Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELWRKA

CHCEMY DZIDZIUSIA

Polecane posty

Gość ELWRKA

Prosze pomozcie!!Jakie sa pierwsze bojawy ciazy.Tylko takie naprawde pierwsze ktore da sie odczuc juz kilka dni po zaplodnieniu, moze sa jakies??!! wiem ze pierwszy to brak miesiaczki, ale moze jakies sa odczuwalne wczesniej. I jeszcze jedno ile dni po zaplodnieniu mozna zrobic test ciazow??Prosze pomozcie... MAM ciuchutka nadzieje, ze moze jednak jestem :@

Zanim pojawiło się \"niepojawienie okresu\" miałam wściekłą zgagę, której nigdy wcześniej nie miałam. Przy pierwszym dziecku nie miałam pojęcia, że to może być objaw ciąży i myślałam, że jestem na coś chora. Przy drugim dziecku jak tylko pojawiała sie zgaga ( jakieś 3 dni po zapłodnieniu) od razu zaczęłam sie cieszyć. I słusznie! :)

Gość iiigg
podwyższona temperatura min. 37 st. sprawdż i napisz czy masz podw. życzę aby tak było! :) ja po kilku dniach od zapłodnienia miałam 37.3

Podwyzszona temperatura jest u kazdej zdrowej kobiety po owulacji i spada dopiero na dzien,dwa przed okresem.Ja przy zadnej ciąży nie miałam zadnych objawów.testy wyszły mi z pierwsza corcia w 9 dni po zapłodnieniu,tym razem zrobiłam 10 dni po i w obu przypadkach dwie konkretne kreski.Zgaga? A co to jest? W zyciu nie miałam;)

Gość ELWRKA
dziękuje slicznie wszystkim!! IIIGG już sprawdzam.... moja temperatura to ..37.1 Moze jednak jestem :) zapłodnienie prawdopodobnie było tydzien temu i za tydzien powinnam dostac okresu.Jakos tak sie dziwnie czuje :) nic mi niby nie dolega ale czuje, że moze jednak sie udało...

Zgaga to ohydne uczucie:D Pieczenie i ucisk w okolicach przełyku i poniżej, niby żołądek, niby przełyk,wiesz, ze Ci cos jest, ale nie wiesz za bardzo - co? Czujesz się paskudnie i wiecznie Ci się odbija :D:D:D PODOBNO jak się ma zgagę w ciąży ( ok. 5 mies), to ludowe porzekadło głosi, że dzieci będą miały bujną czuprynę po urodzeniu. Ja urodziłam dwa blond- łysole z meszkiem, którym włosy zaczęły rosnąć serio ok. 3 r.ż. :D No ale ja miałam zgagę parę dni po zapłodnieniu, a nie w 5 mies.:)

Gość ELWRKA
"taka se gałazka" pewnie że dam znać :) Troszke sie obawiam reakcji rodziców bo jestem troszke młoda! Ale ja z moim mężczyzna bardzo chcemy mieć dzidziusia i zrobimy wszystko, zeby sie udało ;)

ELWRKA ja też jestem tydzień od staranek, z tym że ja mam jakieś plamienie, takie ciemne i boli mnie brzuch kłują mnie jajniki i piersi i ogólnie jestem strasznie zmęczona przez cały dzień, tylko że ja podejrzewam torbiele, bo mi sie wydaje że na objawy za wcześnie :-( i idę zaraz na usg dopochwowe to chyba jeśli zaszłam to będzie coś widać. Biorę luteine od dwóch cykli, może to ona powoduje że tak sie czuję, chociaż w poprzednim cyklu było wszystko ok. Mam dziś 19 dzień cyklu, zobaczymy co to :-(

Gość ELWRKA
Mam 20 lat.A moj meżczyzna 24 :)

Pewno, że będzie dobrze:) Odchowasz sobie dzidziusia i ciągle będziesz młoda, to ma swoje WIELKIE zalety! Mówi Ci to \"stara matka\", która pierwsze dziecię powiła w wieku 25 lat, drugie mając 37 :) P.S. Wczoraj grałam wieczorem z młodszym synem w tenisa stołowego i omal nie wyzionęłam ducha! A Tobie to nie grozi:)

