Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moge zrobic przerwe

czy moge zrobic przerwe po pol roku brania pigulek?

Polecane posty

i potem ewentualnie do nich wrocic? Chcialabym zrobic miesieczna przerwe w przyjmowaniu harmonetu, a biore od szesciu miesiecy. Chcialabym zobaczyc czy mojemu organizmowi bedzie lepiej bez tych pigulek. Bo sprawa wyglada tak ze czuje sie nienajgorzej ale jestem potwornie opuchnieta, chyba zatrzymuje mi sie woda w organizmie.. :(

Mozesz jak najbardziej zrobic przerwe.Ale [powinnas skonsultowac sie z ginekologiem. Moze akurat te tabletki nie sa odpowiednie dla ciebie. A przerwy powinno sie robic co jakis czas. Ale moze gin zmieni ci na inne.

no ale to TYLKO pol roku i obawiam sie ze to za wczesnie na przerwe, poza tym musze zmienic gina, ale nie mam za bardzo na jakiego u mnie w miescie same fajtlapy :O przez pierwsze dwa miesiace bylo super, libido wysoko, zadnych skutkow ubocznych a po tych dwoch miesiacach ajkby ktos we mnie wode wpompowal :( i teraz juz nie wiem co mam robic, pigulek nie mam wykupionych wiec pomyslalam ze sobie przerwe zrobie

:) proszeeee :)

Gość plastrowiczkaaaaa
jak najbardziej mozesz zrobic miesieczna przerwe ja stosowałam przez 6 miessiecy plastry,i zrobilam sobie przerwe.... hmmm... zanikł mi okrez gin musiał przepisac mi tabletki,źle sie czułam i włosy zaczeły wychodzic mi garsciami,kilka dni po odstawieniu :-( dzis znów wróciłam do plastrów po przerwie i czekam az organizm sie przyzwyczai :-)

:) serdecznie dziekuje :) moze pojde wlasnie po plastry albo po zastrzyki, tylko musialabym jeszcze poczytac o zastrzykach :) jeszcze raz dziekuje za odpowiedz 🌻

Gość plastrowiczkaaaaa
zastrzyki raczej bym ci odradzala,poniewaz to jest bardzo duza dawka hormonów i niekiedy źle to kobiety tolerują,no i oczywiscie przyrost wagi,bardzo podchodzi sie woda :-*(

kurcze, nie wiedzialam ze z zastrzykami jest tak zle, a po plastrach nie jest sie opuchnietym?? i jak z dawka? nie ma w nim zbyt duzo hormonow? i gdzie moznaje przyklejac? tylko na ramieniu? bo moja mama jest strasznie konserwatywna i jeszcze tabsy jej wmowilam jako proszki, bo mialam cos z jajnikami... a plastry? :(