Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniunitka

Kto mnie nauczy gotować?

Polecane posty

Gość rozpacz czarna rozpacz
witam wszystkie panie jak tu cicho

ja choruje wiec przez ten tydzien nic nie ugotowalam tylko albo lezalam w lozku albo myslalam co zrobic szybkiego wiec skonczylo sie na braku obiadow

życze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość barszcz czerwony
mam dylemat czy lepiej pokroic buraczki drobno w kosteczke czy zetrzec na tarce i jeszcze jedno co zrobić żeby kolor był ładny

dzieki dzisiaj bede miala ryz z tunczykiem i gorszkiem zielonym chyba o tym pisalam a jutro kotleciki z ziemniakow z sosem paprykowym a w niedziele mielone

barszcz zcerwony buraczki najlepiej pokroic w cwiartki lub osemki wlozyc na miske i lekko skropic octem lub sokiem z cytryny wtedy barszczyk bedzie mial ladny kolor a pozniej jak juz zmiekna w zupie mozesz je wyciagnac ostudzic i dopiero zetrzec na tarce ja tak zawsze robie i wychodzi super :) zreszta rozpacz probowala i chyba tez wyszedl w miare dobry :)

magija wracaj szybciutko do zdrowia ja mam dzisiaj pomidorowke bo przyjezdazja goscie i musze zjesc cos na szybko wiec juz wczoraj ugotowalam

dzieki wracam do zdrowia. m,am dobra opieke medyczna:D a barszcza robie tak jak mika kroje wkawalki takiw wieksze kropie sokiem z cytryny. potem jak juz ugotuje barszczyk to scieram na tarce. a barszczyk zeby byl ejszcze ladniejszy mozna wlac troszeczke koncentratu.

dziewczyny mam tuńczyka 4 puszki i nie mam pomysłu Może coś podpowiecie Na kolacje

rozpacz mozesz zrobic salatke z tunczyka. jedna to jest z dasolka czerwona cebulka czerwona i cos jeszcze nie pameitam. moze byc tez druga z ryzem papryka cebula i kukurydza a ja robie z tunczyka gotuje ryz wsypuje na rozpuszczone maslo dodaje tunczyka groszek konserwowy grzeje dolewam troche bulionu z warzyw sol pieprz i gotowe

napewno wypróbuje i dam znać jak wyszło

no to przekombinowalam. zwalam to na to ze jestem chora:D mam chyba zapalenie oskrzeli hehe. i robilam wczoraj krokiety z ziemniakow i do tego sos wegierskii. i co dodalam do masy matolek ze mnie za duzo maki ziemniaczanej i wyszly mi panierowane kluski slaske. ale spoko dalo sie zjesc. a wy co robicie bo cisza nastala. ja mam dzisiaj krem z kalafiora. a wieczorem zapiekanki po rzeszowsku:D

witam wszystkich cieplutko Zrobiłam tuńczyka z ryzem pycha dzisiaj mam tradycyjnie obiad z wczoraj Mam kolejne pytanie czy robicie pierogi z pasztetowa byłam wczoraj u znajomych oni to uwielbiaja ale nie miałam odwagi zapytać o szczegóły Magija 85 wracaj do zdrowia

jak nie umre z uduszenia to wroce do zdrowia. nie wiem jak sie robi piergo z pasztetowa prawdopdobnie tak jak z podrobami. a wiem ze sie sieka i sie nadziewa normalnie tym pierogi dodaje sie troche cebuli. ale o pierogach z pasztetowa to pierwszy raz slysze. a ktorego tunczyka z ryzem robilas tego z groszkiem na cieplo? i jak smakowalo?

