Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Bóle podbrzusza w środku cyklu?

Polecane posty

Czym mogą być spowodowane, zaczęły się jakieś dwa dni po przytulanku ( staramy się o dzidzię) I się utrzymują, czuje się jakbym miała dostac miesiączkę :-( Może ja mam jakieś mięśniaki. A może odczuwam owulacje w ten sposób. Ale zwróciłabym uwage na to wcześniej. Co to może być?

Ja nie wiem o ja odczuwam ale wczoraj młam 14 dzień cyklu. leczyłam sie ostanio bo miąłam bezowulacyjne. A wczorajszy ból lewgo jajnika to pop prostu koszmar. Cykle miałam niergularne brak jajeczkowania wiec co moze jjeczkowałam ale wtedu mój cykl m iałby 28 dni???? w sumi to juz od końca okresu troche nie podbrzusze pobolewało ale to było momentami. Dzisiaj jest juz znacznie lepiej. i mam ndzieje że otbyła owulcja a nie torbiele.

Gość hfvf
TO SĄ BÓŁE OWULACYJNE, TEŻ TAK MAM

Miałam to pierwszy raz miałam tez wczoraj rano sluz wyglądał mi on na \"płodny\". Niestety pewna nie jestem bo naprwde za często to ja nie mialam tego typu objawów

Gość też tak myślałam
okazało się że to mięśniaki :-(

czyli uwolnienie pecherzyka tak ale ja mierzyłam równiez temokę i nie zauważym żadnych przeskoków? Więc może t nie owulacja. A jeżeli to owulajca to jeżeli w dniu owlacji odbyałm stosunek to mogłaby, zajść w ciążę czy juz za pózno...?

To super, jesli to owulacja. Czyli jak kochałam sie z mężem w weekend, a ból podbrzusza zaczął sie w poniedziałek, to jest szansa że doszło do zapłodnienia? Tylko że ten ból utrzymuje się już trzeci dzień. No nic dziś znowu staranko :-)

Ja miałm torbiele ze wzglrdu na to ze nie miałam owulacji w porzenich cyklach. Byłam u gina dostałam luteine i globulki. Miłam okres.... Czy możliwe że nie wszystko usunęło sie w trakcie okresu.?

Ja też biorę luteinę, tylko że na podtrzymanie ewentualnej ciąży. czy ona leczy też torbiele?

terez juz bierzesz luteinę. U mnie okresy byłu nieregularne i podał mi luteine podjęzykowo na wywołnaie okresu. i Miałam go był inny niz zazwyczja słabszy i było posor akrzpów i mam wielka nadzieje ze tymi skrzepoami oazały sie torbiele które mialam.

moje drogie a torbniele nie biora sie skąd indziej jak z niepękających pęcherzyków. A mierzycie sobie może temperaturę????????

tak biorę ją od dwóch cykli. A czy odstawiasz luteinę żeby dostac okres, czy dostajesz okres biorąc ja i dopiero odstawiasz ?

Bóle w podrzuszu w środku cyklu są związane z owulacją, ale raczej z problemi z nią. Jak ktoś napisał wyżej, mogą towarzyszyć torbielom - a te związane są z trudnościami w uwolnieniu komórki jajowej. Ja przechodziłam w związku z tym drogę przez mękę, bolało jak nie wiem, rytynowo przy każdek owulacji, a czasami tak, że lądowałam na pogotowiu pod kroplówką. Taki ból, to już sygnał większej torbieli - cysty. One czasami same zanikają, ale jak ktoś ma do tego skłonność, będzie się męczył całe życie. Lekarze za dużo na ten temat nie wiedzą; logiczne, że problem musi być związany z zaburzoną gospodarką hormonalną. Mnie coś tam wyszło w badaniach, ale to \"coś\" nie było punktem wyjścia do ustawienia mi jakiejś sensownej terapii, raczej odsyłano mnie od specjalisty do specjality. Ostatecznie stanęło na antykoncepcji, co hmmmm... w moim przypadku jest niepotrzebnym truciem się hormonami, ale co robić, tabsy uwolniły mnie od bólu. Biorąc pod uwagę ostatni epizod kiedy zwijałam się z nieludzkiego cierpienia na oczach raczej obojętnego pesonelu, nie zaryzykuję ich odstawienia.

Brałam luteine od połowy cyklu poprzedniego, zeby wywołac miesiączkę Gin. powiedziała ze po 10 dniach powinnam dstac okres a jak dostane to przesatc brać. I tak sie stało roniutko po 10 dnia przyszła @

Dziewczyny nie stracie mnie. Cztałam juz rózne wypowiedzi i niestety niekótre juz tak mają bolesna owulację. Mimo badań ktore nic nie wykazały a lekarze tweirdzili że tak moze być.

