Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła jestem

Okulary maltretują mi nos

Polecane posty

Gość zła jestem

Z górymówię, że nie stać mnie na szkła kontaktowe ponieważ mam astygmatyzm a przy tej wadzie koszta ich noszenia byłyby dla mnie naprawde wysokie. Noszę okulary. Na dodatek mam krzywy, garbaty nos. W miejscu w którym okulary są oparte na nosie, pękają mi naczynka krwionośne i na skórze robi się rumień, przez co nie dość że mój nos sam w sobie jest brzydki to przez to że czerwony robi się jeszcze bardziej widoczny. Nie wiem co z tym robić. Wydaje mi się, że to z powodu okularów. Podrażniają mi skórę. Kurcza... Czy ma ktoś taki problem ? Dużo ludzi nosi okulary, ale nie widzę żeby mieli na nosie podrażnioną skórę.

Gość wpwow
Złe oprawki masz.

Gość 100 procent pomarańczy
kup lżejsze oprawki lub może noski lekko odkrzyw.

Gość idź do optyka
i powiedz mu o tym, a o on już na pewno coś wymyśli :)

Gość zmień...
okulary na takie bez oprawek i zainwestuj w szkła plastikowe, są droższe ale za to bardzo lekkie:)

Gość Marin Marin
ja tez mam astygmatyzm,a ile kosztuja takie szkla?

Gość ja mam połamany nos
do tego grube oprawki brązowe, dość ciężkie i szkła -4:D Mam też astygmatyzm, szkła plastikowe z foltrem od kompa i antyreflesksem i jakoś nic takiego mi się nie robi. Mam po całym dniu odgniecionąs kórę. Ale jeżeli masz taka masakrę na nosie, jeżeli to miejsce robi się czerone, o pękaniu naczynek nie wspominając, to masz źle przygięte oprawki. Odegnij sobie noski! rozstaw je szerzej, inaczej. A jak to nic nie da, to idź do optyka. Następnym razem sprawdzaj czy oprawka dobrze leży na nosie:)

to może kup sobie oprawki, które nie opierają się na grzbiecie nosa, tylko po jego bokach na takich \"noskach\". szkła plastikowe mają różne ceny, zależnie od optyka i od rodzaju szkieł (fotochromy, antyrefleks, cylindry), np. 250-1000 zł.