Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość diary8
oczywiście, że przy każdym myciu.

Gość nati67
A stosujesz mocz na inne partie ciała oprócz twarzy i włosów? Czy jest możliwość,że przy stosowaniu uryny na twarz mogą urosnąć dłuższe włosy na twarzy np. wąsik(wiem, że to trochę głupie pytanie)?

Gość margot____
hej, mocz prawie na pewno nie wpływa na porost włosów na ciele, nie zawiera żadnych składników wpływających na ten proces, a jeśli chodzi o stosowanie go w ramach różnego rodzaju kuracji to faktycznie na cerę - tzn. różnego rodzaju wypryski działa nieźle __________________ http://tradzik.net.pl

Gość nati67
To dobrze bo czytałam, gdzieś na forum, że komuś niby urosły...a przecież moczu używa sie do pielęgnacji włosów. Nie byłam tylko pewna czy na porost włosów czy ma inne właściwości. A może ktoś wie czy mocz pomaga na naczynka na twarzy albo np na rostępy?

Gość nati67
A mocz stosuje się do pielęgnacji całego ciała? Bo po używaniu go na twarz mam bardzo miękka w dotyku skórę. Może efekt innej partii ciała byłby taki sam. Chyba, że mocz nie daje skórze na tych częściach ciała odpowiednich składników odżywczych co są np. w balsamach

Gość nati67
Dziekuje za informacje ;D

Gość diary8
tak , ecieram także w skóre jak mam czas;) a włosy na twarzy czy wąsik ci sie urośnie, bo jak będziesz pić to ureguluje ci się praca hormonów i nię będzie za dużo testosteronu. Czytałam , że komuś pomogło na rozstępy,jak ktoś wcierał starym mocz, świeży pewnie tez może być ,ja nie wiem ,nie mam rozstępów. a czemu niby w butelce plastykowej nie można ? ja tak robie.

Gość nati67
O tym plastiku pisało chyba w książce Małachowa, ale nie jestem pewna to już ktoś inny Ci powie. A jak smarujesz inne partie ciała moczem to ile trzymasz go na ciele? Masz wtedy tak samo gładka skórę jak na twarzy? Też nie mam rostępów, ale gdzieś czytałam, że pomaga, a chciałabym polecić tą terapie koleżance, która ma z tym problem. Niestety nie mogę znaleźć o tym informacji. Szczerze mówiąc trochę boje się jej wspomnieć o urynie bo ludziemaja rózne zdania o stosowaniu jej. A może wiesz ile trwa wysyp? I czy wysyp może się pojawić po jakimś czasie?

Gość Liliana__24
Tez chcialabym zaczac pic mocz bo moj tradzik jest okropny i to chyba moja ostatnia deska ratunku, ale... troszke mnie to brzydzi. Napiszcie mi dziewczyny jak sie przelamalyscie? Nie mialyscie zadnych odruchow wymiotnych?

Gość diary8
nati67 raz lub 2 razy i czekam aż wyschnie. no ja różnice widze,na pewno jest gładsza skóra i po goleniu też wcieram ,nie zrobią się jakieś jak to się zdarza ktostki po goleniu. Mam fajną książkę, w kt jest wiele przypadków wyleczeń , róznych przypadków.. często raka. Znajdziesz tam wiele inf i porad. Mam ją na mailu,więc jakbyś podaa to prześle. Liliana__24 hmm jeśli chodzi o przełamanie, ja mów 1 raz wspominam okropnie, mocz był ochydny .. gęsty , żółty..ble,miałam odruch wymiotny. ale jeśli pijesz więcej wody ,herbaty zielonej np to mocz nie raz smakuje jak woda i taki lubimy i pijemy ;-) Dasz rade;) napisz jak u ciebie to wyglądało :D

Gość nati67
A teraz jak masz ładna cerę to ile razy dziennie pijesz mocz? I ile razy dziennie smarujesz nią twarz? Czy można się opalać, gdy stosuje się tą terapie? A jeśli chodzi o włosy to Ty tylko podgrzewasz ten mocz czy go odparowujesz (chcę się tylko upewnić)? Kiedy piłam pierwszy raz mocz zrobiłam ten błąd, że zaczęłam od porannego( tego po nocy). On jest najgorszy, ale ma najlepsze właściwości. O dziwo nie miałam odruchów wymiotnych bo za jednym wdechem wypiłam wszystko, potem szklanka ciepłej wody a następnie szybko wtarłam pastę do zębów na język.Cały czas oddychałam ustami. Teraz się już przyzwyczaiłam i ten poranny tak mi nie przeszkadza. A jeśli chodzi o mocz w dzień do picia to tak jak napisała Diary8 nie ma problemu, jest prawie bez smaku i wodnisty. mail: protist34@onet.pl Dziękuje;D

Gość nati67
A czy mogłabyś Liliano-_24 opisać nam późniejsze efekty stosowania tej kuracji moczem czy pomogło Ci na trądzik?

Gość Liliana__24
diary8: Jakis rok temu pojawil sie u mnie tradzik podskorny (ale tylko na jednym policzku) i to byly takie wielkie, twarde podskorne krosty i mimo wszelkich specyfikow (kremy, zele, antybiotyki, zabiegi u kosmetyczki) nie udalo mi sie ich pozbyc. Teraz mam cala twarz w tym pskudztwie. I jestem tak zdesperowana, ze zaczne pic ten mocz, bo widze, ze z tego co piszecie to on naprawde pomaga. Oby mi tez pomogl...

Gość Liliana__24
Napisze wam czy mi cos pomoglo. Na razie nie bede pila bo mam okres. Dopiero po okresie zaczne terapie.

