Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko jaaaa

ZAuważyłam takie upławy-co to?

Polecane posty

Gość to tylko jaaaa

Słuchajcie wczoraj i dziś zauwazyłam ze mam upławy,ale nie tazkie zwykłe-przezroczyste lub żółte tylko bardziej zaczerwienione takie rózowe.Co to moze być?Niby mam też nadżerke-to od niej?Czytałam,że ciąża też moze tak sie objawiać,ale to nie możliwe.Co to?

Gość to tylko jaaaa
Jestem ok.2 tyg.po miesiączce,a wiec to ona nie może być...Tak wiec co?

Gość alez mnie ciekawi
różowy to objaw choroby.

Gość to tylko jaaaa
Tak?A jakiej wiesz moze?

Gość alez mnie ciekawi
nigdy nie miałam tego ale czytałam ze chyba nadżerka.

Gość to tylko jaaaa
No własnie prawdopodobnie ją mam,no ale skocze dziś chyba do lekarza a wiec dowiem sie co to jest.Mam nadzieje,ze nic powaznego.Gdybyś miała jakieś linki na ten temat to prześlij prosze:)Pozdr.

Gość alez mnie ciekawi
ja nie mam linków, poprostu gdzieś mi takie coś kiedys utkwiło . Poszperj tu na kafe to znajdziesz o nadżerce, objawach.

Gość to tylko jaaaa
poszperałam już w Google i jest dużo możliwości z tym objawem-różowe plamienia.Może to być nadżerka,zakażenie,ciąża,rak:(A wiec lepiej wybiore sie do lekarza i zobacze co to.W takim wypadku wybierajac z tego-chciałabym być w ciąży:)jak już:)Chyba fajnie byłoby(mam 23 latka)

Gość to tylko jaaaa
Byłam u lekarza i dużo nie usłyszałam-znów sie zawiodłam:/Trzeba chyba iść prywatnie.A wiec jemu i pielegniarce spieszyło sie do domu a wiec powiedział mi tylko że miedzy mies.w trakcie cyklu takie plamienia mogą wystąpić:)No ale zbadam Pania-mówi.I co?Zbadał-i to jeszcze jak(bolało).I stwierdził tylko że nadżerka to jest,no a ogólnie upławy to od niej mogą być-powiedział:)I na koniec dodał,że gdybym chciała leczyć może tą nadżerke to abym do nich przyszła.Cytylogi oczywiście nie zrobił,bo tak jak powiedział do pielegniarki przy mnie(gdy ona stwierdziła,że mało dziś cytologi zrobił)to on powiedział że oszczedza:)No śmiechu warte!Tragedia!A zachowywali sie przy mnie tak jak zaraz mieli by coś zrobić..Oj szkoda gadać.A wiec nic ciekawego sie nie dowiedziałam:>)

Prawdopodobnie pojawilo sie u Ciebie plamienie okoloowulacyjne-normalna sprawa i nie powinnas sie tym niepokoic.Tez tak nieraz mam.Co do nadzerki, to trzeba wykonac cytologie i jezeli nie ma stanu zapalnego to daj sobie spokoj z jej leczeniem ,to fizjologia o ile nie ma stanu zapalnego. Przy jakichkolwiek zmianach zapalnych nieodzownym badaniem jest kolposkopia szyjki macicy i dopiero ona jest podstawa do wypalania lub wymrazania.W Polsce niestety na nadzerkach lekarze zbijaja fortune a na kim? Na nas....Pozdrawiam.

Gość to tylko jaaaa
Dzieki:)Noo kolejny z kolei:)Pierwsza dokturka jak spytałam kiedyś na co mnie leczy(wypisuje tabl.)to powiedziała,że na upławy a potem zobaczymy:)i zaprzestałam tam chodzić-już wtedy stwierdziła,ze musze wypalanke robić,a nastepny powiedział ze nic takiego nie mam-dopiero po kilku latach stwierdził,że jednak jest nadżerka:)-i odrazu,że na zabieg i kasa i w ogole,a jak zaczełam pytać czy konieczne,jaki zabieg(bo wiem że są rożne)to na koniec stwierdził,że to moja sprawa i jak chce to mam przyjść po mies.z kasa:)i zaprzestałam wizyt,a teraz znów coś:).Oj teraz mam zamiar iść prywatnie może inaczej i szczerze do tego podejdą:)pozdr.No a co do usuwania nadżer.to nie wiem własnie czy musze czy nie-raz tak piszą raz tak:)A ja mam tylko 23 lata i nie mam dzidzi jeszcze i sie boje:)

Powyzej dokladnie Ci napisalam o nadzerce i jej leczeniu. Co do lekarza to nie ma gwarancji,ze prywatnie nie natrafisz na jakiegos konowala bo to roznie bywa. Jezeli nie masz jeszcze dziecka to zrob cytologie i jezeli nie bedzie stanu zapalnego to daj sobie spokoj, zdazysz jeszcze wyleczyc ,o ile to konieczne.

