Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

mleko mod+kaszka dla 3 m-cznego dziecka??

Polecane posty

Mój synek jak na 3 m-ce jest bardzo duży i ostatnio robi się coraz częściej głodny. Czy mogę mu dodać zamiast jednej miarki mleka kaszkę mleczno-ryżową, która jest od 5 m-ca??

Gość polecam wieprzowinę
red bulla i kripnik

Gość spokojnie spokojnie
Lepiej dodaj kaszkę ryżową.

Gość kryl
cześć Mój synek jak miał 3 miesiące też dostawał kaszkę na noc zamiast mleka. Moim zdaniem możesz wypróbować podawanie kaszki, ale na początek podaj niewielką ilość aby upewnić się czy wszystko jest w porządku, dopiero po kilku dniach zacznij podawać ją zamiast jakiegoś posiłku. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

zauważyłam że jest coś takiego jak Kaszka do picia mleczna ryżowo-kukurydziana, która chyba prędzej nadaje się do dodania do picia, bo nawet jest napisane na opakowaniu.

tzn. jest napisane, iż można ją dodać do mleka modyfikowanego, bo ta mleczno ryżowa z nestle jest chyba tylko do rozrobienia w wodzie ?!

Gość spokojnie spokojnie
Tak. Jak sama nazwa wskazuje - mleczno-ryżowa, zawira już w sobie mleko. Ta ryżowa jest do dodania do zrobionego już mleka modyfikowanego.

no właśnie, to muszę taką kupić, bo będzie lepsza. A ja wczoraj już poleciałam i kupiłam tamtą! no cóż nie zepsuje się ;) Dziekuję za odpiwiedz

Może nie od razu kaszkę ale kup kleik ryżowy kosztuję około 3 zł za opakowanie i spróbuj podać, to jest lepsze niż kaszka dlatego tez występuje mleko modyfikowane następne z kleikiem ryżowym czyli 2R i 3R, a te kaszki do picia o których piszesz są przeważnie od 7, 10 miesiąca :)

Gsoiu myśłę, że powinnaś skonsultować z pediatrą wprowadzanie nowych posiłków. Moja Mała skończyła 5 m-cy a ja bym nic jej nie podała sama bez zgody jej doktorki. Na razie pozwolenie mamy tylko na zupkę jarzynową....ale ja karmię cały czas piersią.

Gość nieeeeeeeeeee
mój mały ma 6 m-cy i dopiero nie dawno zaczęłam podawać kaszkę. żołądek i nerki małego 3 miesięcznego brzdąca nie są dobrze jeszcze rozwinięte by podawać mu już coś innego niż mleko. nie rób tego bo zobaczysz że dziecko będzie miało kłopoty!!!!!!!!

Gość moja znajoma
twierdzi, że kaszki można podawać po skończeniu przez dziecko 4 miesięcy, przy czym raczej nie dziecku, które jest duże jak na swój wiek, bo w tym właśnie okresie można dziecko "zaprogramować" na nadwagę też bym radziła skonsultować się z pediatrą

Gość nieeeeeeeeeee
a 3 miesięczne dzieci jedzą tak często jak chcą !!!!!!

Moja Julka ma 5 m-cy i dopiero teraz pani doktor pozwoliła wprowadzić kleik ryżowy, a kaszki powiedziała, że w ogóle odpadają jaj zdaniem u dzieci, które szybko rosną i przybierają na wadze, bo mogą się roztyć. No chyba żeby w nocy budziła się głodna to na noc tak, ale w dzień nie. Lepiej zacząć soczki i warzywka, ale twój maluch jest jeszcze za mały. Ja nic nie narzucam. Są różne szkoły. Niektórzy uważają, że im grubsze dziecko tym zdrowsze. Ja myślę, że to błąd. Ja poprostu karmiłam Julkę tyle razy ile chciała i nie dodawałam kaszki. W nocy jak się niedawno zaczęła budzić głodna to też. Dopiero teraz dostaje kleik na noc. Waży 7kg, ma 64cm i 5 m-cy.

porozmawiam ze swoim pediatrą na pewno o tym ale myślałam że na noc jak mu dam 1 porcję to mu nic nie będzie! Dziś lub jutro będę u niego to spytam o ten temat ;)

Gość Jak dziecko ma
3 m-ce to nie może jeść tyle i to co dziecko 5 miesieczne. Poza tym niewlaściwe karmienie i przekarmianie dziecka ma wpływ na jego całe życie i tutaj chodzi o wygląd - dziecko otyle i w efekcie w przyszlości grubas oraz o zdrowie - jak np. cukrzyca PS Nie czytalam innych wypowiedzi