Gość diary8
a ja mam okres i pije,wiadomo, że jak wleci to nie . Ile razy dziennie pije to różnie, zależy jak długo jestem w domu,tego co jem.. ale zawsze ten z rana potem jeszcze ze 2 razy. a smaruje za każdym jak idę siku. Opalam się oczywiście ,wygladam już jak murzyn ;P podobno starym moczem można się nacierać ,ja jednak wole olejki. A jak myje wlosy to tylko podgrzewam.

Gość nati67
A sądzisz, że aby wyleczyć trądzik trzeba robić lewatywy z moczu?

Gość diary8
nie jest to konieczne,ale przyspieszyłoby leczenie.

Gość Liliana__24
Jakos sie przelamie i od poniedzialku zaczne terapie. Zaszkodzic chyba nic nie powinno. A jak da dobre efekty to bede w 7-ym niebie!

Gość nati67
A jeśli chodzi o golenie, a następnie wcieranie w skore moczu to mam kilka pytań. Jak to stosujesz tzn. czy jak się golisz to mocz zmywasz pozostała piane, czy może najpierw zmywasz piane woda, a potem na mokra skórę nakładasz mocz, czy może spłukujesz piane woda, następnie wycierasz się ręcznikiem a potem mocz? Polecasz lewatywy? Z tego co czytałam na tym drugim forum miałaś problemy z miesiączka.Czy to za sprawa tych lewatyw?

Gość diary8
gole sie normalnie dopiero po osuszeniu polewam swieżym moczem..... a jesli chodzi o te lewatywy to jak juz nieraz pisałam to był mój błąd bo robiłam je codizennie przez miesiąc!!!;/ i to tak dosc ,nie po 100 ml tylko 400-500 . nie miałam potem okresu prze zpół roku, i na jajniku mi wyskoczył guzek.wtedy dopiero się skapłam, że to przez lewatywy iprzestała całkowiecie. ale ra zna tydz, nie wiecznie,ale np przez miesiąc to tak. powtarzam :P, raz na tydzień.. czy wysłalam ksiązke tej osobie której obiecywałam ?

Gość nati67
Tak dostałam ta książkę, dzięki ;D Właśnie zaczynam ją czytać. Sadzę, że znajdę w niej dużo ciekawych informacji. A mogłabyś napisać coś więcej o stosowaniu lewatyw? Nigdy jeszcze nie robiłam i nie wiem co jest potrzebne, jaką pozycje należy przyjąć, ile to trzymać czy może mocz się wchłania? W książce małachowa nie pisze dokładnie co i jak należy wiec byłabym wdzięczna o praktyczne rady bo kompletnie nic o tym nie wiem. Chyba,że są zawarte jakieś informacje w tej książce, która mi przysłałaś tylko że na razie jestem na poczatku i nie wiem.

Gość diary8
tak w tej książce pisze o lewatywach,przekartkowuj sobie ,znajdziesz napewno . Ja robiłam tak, że kupiłam sobie szczykawke z apteki największą ,ona ma tylko 100 mm, a jaka pozycje przyjąć :D jak przy wipinaniu się ,ja napełniałam szczykawke od 3-5 razy( więc ej nie weszło) a z trzymaniem róznie czasem dosłownie za chwile cię "pociśnie" sorry nie wiem jak to inaczej ująć,czasem też można z godzine trzymać,a czasem o razu po wlaniu się wylewa,wtedy nie ma co na chama robić lewatyw. podobno im dłużej się trzyma tym lepiej. Najlepiej świeży mocz( tym bardziej na początek).

Gość nati67
A gdzie wykonywałaś te lewatywy? W łazience? A jeżeli w łazience to siedziałaś jak najdłużej w wannie w pozycji "tyłek do góry"( nie wiem jak inaczej nazwać tą pozycje). I ile zwykle tak wytrzymywałaś? A używałaś do tego kiedyś przyrządów do lewatyw czy tylko strzykawki? Bo nie wiem co z tego kupić. Jeżeli strzykawka tak samo jest dobra jak przyrząd do lewatywy to wybiorę strzykawkę. Wydaje się łatwiejsze w użyciu z tego co piszesz więc co polecasz?

Gość diary8
Tak ze strzykawką prościej ja tylko jej używałam. w łazience,ale nie w wannie,normalnie nad toaletą .Tak się schyl , co byś umiała to zrobić. a ile wytrzymywałam to różnie,im mniej wlewałąm tym dłużej ,ale przeważnie ok 10 min. :)

Gość nati67
Wiem, że nie można przyjmować wewnętrznie urynoterapii, gdy wypije się alkohol. Może wiesz ile godzin po spożyciu alkoholu można już przyjmować mocz?

Gość diary8
to zależy ile pijesz.. ja np na nast dzień już moge..(wcześniej ze 3 razy się wysikaj) ale to się czuje jak byś wypiła po alkoholu..ochyda... takie zgenerowane:;/ ale ja b rzadk okiedy pije ;p

Gość nati67
Gdy smarujesz moczem inne partie ciała to jak to robisz? Chodzi mi o to czy np. wsmarowujesz go, czekasz jak wyschnie a następnie zmywasz czy może go zotawiasz na noc a rano zmywasz( nie chodzi mi tu o twarz)? Jeszcze raz dziekuje za tą książke. Zawiara ona wiele wiecej informacji i obala niektore sprawy z tych książek co czytałam o urynoterapii. Narazie jestem na połowie, ale pewnie znajde jeszcze wiele ciekawych rzeczy.

Gość diary8
ja robie tak, że jeśli jest jak woda albo ciut zabarwiony to już nie zmywam.

Gość nati67
A kiedy robisz lewatywy to za którym razem pijesz mocz?