Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały problem a może duży

Małgorzata czy Joanna

Polecane posty

Gość Dlaczego babska
jak mucha sie zjawi minie mrok jak mucha sie zjawi minie mrok zapewne to ciąża jest, ja was pokochalam tyle subtelnego humoru roztrzasac pomagacie uniesienbia letnich skrzydel owada

Gość lord of rings
Oba imiona są denne. Kojarzą mi sie z prostytutką (J) i sprzątaczką (M). Poza tym w sieci są takie opisy: Małgorzata - jest arogancka, patrzy z pogardą na wszystkich facetów mających ch**a krótszego niż 20 centymetrów. Joanna - jest przemądrzała i wyrachowana, wie komu dać i za ile, a komu nie.

Gość Bzdura Totalna
Wiem, ze to glupie - okreslanie charakteru osoby po imieniu:-O... Ale... Joanna-Joasia-Joanka-Asia-Asieńka-Acha... to bardzo ładne imię, niegdyś dosyć popularne, bo nadawane wielu dziewczynkom. Ale teraz jest tak samo często nadawane jak inne imiona, więc jak dorośnie nie będzie problemu z imienniczkami np. w tej samej klasie. To bardzo ładne imię i tak się akurat składa, że znam same przesympatyczne Joanny, jedna znich jest moją przyjaciółkom od szkolnej ławy :) Nie wiem dlaczego, ale każda ze znanych mi Asiek ma ogromne poczucie humoru, jest pewna siebie, inteligentna itd. Pewnie to zbieg okoliczności, jednak i tak to imię zawsze będzie mi sie kojarzyło z ciekawymi osobami. Małgorzata-Małgosia-Gosia-Gosieńka-Gośka... to jak dla mnie paskudne imię. Równie często kiedys nadawane jak Joanna, obecnie rzadziej. Niestety nie kojarzy mi się dobrze, bo wszystkie Goski jakie znam to głupiutkie i nerwowe istotki. Mają słomiany zapał, wymądrzają się choć są niezorientowane w temacie. Ale to moje subiektywne spostrzeżenia, bo tylko takie Goski znam. Wybierzcie jakies inne "trzecie" imię, które spodoba się Tobie i męzowi.

Gość obstawiam Małgorzatę
Małgorzata - imię żeńskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od greckiego słowa margarites oznaczajacego "perła". "Mistrz i Małgorzata" Małgorzata z "Damy Kamieliowej" Małgorzata z "Fausta" Joanna - imię żeńskie, odpowiednik imienia Jan pochodzący z języka hebrajskiego). Joanna znaczy: "łaska Boga" lub "Bóg jest łaskawy". Joanna kojarzy mi się tylko z Joanną d`Arc

Gość zdecydowanie Sara
:)

Gość Joanna jest
rulez :-D