Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jukka

Problem z Matka

Polecane posty

witam was serdecznie mam taki duzyy problem wiec moze pomozecie jakos mam 18 lat moja dziewczyna ma 16 lat w pazdzierniku bedzie miiala 16 lat i jest w ciazy :( jej mama obwinia caly czas ja ze to jest moja wina i tylko moja wina mi sie zdaje ze blad lezy po obydwoch stronach ale jej matka cos mowila nam o usunieciu ciazy ja tego niechce i moja dziewczyna tez niechce dzisiaj moja matka gadała z jej matka i okazalo sie ze chca sie z wieliczki wyprowadzic!! zalamny jestem i ja na to nie chce pozwolic czy da sie jakos w sadzie zalatwic sprawe zeby jej mama stracila prawa do niej a dostala je moja mama chcemy razem zamieszkac uzgodnilem to z kasia moja dziwczyna oraz z moja mama jak to moge zalatwic moze pomozecie szybko blagam was mam malo czasu

czy wogole mam jakies szanse to zalatwic czy moge sobie juz darowc ;(

Gość PROWORKA

Gość PROWOKACJA...................

Gość to se ne da

Gość to se ne da
Twoja matka nie dotanie praw do opieki na dTwoją dziewczyną!!!Ona ma WŁASNĄ Matkę!!!!

Nie masz na to najmniejszej szansy. Sad nie ma podstaw proawnych do wydania takiej decyzji a tylko sadownie taka sprawa moglaby sie odbyc i zapewniam, skonczylaby sie jak juz twoja dziewczyna bylaby pelnoletnia.

tak ale co zrobic jak oni chca wyjechac a co z dzieckiem?

Gość NO NAJWIDOCZNIEJ
TRZEBA BYLO MYSLEC WCZESNIEJ...

Gość Mandaryna-Doda
Nikt jej nie zmusi do usunięcia ciąży! Jesli matka tej dziewczyny będzie namawiala ją do tego to zawsze możecie isc na Policję.Tylko że to juz dosc poważnie wygląda,

ale co zrobic jak ona wyjedzie? ona ma przeciez moje dziecko

Gość tobina_22
Prawa rodzicielskie do Twojego dziecka i tak na razie będzie mieć matka twojej laski,bo ona jest niepełnoletnia.A jak chcecie być razem to musicie załatwić ślub przez sąd,ale jak się nie mylę to potrzebna będzie zgoda rodziców(i chyba twoich też).Najlepiej jak pójdziesz do sądu się dowiedzieć.Tam ci udzielą niezbędnych informacji.Wiesz oni biorą pod uwagę:czy będziesz miał z czego utrzymać rodzinę itp.Trochę się pośpieszyliście z tym dzieckiem.Na przyszłość pamiętajcie o zabezpieczeniu to nie będziecie mieli tylu kłopotów.Co pełnoletność to pełnoletność.

Gość tobina_22
Najlepiej idz do sądu -dowiedz się jak sprawa wygląda,a pózniej będziesz myślał co dalej.Bo na razie nic nie wykąbinujesz.A tak na marginesie to czemu jej rodzice cie nie lubią?Przecież dużo spraw można polubownie załatwić,wystarczy siąść i porozmawiać.Może masz jakieś mocne argumenty które przekonają jej rodziców(matkę)?

mama kasi twierdzi ze ja jej zycie zj****** tyle :]

Gość tobina_22
To się okaże w przyszłości.Bądz facetem z jajami i pogadaj z kobietą,niech da wam jakąś szanse spróbowania wspólnego życia.Co ona jakaś jasnowidzka,że wie już na przyszłość.Ty jej wierć dziurę w brzuchu,twoja luba też niech to robi to może się wreszcie ugnie pod presją.Dużo małolatów tak zaczynało i albo tą szybką dorosłość wytrzymali i byli razem,albo się rozchodzili i facet musiał płacić alimenty.Najwięcej za bezmyślność rodziców płacą dzieci,no ,ale takie jest życie.

Gość hamakama
albo musicie jakos to zalatwic abys wiedzial gdzie ona jest, utrzymujcie moze jakis potajemny kontakt, jesli z jej mama nie ma gadki to trudno, musicie dzialac sami, ja bym tak zrobila, a jak ona bedzie pelnoletnia to bedzie mogla zrobic co chce poza tym, moze to glupie, ale moze mielibysce gdzie uciec razem, skro Twoja Mama chce pomoc to moze by Wam w tym pomogla???

