Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem bo mam powód

COŚ SKUTECZNEGO NA ŁUPIEŻ !!!!

Polecane posty

Gość dorotka ta z bajki
Bardzo mi przykro dziewczyno. Ja mogę tylko ten Nizoral polecić, zresztą uważam, że tylko dobry lek Cię teraz uratuje. Mam nadzieję, że szybciutko się z tym uporasz.

Gość biedna mordka
Bardzo dziękuję. Już go zaaplikowałam i coś się dobrego zaczyna dziać. Mam nadzieję, że długo to już nie potrwa. Pozdro.

Gość jamesmk2003
Ziolawa plukanka: lyzka pokrzywy, lyzka korzenia lopianu, lyzka tataraku. Zapazyc i plukac wlosy po umyciu. Minie po paru tygodniach. Unikac chlorowanej wody (uzywac filtra).

Gość jamesmk2003
Co to Nizoral? To pewnie chemia. Uzywaj plukanek ziolowych. Mozesz je stosowac codziennie bez ryzyka. Skora potrzebuje naturalnej odzywki.

Tego nie znałam. Człowiek się uczy całe życie :) Jednak zostanę przy swoim środku.

Widze ze ja tez mam ten problem co wy. I tez sie zatsanawiam czy to jest łupież czy co. Bo ja nie mam np drobnych sypkich malych kuleczek jak ziarenko piasku, tylko tez jakies płaty przy skórze glowy. Mialam czasami łupież, ale nie w takiej postaci, zazwyczaj był to taki sypki łupież i dość drobny. A ten jest taki dziwny, najbardziej widoczny po samym umyciu:( A w dodatku jestem brunetka i to jest bardziej widoczne na ciemnych włosach:( Nie przypominam sobie do kiedy mi sie zaczely robic te platy, ale az nie chce mi sie wierzyc w to co przypuszczam. Wydaje mi sie ze odkad zaczelam uzywac szamponu i balsamu gliss kur kompletna regeneracja, bo wiele razy slyszalam ze ten szampon jest dobry, faktycznie wlosy moze i sa jakies fajniejsze ale ten szampon ciezko jest splukac, zreszta ten balsam tez, z poczatku myslalam ze to moze zle splukany i wyschniety szampon we wlosach, ale juz zwatpilam. Prosze o pomoc. Ratujmy sie nawzajem:) Jedni pisza ze head&shoulders jest dobry, inni ze fructis, wiadomo ze kazda skora glowy i wlosy moga reagowac inaczej, dlatego nie chce kolejnego szamponu, ktory bedzie stal w lazience...Ratunku...:(

Gość xstarx
ja tez mam ten problem,mam dlugie czarne wlosy i bardzo grube i geste(bardzo krecone ale od dluzszego czasu prostuje),bardzo swedzi mnie glowa,poprostu wiecznie sie drapie,mam dosc dziwny lupiez tak jak juz tu pisaly kobitki na poczatku,nie jest to zwykly suchy lupiez ktory wiecznie sie sypie z glowy,tylko taki co dopiero jak sie podrapie po glowie to zostaje mi pod paznokciami,taki bialy badz zoltawy tlusty"piasek",za cholre nie moge sie tego pozbyc gdyz mam za geste wlosy aby przy normalnym myciu tam dotrzec,porazka...nigdy nie mialam suchego lupiezu,tylko to dranstwo mnie meczy,ja mysle ze kazda kobitka ktora ma grube i geste wlosy ma podobny problem,moze dlatego ze nie mozna dokladnie umyc glowy,moze skora glowy dobrze nie oddycha,sama juz nie wiem,pomocy

Gość rrrr
To łojotokowe zapalenie skóry idz jak najszybciej do dermatologa,zwalcza sie to ok mies może dwa,ale warto pocierpiec

Gość ala99
polecam squamax- do wcierania w skore , bardzo mi pomogl

Gość Żożólek
polecam nizoral. miałam bardzo duzy upież i wszystko zniknęlo. tylko musisz myc nim raz na 2 tyg jak Ci zejdzie zeby nie wrocil

