Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acotam

ile zarabiacie?jakie macie wyksztalcenie?ile lat?

Polecane posty

Ja bym się na nikogo nie ogladała a tym bardziej na państwo - no może poza jednym życzeniem że skoro nie pomaga to niech chociaż nie przeszkadza. zasada jest jedna : jak sam sobie nie pomożesz to nikt ci nie pomoze

Gość taksobiesiedze
Trawnik...chyba mamy ze soba sporo wspolnego;)

Gość Grisza z Moskwy
Manager cipo co z tobą ?

Trawnik: Bzdura. Skończyłam taki kierunek po którym pracy nie było i nie ma do dziś wcale, ale nigdy mi do głowy nie przyszło by ustawiać się w kolejce w pośredniaku. To metafora taka była :> BTW, co skonczylas? Anonimowo ale....>>>>> Obawiam sie ze czasy \"liczenia na panstwo\" w naszym kraju minely i jeszcze dlugo nie bedzie u nas tak jak chocby w Niemczech, co jednak moze nam wyjsc na dobre. Ile razy na Kafeterii pojawia sie topik zwiazany ze studiami/zarobkami/praca etc. niedomiennie pojawia sie ktos kto psioczy na to zle panstwo, ktore jednego dnia bylo socjalne, a drugiego stalo sie liberalne. Czas skonczyc z liczeniem na panstwo (nie dlatego, ze jest ono zle czy cos- po prostu sami powinnismy sie nauczyc dbac o siebie)

Kasiasek pisze: \"... To metafora taka była :> BTW, co skonczylas?...\" Technologię żywności na AR. Mam papier mgr inż. Nigdy nie używany i przez nikogo od obrony nie oglądany. Robiłam już w życiu wiele rzeczy od uprawy pomidorów, poprzez zbieranie winogron w Reichu, pracę na lotnisku w Berlinie - przy żarciu, sprzedaż na straganie własnorecznie wyhodowanych płodów rolnych. Nigdy nie byłam po studiach bez pracy i kasy

Gość taksobiesiedze
panstwo ma dwa zadania:zapewnic bezpieczenstwo i nie przeszkadzac obywatelom. Panstwo polskie drugiego zadania nie spelnia probujac uszczesliwic nas na sile pseudodarmowymi uslugami (patrz sluzba zdrowia itp.) a wszystko to w celu zapewnienia sobie glosow wyborcow. I tym sposobem panstwo zagarnia coraz to nowe dziedziny zycia pod wplyw polityczny. Taka jest demokracja. Czy to dobrze czy to zle sami osadzcie. "Demokracja to nie jest dobry ustroj ale jak dotad nic lepszego nie wymyslono"-powiedzial jeden z wielkich politykow XX wieku. p.s. Ale ja sie tam nie znam. Spaczona jestem przez kierunek ktory studiuje:)

taksobiesiedze pisze: \"Trawnik...chyba mamy ze soba sporo wspolnego\" Nie mam siostry bliźniaczki ;)

Gość taksobiesiedze
ale blizniacze poglady?:)

\"Demokracja to nie jest dobry ustroj ale jak dotad nic lepszego nie wymyslono\"-powiedzial jeden z wielkich politykow XX wieku.\" To Churchill

Studia... Studia to cząstka sukcesu... Trzeba mieć fart po prostu. Albo fart polegający na dobrych znajomościach albo na dobrym kontakcie z ludźmi albo po prostu - na farcie :). Jedno jest pewne - studia nie gwarantują pracy. Trzeba być obrotnym... Jakie studia zwiększą szanse na pracę? Kogo brakuje?

Gość anonimowo ale ...
Zarobki sa tak niskie, że wszystcy zwiewają za granicę ... I co ? Moje skłądki idą teraz na teraźniejszych emerytów - bo te które oni odprowadzali zostały roztwonione ... A jak wszystcy z Polski uciekną za granicę i zostaną Ci co zarabiają po 1000 zł , to co będzie z moją emeryturką ... ? Pewnie, państwo nie jest złe ...

Wiesz, Trawnik, ja jednak studiujac swoj kierunek licze bardzo, ze po jego zakonczeniu robic bede to, czego sie uczylam. Nie chce lawirowac miedzy roznymi dziedzinami i nabierac doswiadczenia we wszystkim. Dlatego pisze, ze istotne jest jaki kierunek sie konczylo, bo pewnie wiekszosc ludzi wolalaby jednak robic to z czego ma papier, a nie dorywczo probowac w zyciu wszystkiego. Nawet jesli takie zajecia przynosza Ci zarobki.

Animia pisze: \"...Jakie studia zwiększą szanse na pracę? Kogo brakuje?...\" Tego który nie boi się pracować i pracować UMIE

>>>Jakie studia zwiększą szanse na pracę? Kogo brakuje? Nie ulega watpliwosci, ze w chwili obecnej wystarczy wyksztalcenie zawodowe - murarz, tynkarz, stolarz etc. i prace masz - w kraju - na bank :). Rowniez wyksztalcenie medyczne - zwlaszcza pielegniarskie, poloznicze, daje taka pewnosc. Zarobki- inna kwestia.

