami. :( Więc młody mocz będzie działał, ale na efekty będę musiała długo czekać, czy się to zgadza? Chciałabym stosować mocz na noc i jak wrócę ze szkoły, czyli jak po domu będę chodzić, czyli 2x w dniu, czy to wystarczy? Pozdrawiam i czekam na jakąkolwiek odpowiedź, by już dzisiaj wieczorem rozpocząć terapię. :)

Gość morgue
mam kilka pytań, PROSZĘ O ODPOWIEDZ :)))) 1. ile mniej więcej trzeba stosować taką kuracje aby było widać efekty? 2. ile razy w ciągu dnia trzeba przemywać twarz? 3. moczu należy używać zamiast wody czy zamiast tonika- wcierać na waciku? 4. są jakieś skutki uboczne? 5. rano nie czuć brzydkiego zapachu po przetarciu moczem i nałożeniu makijażu? 6. jak oceniacie efekty urynoterapii? Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam :)

Gość diary8
ad1 - to zależy od przypadku, każdy trądzik, stopień nasilenia, reakcja organizmu są indywidualne. ad 2.Ile razy ..najlepiej jak najczęściej-im czesciej tym szybszy efekt. ad3. można stosować i wode i tonik..ale sam mocz wystarczy. ad4. co do skutków ubocznych w przypadku stosowaniaa wylacznie zewnetrznego moze to byc na poczatku pogorszenie, czyli wysyp... , polecam kuracje do wewnatrz gdyz stosowanie zewnetrzne(smarowanie,przemywanie, oklady itp) łagodza a nie leczą trądzik.badz zaleczają lecz nie wyleczają tradziku.., proponuje stopniowo pare szklanek dziennie. ad5. nie czuć ale rano mocz jest baardzo intensywny( gromadzi sie z calej nocy) z pewnoscia bedzie mial zabarwienie zolte, mozna odczekac 10 min ,po czym splukac woda lub zelem a nastepnie nalozyc makijaz. ad.6. kto jest wytrwaly i nie zaniedbuje kuracji z pewnoscia zachwali sobie urynoterapie,jednak zdarzaja sie przypadki, gdzie kuracjusze nie widza poprawy gdyz stosowali zbyt krótko badz bali sie wysypu, nie przeczekali "wysypu" ktory i tak by kiedys nastapil tyle ze stopniowo. proponuje poczytac caly ten topik oraz w temacie na kafe temat" urynoterapia- czy ktos ja jeszcze stosuje" ut to nie tylko metoda na tradzik,ale tez na wszelkie inne paskudztwa, choroby,.. to lek , ktory mamy w zasiegu reki. pozdrawiam i wytrwalosci zycze a efekty sami szybko zobaczycie.

Gość morgue
oo dziękuję ślicznie :* a co do stosowania wewnętrznego to nie jestem przekonana.. wiecie, jakoś mnie to odrzuca, ale jeśli jest skuteczniejsze to może się skuszę :) ile szklanek trzeba pić dziennie najlepiej?:>

Gość nati67
Kiedyś stosowałam tą terapie na trądzik i niestety mi nie pomogło. Nie pisze tego, aby zniechęcać kogoś do tego typu leczenia. Każdemu pomaga co innego, niestety ta terapia nie jest dla mnie. Leczyłam sie w ten sposób przez okolo 3 miesiace.

Gość dobrze zrobilas
to nie mialao byc tu

Gość Skowronek123
No nie wiem, czy to najlepszy sposób. Może lepiej skorzystać z porady dermatologa i skorzystać np. z epiduo.

Gość SSDFFFFFFF
od 3 dni smaruje moczem moja cere , szok co za poprawa, krosty znikly,jutro sie napije urynki by pozbyc sie na calym ciele drobnych krosteczek:-)) CO JA SIE NAMECZYLAM Z PRYSZCZAMI ;MAJATEK MNIE KOSZTOWALY MASCI NA KROSTY KTORE NIC NIE POMAGALY;bo i tak sie nowe krosty robily, mocz zloty srodek:-)

Gość marianna pe*
ludzie na odwyk z wami!!

