Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość diary8
nie nie płam już nic... mocz był jak woda ,co godzine latałam do łazienki..

Gość nati67
Kiedy zaczynałaś terapie malowałaś się? Czy odstawiłaś wszelkie podkłady itp?

Gość diary8
pewnie, że się malowałam w niczym to nie przeszkadza:)

Gość nati67
To dobrze ;D A stosowałaś w miedzy czasie jakaś inną terapie?

Gość diary8
inną nie, po co ta jest najlepsza :D

Gość nati67
Chodziło mi o wspomaganie...np woda utleniona. Podobno też jest skuteczna, ale lepiej chyba nie przesadzać z tymi terapiami i będę trzymać sie tylko jednej( oczywiście urynoterapii) . Diary8 Dziękuje Ci za odpowiedzi, dowiedziałam sie od ciebie dużo interesujących rzeczy i zauważyłam dzięki tobie wiele błędów w swoim stosowaniu urynoterapii. Na razie nie mam już więcej pytań,ale jak będę mieć jakieś wątpliwości na pewno spytam się ciebie o poradę.

Gość diary8
Nie wiesz, wtedy nic teraz czasem zrobie sobie maseczke z drożdży,bo przed okresem mam strasznie tłustą cerę przez ok 2 dni... nie ma za co ,służę pomoca , jak coś pytaj ;-) pozdr;)

Gość a czy mozna stosowac
olejek oregano przy urynoterapii? chodzi o to, ze mam nalot na jezyku od bardzo dawna i nic na to nie pomagalo. Wyczytalam, ze olejek oregano na to pomaga, bo jest mega antygrzybiczny. Stosuje tez urynoterapie oklady zewnetrznie i czasem rano pije - to na tradzik.

Gość diary8
tak można, nie powinno się łączyć z urynoterapią tabletek,lekarstw,alkoholu,używek..

Gość Liliana__24
a czy mozna stosowac: powiedz mi czy urynoterapia pomogla Ci cos na tradzik? Bo ja sie z nim zmagam juz od dluzszego czasu i nic nie pomaga. Robilam sobie oklady zewnetrze przez kilka dni, ale zadnej roznicy nie widze (ale to moze dlatego ze to bylo za krotko i smarowalam twarz moczem tylko wieczorem). Od dzis zaczynam oklady 2 razy dziennie i zaczne tez pic. Oby pomoglo.

Gość diary8
Tak,jeśli sobie poczytasz wcześniejsze moje wypowiedzi to zobaczysz. Mnie pomogło ,każdemu pomoże, ale samym smarowaniem moczu nie wyleczymy trądziku, powinno się też pić.

Gość to pomaga
Od 2ch tygodni przemywam twarz moczem, przedtem miałam straszne problemy z cerą, stosowałam wszystko i nic nie pomagało. Polecam wszystkim. Przemywam twarz rano i wieczorem, do tego pije codziennie szklanke drożdzy i biorę witaminę B. Męczyłam się całe życie, stosowałam wszelakie środki a pomogło właśnie to! Twarz mam czystą, świeżą i gładką. Spróbujcie! To pomaga!

Gość Natalia20
Witam wszystkich :) Od zawsze miałam problem z trądzikiem i próbowalam już wszystkiego co było tylko możliwe . Niestety nie pomagało a jak już coś pomogło to tylko na jakiś czas. Nie dawno przeczytałam o leczeniu moczem pomyslałam spróbuje i już po kilku razach zobaczylam dużą różnice. Naprawde jest skuteczna. I powiem więcej wcale nie jest to takie straszne jakby sie wydawało i obrzydliwe. Uważam, że lepiej posmarować się moczem niż maściami które mogą podrażniac i okropnie pachnieć . Wystarczy trzy razy dziennie na wateczke troszke moczy, posmarowac buzke i potrzymac jakiś czas po czym spłukać ale polecam z jeden raz dziennie nie przemywać z niego buzi np na noc . Pozdrawiam ...

Witam, od 5 lat męczę się z trądzikiem. Ostatnio zaczęłam pić wodę z cytryną, nie ma rewelacji, a nawet trądzik się trochę nasilił, może jest to spowodowane oczyszczaniem organizmu z toksyn. Myślicie, że później przejdzie??

Gość pryszczata slicznotka
Hej, chcialabym zacząć urynoterapie.Meczy mnie trądzik głównie przed okresem mam wysyp :( W zwiazku z tym mam pytania. 1. Im starszy mocz tym lepiej? 2. Ile razy dziennie przemywac? Czy stosować okłady? Jak długo to trzymać? 3. Czy potem zmywać? 4. Kiedy pierwsze efekty. pzdr

Gość Natalia20
Przemywać ok. 3 razy dziennie tak chociasz ja robiłam i polecam . Nie muszą to być okłady wystarczy przecierać watką buzie z dwie minutki .Spłukiwać po chociasz 20 minutkach trzymania , a na noc najlepiej wogole nie. Prosze pamietać że najlepiej działa mocz poranny. A mocz najlepiej jak jest świerzy . Z tego co mi wiadomo czym starszy mocz tym jest mniej skuteczny . Nie wiem co inni o tym sądzą . No a efekty to u każdego inaczej . Większe zmiany po ok. 2-3 tygodniach . Pozdrawiam ...

Gość pryszczata slicznotka
Dzieki za odpowiedz:) czytalam kilka stron tego topiku(nie cały) i dziewczyny piszą ze im starszy mocz tym lepiej a ty mowisz ze odwrotnie wiec teraz sama nie wiem kto tu ma rację.

Gość Natalia20
Moze pierw sprobuj swierzym jesli zobaczysz że nie działa tak jak powinnien zacznij robic tym który poleży dłużej :)

Gość mam_dość
Zagląda tu ktoś jeszcze ? ;>

Gość jak bardzo?
ja pierddolę, ale bzdury :o

Gość Natalia20
Czemu bzdury ?

Gość mam_dość
Sam jesteś bzdura ;p mam kilka pytań do kogoś kto zastosował tą metodę, najlepiej chłopaka jesli jakiś to próbował

Gość Natalia20
Chłopaka niestety nie moge pomóć ale metoda naprawde skuteczna polecam . Wystarczy kilka tygodni i widac rezultaty . Widze osoby na różne sposoby to robią i działa :) Pozdrawiam ...

Gość mam_dość
kurczę mecze sie z zaczerwieniem skóry twarzy, głównie w okolicy brody i kosci policzkowej, do tego dochodzą często krostki. A zaczęło mi sie to z dwa miesiące temu po goleniu. stosowałem tabletki i kremy nic jedynie lekko złagodziłem. Postanowiłem wypróbować to nic nie zaszkodzi chyba.

Gość Natalia20
Zaszkodzic nie zaszkodzi :)

Gość mam_dość
a mam takie pytanie: bo ja to wcieram w twarz wacikiem i zastanawiam sie czy mam to zmywać po upływie jakiegoś czasu czy zostawić?

Gość Natalia20
Zostaw na chociasz 20 minutek.