Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

rozstępy po ciazy

Polecane posty

Gość ona27

urodziłam 3 miesiace temu, po ciazy zostały mi koszmarne rozsepy na udach, brzuchu. Wstdze sie załozyc strój kapielowy. Czy one zbledną choc troche ? Smaruje sie kremami erisa na istniejace rozstepy, ale nie widze poprawy, sa sine i jest ich duzo. Jestem przerazona.

smarowałam się erisem ale sobie darowałam, bo nie widziałam efektów u siebie, u innych podobno sa. Moje rozstępy cały czas są zaczerwienione. Mam też na piersiach ale tam chyba się nie powinno smarowaćjak się karmi...

polecam krem vichy na rozstepy oraz kolagen u mnie prawie wogole ich nie widac (co prawda mialam tylko pare paseczkow po bokach) kolagen i vichy dopelnyly wszystko :) teraz trzeba sie przygladac zeby \"cos\" zobaczyc dodam ze dobry efekt dopelnila rowniez opalenizna :) niby nie mozna, ale jakos tak lepiej sie czuje

U mnie to samo, stroju kapielowego nie założe chyba juz nigdy, ja mam kilka nawet pod kolanami, a niektóre, zwłaszcza po wewnetrznej stronie ud są szerokości ok 0,5 cm. Koszmar, na piersiach mi sie troche zablizniły , a te dalej sino czerwone.

Gość Kochane kobitki
rozstępów po porodzie juz tak łatwo sią nie pozbędziecie,no chyba ze operacyjnie :-( Ale na ujędrnienie skóry pomoze wam masaz,masaz i jeszcze raz masaz. Rozgrzewająca terapia z olejkiem cynamonowym: do pudełka po jogurcie np. dodac 2 łyzki kremu do ciała(obojętnie jaki) do tego 5 kropel olejku cynamonowego ( kupisz w aptece) wymieszac nałożyc na partie ciała gdzie są rozstępy i celulitis,zawinąc się folią sprzywczą ( tą przezroczystą) i na godzinę do wygrzania pod koc,lub kołdrę . Po tym zabiegu stosuje masaz z kawą fusy z kawy (zaparzone,ostudzone) mieszam z zelem do kąpieli, Albo z oliwą z oliwek,albo kremem i tym pillinguje ciało Po pierwszym zabiegu skóra jest bajecznie wyczyszczona,gładziutka po kilku zabiegach traci się tkankę tłuszczową,gdyz ten zabieg rpzgrzewający pomaga w spalaniu tłuszczu. Trzeba niestety cierpliwosci bo po pierwszych zabiegach to nie widac zbyt efektów,ale faktem jest ze skóra robi się bardzo slastyczna i miękka Te zabiegi stosuje kilka razy w tygodniu. Czasem tylko pilling z kawy a czasem oba na raz

Gość gasec
Muszę Cię zmartwić, ale rozstępy jeśli już się pojawią, to zostają na całe życie. Jedno co się zmieni to ich kolor. Z biegiem czasu zbledną, ale na pewno nie znikną. A te wszystkie kremy, to tylko abyśmy się łudziły i wzbogacały firmy kosmetyczne.

Gość anka_23
ja nie próbowałam ale może samoopalacz do ciała Dove, może nie bedzie tak widać, szybko i tanio ale nie na stałe

Gość Axaa
Rozstępy mogą niestety zblednąć i trochę się wygładzić, ale całkiem nie znikną. Co prawda nie rodziłam, ale w okresie dojrzewania zrobiły mi sie rozstępy - wtedy nawet nie wiedziałam co to jest. Teraz zostały białe kreski na udach.

Gość to okropne
Ja sama nie dorobiłam sie rozstepów, ale ponieważ ten temat często pojawia się na kafe, zaczęlam zwracać uwagę na inne kobiety. I dziewczyny - chciałam was pocieszyć. Wiele kobiet ma rozstępy widoczne, jak im sie uważnie przyglądam. Gdyby nie to, nawet bym tego nie zauważyła. Jestem pewna, że faceci nie sa w stanie tego zaobserwować u przechodzącej obok kobiety na plazy. Jasne, że nie są to rozstępy świeże, ale myśle, że w przyszłym roku już nie będzie tak tragicznie.

Ja też niestety jestem właścicielką pociążowych rozstępów. Ale smaruję je kolagenem ostatnio też je opaliłam i są troche mniej widoczne. A w strój sie ubrałam, ale rewelacji nie było, a i poszerzyłam go:(

Gość kvanilla
A w jakim stanie sa Wasze piersi po ciąży? Moje okropnie się zmniejszyły, nie ma w nicvh wogole tkanki tłuszczowej, ani mięści, wisi mi sama skóra!!!!