Gość mags35
Znam super maske na wlosy z lupiezem: 3 lyzki oleju z oliwek, pol dojrzalego avokado, zoltko, pare kropel witaminy A+E (do kupienia w aptece) oraz zgnieciony rozmaryn (najlepiej swiezy zmiazdzony, zeby bylo troche soku) - moze byc olejek rozmarynowy. Wymieszac na papke i nalozyc na glowe na okolo polo godziny. Glowe owinac folia i recznikiem, zeby bylo cieplo. Na koniec wlosy splukac letnia woda i umyc szamponem bez perfum i barwnikow. Mozna stosowac 2, 3x w tygodniu. To dziala (przynajmniej na mnie)! Warto sprobowac, na pewno nie zaszkodzi.

Gość kasimodokas
A właśnie! Szamponów przeciwłupieżowych jest sporo, jednak nie wszystkie działają. Jeśli chcesz wyleczyć łupież to najlepiej korzystać ze specjalistycznych, którymi myjesz okresowo. Dobry jest ELESTABion S albo T, zależy od rodzaju łupieżu jaki masz.

Gość polokoiuj
Z tych opisow wynika, ze to nie lupiez a lojotokowe zapalenie skory (LZS), bardzo ciezkie do wyleczenia, lepiej szukac dermatologa a nie szukac szamponow.

Gość do załamanej...
Autorko pamietam jak moj tata latami sie meczyl z lupiezem. Czego to on nie stosowal : h&s, nizorale, i pelno innych wynalazkow. Okazalo sie ze jego przypadlosc nie miala nic wspolnego z lupiezem -tylko w ten sposob objawiala mu sie LUSZCZYCA. Dlatego daj sobie spokoj z testowaniem szmaponow i idz do lekarza. Z tego co widzialam to teraz tata uzywa takiego strasznie smierdzacego szmaponu - nazywa sie ZDRÓJ w takiej bialej butelce z niebieska naklejka (uzywa go raz w tygodniu).

Gość SMALEC NAŁUPIEŻ
mam ciekawy specyfik na łupież który mi pomógł jak na razie w 80 % jest to naturalny smalec wieprzowy który także wzmocnił włosy. próbowałem oleju jadalnego nie skutkował szampony pomagały maksymalnie w 10 %.

Gość NATRALNE SPOSOBY NIE CHEMIA
najlepszy na łupież jest smalec wieprzowy mi pomogło w 80% używałem nizoral i inne apteczne specyfiki

Gość Malgorzata8353
Ja zmagałam się z łupieżem przez kilka lat stosowałam wiele szamponów, ale bez większego efektu dopiero jak trafiłam (przyznam, że dość przypadkowo) na http://recenzatorka.pl/lupiez w końcu znalazłam optymalne rozwiązanie, które po kilku miesiącach okazało się na tyle skuteczne że pozbyłam się całkowicie łupieżu.

Gość Zadowolony23
Generalnie, wszystkie te szampony reklamowane mozna o d... rozbic. Zmagalem sie z lupiezem pare dobrych lat. Trafilem w koncu na pewnym forum opis szamponu Selsun Blue (dostepny w aptece) - sprobowalem i musze naprawde powiedziec ze jest skuteczny, po lupiezu ani sladu! Podaje linka: http://medicus24.pl/showthread.php?tid=29

Wiele lat miałam łupież, przetestowalam setki szamponów które albo nie pomagały albo problem znikał na kilka tygodni. Właściwie pogodziłam się z myślą, że łupieżu się nie pozbędę nigdy. Koleżanka poleciła mi lokalną zielarkę, która przygotowała dla mnie tonik który stosowałam jakieś dwa tygodnie i łupież zniknął !!!!!!!!!!!! Mija już rok od czasu kiedy pożegnałam się z łupieżem. Zielarka robi różne mikstury dla skóry. Można się z nią kontaktować mailem atopowezapaleniekrem@gmail.com lub odszukac na facebook – atopowe zapalenie skóry krem

Gość gość
Mojemu dziecku dermatolog przepisał szampon apteczny i Dermovate - pomogło.