Gość amaroid
Jukka jeśli jesteście dość dorośli aby wychować dziecko, to poradzicie sobie także z tą sytuacją. Po pierwsze - zamiast panikować MYŚL - nie da się z dnia na dzieć wyprowadzić z mieszkania do innego miasta i spalić za sobą wszystkie mosty. Pozostaje kwestia pracy, szkoły, meldunku, umów o media itp itd. Matka zapewne jest wściekła, rozgoryczona, być może jej samej wczesna ciąża przeszkodziła w realizacji planów, albo ma "zakodowane", że to wstyd, albo grzech. Musicie zrozumieć, że to jej problem i jako dorosła kobieta zapewne sobie z nim poradzi, prędzej czy później. Po drugie - jak sobie wyobrażasz usunięcie ciąży siłą? Chyba, że Twoja dziewczyna rozważa taką ewentualność, porozmawiaj z nią spokojnie. To ona będzie zmagała się z ciążą i na niej spocznie wychowanie dziecka w największym zakresie, zatem to ona ma głos decydujący. Po trzecie - wykorzystaj swoją mamę jako mediatora, ale raczej pamiętaj o zasadzie 'nic o nas bez nas' - poproś mamę, żeby poszła z Tobą do 'teściowej', bądzcie spokojni i dorośli, porozmawiajcie w czwórkę. Nie piszesz nic o Waszych ojcach, może i oni mogliby być na tym spotkaniu? Najważniejsze - spokój i jasne, konkretne przedstawienie swoich planów. Jak zamierzacie wychować dziecko? Jak będziecie je utrzymywać? Co będzie po porodzie? Kto zaopiekuje się Twoją dziewczyną? Co ze szkołą? Czy zamierzacie się pobrać? Omówcie najpierw wszystkie ewentualności, żeby potem spokojnie wyłożyć swoje wspólne stanowisko. Nie wdawajcie się w dyskusje, są niepotrzebne i przynoszą tylko niepotrzebą kłótnię - jeśli matka dziewczyny nie potrafi rozmawiać jak dorosła kobieta w obliczu problemu - powiedzcie jej, że decyzję podjęliście i jesteście w każdej chwili gotowi porozmawiać z nią na ten temat, kiedy już się uspokoi. Nie szalejcie i nie straszcie matki utratą praw rodzicielskich. Pogłębiacie tylko konflikt, zupełnie niepotrzebnie. Mówicie jak zdarta płyta "wiem, że jesteś niezadowolona, ale zdecydowaliśmy się wychować to dziecko". Jeśli twoja dziewczyna rzeczywiście chce z Wami zamieszkać, to nie będzie takie proste, chyba, że jej matka się zgodzi. Pamiętaj jednak, że możecie wziąć ślub (potrzebujecie zgody sądu, nie zgody rodziców). Ale Twoja dziewczyna musi mieć ukończone 16 lat. Potrzebować będzie pozwolenia na zawarcie małżeństwa, wydanego przez sąd rejonowy, wydział rodzinny i nieletnich. Jesli Ty nie masz 18 lat, także potrzebujesz zgody z sądu. Kilka cytatow "Zgodnie zatem z art. 561 § 1 Kodeksu postępowania cywilnego, zezwolenia na zawarcie małżeństwa kobiecie nie mającej ukończonych lat osiemnastu udziela sąd opiekuńczy na jej wniosek. Postanowienie o udzieleniu zezwolenia staje się skuteczne z chwilą uprawomocnienia się i nie może być zmienione ani uchylone. Na podstawie art. 561 § 3 Kodeksu postępowania cywilnego, w postanowieniu o udzieleniu zezwolenia wymienia się osobę, z którą małżeństwo ma być zawarte. Przed wydaniem postanowienia rozstrzygającego taki wniosek sąd wysłucha wnioskodawcę, osobę, z którą małżeństwo ma być zawarte, oraz w razie potrzeby osoby bliskie przyszłych małżonków. " Całość na http://www.poradaprawna.pl/artykul.php?id=5445 Powodzenia i pamiętaj - myślcie, a nie panikujcie.

dzieki wlasnie mama mojej dziewczyny przyszla i gada z moja mama :(

Napisz jak potoczyly sie wasze losy POWODZENIA BĘDZIE DOBRZE

Gość amaroid
jukka jesli przyszła teściowa i rozmawia z Twoją mamą - dlaczego nie ma Cię tam? chcesz być traktowany jak dorosły, odpowiedzialny, dojrzały do roli ojca - zachowuj się tak. Sprawa dotyczy Ciebie - powinieneś być na rozmowie na Twoj temat. Pamietaj - spokój i MYŚLENIE

no i jestem po rozmowie juz ale nie wiem czy chcecie znac szczegoły?

Gość No zdaj relacje

Gość No zdaj relacje
napewno skończyło siŁ na tym ze to była prowokacja albo fałszywy alarm małolaty

Gość No zdaj relacje
bom ciekawy,moze kiedys tez szczele gola za szybko i chce wiedziec co mnie moze czekac ze strony wrednej tesciowej

Gość No zdaj relacje
widzicie nie ma zadnego zakonczenia. dziewczyny tyle się napisały natłumaczyły a to zwykła prowokacja. I jak tu pomagac ludziom???? I jak tu wierzyc kto kłamca a kto prawde mówi