Kasiasek pisze: \"Wiesz, Trawnik, ja jednak studiujac swoj kierunek licze bardzo, ze po jego zakonczeniu robic bede to, czego sie uczylam...\" I bardzo dobrze, z całego serca Ci tego zyczę. Jednak może się okazać ze miałaś pecha i akurat to co umiesz nie jest nikomu potrzebne lub takich jak Ty jest 350 tys na 1 wolna oferte pracy. Cały wist polega na tym by nie ustawiac się w kolejce po pośredniaka ale umieć się przystosować. Jednym z przejawów inteligencji jest umiejetnoisć dostosowania się do niesprzyjających warunków. Tylko najsilniejsi - w tym przede wszystkim intelektualnie - osiagają to czego pragną

Gość taksobiesiedze
Wiem ze to Churchil:)tym bardziej szacunek ze nie tylko ja to wiem:)

Gość 1100
wyższe, 28 lat. Niedługo stąd spierdalam do Hong Kongu :)

Bogu dzieki wybralam zawod, ktory jeszcze dluzszy czas sie nie przeterminuje, zwlaszcza ze aplikacje ciagle robia nieliczni. Caly zart polega na tym, aby wybrac nie tylko to, co sie lubi, ale przede wszystkim to, co moze znalexc zastosowanie na rynku pracy. Nigdy nie zniknie zapotrzebowanie na lekarzy np.

taksobiesiedze pisze: \"...Wiem ze to Churchiltym bardziej szacunek ze nie tylko ja to wiem..\" Dzięki. Niemniej lubię sobie czasem poszpanować wiedzą historyczną :)

Gość taksobiesiedze
Ciesze sie ze jest jeszcze ktos kto zna historie ale nic wiecej nie powiem,chociaz cisnie mi sie na usta gadka o patryiotyzmie, by uniknac pseudopisowskiego belkotu.

taksobiesiedze --->> Patriotyzm w wersji PiS to zdeprecjonowanie tego słowa, sprowadzenie go do roli elementu walki o władzę. Nikomu nie wolno wycierać sobie brudnej kłamliwej geby postacią Marszałka czy chocby ruchem Solidarnosci z lat 1980-89 choćby był premierem czy nawet pezydentem

Gość taksobiesiedze
Jak slysze ze kaczynski (celowo z malej litery) porownuje sie do Pilsudzkiego to noz mi sie w kieszeni otwiera. Powiem ci jednak ze jakos nie dostaje bialej goraczki na jego widok ale jakos dziwnie poblazliwy usmieszek mi sie na twarzy pojawia. Zenujacy ludzie z TYCH braci.

Kasiasek pisze: \"...Nigdy nie zniknie zapotrzebowanie na lekarzy np....\" Ale mogą im kiepsko płacić, a wtedy trzeba się dostosować do zmieniających się warunków i albo zwiewać tam gdzie płacą lepiej albo się przekwalifikować :)

Gość o rany ludzie
dla prywaciarza naprawdę nie ma znaczenia kto rządzi, PiS czy lewica...... macie pretensję do Kaczorów? a za co? buhahahaha lubie ludzi wykształconych i inteligentnych tylko jakos tak sie złozyło, że wszyscy ludzie sukcesu jakich znam to" nieuki" po zawodówkach i technikach :) aha, jestem z Siedlec, a teraz siedze na Mazurach. Pogoda kiepska to sobie klikam, ale jutro z rana na jacht ;)

taksobiesiedze pisze: \"... Powiem ci jednak ze jakos nie dostaje bialej goraczki na jego widok ...\" A ja dostaję :( Szkoda mi tych 4 lat jakie muszą minąć by dostali w nastepnych wyborach solidnego kopa za drzwi. Szkoda mi tych ludzi którzy muszą wyjechać bo w kraju nie widzą dla siebie miejsca, szkoda mi tych którzy tu jednak zostają i przez 40 miesiecy bedą musieli patrzaeć jak rozwala się to na co pracowali przez ostatnie 15 lat

o rany ludzie pisze: \"...lubie ludzi wykształconych i inteligentnych tylko jakos tak sie złozyło, że wszyscy ludzie sukcesu jakich znam to\" nieuki\" po zawodówkach i technikach ...\" To widocznie obracasz się w dość wąskim kregu znajomych \"ludzi sukcesu\" :o

Gość mala_1981
25 lat, region o bardzo duzym bezrobociu - Mgr inz Ochrony srodowiska ( bez bardzo dobrych znajomosci brak pracy w tym zawodzie) +podyplomowka z Zarzadzania (tez na Polibudzie), jestem po stazu w UM w Wydziale Lokalowym - 470zl netto, w chwili obencje przedluzenie pracy w UM- umowa na czas okreslony 900zl brutto, od wrzesnia zaczynam prace jako Specjalista ds zakupow (nie bylo zadnej pomocy jesli chodzi o znajomosci) - zaczynam od 1700brutto, po 3 miesiacach umowa na stale i renegocjacja zarobku +premie. Nowej pracy szukalam intensywnie przez ok 2 miesiace. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i za 3 miesiace nie bede musiala wyjechac za granice. Nie przejelam sie tym, ze nie znajde pracy w zawodzie, wazne ze ja mam i sie rozwijam. Nie chce w przyszlosci pracowac z dyplomem za 800zl brutto, wole zaczynac od mycia garow na zachodzie i czegos sie dorobic. Nie tak jak moi rodzice, liczyc kazda zlotowke. Licze sie z tym, ze w przyszlosci bede musiala im pomoc, nie pozwole im tak dalej zyc ani mojej przyszlej rodzinie. Powodzenia ludziska :*

23 lata pomaturalne ok 6000zł jestem operatorem maszyny:) i jestem kobietą:)

Gość 000007
wiek 22 lata wyksztalcenie srednie z maturka plus zaczeta szkola medyczna pracuje fizycznie , praca bardzo lekka a przeiczeniu za zlotowki jakies 6500-7000 zl