Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabathini

Przystań-ZOSTAW TU SWÓJ PROBLEM,WYŻAL SIĘ,PORADŹ-SEX I NIETYLKO

Polecane posty

Gość sabathini
ha ja jestem uparta,mam zdolności plastyczne i literackie,mam ładne oczka brązowe:)

Gość sabathini
skoro masz motywację to zdobądź faceta!:)

moze to głupie, ale ja jestem z tego dumna. teraz np. moj tata organizuje jutro przyjęcie, w kuchni rzeczy pozamawiane z restauracji. ja mam juz organizm na skraju... schudnięcie ponad 30 kg... organizm się domaga... a ja nie! twardo przegryzam marchewke i nie to znaczy NIE! koniec. i tak od października kiedy postanowiłam, ze schudne :D kiedyś się zaparłam, ze w klasie chociaz z jednego przedmiotu będę najlepsza.. klase mam o profilu lingwistyczno turystycznym więc z geografii są wszyscy w miare dobrzy, ja sie uparłam i jestem najlepsza.. właśnie z geografii :) niestety nie mogę przebić dziewczyny jednej jezeli chodzi o niemiecki.. ale ona się tam urodziła i ma rodzine.. wyjezdza prawie w kazdy wekend.. wiec szans nie mam za duzych.. ale walcze!!!!!! jak zawsze uparcie!!!

a jezeli chodzi o wygląd i kompleksy z tym z wiązane i o faceta to jestem kompletna porażka zyciowa. najgorsze jest to ze nie wiem jak sie do tego nawet zabrać :( bo nigdy nawet nie pomyslałam ze miałabym jakieś szanse u któregoś!! tylko się przemykałam z kata w kąt zeby czasem mnie jakiś nie zobaczył nawet :(

Gość sabathini
świetnie sobie kapka radzisz ,widzisz jak chcesz to potrafisz!

i tak właśnie mam. prawie 18 lat na karku i nigdy się nie nawet nie całowałam :(

Gość sabathini
kapka i to Twój błąd nie możesz sie z kąta w kąt przemykać pokaż co masz w sobie najlepszego i do przodu!:)

Gość przebije Was wszystkich
mialam do wczoraj motywacje, nic teraz nie zostalo, jestem do dupy, do niczego sie nie nadaje, rece mi juz opadaja, nie jestem w stanie juz dluzej walczyc z przeciwnosciami losu, zawsze moje zmagania koncza sie tak samo zle Ty kapka masz wiele zalet, mozna sie zorientowac jak sie czyta T posty, masz motywacje - bardzo silna, masz zainteresowania, a ja nie mam nic, jestem pusta w srodku i nie potrafie tego zmienic :(

potrafie potrafie, ale nie jezeli chodzi o kontakty damsko męskie i w ogole kontakty z innymi ludzmi. z rodzicami sie mi cięsko dogadać co dopiero.. zaczepienie kogoś obcego..

Gość sabathini
Nie przejmuj się w Twoim wieku dopiero poznałam obecnego męża,kiedy miałam 19 był nasz oierwszy raz :-D

heh... cięzko mi Tobie nawet radzić. :( moge napisac zebys się otworzyła na ludzi, ale ja sama mam z tym ogromny problem :( moze tak jak ja odnajdziesz swoją pasje w jakimś języku obcym? albo sporcie? tancu??? hym?

pierwszy raz to ja chyba będę miała po 30dziestce.. o ile w ogole do niego dojdzie!

Gość sabathini
ja nie mówie że masz zaczepiać kogoś obcego,ubierz się ładnie i do pubu,siąź a napewno ktoś się dosiądzie i rozmowa się potoczy

Gość sabathini
przestań,też tak myślałam a tak mi się ułożyło:)

Gość sabathini
głowa do góry

Gość sabathini
przebije WAs wszystkie-właśnie znajdź pasję,wspinaczka górska,rolki,muzyka?Zawsze coś co odciągnie nas od złych myśli

ja ucze sie angielskiego, od wielu lat, ale ostatnio intensywniej, powiedz mi jaki masz sposob na uczenie sie jezyka, jak uczysz sie slowek, jak czesto poswiecasz czas na jego nauke i oprocz slowek, to jaki masz system nauki, czytasz artykuly, ksiazki, ogladasz w telewizji programy po niemiecku?

