Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

Melduje,ze wszystko ze mna ok, ale wychodze własnie z domu. Odezwe sie jak wroce:-)

HEJ ja byłam dzisiaj rano u gina. Stwierdził że dość dużo urósł mi brzuch i już od przyszłego tygodnia powinien się już obniżyć. Taką wysokość dna macicy miałam przy poprzedniej ciąży po 37tyg. Powiedział że na 99% to dziewczynka,więc będzie Gabrysia. Ma teraz 2300g, łożysko, wody płodowe w porządku, nerki, serduszko też. Ogólnie wszystko bardzo ładnie i pięknie. Powiedział,że teoretycznie od 12 marca mogę już urodzić. I zastrzegł, że skoro pierwsze dziecko urodziłam przed terminem (2 tyg) to teraz też tak może być. Ale ja już czuję od dłuższego czasu że to będzie marzec. W przyszłym tygodniu pojedziemy z mężem po wózek, fotelik i resztę rzeczy dla Gabrysi (głównie kosmetyki, bo tak to wszystko mam chociaż jeszcze nie poprane). Właśnie przed chwilą listonosz przyniósł mi wyprawkę kupioną na allegro. Jest naprawdę przesliczna :-D My też dzisiaj pościmy i na obiad mamy rybę. Po południu wybieram się z Wiktorką do kościoła,chociaż nie lubię z nią sama tam chodzić,bo ona lubi biegać. Zobaczymy, może dam radę. mama bączka-wczoraj przy kompie siedział mój mąż i o Twojej wiadomości powiedział mi dopiero później. Ostatnio jesteśmy uzaleznieni od \"Skazanego na śmierć\". Oglądamy już teraz II serię. I jeszcze tabelka NICK.........KWIECIEŃ.....TC......KG+........MIASTO..... ....PŁEĆ........... IMIONA maamonka.....01........34......+11......Warszawa... córcia..Karolinka Aska_kit........01..........21......+6.........Warszawa. ..? 21...............02..........33.......+17......krynica/w a- wa.....2Xs yn...mateusz i kacper izawik..........02...........35.....+8..........Poznań.. .... Gabrysia. mika82.........03...........32....+12..........Łódź..... .........S..............Tomuś aga*25** .......04...........33....+13..........L-ca..............S.. ..........Bartosz nikolla80 ......04...........34.....+9 ..........Kraków .........NIESPODZIANKA Krzyka..........04...........23.....+3...........Lublin. ...........C ? mx3.............08...........31....+ 15.........Gdynia.. ..........CiS . Maria, Jan Ania75..........08...........33.....+3,5.........W-wa... .........C. .....Agata kamil_a ........09...........31.....+12.........Chełmno.........C?.. . ...Antonina Paulka123.....11............32......+10..........Kraków..... .. ...C .....Marysia flowerska......11............32.....+18........Londyn... ...niespodzianka Moli.............12............22.....+3,5.............. ... ..? ruda_lala.......12...........32......+7.....Mikołów. .....Córeczka - Milena zuzanka14......13...........33......+5.........Cieszyn.. . ............chyba Bartosz muszka11.......13...........29.....+13.........Warszawa. . ......C...... Julia mama bączka..13...........32.....+17........P-ków Tryb......C ....Iga sofijka........13............32.......+12........Irlandi a.....?....Zosia, Szymon rudamaxi.....14.......32......+13......Trzebnica k/Wrocławia....C....Wiktoria,Zofia Doreta..........17...........18.....+1,5........W-wa sarita............17...........32......+11........Bydgos zcz.......C......Kasia justaaaa........17...........32......+12...........zach- po m.......S .....Mateusz LightBlue.......17...........31......+7..........Oława.. .........C. ....Karolinka koala79.........18...........33......+8..........Węgrów. ........C Aprilka ........17.....32.....+17.....wielkopolska...S.. .Kuba lub Oskar margolcia1......20..........30.....+14...........Białyst ok ......C...Karolinka Myszolka.........20..........26.....+13kg.......N.Sacz.. .........S.... KUBUŚ Doroteczka......21..........32......+8..........Siedlce. ..... ....C...Weronika Kiwiusia ..........22.........17......-4...........W-wa.........? evanikaa.........23..........29.....+7...........Stargar d... ..... C 90%...Kamilka Madziunka26....24..........30.....+10,5...........Płock. ... .... ....S agawaa...........25.........18......+1...........Gliwice .... ..2xS Kasik26...........26.........22......+7...........Zgierz .... ......C...Aleksandra Ewita2510........27.........32......+16...........Łódź.. . .... C....Wiktoria Janika78..........28.........29...+10...........W-wa... ... .....C...Julcia? Wica...............29.........22...+8..............W-wa. .... ......S Kapikapi.........29-30.......28..+12,5....okolice B-stoku...syn. Piotruś

