Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKKKlub

Zakładamy klub mam wcześniaków

Polecane posty

Miałam to napisac już wczoraj ale nie wiem czemu nie czuje że rozmawiamy dopiero od wczoraj. Baaaaaaaaaaaaaaaardzo żadko spotyka mnie cos takiego. mnie równiez super się z toba rozmawia:). Dlatego tak czekałam. Mam nadzieje że nie będziesz się smiała co napisałam ale ja naprawde tak czuje:) Ja mam 26 lat a ty??

ciesze sie :) ja jak tylko wstalam polecialam do kompa sprawdzic czy czegos nie napisalas :) ja mam....20 lat, jak w nicku, w listopadzie 11- stuknie mi 21 :) ciesze sie ze nie ma duzej roznicy wieku :)

Odnosnie ząbków to pcha łapki do buzi ale to tak że potrafi całą piastke włozyć . Musze uważać zeby sie nie zachłysnał. A jesli chodzi o brzuszek to staram sie jak najczęściej. Ale był czas że był ryk jak go połozyłam , ale zaparłam się i kładłam przed kazdym jedzeniem chociaz na troszke -pokazywałam mu zabawiki spiewała -ale to i tak nie jest to co powinno. Sytuacja troszke sie zmieniła jak zaczełam go dokarmiać bo zrobił sie spokojniejszy. Ale nadal niespecjalnie chce leżec na brzuszku. A przez 1 dwa miesiące to tak mi ulewał że nie było mowy o położeniu go w ten sposób i przez to nie ubi tej pozycji. chociaż jak lezy na mnie i spi to jest zadowolony. Nie wiem co mu nie pasuje. Poprostu ie lubi

w strone mojego synka, mozna zobaczyc jak wygladam :) moj maly spi, ale pewnie niedlugo tez przyjde pisac z nim na kolanach :) mamka, napisz czy czesto kladziesz malego na brzuszku? moj strasznie tego nie lubi, wytzryma (zabawiany) tylko 1-2 minutki, z zegarkiem w reku :)

oj, nie zauwazylam ze juz odpisalas :) no mojego tez nie jest to ulubione zajecie :( a jak Twoj zabek?

Cześć! Moja córeczka urodziła się niby w 35- 36 tydzień, mi się wydaje że to był 34 tydzień. Niestety leżała w szpitalu około 3 tygodnie( miała kłopoty z oddychaniem), ale teraz nie widać żeby urodziła się wcześniej niż rówieśnicy.

Dziąsło mnie boli strasznie bo takie coś mi tam włozył i wkręcał:( i wczoraj jak znieczulenie jeszcze działało to było ok a potem to aż procha musiałam wziaść. Ale miałam jakieś schizy wczoraj -bo miałam to znieczulenie i tak się bałam że małemu cos się ztanie po moim mleku że prawie cała noc nie dałam mu cycka. Tylko butle.Pokarm sobie odciagałam i wylałam. Nie wiem co mi sie stało. Jeszcze w nocy wstawałam do kompa i sprawdzałam na necie informacje o znieczulenieu i karmieniu piersią tak mi to spac nie dawało?? Ewelinko a skad ty jesteś?? Ja jestem z warszawy Tak latam od kompa do dziecka i spowrotem. Tego mojego jeszcze nie m jak zwykle i wszystko na mojej głowie. Ale dzisiaj się zbuntowałam i powiedziałam że nie robiw obiadu. Ja nie bedę o wszystkim myslec

Witaj Ewela no to super że teraz jest dobrze. Ja dostałam sterydy 3 dawki i mały miał sprawne płucka na szczęście. ale mimo to strasnie się bałam

Moja córeczka ważyła 2000g i dł. 49 cm. Teraz waży ponad 7 kg , ale jest od urodzenia karmiona mlekiem modyfikowanym. Nie udało mi się jej karmić bo była w szpitalu w innym mieście niż ją urodziłam. A co do kładzenia na brzuszku to kładźcie jak najczęściej dzieci gdy nie śpią. Moja mała innej pozycji teraz nie uważa - rwie się już do raczkowania.

Małe sprostowanie Agatka była 48 długa. Co do lekarzy to trochę naodwiedzałysmy. Ale wszystko było w porządku. Mała ma rehabilitację pod kątem asymetrii ułożeniowej, ale to już na szczęście prawie za nami.

Kurcze musiałam na chwile uciec bo mały zaczał wołac o jedzonko i nie zdazyłam nic napisać. A teraz musze iśc obiado sobie zrobic bo o mnie nikt nie pomyslał:(. Odezwe sie później jak tylko znajde czas. Napewno bedę wieczorkiem tak koło 20 :) a ja k mi sie uda to wcześniej

Juz wiem z jakiego województwa jestescie:). Mój Alek pochodzi z Pucka:). No i ja kocham morze. Może niedługo tam pojedziemy

mamka, mialam gosci :( nie moglam wejsc :( teraz grzeje obiad mezowi, musze jeszcze malego nakarmic ja jestem spod Bydgoszczy :) wejde pozniej, mam nadzieje ze bedziecie :)

