Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-matka

Czy któraś z was żałuje, że została matką?

Polecane posty

Gość nie-matka

Chodzi mi o to, czy są kobiety, które mają dziecko z nieplanowanej/planowanej ciąży i tego żałują, bo np. dziecko zabrało im możliwość swobodnego dysponowania własnym czasem i pieniędzmi. Dotychczas spotkałam się jedynie z takimi twierdzeniami, że ktoś nie planował ciąży, ale jak dziecko przyszło na świat to oczarowało rodziców i spowodowało, że zaczęli się cieszyć z tego faktu. Czy są tutaj ludzie, którzy gdyby mogli cofnąć czas to woleliby być osobami bezdzietnymi?

ja nie żałuje bo nie wyobrażam sobie pustego domu,nie mam żalu że coś mnie ominęło,tylko myślałam że będę miała więcej cierpliwości do swoich dzieci

Gość żałuje to za dużo powiedziane
ale wydaje mi się, że gdyby nie dziecko moje zycie byłoby inne. Może lepsze...

Gość majka 14
dziecko to sens mojego życia, przecież jest częścią mnie!!!!!!!!! może za rok może krócej zobaczysz że nie będziesz żałować, będziesz dumna że masz dziecko chociaż inne kobiety nie mogą mieć.

Gość Tylko kompletnie niedojrzała
osoba może zadać tak idiotyczne pytanie. Nawet jeśli dziecko było niepolanowane i pokrzyżowałe nam plany, jest najwiekszym szczęściem jakie może spotkać NORMALNĄ kobietę

Gość .Katarzyna
Ja na dziecko zdecydowałam się późno, bo urodziłam dziecko w wieku 35 lat. Było to dziecko chciane i oczekiwane. Spełniłam się zawodowo, znalazłam dobrego męża, odłożyłam kasę i w końcu pomyślałam o dziecku. Dziecko to sama radość.

Gość joasinek
nie uwazam że jest to głupie pytanie ... moze inaczej trzeba było by je sformułowac ale czasami tak jest że chcemy słodkiego bobasa a rodzi sie diabełek przy którym wogóle nie ma czasu odetchnąc i wtedy takie negatywne uczucia sa normalne szytscy mówia o tym ze dziecko to wielki skarb zgadzam sie z tym ale tez trzeba umiec sie przyznac że ma sie kogos dośc bo i tak bywa

Gość twinkle
odsylam do artykulu macierzynstwo w oczach wokalistki o.n.a choc wydaje mi sie ze ten tekst to tak troche pod publike, ja bym bardzo chciala i sie cieszyla.

Gość Olinka31
Zaszłam w ciąże zupełnie nie planowaną w pierwszej chwili wystraszyłam sie bo to jeszcze nie ten czas i w ogóle tyle jeszcze rzeczy do zrobienia .... poroniłam w 11 tygodniu... to było miesiac temu i nie moge sobie z tym poradzić bo gdzies w głębi serca czuję że to kara za te wątpliwości ... Chciałabym cofnąć czas:(

Gość nie nadaję się do tego
nie lubię dzieci:( nie będę kłamac ze jestem szczęśliwa

Gość coś TY
dziecko jest najwazniejsze, nie wyobrażam sobie bez niego życia, jest częścią mnie i czasem jak nie chce mi się żyć to właśnie ono trzyma mnie przy życiu?

Gość wkurza mnie.
Olinka nie masz o co się obwiniac. Moja koleżanka już od początku ciązy mówiła do swojego brzuszka, czytała mu bajki. Dbała o siebie , rzuciła palenie, taka była szczęśliwa, a i tak poroniła. To co się Tobie przytrafiło nie jest żadną karą.