Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tiki*

CZY TORBIELE SA GORŹNE DLA PŁODU?? CZY TRZEBA JE LECZYC??

Polecane posty

Jestem w 7 tygodniu ciazy, lakarz podczas usg wykrył u mnie torbiel na prawym jajniku - 5 na 4 cm. Zapytałam czy to sie jakoss leczy, usówa, czy cos sie z tym robi , powiedział ze nie. Czy oby napewno? Czy on widział podczas usg ze torbiel jest niegroźny i ze nie trzeba go leczyc, czy oby napewno? Prosze o info gdyż troche zaczełam sie niepokoić.

Gość nie - wiem

no w ciazy napewno sie ich nie usuwa, szkoda ze wczesbiej nie pomyslalas zeby isc na kontrolne usg przed zajsciem zeby sprawdzic czy wszystko ok napewno bedziesz pod stala kontrola lekarza, powinen robic czesciej usg (niz tylko 3 przypadajace w ciazu ciazy) zeby sprawdzic czy sie nie powiaksza pozdrawiam

dzieki Evi:) gdybym planowała ciaze to moze i bym zrobila wczesniej usg, teraz jest jak jest i zastanawiam sie czy lekarz nie zbagatelizował problemu. Na temat tego torbiela nie powiedział mi nic, ani nie wspomniał o czestszych wizytach:-o mam nic nie robic tylko porostu czekac do kolejnej wizyty i wtedy go obejrzymy?

ja na Twoim miejscu poszlabym jeszcze za np 3 tygodnie do kontroli czy sie nie powieksza, wiekszosc kobiet zyje w nieswiadomosci o istnieiu torbieli, Twoja nie jest taz taka duza :) napewnoe bedzie wszystko dobrze :) pozdrawiam :)

Gość koobi
Często torbiele robią się własnie z POWODU CIAZY. Pęcherzyk powinien sie wypełnic krwią i wchłonąc, czasem z niejasnych przyczyn wypełnia się płynem i nie wchłania od razu i stad torbiel. Po 16 tyg. powinien zniknąć. Lekarz doradził mi rezygnację ze współzycia, jako że może dojść do urazu mechanicznego. Spokojnie, to nie grozi ciązy. Chyba że sie nie wchłonie do 5 m-ca,. wtedy to nie wiem.

dzieki poczekam w takim razie i za miesiac sie znow zbadam