na razie mam wakacje i odpoczywam :D hehe mi poprostu nauka języka przychodzi łatwo. wole sie na pamięć nauczyć słówek niż czytać suche informacje z ksiązki nie poukładane bez logiki.. :o jezeli chodzi o gramatyke staram sie wyciągnąć jak najwięcje z lekcjiw szkole oraz na zajęciach dodatkowych. jak czegoś nie rozumiem- pytam w domu przeglądam dany temat z ksiązki ze szkoły i z tych zajęć i kazde słowko-nawet z polecenia jakiego nie rozumiem, notuje, potem tłumacze sobie- wychodzi przewaznie jakieś.. 20 słowek. potem przed snem się ich ucze na pamięc-wypisuje je w takim swoim zeszycie do słówek właśnie. i co jakiś czas powracam do wczesniejszych i sobie przypominam. a ucze sie tak ze przeczytam na głos wyraz po niemiecku potem po polsku i powtarzam sobie w myslach.. albo na głos kilka razy, potem kolejne itp następnie zasłaniam część po niemiecku- czytam ten po polsku i tłumacze potem zasłaniam czesć polską i tłumacze.. i tak odpuki nie przetłumacze sobie wszystkiego bezbłędnie. w zasadzie mi to wystarcza zeby być na bierząco. oczywiście robie jakieś ciwczenia(głównie prace domowe, bo innych mi sie nie chce:P) i tym doskonale swoją gramatyke. na zajeciach dodatkowych chodze na konwersacje, tam sie ucze mówić... i \"szybciej myślec po niemiecku\" i jest ok. :) nic specjalnie innego nie robiłam, ale jak oglądam tv po niemiecki to rozumiem 80% a z gazety, albo ksiązki nie rozumiem z 5 słów na strone.. wtedy sobie tłumacze i jest ok. ale tez nie to ze czytam jak nie wiadomo co.. czasami musze sie nad jakimś zdaniem zastanowić, czasami czegoś zapomne itp, ale wazne ze sie rozwijam a przedewszystkim JA TO KOCHAM!!! :)

hah! świetna. niedługo mam wesele :P i nie wiem w czym iść moze coś takiego w sam raz???? :D :D :D

Gość sabathini
no ca łkiem całkiem i nieprzemakalna :-p

wlasnie, ja glownie ucze sie tego, co jest aktualnie na zajeciach (bo chodze na zajecia z ang.), po kazdej lekcji ucze sie slowek z ksiazki, podczas zajec z lektorem pytam jesli mam watpliwosci, zas na zajeciach z konwersacji doskonale mowienie, czasem robie bledy gramatyczne, ale wazne, ze mowie i nabieram plynnosci w mowieniu, w domciu ogladam tv, np. CNBC, BBC czy CNN news, rozumiem duzo, nie kazde slowo, ale kontekst wypowiedzi, czytam rowniez artykuly, ktore drukuje z netu i czytam ksiazki, jesli nie rozumiem slowek to je tlumacze i mam w kompie taki plik, gdzie alfabetycznie wpisuje slowka, ktorych nie znam, robie takze cos takiego, ze w myslach ukladam sobie jaks wypowiedz na jakis temat i sprawdzam czy potrafie sie na owy temat wypowiedziec po ang, szukam wtedy slowek w glowie i w ten sposob je sobie przypominam, a jesli jakiegos nie znam lub nie moge sobie przypomniec to szukam w slowniku i zapisuje, ale najpierw powtarzam kilkukrotnie, by je zapamietac, z tym mowieniem w obcym jez to jest problem, bo my myslimy po polsku, wiec trudno nam tak nagle szybko odpowiedziec jak ktos o cos pyta, dlatego musze sie jeszcze duzo uczyc by byc coraz lepsza ;)

Gość niveaniveanivea
kapka. jak ja Ci zazdroszcze silnej woli. martwisz sie, ze nie masz chlopaka? napewno znajdziesz, bo z tego co przeczytalam masz swietny charakter..wyglad pewnie tez, tylko tego nie doceniasz. oprocz tego jestes zawzieta...ja tak nie umiem :/ postanawiam sobie cos...po tygodniu juz o tym zapominam...np jedzenie...obiecuje sobie, ze troszke schudne..a wpieprzam slodycze ile wlezie :/ z nauka mam tak samo...choc w tym roku skonczylam gim ze srednia powyzej 5..dostalam sie do dobrego liceum...ale mysle, ze sobie tam nie poradze..ze bede najgorsza...nie mam glowy do wkuwania slowek..ale moze zastosuje sie do Twoich rad :) mam wspanialych przyjaciol..ale wydaje mi sie, ze we wszystkim sa ode mnie lepsi..ladniejsi, madrzejsi, bogatsi itd. ehhh...ciezko czasem dostrzec cos fajnego w sobie :/

Gość sabathini
no i praktyczna zawsze masz pod ręką. Co robicie w weekend?

ah dokłądnie. to myślenie :P ja sie staram powiedziec coś odrazu, ale tez przewaznie musze najpierw sie zastanowić po polsku co chce powiedzieć dopiero potem mówie po niemiecku, ja w głownie nie tłumacze, mówie odrazu.

kapko, napisz mi cos jeszcze o tej diecie cambridge, ile na niej schudlas, czy jest b. ciezko i czy jest po niej efekt jojo, czy te 30 kg to schudlas dzieki niej?

Gość sabathini
wszystkie jesteście super!Dziewczyny nie smutkamy się!:) niech każda zrobi coś dla siebie,ja musze w pon. do kosmetyczki, a co !Masaż relaksujący,peeling i pazurki przyozdobić,może do fryzjera-tak dla lepszego samopoczucia:}