Gość to tylko jaaaa
Ok.Dzieki

to moze byc plamienie owulacyjne, moze tez byc nadzerka, moze byc jeszcze cos innego. Ale jezeli badanie Cie bolalo, to prawdopodobne ze nadzerka. Ja mialam wypalana jak trzech lekarzy powiedzialo mi to samo, takie czasy i tacy lekarze... idz jeszcze do jednego i powiedz po badaniu ze bylas u innego ktory powiedzial to i to...

Gość to tylko jaaaa
:)no napewno tak zrobie.Cieżko bedzie znależć odpowiedniego i rzetelnego,ale trza szukać.Noo...ten przed tym co byłam u niego to namówił koleżanke na wypalanke i zrobił jej-jeszcze skasować chciał 100ke,ale powiedziała że nie ma kasy wiec powiedz.ze przy nastepnej wizycie zapłaci,no ale juz nie poszła.No a ostatnio właśnie sie dowiedziała u tego co dziś byłam,że ma pozostałości po wypalance,,,,,,,,,,,,,,i idz tu wypalaj:)A ona znow musi iść....Szkoda gadać

Gość daga_32
Ja chodze do Rogowieckiej z Damiana (www.damian.com.pl). Nie narzekam. Konkretna babka, wiec mozesz sprobowac. Pozdrwiam i glowa do gory Siostro

Gość to tylko jaaaa
Dzieki.W takim razie może i bym skoczyła tam,ale jest jeden problem ja z okolic Szczecina:)Pozdr.

Gość kulka 25
Ja tez mialam w tamtym miesiacu takie rozowe plamienie w srodku cyklu,tez sie przestraszylam.Ale mam nadzieje ,ze to nic powaznego bo miesiac wczesniej bylam u ginekologa,robilam cytologie wyszla mi 2 bez zadnych stanow zapalnych.Nadzerke mialam wypalaną po porodzie dwa lata temu i sie nic nie odnawia stwierdzil lekarz.Zreszta ja tego pilnuje.No tez mysle ze to bylo jakies plamienie moze przy jajeczkowaniu.

Gość to tylko jaaaa
Byłam u lekarza i wyszło,że to drożdże:)No i teraz z partnerem sie leczymy:)A potem zajmę sie tą nadżerką:)Prywatnie dostałam chociaż porządne leki,a u Nas,,to upławy,,i globułki te co zawsze,bodajże gynalgin:)

Gość kulka25
a to plamienie moglo byc przez drozdze co powiedzial lekarz?

Gość to tylko jaaaa
no na początku stwierdził że może być od nadżerki i też tak w środku cyklu może sie dziać,no a potem powiedziała ze to drożdze..

Gość kulka 25
dzieki za odpowiedz.pozdrawiam.

Gość to tylko jaaaa
I wiecie coś jakiś czas nie miałam ich znów i właśnie kilka dni temu znów sie pojawiły na dwa dni,a teraz znikły:)Nie wiem o co chodzi z nimi.Ciesze sie tylko ze nie mam ich cały czas i pocieszam sie że moze to tylko faktycznie czasami występują podczas cyklu.Może wiecie co to i od czego moze byc?

Gość Julia86
Witam, mam podobny problem i bardzo chciałabym Was prosić o pomoc. Dziś na rano załatawiając się zauważyłam że moje upławy maja kolor jasnobrazowy! od jakis 3-4 dni miały kolor jasno zielony ale myslałam ze mi to przejdzie, a teraz to jestem tak przestraszona ze az goraczki dostałam. Towarzyszy temu rowniez pieczenie między pośladkami. Powiedzcie mi....czy to mogą być objawy ciąży? myślałam ze to objawy okresu,ale mam go dostać dopiero za tydzień! prosze Was o pomoc!

Gość kenusia
ja mam podobny problem dzisiaj zaowazylam na majtkach rozowo czerwone uplawy i okres mialam gdzies okolo 2 tygodnie temu ale 2 miesiace temu bylam u ginekologa prywatnie i mam mala nadzerke mialam robiona cytologie i ona jest 2 stopnia a jestem po ciazy mam 4 miesieczne dziecko czy te uplawy sa od nadzerki czy jestem w trakcie cyklu . czy to jest cos powaznego pomuscie

Gość marta211
a ja od kilku dni mam dziwne upławy - o przykrym zapachu i odczuwam pieczenie pochwy. co to może być? dodam, że jeszcze nie współżyłam - co więc mogę zastosować/?

Gość marta211
a ja od kilku dni mam dziwne upławy - o przykrym zapachu i odczuwam pieczenie pochwy. co to może być? dodam, że jeszcze nie współżyłam - co więc mogę zastosować/?

Gość gość
A ja mam upławy pod czas okresu. Upławy są czerwone,ciemne i jest ich spora ilość. Występują właśnie przy okresie. Okres+upławy(a może ktoś by to nazwał skrzep,sporo tego).Czy dzieje się coś złego?Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
7Qs9uqTGF4yNY8LrZtzeLBwz