Gość natashati...
witam wszystkich ja mam zamiar od jutra nasiusiać w słoiczek. Strasznie mnie obrzydza fakt,że będę musiała to nałożyć na buźke, ale nie mam już sił walczyć z tym paskudztwem. męczę się z trądzikiem ok10lat...patrze na mordke mojej młodszej o kilka lat siostry i zrzera mnie zazdrość...ona ma gładką i bezproblemową buźke a ja bez tapety nie mogę wyjść,bo mam wrażenie że wszyscy się gapią na moją wysypaną buźke.... mój chłopak nie czuje obrzydzenia patrząc na mnie bez makijażu ale mnie aż skręca jak patrze w lustro... spróbuje i podziele się poźniej spostrzeżeniami...mam nadzieję, że tym razem wygram tą walke... trzymam kciuki za innych zdesperowanych:)

Gość doaj_do_ulubionych
od tygodnia pije urynke ,widze wielka poprawe mojej cery krosty znikly nawet slady po nich,nareszcie pupe zaczynam miec ladna,zawsze mnie kepowalo gdy moj facet mnie widzial od tylu z pryszczami na pupie...teraz juz prawie ich nie mam:-) Pije z rana okolo 50 mil. zatykam nos i lykam , juz doszlam do wprawy, potem myje zeby, i zapominam, i tesknie za rankiem by zas sie napic , by w koncu wyleczyc moja cere:-)

Gość Urynoterapia..
Odświeżę troszkę ten temat ;d A więc: Czy ktoś z was, kiedyś stosował urynoterapię na cerę twarzy?. Mam więc pewne pytanie.Stosuję urynoterapię od 3 dni. I z tego co zaobserwowałem to wyskakuje mi więcej pryszczy,zaczynają mi się robić takie drobne krostki.. Czy to normalne?. A i jeszcze jedno pytanko czy uryna pomaga również na blizny i wągry?.

Gość diary8
tak , to normalne ,organizm się oczyszcza stąd ten wysyp

Gość Urynoterapia...
Powinienem żucić palienie? przyspieszy to w jakiś sposób leczenie trądziku.? Nie wiem czemu ale robią mi sie takie podskórne gólki... Trochę mnie to przestraszyło..

Gość Urynoterapia..
Czy jest w stanie ktoś mi pomóc?. Moja twarz wygląda masakrycznie,czuję się z tym nie komfortowo i mam wiele kompleksów. Na całej twarzy mam wągrt,rozszeżone pory, Pryszcze, oraz pryszcze podskórne,przebarwienia. Czy stosowanie urynoterapi zewnętrznie i wewnętrznie jest w stanie mi pomóc? stosuję ją już od 2tyg. I jak narazie większych efektów nie zaóważyłem. Zaprzestałem jedzenie słodyczy,picia alkoholu, nie słodzę herbaty,nie pijam kawy. Czy Uryna mi pomoże?. Zaczynam wąpić w tę metodę. Jak na razie wszystko się pogarsza. Prawda odczułem poprawę cery ale tylko w tym kierunku że stała się ona bardziej gładka,jednak wizualnie jest można stwierdzić ,tylko gorzej. PROSZĘ WAS O POMOC! Tak nie da się żyć... Przez to ze moja twarz wygląda jak wygląda nie mam większego brania u kobiet.. I jak popatrzę na jakiego kolwiek innego mężczyznę wgrywa mi się coś w głowie i twierdzę że jestem najbrzydszy. Zazdroszczę wszystkim tak pięknej cery. STOSOWAĆ URYNĘ CZY DAĆ SOBIE SPOKÓJ ?!. POMOCY!.

Gość Smoczątko
Ojjj, no ludzie! :D Nie przyjemniej jest użyć jakiegoś kremu, czy żelu? Np epiduo.

Gość Urynoterapia...
Mam już dosyć tych kremów,maści,antybiotyków... 4 lata walczę już z trądzikiem. A te wszystkie leki wogóle nie działały...

W temacie stosowania kontrowersyjnej terapii na twarz mogę powiedzieć, że kilka dobrych lat temu poznałam dziewczynę trochę ode mnie starszą, która po pierwsze wyglądała baaaardzo młodo, a po drugie miała przepiękną cerę, dosłownie idealną. Po jakimś czasie koleżanka powiedziała mi, że pytała osobę z ładną cerą o jej sposób i dowiedziała się, że tamta przemywała twarz właśnie moczem. Wtedy wydało mi się to szokujące, teraz kiedy przyszło mi do głowy poszukać informacji na ten temat widzę, że jednak trochę ludzi to stosuje. Nie wiem jak dokładnie stosowała mocz tamta dziewczyna ale jej cera była naprawdę śliczna.

