Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CAŁA WE ŁZACH

JUTRO BEDĘ MUSIAŁA UŚPIC MOJA UKOCHANĄ SUNIE...

Polecane posty

Gość kasp
O tu sobie czytam: http://www.seg.one.pl/blabla/medycyna/cushing.htm Często weterynarze pytaja sie czy piesek ma apetyt i pije wode. Jak tak, to uważają ,ze własciwie wszystko jest w porządku. A jak czytam na tej stronce to może być bardzo mylące....

zabierz go tam kasp koniecznie i daj znac co ci powiedzieli. ja tez bede myslec o twoim futrzanym przyjacielu . trzymam kciuki bardzo mocno i czekam na wiadomosc. bede tu zagladac.

Gość majestic
fuckt..nie chodzi mmi o przypadki gdy pies wył z bólu, bo to oczywiste...jest u nas taka jedna super-rodzinka, mieli psa, w zime pani psa na sniegu zobaczyła ze pies sika z krwią, ale ( mądra) pomyslała, ze pewnie mu przejdzie...gdy dosc długi czas pozniej pies czuł sie bardzo zle , to dopiero za jakies 2 tyg poszli z nim do lekarza, ( bo wczesniej nie było czasu, jak to tłumaczyli ), lekarz powiedział ze leczenie bedzie drogie, wiec go uspili ( chodziło oczywiscie o kwetsie finansową ) ...durnie, a po pól roku jak wspominali psa to " a moze jednak trzeva było go leczyc?"..oni go uspali bo chodziło im ty6lko o pieniądze...mam na mysli nie takie drastyczne przypadki jak twój :(..

Gość lilka79
guz nadnerczy objawia się łysieniem i wielomoczem. To jest dośc częsta choroba psów

Gość kasp
Jeju - mój mały ma pare tłuszczaków. Wiem ,ze nie powinnam wpadać w paranoje ale jak czytam opis na tamtej stronce to chyba powoli w nią popadam :(

Gość lilka79
a i łysienie jest symetryczne

Gość lilka79
generalnie nie polecam małych osiedlowych lecznic, chyba, że chodzi o szczepienia:) Poza tym, jeśli coś się dzieje należy szukać pomocy w klinikach gdzie są specjaliści, sprzęt do badań i laboratorium

Gość kasp
Cloe- Dobrze napisze. Mój Kuba ma już 11 lat, jest ze mną od7 klasy podstawówki, a już jestem po studiach. Kocham go straszliwie i nie wiem co bym zrobiła jakby go zabrakło. JEgo jest wszedzie pełno, zawsze biega bawi się ,nawet znudzonego kota często zabawia. Napisze co mówił weterynarz - prosze trzymajcie kciuki zeby mu nic nie było ....

Gość kasp
No właśnie - ja zwykle z nim jeżdże do kliniki Akademii Rolniczej w Lublinie, tak zawsze sie dokladnie zajmowali moim kotem jak i psem. Tyle, ze z tymi krostkami to blisko miałam do osiedlowego, a ze myślałam ,ze to tylko uczulenie - to wybrałam sie najpierw tam...

Gość majestic
z zycie tej samej rodzinki...ich córka mieszkająca juz sama, miała myszki, przyjechała do rodziców na swięta. W którys tam dzien swiąt mówi, ze" myszki są w domu, juz 5 dni same, ..moze juz z głodu zdechły...aaa...i dobrze"..ta sama corka gdy iała psa , to gdy wychodziła z pokoju to psa przywiązywała smycza do klamki, i on tak wył sam po kilka godzin..:(

kasp -brak apetytu i pragnienia czesto sa objawami roznych chorob - niestety nie zawsze. dlatego uwazam , ze lekarz stawiajacy diagnoze tylko na podstawie wywiadu - jest ignorantem. mam nadzieje, ze u twojego zwierzaczka objawy okaza sie niegrozne i do szybkiego wyleczenia. mysle i trzymam kciuki .

majestic - to straszne co piszesz . po co tacy ludzie decyduja sie na posiadanie zwierzat ????

Gość kasp
Ostatnio moja mama zeznawała w sprawie faceta, który wyrzucił swoją suczke z 6 piętra. Upadła mojej mamie pod nogi, mama myślała,że juz nie żyje ale wezwała z przechodniami weterynarza i uratował ją - a ona znalazła nowy dom. Tamtemu facetowi nie odpuścili. Tak trzeba.

Gość majestic
kasp- a jak długo utrzymują sie objawy?, tzn kiedy zauwazyłas ze cos jest nie tak??

Gość majestic
a najlepsze jest to ze ta kretynka marzy o tym by byc weterynarzem!!!!! ostatnio sprawdzała ile kosztuje studia wieczorowe!!!...raz zobaczyła jak facet sprzedaje sczeniaki amstaffa, i kupiła sobie, ( miała w domu psa wzietego wczesniej ze schroniska ) wiecie co zrobiła???...oddała tego psa znów do schroniska, miała go 3 lata...

majestic - to wszystko zalezy od rodzaju choroby , u naszego psa to bylo kilka tygodni :( choroba postepowala blyskawicznie.

majestic - zeby ona sie na te studia nie dostala.

