Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja 24

Kozie mleko dla dziecka

Polecane posty

Mam pytanie czy któraś z mam podawała dziecku kozie mleko?Jestem ciekawa od jakiego wieku można je podawać .Czy dzieci dobrze toleruja taki pokarm .Będe bardzo wdzięczna za wszelki informacje na ten temat 🌻

moja ciotka podawała tak od okolo połłtora roku jak odstawila od piersi... ale ono jest nie dobre mnie tym tez poili bleeeeeeeeee

Mojej koleżanki siostra miała celiaklię i piła kozie mleko. nie wiem, w jakim wieku zaczęła, ale podobno była po nim bardzo zdrowa, a dzis ma prawie trzydziestke i ani jednej dziury w zębie. Pewnie nic ci nie pomogłam, ale tylko tyle wiem :o

Gość zdaje sie.....
.... ze rzadziej uczula niz krowie

Oj wiem że jest wstrętne ja tez go nie lubiałam .Ale podobno jest zdrowe dla dzieci lepsze niz krowie .Wiem że dzieci ze skaza białkową są karmione tym mlekiem.

No własnie z tym jest problem bo jeden pedjatra mówi ze można dawać . Zalecił nawet dziecku znajomych takie własnie mleko od urodzenia. Bo mama nie miała pokarmu . Dziecko ma teraz prawie dwa latka i ani raz nie chorowało . Inny periatra mówi że lepiej nie . Sama nie wiem co robić .

Kozie mleko ma jeszcze więcej składników mineralnych niż krowie, i dlatego nie jest zalecane dla dzieci do lat 3. Niestety - najlepszym wyborem jest mleko modyfikowane dla dzieci ze skazą białkową, albo preparaty mlekozastępcze, przepisywane przez pediatrę. Nawet sojowe mleko nie zawsze jest polecane, bo może wystąpić tzw. alergia krzyżowa - i na mleko krowie, i na sojowe. Najlepiej poradzić się pediatry.

Mój syn też był uczulony na białko mleka krowieko. Wystarczyło, że zjadłam nabiał - zaraz miał wysypke. Zaczęłam pić kozie mleko, ale reakcja byla podobna. Ja w kozim mleku widzę jeden problem - małe szanse, aby udało ci sie zmusic dziecko do przełknięcia tego. Abstrahuje w tym momencie od tego czy to zdrowe dla dziecka czy nie, bo nie mam pojęcia. Mój syn pił bebiko sojowe i u niego na szczęście nie było żadnych negatywnych reakcji