Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

Gość mama bączla
kapikapi zazdroszczę pogody, u mnie znowu skwar jak choroba. flowerska mam nadzieję, że już jesteście w Polsce i lot przebiegł szybko i bezproblemowo. wiecie,że dzis mój szkrab kończy 4 miesiące. Z tej okazji dla Bartusia i Gabrysi całuski, bo to Igi rówieśnicy ;-) Ja nie mogę ale ten czas zapitala. W tym miesiącu nie robiłam Idze żadnych fotek i muszę się poprawić. moja Iga od 3 dni w nocy śpi okropnie. jak wcześniej budziła się 2 razy, tak teraz co 1-2 godz. się budzi. Mam nadzieję, że to z tego gorąca i nieługo jej się poprawi i znów będę miała przespane nocki.

witam:) u nas tez dzis troszke chlodniej wczoraj mala milala szczepienie a dzis od rana ma goraczke 37,7 i na raczce zrobil jej sie odczyn wczoraj umowilam Wiktorie na wizyte u nefrologa, jedziemy 1 sierpnia calusy dla dzieciaczkow ktore dzis koncza 3 miesiace:)

hej hej ja juz dzisiaj skosilam trawke mam troche prasowania ,potem musze leciec do sklepu kupic cos na wielkie spotkanie a potem ide do mojego kochanego braciszka wstawic mu swierze kwiatuszki,bo cos mnie znowu naszly wspomnienia o nim i jakos mi tak smutno ze nie moze wziasc moich szkrabow na kolana ani sie z nimi pobawic,strasznie mi go brakuje😭 wszystkiego najlepszego z okazji wlraczania w kolejny miesiac zycia dla Igi,Bartusia i Gabrysi Dziewczyny mam dla was propozycje wiem ze niektore z was sprzedaja ciuszki po swoich dzieciach a moze niektore nie wiedza co z nimi zrobic ?Jesli nie to pomyslcie o Domach Malego Dziecka.Tam jest naprawde kiepsko dzieci i tak sa juz \"okaleczone\"przez swoich prawdziwych rodziców bo tam sa,opiekunowie bardzo sie staraja ale jednak nie zawsze moga stanac na wysokosci zadania tak jakby chcieli np.przez brak podstawowych rzeczy pieluch ,zabawek itp.Nie musicie jezdzic mozna wyslac jakby ktoras chciala cos wyslac to ja sluze adresem Domu Malego Dziecka we Wroclawiu.

Zmienieam wage Tygrysiatka w tabelce duzy chlop juz z niego jest wszyscy mowia ze wyglada conajniej na pol roku heh a on dzis dokladne konczy 3 miesiace nick.........imie dziecka....data ur.....aktualna waga(data)....wzrost mx3...............Jaś...........14.02.......1970/5960... ..... .. ...? ....................Marysia.....14.02........1790/6100.. ..... .. ...? 21...Kacper i Mateusz........01.03...2700/2350.../5020/4700 mama bączka...Iga...........20.03.......2900/6000.............52/ 64 cm izawik............Gabrysia....20.03.......3260/6150(28.0 6). ..60cm aga*25**.........Bartek.......20.03.......3500/5550(19.0 6)..... . ......55/68cm ruda_lala.........Milenka.....31.03........2890/5000 (28.06).. 51/59cm rudamaxi........Wiktoria....03.04........3050/6100(03.07 ) ..55/ zuzanka14......Bartus........04.04.......3000/6100 (03.07).....53/64 nikolla ...........MaX ..........05.05. .....4050/4965..............59/? moli..............Aleksandra....5.04........3840/6000... .. ........62cm kar79.............Maja..........05.04.......3860/6660... ..........67cm mika82...........Tomuś.........06.04........4300/6780(04 .07)..62,5cm Paulka123.......Marysia.......09.04........3040/5280.... .. .....51/56cm justaaaaaa......Szymon......09.04.........3200/5300(14.0 6... 52/? cm kamil_a..........Wiktoria.....10.04.........3420/6700(16 .07)... ... .....57/62cm margolcia1....Karolinka......14.04.........3550/5100.(27 .06)...56/64cm flowerska......Tomuś........19.04..........3880/6055 (21.06)....54/62cm Doroteczka....Weronisia...19.04.........3740/5220 (28.06)....55/60 cm sarita............Kasia..........19.04........4150/5650 (13.07)....58/60 koala-79.........Julita..........19.04........4900/6630 (13.06)....62/68 lightblue........Karolinka.....20.04........4100/6200 (17/07).......54/? cm kohannah .......Antos .........20.04 ...... 3256/6365( 20/07) . 50/68 cm madziunka27....Marcel.....26.04.....2950/5600 (26.06).......53/? cm evanikaa.........Kamilka.......30.04........3700/4900... ..........56/62 Aprilka...........Oskar..........02.05........3800/4800. ....... ....59cm Kapikapi.........Piotruś........25.04........3400/5700.. ...........54/59

