Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lexa

alergia na slonce ???

Polecane posty

Gość lexa

czy ktos ja ma i czym sie objawia

ma moja ciocia. Pojawia sie jej czerwona pokrzywka na skorze (takie babelki). Ale od kilku lat stara sie juz przed wakacjami lykac witamine PP i jakos sobie z tym radzi

Gość wata cukrowa
w tym roku mi się objawiła ;) na przegubach jednej i drugiej ręki wyszla mi straszna wysypka - czerwona i cholernie swędząca,później miałam ją na całych przedramionach i pod pachami, ale od strony pleców - tam było najgorzej, bo nie dość, że swędziało, to jeszcze wyskoczyły czerwono-brunatne plamki.. w ciągu dnia smarowałam to fenistilem, na noc hydrocortisonem, poza tym brałam jakieś leki przeciwhistaminowe, ale nie pamiętam nazwy...

Gość lexa
to znaczy,ze chyba tez to mam.Pojawia sie w kwietniu i pomalu zanika w pazdzierniku.Praktycznie zadne srodki na to nie pomagaja.Robi mi sie tez pod pachami,na przegubach rak i na kostkach kolo stop.Swedzi tylko jak sie pojawia potem juz nie.Teraz pojawila sie na wewn.stronie ud.Robilam testy alergiczne ale nic nie wykazaly.

Gość niebieskoookaa22
a mi w tym roku nad morzem zrobiłams ię opryszczka na ustach... pomimo stos. kremów z filtrami... hmmm... ciekawe czy to od słońca...

Gość lexa
uzywam kremow z filtrami,praktycznie unikam slonca jak moge.Na balkonie siadam tylko w zacieniomym miejscu.Mimo wszystko to nic nie daje.

Gość opryszczke na ustach
powoduje wirus a nie słońce

Gość kozilokwianista
przy alergii na słonce blokery pomagaja, aczkolwiek najlepsze sa filtry tekstylne. generalnie to tatalna alergia. Mnie wyleczyła zmiana klimatu, polecam, moze komus tez pomoze