Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

persymonia

MAJORKA - był ktoś?

Polecane posty

Gość majkkka
byłam rok temu- było świetnie! wypozyczylismy na tydzień auto- nie pytaj o ceny bo słowo honoru- nie pamiętam, istne szaleństwo, bylismy na początku października- dwa dni padało (ale było powyżej 20 stopni), 5 dni - upał około 30 st., mieliśmy hotel przy plaży- all inklusiv, wyspa rzeczywiście jakby trochę niemiecka- hiszpanie nie chcą porozumiewać się nawet w innym języku niż niemiecki- angielskiego chyba nikt nie rozumie, napisy wszędzie też głównie po niemiecku - ponieważ też znamy ten język- mieliśmy okazję żeby się podszkolić:) ceny- raczej wyśrubowane pod klienta niemieckiego, dostępne pamiątki są w koszmarnie kiczowatym stylu, na pewno opłaca się kupić perfumy bo są tańsze niż w sklepach wolnoicłowych na lotniskach, dwa razy jedliśmy coś na mieście- ale generalnie za tanio nie było

Gość ja bylam dokladnie
aha i jeszcze jedno...jak wyjdziesz z hotelu i bedziesz stala przodem do plazy to przejdz sie w w prawa strone ...idz caly zcas przed siebie az miniesz wszystkie hotele ..dojdziesz do bardzo fajnego miejsca--takie jakby ruiny-jest tam miejsce w ktorym jak staniesz to samoloty beda Ci przelatywaly praktycznie tuz nad glowa-bardzo niziutko

Gość ja bylam dokladnie
w nocy nie pozwalaja niestety korzystac z basenu.Bylam z biurem ECCOHOLIDAY

Gość ja bylam dokladnie
aha i jeszcze jedno ...niedaleko can pastilli jest lotnisko i smaoloty latakja srednio co 10 minut wiec slyszysz jej non stop ale wierz mi ze mozna sie przywyczaic bardzo szybko

to dobrze, że jadę z koleżanką, która zna niemiecki perfekcyjnie :) w prawo stojąc przodem do plaży - zapamiętam :) jeszcze jakieś istotne informacje albo coś o czym powinnam wiedzieć? to euro muszę jednak sporo zabrać chociaż nie posiadam niemieckiego standardu życia :O

Gość ja bylam dokladnie
a w samej miejscowosci nie ma nic do zwiedzania bo tam sa tylko resteuracje i sklepiki z pamitakami

Gość majkkka
a- i byliśmy w miejscowości na Can picafort- urocze miasteczko na północno-wschodnim brzegu wyspy, a autko warto wypozyczyć, bo to naprawdę frajda wziąć przewodnik i jeżdzić sobie samemu i zwiedzać te malutkie, urokliwe, czasami zapomniane miasteczka

ja się wybieram z Extravel i mam nadzieję, że to będzie dobry wybór. u mnie nad domem też przelatują samoloty (20 km do Okecia) i jeżdzą pociągi (2 ulice dalej tory kolejowe) czyli żeby coś zobaczyć to będe musiala ruszyc się trchę dalej. a jak jestm tam z komunikacją? jakieś autobusy? bo taksówki (także pewnie drogie) zapewne są

Gość ja bylam dokladnie
tak tak wez wieecj kasy bo my musielismy wybierac kase z bankomatow bo nam zabraklo.Nastawilismy sie na ceny takie jak w grecji ale bylo duzo drozej.Bankomat i apteka(oby sie nie przydala) sa blisko wiec spoko...aha i uwazaj ze sloncem bo naprawde ostroooo grzeje..ja po 3 dniu pobuty mialam starsznie poparzone nogi i przed 2 dni musialam chodzic w dlugich spodniach ale to tylko moja glupota bo chcialam sie szybciej oplaic i nie posmarowlam niczym nog ;/

Gość ja bylam dokladnie
sa fajne autobusiki i przede wsyztskim tez polecam wypozyczyc autko

Gość ja bylam dokladnie
ahaaaa jeszcez jedna sprawa...ODRADZAM zdecydowanie wycieczke do stolicy PALMA DE MALOORCA...Boze tam jest tragicznie..owszem jest fajny kosiolek a obok port ale nic poza tym,NAPRAWDE..halas,mnostow samochodow,ludzi itp. generalnie w stolicy nic ciekawego a poza tym w stolicy przestrzegaja "sjesty" wiec przez kilka godzin nie znajdziesz otwartej resteuracji

Gość ja bylam dokladnie
tuz obok hotelu w ktorym bedziesz miala sniadania (nie oamietam nazwy hotelu) jest malutki bar z kebabem -poelcam..bardzo sympatyczny gosciu tam jest i robi m,ega wielkie i baaaardzo pyszne kebaby a po zjedzeniu czasem podaje taka jakby miete

sjesta - to była moja zmora zawze jak byłam nad śródziemnym. idziesz do sklepu - sklep zamknięty, idziesz na plażę - jednak za gorąco. pozostawały spacery. czyli filtr 30 się nada? a ile kosztuje wypożyczenie takiego samochodu? i zwykły dowód/paszport wystarczą? a co do stolicy to nie mam zamiaru się wybierać, woę limatyczne miasteczka albo wioski :)

Gość ja bylam dokladnie
sniadanai sa w hotelu kilka metrow dalej

Gość ja bylam dokladnie
bo to jest siec 3 hoteli lezacych bardzo blisko siebie a jesli chodzi o sjeste to w can pastilli jej praktycznie nie praktykuja(tylko w stolicy majorki)

to dobrze, że tylko kilka metrów dalej :) czyli ogólnie polecasz mi ten hotel i tą miejscowość? (bo jeszcze nie wykupiłam wyjazdu. najpierw badam teren :) )

Gość ja bylam dokladnie
ja z czystym sueminiem POLECAM !!

Gość ja bylam dokladnie
bardzo prosze i zycze udanego pobytu.

Gość ja!!!!!!!:)))))))))))
Jedzie ktoś może do El Arenal kolo 16 lipca?:)

Gość Ediyta
Odgrzebuję temat wakacji na Majorce. Przeglądamy własnie oferty last minute Majorka: http://www.tanie-podrozowanie.net/last-minute%20/Hiszpania/Majorka i zastanawiamy się co wybrać. Może ktoś z Was był ostatnio i może coś podsunąć?