Ja juz wyslalam paczami do Polski 3 puszki SMA dwie pojda jeszcze w ten weekend a jedna zabiore ze soba jak bedzie trzeba to moj D. dowiezie jeszcze ( ile bedzie trzeba ) bo ja zostaje na 2 miesiace wiec troche tego musze zabrac heh Tygrysiatko konczy dzis 3 MIESIACE i juz prawie zapomnialam jak to si erodzilo to zlotko i jakie malenkie bylo heh No i Tygrys bedzie DRUGIM kwietniowkowych dzieckiem ktore poleci samolotem heh ja pierwszy raz lecialam w wieku 21 lat a on wymiata juz w wieku 3 miesiecy heh ale z ten swiat sie zmienia Ja tez boje sie upalow w POlsce tym bardziej ze dzis u nas deszcze i ponuro ze az pale swiatlo w domu o godzinie 11 heh koszmar narazie zmykam milego dnia a dla Flowersiek milego lotu i bezprobloemowego ladowania i przyjemnego urlopu

hej hej madziunka ja jestem po cywilnym i tez sie zasrtanawiam co bedzie jak pojde do ksiedza.....pewnie ochrzan i obelgi pod postacia: \"dziecko z grzechu\" itp tak jak bylo jak chodzil po koledzie jak bylam w ciazy!!! brrrrrrrr kar jak to idziesz skrocic nitki? mozna je jakos wyczuc? ja chyba serio @dostalam!!! kar sliczne zdjecia...ale z Was lasencje 🌻 Igusiu Bartusiu i Gabrysiu oraz Karolinko i Antosiu , wszystkiego naj naj zyczy Weronisia z rodzicami i kotkiem hihih 🌻 flowerska mam nadzieje ze lot minal super....odezwij sie....

Hej! Flowerska mam nadzije ze lot minał spokojnie. Napisz jak było, bo ja sie naszysm cholernie stresuje choc to dopiero za 2 mc i Bartek bedzie miał juz półroczku. Rudamaxi ten imiennik juz kiedys był na forum jak jeszcze byłysmy w ciazy i wybierałysmy imiona dla naszych dzieci:-) No i oczyswiscie zyczenia od Bartka dla rówiesnikow miesiaci młodszych dzieciaczków:-) sarita mozesz mi napisac w jaki sposób dokarmiasz Kasie, tzn ile razy dziennie i czy dajesz cycusia oprócz tego? Kurcze ciekawe czy moj Barti przytył troche bede wiedziała dopiero za 2,5 tygodnia jak pojdziemy na szczepienie. 1 mc 850 2mc 800 3mc 500 4 ?????? Izawik, odpukac ale Bartek uspokoił sie troche w wozku:-) Wczoraj byłam z nim na 3 godzinnym spacerze i ani razu nie musiałam wyciagac go z wozka. Spał moze pół godziny a pozniej lezał i kopał zawieszonew w wózku baranki:-) Za to pic soczku nadal nie chce:-(