Gość rozpacz czrna rozpacz
tak na ciepło córka troche sie krzywiła ale po zjedzeniu powiedziała pierwszy raz takie cudo jadłam ale w sumie dobre

jua jak to kombinowalam to sie tez krzywilam dawalam jeszcze do tego czasem pieczarek wszyscy moi znajomi tez sie krzywili ale jak potem zjedli to mowili ze pycha. a mowie ja mam dzisiaj zapiekanki rzeszowskie pyszotka:D a teraz jeszcze luyby zadzwonil ze chce mielone. wiec chyba podaruje sobie krem z kalafiorka

dziewczyny piszcie topik nam zniknie niebawem Ja mam dzisiaj pomidorowa z makaronem nie wiem dlaczego domownicy nie lubią z ryżem i naleśniki

czesc wszystkim ja wlasnie sie wydostaje spod tony papierow dzis na obiad mam pieczone ziemniaczki i kapustke biala zasmazana juz mi slinka cieknie a tu jeszcze godzina w pracy mnie czeka :P

Gość Tinkaa**
mikaa mozesz podac szczegóły tego pysznego obadku bo nigdy nie jadłam :)

Tinkaa a wiec tak ziemniaczki obierasz na patelni rozgrzewasz troche margaryny wrzucasz na to pokrojona w kostke cebule i kroisz ziemniaki w talarki albo jakies takie ja kroje byle jak dodajesz do tego ziele angielskie listek laurowy pipieprzw kulkach solisz i smazysz do miekkosci od czasu do czasu mieszajac kapusta biala kapuste szatkujesz na drobno zalewasz woda i gotujesz az bedzie miekka odcedzasz wode dodajesz pokrojona w kostke cebule robisz zasmazke na smalcu (smalec rozpuszczasz na patelni dodajesz do niego make zeby zrobila sie zlota papka taka gesta) dodajesz do kapusty wszystko dobrze mieszasz dodatkowo warto dactroche malcu do samej kapusty wtedy jest lepsza wszystko mieszasz doprawiasz do smaku sola pipieprzem octem i cukrem i gotowe do kapusty mozesz tez dodac ziemniaki gotowane np jak ci zostaly z poprzedniego dnia wtedy je rozgniatasz na drobno i wrzucasz do kapusty taka jest nawet lepsza jedyna rada z octem bardzo ostroznie najlepiej wlewac po kropelce :)

witam panie i mam pytanie W niedziele niestety nie będe mogła ugotować obiadu inne zajęcia chciałabym zrobić cos w sobote po pracy prosze o propozycje Nie moge zrobić flaków i fasolki po bretońsku

rozpacz mozesz zrobic normalny obiad i tylko odgrzac w niedziele np kotlety schabowe ziemniaczki i kaousta np taka jaka pisalam wczesniej robisz wszystko w sobote a w niedziele wkladasz do piekarnika i odgrzewasz a ziemniaczki chyba dasz rade zrobic w niedziele?? czy lepiej cos jedno garnkowego??

zrobie prawdopodobnie gulasz w sobote a w niedziele ugotuje ziemniaki i będe miała szybko obiadek w niedziele albo jak radzisz schabowe

dziekuje za rade napewno tak zrobie własnie dzisiaj juz kupiłam mięsko

czesc wszystkim ja sie wlasnie zastanawiam jaki zrobic w niedziele obiadek no i jeszcze nie wiem moze podsuniecie mi jakis pomysl??

witam wszystkie panie bardzo chetnie coś bym ci podsuneła ale ja robie wszystko bardzo tradycyjne W niedziele mam zawsze rosól a na drugie filety z kurczaka albo schab pieczony albo sznycle albo gulasz czasami robie schab nadziewany kiedys zrobiłam na drugie rybke ale domownicy nie byli zachwyceni

Gość TAKA TAM MAGDA
dziewczyny dajcie przepis na tani i szybki obiadek jak brak kasy przed pierwszym

Tanio to ja nie wiem.Mi zawsze wychodzi drogo,bo moja rodzina mięsożerna. Nie cierpię drobiu!!!A ciągle tylko piersi i piersi.Ale schabowe namoczę w mleku i czosnek dodam:) Sposób na barszczyk:buraczki obojętnie,ale należy poczekać aż się zagotuje i dolać albo octu albo cytryny,ale troszkę.Kolor gwarantowany,a buraki zmiękną.Bo jeśli od razu mocno zakwasimy to już się nie ugotują.Polecam spróbować.

witam wszystkich cieplutko w sobote na obiad obiecałam rodzince coś mącznego ale prawde mówiąc geniuszem kulinarnym nie jestem może jakieś rady i sugestie