Gość Urynoterapiaa...
Stosuję wurynoterapię od 2ch miesięcy. od ponad miesiąca wewnętrznie i co powiem?. Cały czas mi wyskakują nowe syfy. Dlaczego?. CO nie tak robię?. Nie jem słodyczy jak piję soki to bez konserwantów. jem dużo jogurtów,piję kefiry,piję zieloną cherbatę. Dziennie nacieram się moczem ze 3-4 razy. Uryny wypijałem ok 4-5 szklanek po 200 ml. I śmię stwierdzić że jest tylko gorzej. a nie lepiej. Dlaczego? czy jest w stanie ktoś mi pomóc? dodam że nie wyciskam zmian ropnych. Już nie wiem co mam zrobić... ABy mieć ładną twarz. I wydaje mi się że przed stosowaniem uryny moja twarz wyglądała lepiej niż teraz...

Gość stufy
Mam podobny problem co użytkownik wyżej. Co prawda moja "kuracja" moczem trwa dopiero 5 dni, ale zauwazyłam, że stan mojej cery pogorszył się od tego czasu. Wcześniej nie miałam zbytnio problemów z cerą, od czasu do czasu pojawiały się pojedyńcze sytki i moim problemem były zaskórniki i niejednolity koloryt cery, natomiast po wcieraniu moczu zauważyłam "kaszkę" na czole, której wcześniej nie miałam. Czy to normalne, że organizm najpierw pozbywa się toksyn w ten sposób? Bardzo proszę o pomoc: )

Gość alexandraa12
witam . Mam 15 lat . Od 12 czy tam 13 roku zycia mam trądzik ,a od 3 klasy podstawóki mam wągry na nosie.kiedy pojechałam do mojej cioci ,powiedziała mi ze ma plasterek na nos który pomoże mi pozbyc sie tych czarnych obrzydliwych kropeczek. I wiecie co ?!podziałało plasyer był cały w czarne kropki. Ale po jakims czasie znowu wróciło . Jestem przerażona mam te wągry nie tylko ma całym nosie ale i na wardze i w okolicach nosa i ust. Kupowałam rózne wynalazki brałam visaksinum (czy jak to tam sie pisze) ktory pomóg mi do jakiegos czasu . Byłam zdesperowana czytałam o drożdżach ,o cytrynie króra jest taka wspaniała na wągry .... I nic . Przeczytam na kafeterii wasz temat i stwierdziłam ze czemu nie. Na drugi dzien wyskoczyło mi sporo pryszczy (ropnych) ale zaskoczeniem było to ze dało wycisnac sie zaskórniki i teraz mój nos wyglada o wiele lepiej . Stsowałam tylko 2 razy ten sposób dzis jest trzeci .nie zamierzm sie poddawac chce zeby moje marzenie sie spełniło,zeby wstac rano z łóżka ,iść do łazienki spojrzeć w lustro i powiedziec : Jestem naprawde ładna. Kiedy powiedziałam mamie o urynoterapii ,wyśmiała mnie i było mi przykro . Nikt nie wie ze to stosuje ,oprócz was :) chciałabym żeby każdy kto nie miał problemów z cerą wiedział jak dla młodego człowieka jest krępujące miec pryszcze . Mam jeszcze do was jedno pytanko : jak stosowac ta uryne ,czy ja zostawiac na twarzy noc czy zmyc co jakims czasie ?

Gość Prycho
A dokładnie jak stosować to ? Proszę o dokładne napisanie co i jak,bo dopiero zaczynam ;(

Gość aleksanra12
To kompletna bzdura dla idiotow , nie dajcie się oszukać ludzie , to nie działa. ;/ lepsze mydlo siarkowe . a ci co to promują , to mają tych którzy czytaja ich bajeczki i uważają za świętośc za skonczonych idiotów pozdro.