Gość kvanilla
dzieki za linka!

kvanila a moje się powiekszyły! I to mnie wcale nie cieszy, karmiłam niestety tylko ponad 2 miesiace wiec moze dlatego. Obwisłych nie mam, ale troche straciły na jedrnosci. ogolnie nie jest zle

moje piersi moze nie sa identyczne jak przed, troche stracily na jedrnosci :( co do rozstepow, to naprawde kolagen duzo pomogl, piersi tez staly sie jedrniejsze :) a w bikini po plazy lazilam juz w zeszym miesiacu :) wiec chyba nie jest tak zle ze mna :) mam nadzieje ze i Wam uda sie ich jakos pozbyc :)

Nie chciałabym zadać jakiegoś mega głupiego pytania - ale piszecie tutaj o kolagenie - co to takiego i gdzie tego szukać? Czy tak się kosmetyk nazywa? I czy można podczas karmienia piersią to stosować? Bo niestety i mnie się to przyda:(

kolagen nalezy trzymac w lodowce, naklada sie go raz dziennie, albo 2x, zaraz po uzyciu (posmarowaniu) swietnie sciaga skore, naprawde to czuc, ja mam 100ml za 150zl, ale to po znajomosci :) na ulotce mialam napisane ze 100zl kosztuje 239zl na allegro mozna kupic ja mam ten: http://allegro.pl/item117275017_kolagen_bez_wstrzykiwania_najlepszy_oryginalny.html

chcialam dodac, ze wystarcza na bardzo dlugooooo czego nie moge powiedziec o kremie Vichy...

Gość traLAlalalala
ja trez miałam rozstepy na udach i trosz3eczke na brzuchu poszłam do kosmetyczki o rade, albo jakis srodek dała mi masc do prbienia pilingu (ścierania naskórka) kosztował 100zł wieczorem po kompaniu scierasz nim naskurek, ale po kompaniu bo jesli zrobisz to przed to nie wolno sie mys w tych miejscach przez 12h naskurek był zcierany, rozstepy tez były, tyle ze na ten starty naskurek narosna nowy którzy zaszłonił rozstepu jestem 2 miesiace po ciazy, stosowac to zaczełam miesiac po porodzie i teoretycznie nic juz nie widac 1 słoiczek = 500 mililitrów = 100zł = 1 tydzien uzytkowania

Gość Axaa
Czyli jak coś nie jest drogie, to nie może być skuteczne?

Gość tralaLalalal
je tego nie powiedziałam ze nie moze byc dobre bo tanie tylko akyrat ja wolałam wydac wiecej i miec pewnosc ze mi to zniknie a swoja droga uzywała kremow Dave Gerber na rozstepy i mi nie pomogły, skoro mam kupowac co róz jakis nowy tani krem na rozstepy az wkoncu trafie na ten własciwy a przy okazji wydam wiecej niz jakbym odrazu poszła do kosmetyczki nie mówie ze tanie sa gorsze, bo zdazaja sie bardzo dobre, ale ja wolałam zdac sie na wiedze kosmetyczki i jej rady kazdy robi jak uwaza przecierz

Gość evi23
Jestem kosmetyczką,po ciąży tez mam koszmarne rozstępy, tam gdzie tylko można je mieć.Smarujcie sie maścią CEPAN-dostępna w aptece.Pozdrawiam

Evi, czy cepan mozna stosowac w ciazy i w okresie karmienia piersia? widzisz jakies efekty? pozdrawiam:)

Gość evi23
Witaj!!! co do ciąży to raczej nie ale po i w trakcie karmienia to tak.Na wszelki wypadek zapytaj jeszcze w aptece lub poprostu lekarza albo tyrknij do poradni laktacyjnej.Lepiej chuchać na zimne.Co do efeków to są ale trzeba stosować go regularnie.Mi pomógł nie wiem jak bym dziś wyglądała gdyby nie cepan.Pozdrawiam

oj dobrze babki, że cos piszecie sensownego o tych rozstępach przez 1 ciążę stosowałam vichy krem, rozstepy zrobiły mi sie na 10 dni przed porodem, co za dramat, a krem wychodził w ilościach prawie tubki na miesiąc, zawracanie głowy, teraz w drugiej ciązy sie smaruję tańszym, bo skoro i tak już je mam to cóz zrobić, po porodzie sie pomartwię, pozdrawiam

Gość Axaa
Są też tańsze kremy, np. Ziajka. Skórę trzeba lekko rozciągać, żeby była elastyczna, to wtedy nie popęka. Złapać w palce, lekko odciągnąć i troszkę przekręcić - tak radziła M. Wisłocka.

Axa, ale jezeli skora peka z powodu hormonow, to mysle ze zadne rozciaganie nie pomoze..mi zroboly sie rozstepyw miejscach, w których nie przytylam, a brzuszek za to zostal caly!

Gość umartwiona mama
kvanilla - moje piersi tez jak woreczki ale cóz dobrze że sa staniczki podnoszace to nas ratuje :) tez mam czasami mega doła z tego powodu ale nic juz nie zrobimy wiesz no mozna poddac sie operacji...