Wiecie co z tymi chrzcinami to normalnie przegiecie jest. U nas ksiadz nie miał sie do czego przyczepic to nie zgodził sie zeby moj barat był chrzestnym. Argumentował,ze nie był u spowiedzi i na rekolekcjach jak moj brat nalezy do innej parafii. Ze swojej dostał zgode bez problemu;-)

U mnie Paulka to nie za bardzo jest gdzie indziej sie wybrać.Bo wszędzie są oszołomy i wszyscy mówili,że właśnie w mojej parafii u salezjanów jest bez problemu.A tu masz...W poniedziałek pójdziemy do proboszcza i zobaczymy.Bo ten co nas przyjmowal to niestety znany jest z tego,że jest bardzo niemiły. Dziewczyny,które nie miały kościelnego-czy szlyście do spowiedzi i przyjmowałyscie komunię?Bo mi powiedział,że nie mozemy. wogóle to tak mnie wpienił,że nie wiem.Zapytal czemu nie mamy ślubu,więc mój M mu powiedzial,że się nie możemy w tej kwestii dogadać,a ten,że może powinnam znaleść innego.Miałam ochote wstac i wyjść.Będzie mi rad udzielał.Ten który nie ma pojęcia o związkach.jak bedę brała slub,to na pewno nie tam.Zrazili mnie na maksa.A jak Marcin zapytał co by było jakbysmy sie rozstali-czy tez nie ochrzciłby dziecka,to nie wiedzial co powiedzieć i kazał iść do proboszcza,bo on nie jest kompetentny.To po kij sie udziela wogóle.

u nas na kolędzie proboszcz byl miły do bólu, bo dokładnie w tym dniu wybuchła afera z Wielgusem. Dlatego też pewnie bał się, że coś mu dosramy. Jak doszło do załatwiania formalności 4 m-ce później to już nie był taki miły. Nagle zaczął wypytywać o to dlaczego nie mamy ślubu kościelnego... W końcu łaskawie się zgodził. My nie musieliśmy iść do spowiedzi ale to dlatego,że jesteśmy oboje po rozwodach i nie mamy w zasadzie żadnych praw kościelnych o komunii nie wspominając. Flowerska odezwij się, jak tam lot. Jak to zniósł Tomuś. Słodkie buziaki dla Iguni, Bartiego, Gabi, Karolinki i Antosia. No, dzieciaczki startujecie w kolejny miesiąc...🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Ruda lalo-a Wielgus właśnie od nas z płockiej diecezji.Nie wspomne o aferze w seminarium duchownym.Będą mnie tacy umoralniać.

no tak ,nasze dzieciaczki Iga i Bartuś) mają już 4 m-ce. Już niedługo pierwsze ząbki ;-) moja Gabi też coś źle sypia w dzień. U nas śpi po 45min. Ale rano i pod wieczór jej taka drzemka wystarcza ale w południe chciałaby chyba spać dłużej bo wybudza się po 45min i płacze. trzeba ją znowu usypiać i wtedy dośpi resztę, tak do 1,5-2 h i jest dobrze. A jak gdzieś wyjeżdżamy to to tam śpi. Np. u mojej mamy 2 dni z rzędu spała w południe 2,5h bez wybudzenia. To samo u teściów. Ja już kiedyś mówiłam mężowi że trzeba wypierdzielać z tego mieskznia bo tu chyba jest jakaś żyła wodna. To samo mam z zapchanym nosem. Od kwietnia mam ciągle katar. Nad ranem i wieczorem. A jak byłam u teściów prawie tydzień to zapomniałam jak chusteczka wygląda. A tu bez chusteczek się nie obędzie. Jakieś niezdrowe chyba te mieszkanie. Karina-cieszę się że moje porady na coś Ci się przydały. Oby tak dalej. Za to u mnie ostatnio coś szwankuje. Może przez te upały bo w nocy jest dobrze. Mam nadzieję. flowerska-napisz nam jak Tomuś przetrwał lot samolotem. faktycznie macie przechlapane z tymi proboszczami. U nas jest w porządku. Nawet na każdym zdjęciu widać że się śmiejemy bo on cały czas jakieś śmieszne teksty puszczał do nas ;-)