Gość ELWRKA
dziękuje Ci ślicznie Paulka 123 :) :) jestescudowna bardzo poprawiłaś mi humor!! Wiem, że na początku bedzie ciężko. Rodzice będą mowić ze powinnam skonczyc szkołe ustatkować sie itp. Ale Ja chce dzidziusia. Naprawde!! Od kilki miesięcy(prawie roku) o niczym innym nie marze!!! Chodze do sklepów z ubrankami dla dziecie, oglądam wózki i wszystko co zwiazane z dziećmi. NAprawde chce miec takiego małego szkraba!! Mam nadzieje, ze jak mina pierwsze emocje rodziców i za 9miesiecy pojawi sie dzidzius to beda bardzo szczesliwi.Bo jak nie zkochac sie w takim malenstwie :)

Gość ELWRKA
Dodam jeszcze ze studiuje zaocznie i nie chce przerwac nauki.A moj facet pacuje.I wierze,ze moi jak i chłopaka rodzice pomoga, bo maja z czego!! To chyba nie jest tak zle :)) Wierze,ze bedzie dobrze. Tak bym chciała :) WIem że na poczatku będzie ciężko!! Zniose wszystko,żeby tylko mieć moje maleństwo :) Dziękuje wszystkim ze wspaniałe i pełne ciepła komentarze :))

Paulka123----> w końcu Ci się udało zajść w ciąże?? Bardzo się cieszę i gratuluję🌼 Pamiętam jak na pewnym topicku byłaś załamana, tym, że mimo starań Ty nadal nie jesteś w ciąży. A teraz zobaczyłam, że jesteś w ciąży. Widzisz marzenie się spełniają❤️

Gość ELWRKA
TO gratuluje Paulka123 :) :) :)

Gość iiigg
do kasia c - owszem podwyższona temperarura występuje podczas owulacji ale podwyższa się tylko o 0.5 do 1 kreski. jeśli ma 37.1 to moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo że jest w ciąży.

Gość ELWRKA
IIIGG: Ciesze się bardzo :)) i dziękuje za pomoc . Jak zrobie test to napisze :P

Gość iiigg
no koniecznie! czekam z niecierpliwością! pozdrawiam! :)

Gość Moniś D
Ja na początku byłam ciągle senna i zmeczona no a gdy zatrzymal mi sie okres i mierzylam sobie temperature mialam zawsze powyzej 37.Nie bolaly mnie piersi co bylo wlasnie dziwne bo zawsze przed okresem mnie bolaly.i dopiero jak zaczal spozniac mi sie okres zrobilam sobie test wtedy wynik jest bardziej prawdopodobny.Wiekszosc testow wykrywa juz ciaze szesciodniowe ale bardzo czesto dochodzi do zaplodnienia i do wczesnego poronienia wiec nawet jesli test wyjdzie ci pozytywny to mozesz dostac okres i moze sie okazac ze nic z tego:(ale zycze powodzenia i przedewszystki cierpliwosci wszystkiego dowiesz sie w swoim czasie:)

Do iiiiggg//kochana a wiesz ile to jest jedna \"kreska\" własnie?? Stopień!!!!Czyli różnica jednej KRESKI OD 36,6 WYNOSI 37,6.a PODWYZSZENIE O PÓL KRESKI podwyzsza temperature do 37,1 !!!! Jasne wszystko?? Dla ułatwienia \"KRESKA\' podzielona jest na małe dziesiate części. Kobieto ile Ty masz lat?? że nie znasz podstaw odczytu temperatury?