Co macie dzisiaj na obiadek? ...czytalam, ze niektore z was nie poszcza ale ja tam jestem \"swieta\" ;) ...tylko nie wiem czy zrobic pyrki z twraogiem czy moze ze sledziem w smietanie?! hmmm...

Ja już po obiadku - byłam strasznie glodna. Były ziemniaczki, jajeczko sadzone i do tego mizeria.. to znaczy ja zjadlam swiezego bez smietany.. moj G dostanie mizerie!!!

Czasami jak ja czytam co Wy jecie, to jestem w szoku, bo ja takich mieszanek to nigdy nie jadłam, np. pyrki ze śledziem??? hmmmm Zastanawiam się, czy to jakaś regionizacja???

za godzinkę zmykam do szkoły rodzenia. Dzisiaj będzie fajowo, bo będzie pielęgnacja noworodka- kąpanie, przewijanie itp. Zjadłam pół białej czekolady i znów musiałam kłamać męża, ze była u mnie sąsiadka i to ona. Zachowuję się jak małe dziecko, które boi się mamy ;-) A była taka pyszna.

mama baczka-----> dokladnie! to potrawa z mojego regionu czyli z wielkopolski. Przewaznie tak jemy w piatki ;)

Aprilka właśnie tak myślałam, bo do nas takie wynalazki jeszcze nie doszły ;-) Ale skoro to jecie, to musi być smaczne.

Czekoladka- pycha.... Ja tez nie słyszałam o sledziach z ziemniakami na obiad... gusta i gusciki!!

Evanika, u mnie dziś na obiadek tez jajko sadzone z ziemniaczkami o ogóreczkiem. A dla męża dodatkowo ( obowiązkowo) mleko :-)

OOOOOOOO!!! Ja też dziś zrobiłam ziemniaczki ze śledzikiem w śmietanie. Do tego jeszcze była sałatka z pomidorka, ogórka, sałaty z pysznym słodko - kwaśnym sosem. Na kolację zrobię biały ser z rzodkiewką - któraś z Was podsunęła mi pomysł...

Dostalam paczke z polski z bobomarketu z posciela, koldra i rozkiem. I jestem tak wsciekla, ze az mi cisnienie podskoczylo. Tak sobie wymarzylam ta zielono-biala posciel i mimo, ze byla drozsza postanowilam kupic jedna lepsza. A tu przychodzi mi niebiesko zielona. Same zobaczcie na linku czy te biale elementy wygladaja na niebieskie, i to ciemne? 😡 http://www.klups.pl/szablon.php?p=posciele&t=posciele&s=posciele/misie Rozek za to jest bialo-zielony i nijak ma sie a do reszty. I zamowilam u nich jeszcze takie waleczki do ulozenia dzidziusia na boku gdyby mu sie ulewalo i tez na zdjeciu byly biale a dostalam wstretne niebieskie. Brrrr Padla moja koncepcja ladnego urzadzenia kacika do spania. Moze przesadzam ale nie malo czasu spedzilam, zeby sobie wszystko wybrac takie jakie chce i zeby to stanowilo jakas calosc. I jeszcze zaplacilam sporo za dostawe. Nie bede chyba nic odsylac bo znow mnie skasuja ale maila juz im wyslalam, wspolczuje temu kto go bedzie czytal. :O :O :O