aga-gratuluję udanego 3h!!!! spaceru. Gabrysia była dzisiaj na prawie 2h spacerze. Ale ona już prawie na nim nie śpi. Musi też być trochę na rękach. Czekam na nosidełko bo zamówiłam na allegro i wtedy zobaczymy jak będą wyglądały nasze spacery. Z drugiej strony takie małe dzieci chyba nie mogą być tak długo w nosidełku, prawda?

Izawik ja Bartka długo nie nosze i na dalsze wypady z nosidełkiem tez sie nie wybieram bo on w nim za Chiny nie usnie, a jak mu sie spac chce to ryk jest niemiłośierny, przekonałam sie o tym kiedyś ogrodzie;-) Ostatnio jak wybrałam sie z Bartim do parku na nózkach (godzina w jedną stronę) to wziełam mu i wózek i nosidełko, bo bałam sie ze zacznie płakac, ale nosidełka nawet wyciagac nie musiałam:-) Niosłam go tylko chwilke na rekach w parku:-) A co do długości przebywania to czytałam kiedyś gdzieś, ze nie dłuzej niz 2 godziny. A dziś dałam Bartkowi pierwszy raz na próbe kilka łyżeczek dania ze słoiczka. Oczywiście pluł nim ile sie dało:-) Iza a Ty dajesz juz cos Gabrysi, bo nie wiem czy podawać mu juz systematycznie czy sie jeszcze wstrzymac?

aha, a jeszcze co do spacerów to ja staram sie wychodzić z bartkiem w porze jego snu, bo po drzemce wole nie ryzykować;-)

Jak ja lubię się umartwiać!!! Właśnie umyłam okna i mokra jestem jak szczur. Idę zaraz pod zimny prysznic. Wczoraj dla odmiany prasowałam w najgorszym upale. Nie wiem jak u Was ale u mnie jest 35 stopni, już nie wyrabiam...

kohannah u nas nie ma tego mleka aga sorry ze wypalilam z tymi imionami widocznie mnie jescze z wami nie bylo jak go przerabialyscie:O

Ratunkuuuu!! Jak wy wytrzymujecie te upaly??? Cos strasznego, tomus zgrzany i rozdrazniony mimo ze staram sie go tylko chlodzic. Wrazenie z podrozy super ale ta temperatura nas wykonczy. Napisze wiecej jutro.

Witam... Flowerska - u nas te upały sa krótkotrwałe. przyzwyczicie sie do polskich tropików. Rudamaxi - z domami dziecka to dobry pomysł. Ja jednak oddaje ciuszki mojej cioci, u której jest dosc krucho z kasiorą. Fakt wystawiłam na allegro chyba ze 4 ciuszki, ale nie ciesza sie powodzeniem, wiec sobie odpuszczam! Dzisiaj Kami pierwszy raz została z moja mama 3 godziny. Mama nawet była tą pierwsza, ktora podała butelke z odciagnietym mleczkiem. Kami była taaaaka grzeczna, zjadła wszystko i była pogodna. Pospała w domu nawet godzinkę. Widocznie mieszkanko mojej mamy jej słuzy! Ja w tym czasie byłam u fryzjera... czuje sie teraz rewelacyjnie. Wkońcu mam swiezosc we włosach! Rudamaxi - jak dzwoniłas nakladali mi farbe na wlosy, a jak probowałam dodzwonic sie do ciebie nie odbierałas tel.... no i musze pochwalic sie jeszcze jednym osiagnieciem. Kami na spacerku była dzisiaj wyjatkowo grzeczna... ogladała wszystko dookoła a pozniej zasneła. wszystkim dzisiejszym obchodzacym swieto kolejnego miesiaczka zyczymy duzo usmiechow i radosci!