Gość Moniś D
ja też mam 20 lat a moj chlopak 24 i tez sie obydwoje bardzo cieszymy:)wcale nie uwazam zeby byl to za wczesny wiek na dziecko jezli czujesz sie gotowa do bycia matka i bardzo pragniesz tego dziecka to to jest najwazniejsze a nie wiek

Gość iiigg
co to za różnica ? Elwrka dobrze wie o co mi chodzi. temp. podczas owulacji wynosi ok.36.7 mój lekarz ZAWSZE tak określał temp.i ja nauczyłam się od niego. poza tym chodziłam do studium medycznego i tam też takiego określenia używali. nie chcę się tu kłócić więc zejdż ze mnie!

Nie zejde dopóki nie dotrze do Ciebie ze podwyzszenie o JEDNĄ kreskę to nie podwyzszenie do 36,7 ale do 37,6:) Pomiar temperatury ciała Temperatura ciała kobiety podnosi się zaraz po owulacji i na podwyższonym poziomie pozostaje przez około dwa tygodnie. Dlatego, mierzenie temperatury w trakcie cyklu miesiączkowego może pomóc w określeniu dnia największej płodności. Aby pomiary były wystarczająco dokładne, powinnaś mieć termometr z podziałką zawierającą dziesiąte części stopnia Celsjusza. Termometry takie są do nabycia w aptece. Wyniki każdego pomiaru (codziennie rano, zaraz po wstaniu z łóżka) należy zapisywać tak, że powstaje wykres zmian temperatury. Pomiary zwykle rozpoczyna się od pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego. Aby wyniki były pozbawione błędu, przed pomiarem zawsze dokładnie strząśnij termometr. Zapewni ci to prawidłowy odczyt. Zwyżka temperatury o pół stopnia, w drugiej połowie cyklu znaczy, że wystąpiło jajeczkowanie, a brak wzrostu temperatury świadczy o braku owulacji. Jeśli zaszłaś w ciążę, temperatura pozostanie podwyższona, jeśli nie - spadnie do poprzedniej wartości na początku krwawienia miesiączkowego. Główną niedogodności tej metody jest to, że temperatura rośnie po owulacji, czyli wykres nie jest przydatny do planowania pożycia w pierwszym miesiącu obserwacji. Ale prowadzenie takich pomiarów przez kilka miesięcy pozwoli Ci na poznanie okresu, w którym występuje owulacja. Daje ci to także możliwość wyznaczania dni płodnych i dni niepłodnych.

Gość ELWRKA
tak tak wiem iiigg o co Ci chodzi ;) miejmy nadzieje, ze juz za tydzien okaze sie ze nosze pod serduszkiem małego skarbeczka. Zazdroszcze wam mamusie :)) Juz nie moge sie doczekać kiedy zrobie test :) Moze wiecie jak jest najlepszy i najszybciej wykrywa ciąże??

Gość a ja nie chce
obym tylko nie była w ciąży oby oby oby oby

Gość Moniś D
ja robilam bobotest i prestest obydwa sa bardzo czule i wykrywaja juz szesciodniowe ciaze chociaz zaleca sie je robic dopiero w dniu podziewanej miesiaczki.obydwa wyszly mi pozytywne no i rzeczywiscie jestem w ciazy:)

Gość mam male pytanie
dziewyczny dni plodne mialam w ciagu ostatniego tygodnia;sluz jak bialko kurze przeszedl w klejacy sie i nie wiem co myslec... caly czas mierze temp i do niedawna byla w miare taka po 36,6-36,7 a wczoraj i dzisiaj jest 37,4. dodam ze cos mnie to dziwi bo ta w pochwie jest 37,4 a w ustach sprawdzana 36,6, obserwuje sie od kilku miesiecy i po owulacji temp maxymalnie wzrastala do 37,,, ta goraczka cos mnei niepokoi...

Gość ELWRKA
"a ja nie chce" dlaczego nie chcesz :( ?? To jest oczywiście twoja decyzja? ALe jeśli masz ochote to napisz dlaczego nie chcesz?? :))

Gość iiigg
kasia c- rozumiem o co ci chodz i wiem że masz rację ale przecież nie będę mówiła że mam np. 37 i 1/10 stopnia wysrarczy że powiem że mam 37 i 1