Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaanko

SPIECZONE NOGI I BRZUCH NA RÓŻOWO POMOCY JAKIE SPOSOBY ?

Polecane posty

Gość pytaaaanko

Hej dzisiaj mi sie przysnelo troszku nad woda i pomimo filtra 15 zjaralam sie na raczka na brzuchu i nogach ooo jak piecze doslownie juz nie wytrzymuje znacie jakies skuteczne sposoby narazie tylko psikam sie co jakis czas zwykla zimna woda smarowalam juz balsamem nawilz, czy znacie cos domowego dobrego albo cos innego na takie silnego raczka zeby tak nie pieklo za wszystkie rady z gory dziekuje :)

Gość ksksks
smaruja maślanką lub kefirem, pozatym potrzebujesz chyba wyzszego filtra UVB, oklady z zimnej wody, a pozatym po 2-3 dniach zacznie brązowiec:)

Gość albo skóra zlezie
:D

Gość zmjhg
kladz na nogach i brzuchu zmoczone w zimnej wodzie reczniki, odwracaj na druga strone i tak w kolko, od czasu do czasu zmocz na nowo albo na recznik poloz lod w pojemniku, mozesz smialo z tym zasnac

Ja na konkretne spalenie słońcem polecam okłady z ligniny nasączonej wodą i rozpuszczoną polopiryną. Powtórz to kilka razy a pierwszy ogień powiniem zejść. Potem smaruj lub psikaj spieczone miejsca pantenolem. Sposób wielokrotnie przetestowany i skuteczny.

Gość zmjhg
sposobu z polopiryna nie znalam... :-) cale zycie sie czlowiek uczy... a pantenol jak najbardziej po schlodzeniu skory

Gość moja rada
posmaruj aloesem

Gość zbulwersowana mężatka
chciałam zauważyć że niektórzy są uczuleni na aloes!!!

a ja chciałam zauważyć, że przypadki czerniaka skóry po opalaniu są zatrważająco częste! Coraz częstsze! PROSZĘ WAS! UNIKAJCIE SŁOŃCA!!!! W zachorowaniu na czerniaka dużą rolę odgrywają czynniki ryzyka i czynniki genetyczne. Do czynników ryzyka należy m.in. ekspozycja na promienie słoneczne i związane z tym oparzenia. Duży wpływ odgrywa tu narażenie na promienie ultrafioletowe typu B (UVB).

Gość zbulwersowana mężatka
Ale całkowite unikanie słońca i chowanie si stale w cieniu lub w domu też nie jest dobre tak jak narażanie na oparzenia słoneczne.

po pierwsze, uczula tylko skóra liści aloesu, a nie miąższ. Nu Skin ma żel aloesowy z samego miąższu, rewelacyjny na wszelkie podrażnienia skóry, w tym poparzenia słoneczne. również pomocny jest pantenol lub Posthelios. po drugie, w jaki sposób może szkodzić unikanie słońca? bo nie wiem za bardzo... do syntezy wit. D wystarczy 15 min. dziennie na słońcu, a tyle to ja idę do pracy w jedną stronę... z filtrami na skórze, oczywiście :)

Gość zabkowa
polecam pianke pantenol z propolisem, smarowałam nawet 5 latnią córkę a nieźle się spiekłyśmy