Ruda no co Ty, przestań bo mi głupio. Przeciez ja nie napisałam tego złośliwie!!!! Wielu dziewczyn jeszcze wtedy nie było i zobaczyły dopiero tym razem! Flowerska, fajnie ze juz jestescie, a upały chyba pomału beda sie konczyc, przynajmniej tak przewiduja prognozy! A jak rodzinka zareagowała na Tomka? Pewnie wszyscy są przeszczesliwi!

aga-jeszcze nie próbowałam dawać Gabrysi żadnych dań. Dopiero teraz kupiłam jej soczki ale nie chce pić. Z obiadkami wstrzymam się jeszcze miesiąc, po powrocie z wczasów. A jeszcze nie wiem jak zrobię z deserkami,ale chyba tak samo.

izawik wyglądasz ślicznie. A Twoja córcia to super fotograf :-) U nas był dzisiaj taki ukrop, że wysiadłam. Teraz dpiero była burza i się ochłodziło trochę. Cały dzień byłam z Igą u mamy i mama zajmowała się Igą a ja spałam chyba z 5 godzin na leżaczku na dworze, oczywiście w cieniu. Wreszcie trochę wypoczęłam. jutro za to do roboty i jak pomyślę, że ma być taki upal, to mnie cofa. Wysłałam właśnie mojego M po piwko karmi, bo tak mi się chce :-p

czy mogę zamordować mojego sąsiada??? czy to nie wypada??? ten baran, znów muza na full, a moja Iga już śpi. Tak mnie wkurza ten człowiek, że szok.

evanika dzwonilam bo ja gapa jestem wyszlam do miasta i zapomnialam zabrac kartki z nazwa mleczka o ktore pytala kohannah wiec dzwonilam bys mnie poratowala ,ale z odsiecza pomogla Doroteczka:) a nie odbieralam bo bylam w sklepie dla maluszkow i szukalam czegos dla Manci i Bartusia ,wiec ja latalam po wieszakach a telefon we wozku,jak wrocilam tobylam zdziwiona ze Viki spi a potem zobaczylam ze dzwonilas wiec ululalas moja corcie melodyjka z telefonu:) izawik fryzurka supcio:) aga*25**😘 jak wracalam dzisiaj z cmentarza to ladowali kolo jednego domku metalowe rusztowanie na przyczepe i facet tak nimi strasznie rzucal ze potem chyba przez godzine uspokajalam z Konradkiem Vikunie tak sie przestraszyla.Mam nadzieje ze nie obudzi sie z krzykiem.Moja malutka slodka dama,tak strasznie plakala :( Flowerska do wszystkiego mozna przywyknac:)Ciesze sie ze Tomus dobrze zniosl lot mama-baczka zwroc mu uwage

uuuu mamo bączka - nie morduj...ale przy najbliższej okazji i ty mu zafunduj koncert. jak nie bedzie Igi w domku, zrob mu jatkę o 3 w nocy!! Mordować możesz tylk okomary - bo na to zasługują!! :) Właśnie mnie pogryzły, bo stałam jak głupia na dworze i rozmawiałam ze znajomym, zamiast zaprosic go do domu!

Flowerska - przyzwyczaisz się, uwierz mi... Izawik - Slicznie wyglądasz. Dałabym Ci z 19 lat na tym zdjęciu (chyba, że tyle masz :) ) Dziś rano dostałam w końcu drugi raz @ i zaraz pobiegłam do gina, żeby mi założył spiralkę. Uuuuuu, boli do teraz. Doroteczka, teraz jestem w temacie i poinformuję Cię w odpowiednim czasie ile czasu plamiłam ;) Moja Milka strasznie dziś marudna, płacze przy każdym karmieniu. Jeszcze te cholerne pleśniawki nie zeszły. Nie wiecie laski jak długo to trzeba smarować???