Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helusia ze śląska

CZY PRASUJECIE MAJTKI PO UPRANIU?

Polecane posty

Gość odkad przestalam
nie kpij manuelo , na ten temat rozmawialam z lekarzem . plyny do higieny intymnej wyjalawiaja narzady plciowe i dlatego nie sa wskazane. uzywaj ich jakis czas , a potem umyj sie mydlem - bedziesz wiedziala co mam na mysli.

Gość odkad przestalam
podobnie - nie powinno sie prasowac majtek :D

Gość Manuala
rozumiem że płyny mogą niektórym szkodzić, ale prasowanie??? Czy komukolwieg zaszkodziło prasowanie? Bo to wynika z wypowiedzi odkąd przestałam. Według tej osóbki prasowanie przyczyniało się do wywoływania infekcji.

Gość odkad przestalam
musisz sie jeszcze manuelo wiele nauczyc. lepiej nie udzielaj sie slonko. nie o to mi chodzilo .

Gość Manuala
to proszę wyjaśnij mi (i pewnie nie tylko mi) ten "zły" wpływ prasowania majtek?

Gość odkad przestalam
chodzi o to , ze nasze narzady plciowe potrzebuja bakterii - tych dobrych, ktore chronia nas przed roznymi zakazeniami - a stosowanie plynow do higieny intymnej, czy prasowanie majtek - zaboja wszystkie bakterie - te dobre i zle . srodowisko zostaje wyjalowione i nie obroni sie przed zlymi bakteriami , tymi ktore wywoluja infekcje. i o to mi wlasnie chodzilo . gdybys uzywala jakis czas plynu do higieny intymnej , a potem raz umyjesz sie mydlem - nie bedzie to przyjemne.

Gość odkad przestalam
z tego tez powodu - nie trzeba prasowac majtek.

Gość co za dziwna dziewczyna
z ciebie, to czym sie tam myjesz? Po to są przecież specjalne płyny do higieny intymnej żeby ich używać a nie mydła. Ja majtek nie prasuję bo mi się po prostu niechce, ale płynów używam codziennie.

Gość zanosimy do magla

Gość Manuala
tak prasowanie zabija zarazki te dobre i te złe, tylko że te złe mnożą się o wiele szybciej niż te dobre i dlatego jest ich na majtkach bardzo dużo, więcej niż tych dobrych. To zamiast zakładać majtki z ogromną ilością złych bakteri i minimalną dobrych chyba lepiej założyć majtki bez żadnych bakterii a dobre dostarczyć w innej postaci, np. Lactovaginal.

Gość odkad przestalam
mam prawdopodobnie duzo wiecej lat niz wy , temat zakonczylam i wiecej nie bede sie wypowiadac. a wy - pozyjecie , same zobaczycie.

Gość co za dziwna dziewczyna
nie wymądrzaj się tak. Zachowujesz się tak jak byś pozjadała wszystkim rozumy. Mądrala jedna!!!! Nie lubię na kafeterii takich.

Gość Etlesse
ja prasuję tylko podpaski po praniu :)

Gość odkad przestalam
co za dziwna dziewczyna - ja juz dawno nie jestem dziewczyna i tez nie lubie na kafeterii takich przemadrzalych jak ty. lekarz mi wytlumaczyl na czym polega wyjalowienie narzadow plciowych i stad to wiem - nie wymadrzam sie.

Gość odkad przestalam
a swija wiedza dziele sie na kafeterii - to wszystko. dodam jeszcze, ze ta wiedza sprawdzila sie.

Gość odkad przestalam
a do mycia narzadow plciowych uzywam zawsze bialego mydla.

Gość taki jeden X
... a w TV mówili ze grzybów nie ma tu popatrz taki urodzaj ;)

Gość Liiliia
Ciekawe:-)

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
A co to białe mydło?

Poważnie pytam, chodzi kolor czy jak? I co jeszcze Ci ten lekarz powiedział, co nalezy robić?

Już sie dowiedziałam

Gość do osoby o niku
odkąd przestałam a czy ty w ogóle pierzesz majtki?? Przecież pranie, środki chemiczne, też niszczą niektóre bakterie. A skoro wg ciebie wyjaławianie, niszczenie bakteri, (jakichkolwieg - złych lub dobrych) jest szkodliwe, to po co prać majtki?? Za dużo bakteri ulegnie zniszczeniu podczas prania. Nielepiej nie prać?? Pozdrawiam.

Gość to nie ja to ona
zawsze........

Gość jeśli któraś ma powracające
grzybice i bierze pigułki antykoncepcyjne to proponuję odstawić tabletki. u mnie wtedy skończył się problem z infekcjami.

Gość w sumie to dziwne
A ja właśnie nie mogę się tam myć mydłem, bo potem mnie wszystko swędzi :O Odbyt tak samo :O Czasami po płynie do higieny intymnej też :( To czym ja mam się myć?? Wiadomo, że w czasie okresu trzeba się podmywać częściej, ale czym?? Zarówno płyn jak i mydło w dużej ilości mi szkodzą :( A czym myjecie odbyt??

Gość do osoby o niku
u mnie było właśnie na odwrót. Przez 5 lat brałam tabletki antykoncepcyjne i nigdy nie miałam żadnych infekcji, zapaleń czy grzybic. Rok temu odstawiłam tabsy i co? Po raz piąty w ciągu tego roku byłam dzisiaj u ginki z powodu grzybicy. Więc to nie zawsze jest regułą że tabletki powodują grzybice. Mnie właśnie one chroniły przed tego typu infekcjami. Spróbuję z tym prasowaniem majtek, widzę że wiele osdób to popiera i im pomaga. Spróbować nie zaszkodzi.

Gość ja używam tylko i wyłącznie
płynów do higieny intymnej! Ja podziękuję już za jakiekolwiek mydło białe, szare czy jakiekolwiek inne. Cholernie mnie po tym piecze i szczypie srom. Wqrwiające to jest Dziękuję bardzo za takie rady.

Gość do osoby o niku
ja też używam tylko specjalnych płynów do higieny intymnej, absolutnie jakiegokolwieg mydła, niezależnie od koloru!!!! No i od dzisiaj zaczynam prasować majtki!!!

Gość tyka
Prasuję od zawsze :)