Ja dopiero bedę jadła-juz poprostu nóg nie czuje. Aż mi słabo jest. Nic sie nie stało ja tez czasami znikam zazwyczaj mały popłakuje i stąd moje nieobecności:). Ja bedę napewno wieczorkiem mam nadzieje że ty też:). Ale mnie głowa boli normalnie peka:( chyba z głodu

mamak, lepiej cos zjedz! mi wczoraj pekala glowa, w dodatku mialam bardzo niska temp (35,1) to chyba przez ta pogode :( jak tam porzadeczki na niedziele? ja wlasnie skonczylam :) maly z tata na spacerku :-D

Jestem ewelinko ale nie wiem na jak długo bo mały pewnie zaraz sie obudzi i trzeba bedzie go wykompac i dac jesc. Nie wiem jak wyjdzie mój dzisiajszy pobyt na naszym topicu wieczorkiem:(. W kazdym razie postaram się żeby być:). Wstyd sie przyznac ale w zasadzie w mieszkanku mam nie posprzatane. Chyba bedę to robic jutro:(. W zasadzie to zrobiłam tylko pranko i obiado. Zreszt aniedawno zjadłam. Chyba przez to bolała mnie głowa. Bo teraz czuje sie troszkę lepiej. Wiesz powiem ci że ja jestem osłabiona przez to karmienie piersią. Mały źle reagował na roźne produkty i w zasadzie niewiele co mogłam.Dopiero od niedawna skończyły mu sie kolki i zaczełam wprowadzać warzywa. Ale do tej pory to była drakonska dieta i w sumie do mojej wagi nie wróciłam. Nie wiem jak to będzie jak skoncze karmic piersia bo mam ochote na rózne niezdrowe rzeczy:). Jeszcze sie wkurzylam bo wczoraj kupiłam mu butelke antykolkową i nie chce z niej pić. Przede wszystkim za szybko leci i zanim zje to poowo z buzi mu wyleci. No a ja dzisiaj nie byłam na spacerku:(. Ale ze mnie mamusia:(:(

Oj przepraszam dopiero teraz zaówazyłam ,,,Ewelinko \'\'napisałam z małej litery:(

Wlasnie a jak tam z twoimi włosami ??bo mnie od paru tygodni wychodzą garściami. Jeszcze nigdy tak nie mialam:(

Zaraz bedę musiaa kapać małego potem utulic do spanka. Nie wiem ile mi to zajmnie:(. Jakoś sie mijamy:(

Moja niunia juz wykąpana, nakarmiona i śpi. A ja korzystam z chwili wolnej i jem kolacyjkę. Idę spędzić trochę czasu z mężem, bo znów go nie będzie od poniedziałku do piątku. Dobrej nocy życzę. :)

Ewela to jak sobie radzisz jak tyle czasu jesteś sama?? A tak odnosnie tego że ty byłaś w inny mieście a dzidzia w innym to jeju ja wariowałam jak synka mi nie dali od razu i aż się popłakałam. A jak go zobaczyłam bo poszłam gdzie lezay wczesniaczki w inkubatorkach to aż łezka mi poleciała. Nie wiedziałam czy moge go dotknąc. To co dopiero ty musiałas przeżywać Równiez życze dobrej nocki:)

Mamka ❤️ ja tojestem pedantka, jezeli chodzi o sprzatanie... wszystko musi byc na blysk, lazienke to szoruje kilka razy dziennie, nie mowiac o myciu podlog i pastowaniu z moimi wlosami jak karmilam piersia tez bylo nie zaciekawie, ale pozniej doszlam jakos do siebie (farbuje na jasny blond, nie wiem czy widzialas moje foto) zaczekam brac tabletki, ktore bralam jeszcze w ciazy -prenatal teraz przymierzam sie do kupienia capivit a+e, albo ziola w tabletkach nie martw sie, ja tez nie wychodze z malym codziennie, rozumiem Cie, nadmiar obowiazkow i zmeczenie, jeszcze byc sie gorzej poczula :( a tak musisz byc zdrowa dla synka :) mamcia widze sie odezwalas poczekajjjjjjjj

:) chcialam dokonczyc swoj wywod, ale jeszcze bys mi uciekla :( wiec zakonczylam

jestem jestem:) Widziałam widziałam zdjęcia. Zostawiłam komentarzyk:). Ten twoj synuś jest do ciebie podobny przynjamniej z tego co widziałam. Za to mój cały tatuś. a ze mnie ma myszke na nóżce. Mój tato ma ja mam no i mój Alanek

ja tez do wagi nie wrocilam, przytylam 20 kg 😠 a mialam sie pilnowac w pierwszym miesaicu karminia pierisa spadlo mi 14 kg, reszta jest jest-w brzuchu i pupie :( Mamka, nie potrafie sobie ywobrazic tego co Wy przezylyscie :( ja to jestem wogole wrazliwa, pewnie ryczalabym do poduszki cale dnie, bez malenstwa u boku :(

Ewelinko no co ty nie uciekam. Czekałam kurde tyle czasu żeby pogadać:). Ja tez bym wiecej napisała heheh

ja tez mam nadzieje ze jest do mnie podobny :) ale wszyscy mowia ze nie :( moze i bylby bardziej,m gdyby nie czarne wlosy z tylu (te kotre sie nie wytarly) ja mialam ponoc biale w tym wieku, ale i to moze sie jeszcze zmienic :) chcialabym zeby troche i mnie przypominal :) nawet kolor oczu ma za tata.... a moj rzadnych znamion jeszcze nie ma , ja mam myszka na nodze, ale Olus nic nie ma ..narazie :)