Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna300

macica uciska na nerw, boli mnie noga, kosc ogonowa-

Polecane posty

Gość katarzyna300

Dziewczyny czy ktoras ma taki problem jak ja? Jestem w 32 tc i od 3 dni boli mnie prawa noga,od kosci ogonowej zaczyna sie bol.Nie moge przeniesc ciezaru na ta noge, troche kuleje.Boje sie , bo to chyba macica uciska na jakis nerw.Ale jakie sa tego konsekwencje?

miałam to samo pod koniec ciąży, konsekwencji żadnych nie mam, jedyne co - trzeba sie przemęczyć niestety a i podczas porodu się ten ucisk odzywał, bo za nic na boku się nie mogłam położyć, tak jak zalecała położna... po porodzie zniknął problem uciskającej macicy i wszystko wróciło do normy :)

Gość katarzyna300
...a jezeli chodzi o sama ciaze?Nie bedzie porodu przedwczesnego, Nie ma to nic wspolnego ze skracajaca sie szyjka macicy?

nie, to tylko ucisk na nerw i spowodowany tym ból, oszczędzaj się, nie forsuj tej nogi i dużo wypoczywaj, przejdzie po porodzie... mi sie wydawało, że to jest spowodowane ułożeniem główki dziecka, ale nie wiem ;)

Gość katarzyna300
...to mozliwe, bo polozenie jest glowkowe-no i to juz koniec 32tygodnia.Ale czy aby nie za wczesnie? A u ciebie od ktorego tygodnia tak bylo?

wiesz co nie pamietam juz kiedy to sie zaczęło, bo mam 3.5roczne dziecko, ale na pewno był to cały ostatni miesiąc ciąży, urodziłam tydzień po terminie... 32 tydzień to już \"ciężka\" ciąża :D i ma co uciskać, więc nie sądzę, żeby to było za wcześnie... a szyjka Ci sie nie skraca? lekarz nic nie mówił? teraz kontrole masz z pewnością częściej niż na początku ciąży, więc powiedz o tym pobolewaniu lekarzowi, jeśli masz wątpliwości

Gość katarzyna300
...mam wlasnie problem z twardniejacym brzuchem.Ponoc to jest zwiazane ze skracajaca sie szyjka,jestem silnie przestraszona.Lekarz mnie nie bada, tylko powiedzial ,aby na twardy brzuch brac nospe,a jak nie pomoze zrobic usg dopochwowe oceniajace stan szyjki. Boje sie, ze ten bol+twardniejacy brzuch to poczatek klopotow. :(

ja brałam nospę od szóstego miesiąca ciąży, ze względu na takie skurcze właśnie... lekarz powinien Cię zbadać, żeby określić czy szyjka zaczęła Ci sie już skracać, czy nie, nie rozumiem dlaczego tego nie robi... mimo skurczów mi się szyjka nie skróciła nic a nic, czego w czasie porodu bardzo żałowałam, bo wszystko trwało dłużej... jeśli masz te skurcze od niedawna, to są pewnie te przepowiadające, przygotowujące macicę do akcji porodowej, ale to wcale nie oznacza kłopotów, tak po prostu jest kilka tygodni przed porodem... jeżeli masz wątpliwości, udaj sie do lekarza, który Cię zbada i nie będziesz się musiała denerwować czy wszystko jest w porządku czy nie

Gość a jakie to uczucie
z tymi skurczami? Ja mam macice lekko twarda,ale nie czuje bolu, ani tym bardziej skurczy.Lekarz przepisal na twardy brzuch no-spe ,ale po co?