zuzanka14 a co chcesz wiedzieć na temat robienia zupy ??? Ja zazwyczaj robie z pozostałości rosołu, dodaje gotowe przeciery pomidorowe(ok2 puszeczki, najlepiej Pudliszek), dodaje też pół opakowania zupy ogonowej rozrobionej z wodą,wszystko to bełtam ;) i czekam az sie zagotuje. No i wiadomo, makaron osobno. I jak kto woli to czasem śmietana. Fakt miała byc dzisiaj pomidorowa, ale tesciowa załowała wyciągnąc kości z zupu i dac psu, więc przez te kosci zupa poprostu się zepsuła :D :P Mialam na obiad makaron z sosem paprykowo-jakimśtam oraz kotlety sojowe. Dla mnie był super, bo lubie kotlety sojowe :) flowerska fakt, nie wygladają na ciemno-niebieskie. Hmmm, mam nadzieje,że dosadnie im napisałas???!!!!!!!😠 U mich rodziców w domu, też jada się śledzie z ziemniakami i ziemniaki+jajka sadzone+mizeria. Kurde jak ja dawno nie jadłam takich pyszności 😭. I tak sobie pomyslałam,ze to muszą być potrawy regionalne, no chociazby te śledzie. Byc moze :D Moja babcia pochodziła z Kola, przynajmniej tyle zapamietałam.....

Flowerska, komplecik sliczny ze zdjec sliczny, ale faktycznie z ciemnym niebieskim to juz mi trudniej sobie wyobrazic, ale moze jeszcze przekonasz sie do takiego zestawienia kolorów? Ja sie dzis nachodziłam po miescie i rozbolał mnie brzuch, jak mi sie uda odejsc od komputera to pojde sie połozyc. Izawik, ja tez juz wszystkim mowie,ze urodze w drugiej połowie marca:-)

A ja chciałabym się iśc umyć i naszykowac do endokrynologa na wizyte. Niestety łazienka wygląda jakby ktos tam wrzucił bombe, więc bede czekała, az fachowcy posprzatają i wyciągna gruz z wanny 😭😭/ Nie wiem jak to bedzie, mam nadzieje,ze skończa remont do porodu.Mozecie sobie tylko wyobrazic: łazienke nieremontowaną od 25 lat.Zrywaja kafelki, wymieniają rury, daja nową instalację elektryczną, nowe drzwi wraz z futruną, nowe kafelki, nową wanne i prysznic. Kurde jak wyremnontują to chyba kazdy bedzie sie chciał myc :D

witam wszystkie laseczki:) mam nadzieje ze zdjecia doszly :) Mateusza byly w stroju z balu i z dnia babci i dziadka ( w tym zielono zoltym:) a ta dziewczyna z ktora stoje (tzn w tym jasnym) to moja kolezanka ma termin na 15 marca i to jej 3 dziecko jak jeszcze ktoras z was chce zdjecia to podajcie maila bo niestety do was wszystkich nie mam adresow u mnie dzis juz troszke lepiej ale jestem juz po 2 nospie malenstwo tlucze mnie w dole brzucha napewno raczkami bo ulozone juz jest glowka w dol, jutro mam wizyte u poloznej w przychodni i pewnie bede miala ktg

Flowerska dziwię się, że Klupś tak nie szanuje klienta - przecież to dobra i droga firma... Na pocieszenie powiem Ci, że ja też dziś się wściekłam. Dostałam po 2 tyg. laktator zmówiony na Allegro. W opisie było, że kilka razy używany i osłonki na piersi gratis. A tu laktator jakby pierwszą wojnę światową pamiętał, używany smoczek do butelki (!!!!!), brak osłonek na piersi. Całe szczęście, że chociaż działa. Choć nie wiem czy z niego skorzystam.