Gość kasp
Jeśli chodzi o te krostki czerwone,a raczej krosty to jedna zauważyłam na szyi jakieś pare tygodni temu, ale musiał mieć wcześniej tyle,że ma długą sierść i nie zauważyłam. Dzisiaj po myciu jak go czesałam to znalazłam podobną w pachwinie- mniejsza ale chyba bedzie sie powiekszać. WCześniej czasami sie drapał i miał takie swędzące miejsca.Tamtą krostkę na szyi pokazałam wetowi ale on powiedział, ze to alergia -no i dlatego pies sie drapie. Innych objawów nie ma, dużo je, gania cały dzień, prawie nie śpi - tylko w nocy. Zachowuje sie normalnie. Ostatnio miał też problemy z przetoką - płukanka antybiotykiem, ale to załatwiałam tam w klinice co pisałam wcześniej i zrobili wszystko profesjonalnie. Tylko z tą krostką poszłam do osiedlowego. No i to był błąd. A czy w razie czego leczenie z psa z tą chorobą jest możliwe? Wyleczenie? Bo ja wydałabym na niego wszystko ...

Gość kasp
Ok kochani ja ide spać - bo skoro mam pojechać to musze jeszcze przed pracą- to raniutko bo koło 6 musiałabym wyjść, a przyjmują od 7. Prosze trzymajcie kciuki za moją Kubencję. Mam nadziej ,ze nie bedzie źle. Dobranoc wszystkim 🌻.

kasp - byc moze jest to jakas skorna choroba i mozliwa do wyleczenia . aby miec ta pewnosc , udaj sie do dobrego weta. byc moze nie jest to nic groznego i zostanie szybko wyleczone. jezeli wet bedzie pewny co to jest - przepisze odpowiedni lek i bedzie po sprawie.

Gość majestic
tzn ja nie wiem na co umarł moj kot ( lekarka chciała zrobi sekcje ale juz go zakopalismy ) te plamy na ciele, pojawiły mu sie pozniej...kiedy juz zle wyglądał..na początek stracił apetyt, potem był osowiały, przestyał wychodzic na dwor, potem stwierdzilismy ze w związku z tym sie nie załatwia, miał pełny pęcherz, były momenty ze miał sparalizowane tylne łapy, takie jkaby skurczone...to wszystko zaczeło sie w ostatnim tygodniu listopada a zdechł 9 stycznia. zeszłego roku..choroba postepowała błyskawicznie, najgorsze było moze ost 2 tyg, ale jak juz pisałam wczesniej, były momenty poprawy.. jak to sa tylko plamy to nie przejmuj sie tak!!!! znałam psa który tez miał takie łyse, swędzące , strupiaste plamy, i to było uyczulenie na kosci z kurczaka!! przestali go karmic koscmi i uczulenie minęło!!:))

Gość kasp
Dobrze napisze, dzieki 🌻

Gość kasp
To nie plamki, te dwie krostki to takie dziwne, czerwonawe duże odstające, no i z jednej on musiał sobie rozdrapać to taki skrzepik troche krwi był. Pokazywałam to lekarzowi i pytałam czy moze to nie jakiś nowotwor, ale on powiedział ,ze to raczej wygląda na uczulenie. No dobrze bo miałam spać :) a potem nie wstane a mój kochany frędzel najważniejszy w tej chwili.Papa.

Gość majestic
cloe- ona sie nie dostanie, bo jest po prostu za tępa...i na szczescie

ja musiałam uśpić swoje dwa pieski, oczywiście nie jednego dnia ale w odstępie trzyletnim. Było to jedne z najgorszych dni w moim życiu. Przy pierwszym piesku nie byłam w stanie być gdy to się działo, stałam za drzwiami i tak płakałam, ehh szkoda mówić. Powiem jedno wiem teraz że są dwa rodzaje usypiań, to pierwsze to jakieś zwykłe i to koszmar dla zwierzątka, bo długo się po tym umiera i wygląda to strasznie. Myślałam ze umrę z rozpaczy jak ją słyszałam jak odchodzi. Kiedy kilka lat później zachorował jej synek, byłam na tyle dojrzała że zostałam przy nim. Leżałam z nim na podłodze i go podtrzymywałam bo nawet moje słonko nie mogło ani leżeć ani siedzieć ani stać, tak cierpiał. Byłam z nim do końca. Dowiedziałam się wtedy że jest usypianie dożylne i on takie dostał, nie zdążył nawet oczków zamknąć i go już nie było. Oba moje pieski były usypiane w domu, nie zrobiłabym im jeszcze przy tym koszmarnym bólu jeszcze takiego stresu jak wizyta w gabinecie. Wcześniej kiedy cieszyły się pełnią zdrowia zawsze powtarzałam że to nieludzkie usypianie zwierząt, że nigdy na to nie pozwole. Te dwie decyzje podjełam jednak ja, były one najtrudniejsze i najcięższe jakie przyszło mi podjąć bo nie teraktowałam moich piesków jako zwykłych zwierząt, to byli członkowie mojej rodziny. I pewnie zraz ktoś mnie tu okrzyczy, ale te decyzje podjęłam z miłości do nich, nie chciałam by tak cierpiały, ale do końca miałam nadzieję że to nie dzieje się naprawdę, a tyle łez ile wylałam... nie mogę się właśnie pogodzić z tym że zwierzeta maja takie ciężkie życie, nie mogą powiedzieć co je boli, większość spotyka się z niezrozumieniem lub obojetnością, a tak samo chorują na raka jak my, tak samo mają zwyrodnienia stawów i to tak straszne że nie mogą nawet chodzić i wszystko to w pokornym milczeniu, bo trudno nazwać cichutki jęk skargą. Bardzo to niesprawiedliwe.

cała we łzach - przechodziłlam to samo. Zajrzy na tą stronę i przeglądnij ją dokładnie ja tu znalazłam balsam na żal: www.teczowymost.atspace.com \" Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca. A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem...\" -autor nie znany-

ja to tylko skopiowałam - ale te slowa są piękne...I mocno w nie wierzę... A zrozumie nas tylko ten, co sam ma czworonożnego przyjaciela...