Chociarz nasuwa mie się myśl że to torbiele bo nie zauważyłm nic na pomiarach tempki.żadnych skoków itop. wiec czeka mnie kolejna wzyt u gina i znowu nici z dzieciaczka...

Boshe jeśli ja mam torbiele to się załamie nerwowo. Czy podczas badania lekarz może stwierdzić czy mam torbiele czy nie? Może pójdę do gina w piatek, juz sama nie wiem...:-(

to nie byłas u lekarza a luteine bieresz sama bez konsultacji?????????? Słuchaj toribiele widac na usg tradycyjnymczy tez dopochwowoym. Chyba warto sie przebadac czy wszystko jsest oki.

Torbiele da się stwierdzić za pomocą USG dopochwowego, więc trzeba iśc tam, gdzie takie mają.

Byłam u lekarza, no jakbym mogła brać leki bez konsultacji. Ale podczas badania nic nie stwierdził, nie miałam usg, więc pewnie muszę zrobić. Miałam robiona cytologię wyszła 2 grupa, bo miałam małe zapalenie, to wszystko. A dziś czuję sie paskudnie, boli mnie te brzuch i w nocy mnie bolał, napierniczają mnie piersi, ale nie są twarde i krzyż mnie boli, ja chyba mam te torbiele :-(

Wiesz co belluci. Chyba młodziutka kobietka nie jesteś. Masz juz dziecaczka. A zachowujesz sie jak nastolatka. nie wmawiaj sobie torbieli. a jezli tak bardzo cie to martwi to zrób usg. Ale wpisz sobie w gogle te n ból w połowie cyklu to odczuytasz ze sporo kobiet tak przechodzi owulację . Takze bez paniki. Głowa do góry. Damy rade

Wyobraź sobie półtoraroczne starania, co miesiąc nerwówa, mam juz dość. Jeszcze dziś tak strasznie źle się czuję. Mam 26 lat więc taka stara też nie jestem :-) Ale masz rację, za bardzo sie przejmuje, to wszystko stresy. Zapisałam sie na sobotę na to usg, zobaczymy co wyjdzie.

Poza tym gdyby to były objawy owulacji, to w takim razie mam owulację pierwszy raz w życiu, bo nigdy w środku cyklu brzuch mnie tak nie bolał, dlatego się denerwuje :-(

szybka jestes. w gorąej wodzie kapana. juz do giona sie zapiała na usg. :-) ale lepiej dmuchac na zimne.Powodzenia.

Bo raptus jestem z natury, zawsze wszystko chcę na już, i denerwuję sie kiedy muszę czekać :-) I dobrze że zadzwoniłam bo to jedyny wolny termin w sierpniu :-)

Dziewczyny coś się ze mną dzieje, do tych bóli brzucha doszło plamienie, teraz przed chwilą zaoważyłam jakąs brązową wyzielinę, nie jest jej dużo. Dobrze że jutro idę na to usg. Nie wiem co to za plamienia, ale nie miałam żadnych upławów ani nic z tych rzeczy. Dziś jest 18 dc, biorę luteinę, może Wy miałyście kiedyś podobnie. Co to jest?

Gość Banycukino
Hej dziewvzyny.Ja od dluzszego czasu(ok.mies-1.5 mis.) mam bole podbrzusza :( bola mnie tez jajniki i kregoslup.Czy to moze byc ciaza :/

Czesc dziewczyny, ja tez sie staram o dzidzie od ponad roku i nic :( coprawda mam juz 9-cioletnia corke ale bardzo chcielibysmy miec jeszcze jedno dziecko.robilam test owu i wyszlo ok 12 ze to wlasciwe dni wiec staralismy sie ale jestem juz zalamana tym czekaniem.nic nie czuje, pamiteam ze przy pierwszej ciazy bolaly mnie piersi i podbrzusze lekko tylko nie pamietam w jakim okresie :( teraz w sumie czuje podbrzusze ale nic poza tym.co Wy na to???

Gość niepewna21
dzien po stosunku zaczelo bolec mnie podbrzusze co to oznacza czy moglo dojsc do zaplodnienia???????? prosze pomozcie

Gość sisiorka 21
witam jestem agata.od jakis 2 tygodni boli mnie podbrzusze.mialam ostatni okres 15 grudnia a teraz mam dostac w poniedzialek tj. 12 stycznia. od roku z mezem staramy sie o dziecko ale nic z tego nie wychodzi.mamy konflikt syrologiczny lecz lekarze mowia mi ze to nic powaznego i mam sie nie martwic. ja juz sama nie wiem co o tym myslec.bardzo pragniemy miec dzidziusia. a te bóle to co to moze byc?? prodze dziewczyny pomóżcie!!!!pozdrawiam