Hej, Na szybkiego, na momencik jestem. Moje dzieci dziś ważą 1655 Jaś i 1590 Marysia. Przybrały po 15 i 20 gram od wczoraj. Jak tak dalej pojdzie to za 20 dni będą miały magiczne 2 kg do wypisu :) Mała dostaje już nie 3 ml, a 15 ml mojego pokarmu na doposiłkowanie. Dzisiaj zarejestrowałam dzieci w urzędzie i znów do nich ... W sumie od 9 do 17 z przerwą 1,5 h na urząd i dojazdy po pokręconym Gdańsku pełnym robót... grrrrrrr. Ruda_lala.... nie rozumiem za bardzo idei kupowania używanego laktatora. To taka osobista rzecz jak bielizna. Laktator ja kupiłam od położnych, za 84 zł ręczny, ale ma przystawki mocujące do modułu na oddziale dostępnego, Medeli. Można wypożyczyć automatyczną pompe od szpitala za 4 zł dziennie. Tylko automat, bo wszystkie plastikowe części są własne. To chyba nie są jakieś kolosalne koszty, laktator przy donoszonej ciąży - najlepszy jaki może być, to dziecko. A jak ktoś chce ściągac pokarm na później, albo dla niani, babci przy opiece, kiedy trzeba wyjść... uważam, że powinno się mieć nowy.

mx3 - masz rację z tym laktatorem. Dlatego pewnie go wyrzucę. Super, że dzieciaczki przybierają na wadze. Wszystko wskazuje na to, że niedługo będziesz mogła je zabrać do domu. Tam im będzie najlepiej...

na dzisiaj skończyłam prasowanie. następne dwie praleczki już się suszą. ale nie wiem czy dam radę jutro prasować, bo plecki mnie bola niesamowicie.

kamila, ja też poproszę o zdjęcia:) sarita82@o2.pl

mx3, ciesze sie ze dzieci przybieraja na wadze! Juz niedlugo zabierzesz je do domku :) Dziewczyny, kupilam ta gazete M jak Mama i powiem szczerze ze jest ciekawa ale dla jeszcze niedosiadczonych ciezarnych. Jesli kupowalyscie wczesniej inne \"mamine\" gazety typu \"mamo to ja\", \"mam dziecko\" itp. to mwydaje mi sie ze mozecie sobie odpuscic ta nowa gazete. Jest w niej opisany 1 trymestr ciazy, cwiczenia w ciazy, zwiastuny porodu itp. ...wlasnie przechwycila gazete moja mama i mi krzyczy na caly dom- \"nie wiedzialam ze sa takie gatki poporodowe!\" ;) hihihi! Wlasnie wszamalam batonika Kit Kat!!! ale byl pysznyyyy!!!!!

Sarita wysylam ci zdjecia MX ciesze sie ze dzieciatka przybieraja na wadze :) ja tez kupilam M jak mama ale jeszcze jej nie otworzylam :) zjadlam jablko i mam ciezko na zoladku a poza tym to co chwila twardnieje mi brzuch :(

kamila, tobie brzuch twardnieje a ja mam wciaz mokro w majtkach ...nigdy tak nie mialam ...hmm poczekamy zobaczymy.

a o tym ze mam mokro to juz nie mowie ale gin powiedzial ze to normalne w ciazy

Hello Laski! Ja wróciłam ze szkoły rodzenia. Dziś było superowsko. Pani położna pokazywała nam krok po kroku jak wykąpać maleństwo i przewinąc oraz ubrać. Robiła to tak szczegółowo. Fajnie. Myślę, że troszkę zmniejszy to mój strach przed wykąpaniem dziecka. Rudamaxi mam nadzieję,że zdałaś ten egzamin. Ja właśnie zjadłam pół kg pysznego winogrona i przegryzłam tależem barszczu białego z chlebkiem. Pychotka ;-) Smaki mi się wyrównały. Mój M już w pieżynach, a ja nie mam co robić.