Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybieram się na wakacje

Co warto zwiedzić? Gdańsk, Gdynia, Sopot

Polecane posty

Gość lodovico
Gdynia - polecam spacer na nabrzeżu, poza tym specjalnie nie ma niczego do obejrzenia, choć często coś się dzieje na miejscowej hali widowiskowej, w lutym był turniej snookera. W Sopocie faktycznie molo z zatoką sztuki i innymi lokalami, a w Gdańsku klasycznie - Długi Targ, Dwór Artusa, Śródmieście. Mi się podobało Muzeum Morskie jeszcze, ale to do Twojego uznania.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Podjedź przy okazji do Malborka do Zamku Krzyżackiego to już kultowe miejsce turystyczne. Co do samego zwiedzania to polecam wypożyczenie elektronicznego przewodnika http://systemtourguide.com/portfolio-item/systemy-dla-muzeow/ dzięki takiemu urządzeniu nie będziecie skazani na grupę z przewodnikiem, a będziecie mogli indywidualnie zwiedzić zamek i mimo to wiele się na jego temat dowiedzieć. Ziwedzaliśmy rok temu z całą rodziną i dzieciaki były zachwycone.

Gość gość
Tak jak wszyscy piszą - zdecydowanie warto. To piękne miasto. Mnie najbardziej ujął Trakt Królewski i Katedra Oliwska. Warto zaklepać sobie dobrze położony hotel, żeby nie tracić czasu na dojazdy, my mieszkaliśmy blisko starego miasta w http://www.amber-hotel.pl/ Hotel miał też strefę spa, więc to była dodatkowa przyjemność wakacyjna :)

Gość gość
A moim zdaniem Malbork piękna miejscowość i ma super restaurację * Lancelot

Gość gość
Robi wrażenie wielkość Redzkiego aquaparku. Byłem tam dotychczas tylko jeden raz bo mieszkam daleko, ale jak jeszcze będę w okolicy to się na pewno wybiorę. Na stronie - www.aquaparkreda.pl jest dużo zdjęć z całego obiektu, cennik, konkretne strefy są rozpisane. Warto sobie poczytać przed pierwszym przyjazdem. Pozdrawiam!

Polecam Trójmiasto rowerem. Warto. Gdynia to fajne miejsca na spokojny relaks.

W Gdańsku najbardziej podobał mi się rynek i Westerplatte. W Sopocie jest moja ulubiona plaża i ciekawy krzywy dom. W Gdańsku statki :D www.100club.pl

Gość gość
Zabawek dla małych dzieci to mają bardzo dużo w Aquapark Reda. Jak tam byłam z moim 4 latkiem to nie chciał z wody wychodzić. Jest tam takie specjalne miejsce wyznaczone dla mniejszych szkrabów, można spokojnie z maluchem przyjść. Ale dużo atrakcji jest też dla starszych, w tym te zjeżdżalnie, gdzie mnie od samego patrzenia na nie z dołu tętno wzrasta.

Gość olgaaaa1
Jest to jeden z moich ulubionych regionów w Polsce, szczególny sentyment mam do Gdańska. Kupiłam sobie nawet ostatnio bardzo fajny album krajoznawczym w księgarni https://ksiegarnia.conrad24.pl/468-krajoznawcze do którego często wracam. Na te wakacje również planuje tygodniowy wyjazd nad morze.

Gość gość
Zainteresuj się restauracjami, które przeszły Kuchenne Rewolucje. W Gdańsku od czasu do czasu się trafiają lokale z podobnymi metamorfozami i przyznam, że jest całkiem ciekawie. Jednym z takich przykładów jest www.panoramarestauracja.pl Często odwiedzam. Szczególnie rybka mi u nich smakuje z tradycyjnymi dodatkami. Ładnie podane, wystrój może nie jakiś wyrafinowany, ale ma w sobie „to coś”.

Gość gość
fajny temat

Gość gość
W ubiegłym roku miałem okazje wraz z małżonką odwiedzić trójmiasto. Największą frajdę na mnie zrobiło wynajęcie jachtu, dzięki firmie Sunsail, także polecam wszystkim, którzy poszukują atrakcji.

Gość gość
Uwielbiam trójmiasto, co prawda nie miałam okazji nigdy spędzać wakacji na jachcie, ale ciekawa perspektywa!

Gość gość
Jak jest się w tamtym regionie to tak naprawdę warto wszstkie trzy miasta zwiedzić. Jak jak byłam rok temu z chłopakiem to wynajęliśmy bardzo wygodny apartament nad morzem od http://www.victus-sopot.pl/ i to była świetna baza wypadowa.

