Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa z Zabrza

Hydraulik - cham?

Polecane posty

Gość Ewa z Zabrza

Dziewczyny, jak myślicie - miałam rację? Bo mam maleńkiego niesmaczka.... Wczoraj miałam w domu hydraulika, bo problem był z rurą odpływową z wanny. Facet grzebał, grzebał, naprawił a potem - złapał moją szczoteczkę do rąk i zaczął swoej uwalane ręce i pazury szorować, a potem wytarł je w mój swieży ręcznik wiszący na wieszaku. No i pusciły mi nerwy i dosadnie mu powiedziałm, co myślę. Że szczoteczka, to osobista rzecz, podobnie jak recznik, ze mógł zapytać itp. A on z gębą, ze mu sie jak 15 lat pracuje to nei zdarzyło, ze mi zapłaci za tą szczotkę (wyciagnłą 10 zł, których nei wzięłam), po czym wkurzony na maksa wyszedł pokrzykując na klatce na mój temat. Mąz twierdzi, ze niepotrzebnie se odzywałam, bo facet naprawił rurę, nie wziął za to za wiele i że mam bzika na punkcie higieny... A wy jak myslicie...Bo ja juz sie łamie. :(

Gość Ewa z Zabrza
Moze rzeczywiscie przyzwoitość nakazywała mu dać przybory .... Dałabym mu ręcznik, gdyby poprosił...:(

Gość Ewa z Zabrza
Dziewczyny - nic nie powiecie...:( ?

Gość wielki problem
ututłal sie twoją rurą to chcial ręce umyć

Gość Po chamsku to ty się
zachowałaś :P

Gość hydraulicy to prostaki
i trzeba ich tolerować

Gość mama problem
nie powinien tak sie zachować, uważam że postapiłaś słusznie w 100 %. Rure naprawił ci bo to jego praca i zapłacilaś mu za to!! Wogóle się tym nie przejmuj , szkoda nerwów na prymitywnych ludzi!!

Wg mnie niepotrzebnie się odzywałaś. Wiadomo, że po takiej pracy musiał umyć ręce. Skoro ten ręcznik i szczoteczka były aż tak osobiste, mogłaś je powiesić / odstawić poza zasięg działania ;) hydraulika. Nie wymagaj od hydraulika, żeby się pytał: \"przepraszam, czy w ten ręczniczek mógłbym wytrzeć ręce?\".

Mam akurat w domu hydraulika i to niejednego juz ponad miesiąc. PRZYGOTOWAŁAM im ręczniki, szczotki, mydła i detergenty, by po pracy mogli się doperowadzić do porządku. Chyba logiczne jest, że MUSZĄ się umyć. Nie rozumiem, jak osoba, która podobno ma świra na punkcie higieny nie rozumie takich podstawowych rzeczy i z GÓRY ZAKŁADA, że hydraulik to jakis podgatunek człowieka, więc nie będzie się chciał umyć.

do mama problem: wiesz, faktycznie, wszystko zależy od kultury... Jeden zwróci uwagę za wytarcie rąk, inny nawet kawą/sokiem poczęstuje takiego robotnika... Pewnie, że jego obowiązek, praca i za to mu zapłaciła! Ale... zresztą... [ macha ręką ]

Gość Jesteś prostaczką
jak przychodzą do ciebie goście, to wpuszczasz ich do swojej łazienki, czy muszą do szaletów publicznych lecieć? W każdej łazience przy umywalce powinno być mydło i powinien wisieć CZYSTY ręcznik do rąk dla ewentualnych gości. W zachowaniu hydraulika nie widze nic niestosownego. To Twoje zachowanie było bardzo prostackie. Jeszcze mądra rada na przyszłość: Jak nie wiesz jak sie zachować, to zachowuj sie rzyzwoicie.

Gość Prostaczka i tyle

Gość dla Was wszystkich
moze i nie prostaczka, tylko zapomniala okreslic 'warunki brzegowe' logiczne jest, ze po pracy hydraulik ma wyszorowac rece mniej logiczne - ze zapyta z czego moze skorzystac ;) logiczne jest uszykowanie jakiejs pasty BHP i szmatki do wytarcia rak mniej logiczne plakac nad rozlanym mlekiem :D