Mam 19 lat. Trądzik mam od ponad 6 lat. Stosowałam chyba wszystkiego, antybiotyków doustnych, które działały tylko jak podczas ich przyjmowania- zniszczyły mi wątrobę. Tabletek hormonalnych- działanie jak wyżej. Najróżniejszych maści, żelów, kremów... Mój trądzik nasila się najbardziej po zjedzeniu tego, czego nie powinnam jeść- chipsy, czekolada, lody, napoje gazowane, ostre przyprawy, dlatego staram się tego unikać. Jakiś rok temu przeszłam na dietę zgodną z moją grupą krwi - grupa krwi 0. Stosowalam ją miesiąc- efekt był bardzo zadowalający, ściśle trzymałam się zakazów i nakazów - w książce wypisane było to, czego jeść nie powinnam, to co ma neutralny wpływ na mój organizm i to co działa na niego pozytywnie. Do tego doszły maseczki- z cynamonu (potwornie piekło, ale po pewnym czasie zauważyłam bladnięcie blizn potrądzikowych) oraz peeleing z cukru + oliwa z oliwek. Jestem zwolenniczką stosowania domowych sposobów na maseczki. Niestety po póltora miesiącu wróciłam do moich dawnych nawyków życieniowych (jedyną wstrzemięźliwość zachowaklam od słodyczy) Od wczoraj zaczęłam stosować urynoterapię. Poczytałam trochę o tym w internecie i doszłam do wniosku, że szkoda zdrowia na te wszystkie leki. Przecieram buzię moczem rano, kilka razy (oczywiście przed jakimkolwiek wyjściem między ludzi myję buzię) i wieczorem- przed pójściem spać. Mam nadzieję, że pomoże mi to wyleczyć się z tej okropnej choroby, bo sami wiecie jak odbiera ona pewność siebie- mnie to wykańcza. Postanowiłam wrócić do mojej diety i mam nadzieję, że efekty będą widoczne. Jeśli ktoś z Was chciałby poczytać jakie produkty są dobrze przyswajalne przez Wasz organizm podajcie swój e-mail, postaram się przesłać Wam skany w zależności od Waszej grupy krwi. :) O efektach mojej kuracji postaram się pisać. Do tych którzy krytykują urynoterapię... świadczy to jedynie o tym, że nie spotkaliście się z poważnym problemem trądziku... Dla osoby, która zmaga sie z tym problemem uwierzcie- nie jest to aż tak obrzydzające, jeśli ma nadzieję, że problem zniknie...

Gość grazia154
Witam, Po 20 latach poszukiwan znalazlam lekarstwo na moj tradzik. asawego czasu nawet accutane mi nie pomagal. Wreszcie moja buzia wyglada normalnie. Codziennie przemywam twarz moczem ile razy sie da. Codziennie biore 1/8 lyzeczki turmeric. Na dodatek bardzo szybko sie opalam nie tak jak przedtem tylko nie wiem czy to przez mocz czy przez turmeric.

Gość nie-twarzowy
Ja takze sprobowalem , dzisiaj jest juz moj 8 dzien najgorszy jest ten pierwszy raz posmarowac twarz , pozniej to juz staje sie dla was rutyna Gdzies 3 go dnia zaczal sie wysyp , dla tych ktorzy chca zaczac to polecam wtedy gdy przez jakies 2 tygodnie nie musielby wychodzic z domu, poniewaz ten wysyp jest straszny i szybki. Wieczorem klade sie spac nic , a rano z 5 nowych. Mam straszny tradzik na czole , podobno po 2 tygodniach widac efekty , ale wydaje mi sie , ze juz jest ich troche mniej. Czytalem gdzies w tym temacie , ze 3 dniowy mocz bardzo smierdzi. Nie prawda , smierdzi tak samo jak na poczatku. Jeszcze do tych pseudo-madrych - nie zasmiecajcie tematu , bo ludzie i tak bede sluchali tych co probowali , a nie tych co sie WIELCE ZNAJA. A co do urynoterapii wewnetrznej - nie ma szans , zebym sie skusil , juz chyba lepiej Bratka sobie w aptece kupic , ale dla tych co chca uzywac to moj wujo 8 lat temu wyleczyl raka urynoterapia , wiec to raczej szkodliwe nie jest.