Gość gość
Znamy gdański Amber Hotel http://www.amber-hotel.pl/ zdecydowanie fajne miejsce. Ja bym jeszcze dodała, że dobrze tam karmią, no ale strefa spa tez dla mnie nr 1.

Gość gość
Ja nie mogę z tymi reklamami... Spadajcie wszyscy na banany, a żeby was pokręciło!!!!!!! W Gdyni zwiedzać tylko skwer, akwarium to dno, szkda kasy, można wleźć na Kamienną Górę, iść do Orłowa na molo i klif. Poza tym nic nie ma, mo chyba że komuś syfiasta Świętojańska imponuje. Sopot to mekka imprezowiczów, syf kiła i mogiła, drogie molo, krótkie Monte Cassino i wsio, cały Zoppot. Gdańsk już lepiej, starówkę obleci się w pół godziny, zoo w ładny dzień jechać, bo zimno w lesie. Mój wujo kiedyś, chłopina 70+ po udarze, poszedł z laczka plażą i deptakuem na zmianę z Nowego Portu do Orłowa, dobrze że do Gdyni pod to okropne See Towers nie dotarł, choć niewiele brakowało :P Więc można też tak zwiedzać Trójmiasto :D

Gość gość
Bar Przystan niby jest kultowy, ale sie popsuł, zwlaszcza,ze rosnie konkurencja . Wciaz powstaja ciekawe nowe knajpki. Mieszkam niedaleko i przezylam pare rozczrowan - smak i cena. Tyle,ze absolutnie na wybrzezu nie nalezy jesc ryb w tymczasowych budach, bo z mrozonki , stary olej i brak higieny. Pamietajcie, Że Trojmiasto ma naprawdę swietne nowe muzea - Muzeum Solidarnosci, Muzeum II Wojny, Muzeum Emigracji ( w Gdyni)

Gość gość
Bardzo mi się podobało ostatnim razem na zjeżdżalniach w Aquapark Reda. Mogę to miejsce polecić absolutnie każdemu. W przeciwieństwie do wielu innych parków wodnych tutaj nie tylko młodzi mogą się dobrze wybawić, ale też tacy 40 letni emeryci jak ja ;-) Zjeżdżalnie są bardziej ekstremalne, ale też bezpieczne, spokojne, łagodne, idealne dla matki z dzieckiem na przykład. Największą atrakcją całego parku na pewno są rekiny, na pewno jest to dość dziwne doświadczenie taki spływ pośród pływających sharków.

Gość gość
Ogólnie w Polsce jest bardzo dużo miejsc, które warto zwiedzić. Ja ostatnio byłam z mężem na zamku w www.zamek-ogrodzieniec.pl. Zamek położony jest na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Bardzo nam się podobało.

Gość gość
Jak Pomorze, to koniecznie Malbork, który słynie nie tylko z Zamku, ale także świetnych zajazdów z pysznym jedzeniem na trasie :) Po zwiedzaniu koniecznie kierujcie się do zajazdu Jonatan o tutaj: www.zajazd-jonatan.pl. Polecam!

Gość gość
Dobre taksówki jeżdżą od City Plus ( www.cityplustaxi.pl ). Jak komuś zależy na komfortowej jeździe to bym ich polecała. Jeszcze nie miałam z nimi jakiś przygód. Taksówka podjeżdża na czas, przy składaniu zamówienia nie trzeba przesadnie długo czekać na obsługę. Nawet jak są godziny szczytu i dużo ludzi zamawia taxi to do nich stosunkowo szybko można się dodzwonić.

Gość gość
Na firmowe przyjęcie idealnie się nadaje Panorama w Zieleniaku, dobra lokalizacja, dużo miejsca, i rzeczywiście jest efektownie bo ten widok na Gdańsk to poezja, można by stamtąd niezłe zdjęcia porobić nomen omen – panoramy.

Gość gość
Poza samym zwiedzaniem powinieneś przede wszystkim poświęcić się znalezieniu noclegu, który ma największy wpływ na jakość wyjazdu. Odpowiedni wypoczynek sprawi, że tylko bardziej będzie Cię ciągnęło do zwiedzania okolic. Mogę Ci polecić apartamenty http://unoapartments.pl/ które wynajmuję za każdym razem gdy planuję posiedzieć w trójmieście. :)

Gość gość
Walcie się z tymi reklamami . Większość miejsc które polecacie to akurat psu na budę.

Gość gość
Wiele osob podczas zwiedzania ma problem ze znalezieniem fajnej knajpy. ja polecam restauracje Panorama w gdansku

Gość gość
Polecam zwiedzić całe trójmiasto !