Gość Ewa z Zabrza
Otóż tak jak mówię - doskonale rozumiem, ze Pan potrzebowałs ie umyć po brudnej robocie. Nie mam nic przeciwko temu, żeby zrobił to w mojej łazience. Ale wystarczyło jedno zdanie,z apytanie. Np czy mogłbym poprosić o coś do mycia i recznik. Nie byłoby sprawy. mnie po prostu zraził swoją bezczelnoscią i bezceremonialnoscią. Jak z jakiegoś filmu Barei! I nie uważam, ze jestem Prostaczką!!!!!!!!!! :(

ani on nie jest cham ani Ty prostaczka. Ty jesteś po prostu małostkowa, aferę robić o ręcznik i szczoteczkę do rąk. Przez chwilę myślałam, że chodzi o szczoteczkę do zębów (wtedy bym zrozumiała), ale szczoteczka do rąk jako przedmiot higieny intymnej? Co Ty tym myjesz? A ręcznik sobie upierz i będzie po sprawie, robić awanturę z powodu gścia, który nie zapytał czy może umyć po pracy ręce?! A czapkę miał zdjąć jak pytał i ukłonić się w pas? Hydraulik to taki sam człowiek jak Ty, ma inną pracę, ale w niczym nie jest gorszy, a Ty jak widzę masz chyba lekko \"pańskie\" podejście do ludzi, co?

Gość karalel
Zle postapilas malostkowa kobieto,Mogl oczywiscie spytac,czy moglby umyc rece.A co mialby zrobic z brudnymi rekami.Chwali sie mu ,ze nie wytarl ich w spodnie ,bo powiedzialabys ,ze flejtuch.Jedno pranie wiecej recznikowi nie robi roznicy.

Gość Ewa z Zabrza
A ja sobie pozostaną przy swoim! :)

Gość taa jasne
tylko krowa nie zmienia poglądów :P

Ale się uśmiałam przy niektórych, jakże trafnych komentarzach :D Wychodzi na to, że ja też jestem chamka, bo zdarza mi się, jak jestem u kogoś w łazience i myję ręce, to nie pytam \"przepraszam, czy w ten ręcznik mogę wytrzeć ręce?\". Może wg niektórych powinno się pytać, ale przecież to gospodarz, jeśli zostawia swoje intymne ręczniki jako pierwsze z brzegu, to powinien uprzedzić gościa/hydraulika, którego ręcznika może użyć. A jesli ktoś mi nie udziela takich wskazówek, to nie będę biegła do pokoju z mokrymi rękoma i pytała... Trzeba być strasznie małostkowym, żeby zwracać uwagę na takie drobiazgi (no chyba, że ktoś się nudzi...). A jak już jestes taka drobiazgowa, to powinnaś kulturalnie na początku jego pracy powiedzieć - tu jest dla Pana mydło, ew. szczotka czy pasta bhp i proszę uzyc tego ręcznika. Ot wsio w temacie. Wymagasz czegoś od kogoś, to sama to praktykuj...

Hmm...Mialam w domu hydraulika dokładnie w tej samej sprawie. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy opieprzać go o umycie się w mojej łazience po skończonej pracy czy wytarcie sobie rąk ręcznikiem.Kultura osobista wymaga podziękować po skończonej pracy robotnikowi a nie robić jazdy o tak naturalną rzecz. Nie zastanawia cie że nie zapytał czy może to zrobić bo przez 15 lat jego pracy takie zachowanie było normą? W każdym domu?? Wniosek jest jeden-zachowałaś się delikatnie mówiąc skandalicznie. To tyle z mojej strony.

nie no przecież hydraulik to siła robocza, on powinien zrobić co swoje, czapką zamieść podłogę, ukłonić się grzecznie i tyłem wycofać, w końcu wpuścili chama na salony, złote kurki, kryształowe żyrandole, a on łapska w jedwabne ręczniki, noż po prostu skandal, jak on śmiał?? Moze jeszcze gumową kaczuszke dziedzica dotykał?

ja się nie zdziwię, jak przez takich hydraulików co nie znają swojego miejsca jeszcze jakaś rewolucja wybuchnie...

Gość hydraulik ham
Skandal -uzyl Twojego swiezego recznika.A nie mialabys nic przeciwko pewnie ,gdyby uzyl recznika,ktorego uzylas sobie do wytarcia cipki po kapieli.To by cie dopiero krecilo ,ze mial co prawda nie bezposredni ale jakis tam kontakt z Twoja...Wszystko przez te reklamy z hydraulikami...

Gość hydraulik cham
Skandal -uzyl Twojego swiezego recznika.A nie mialabys nic przeciwko pewnie ,gdyby uzyl recznika,ktorego uzylas sobie do wytarcia cipki po kapieli.To by cie dopiero krecilo ,ze mial co prawda nie bezposredni ale jakis tam kontakt z Twoja...Wszystko przez te reklamy z hydraulikami...

no bo Jadzia nie jest hydraulikiem. hydraulik - wiadomo - swołocz taka, że zadnej świętości nie uszanuje, z takimi trzeba ostro! Zabrać ręcznik, schować mydło, najlepiej na czas pobytu hydraulika psa od sąsiadów pożyczyć niech pilnuje robola, żeby z brudnymi rękami na pokoje nie lazł

Gość Śliniak
Śliniak, gdzie jesteś?