Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara08

Pomocy! krwawienie z odstawienia nie wystapilo!!

Polecane posty

Gość sara08

zwracam sie z uprzejma prosba, o odpowiedz na moje pytanie. Lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne rigevidion i spytal mnie czy chce natychmiastowy efekt antykoncepcyjny (wtedy mam zazyc od pierwszego dnia miesiaczki) czy nie chce natychmiastowo byc zabezpieczona - wtedy powiedzial mi ze powinnam brac od 5. ja zdecydowalam sie brac od 5 dnia. i tak tez zrobilam, z tym że współżyłam z moim chłopakiem juz nastepnego dnia po wzieciu pierwszej tabletki, to bylo 21 lipca a nastepny stosunek byl za dwa dni. podobno powinnismy sie w te pierwsze dni zabezpieczyc jeszce w inny sposob,(my jednak tak nie zrobilismy) bo tabletki daja pewnosc tylkon wtedy jak sie je bierze od 1 dnia miesiaczki, ja jednak wzielam je od piatego! wiec martwie sie teraz. Dodam tez ze po wzieciu 21 tabletek nie zrobilam 5 dniowej przerwy tylko wzielam jeszce kolejne 4 lub 5 z nastepnego opakowania. czyli w sumie 25, 26 tabletek. odstawilam tabletki we wtorek. chcialam zrobic 5 dniowa przerwe. Krwawienie jednak nie wystapilo! i boje sie teraz . dodam jeszcze ze okolo 10 dni temu wymiotowalam rano nagle!! co mi sie nigdy nie zdarzalo! wczesniej bralam tez tabletki diane 35 i krwawienie z odstawienia zawsze wystepowalo na drugi dzien. a teraz juz jutro bedzie 4 dzien. Ja chce po pięciu dniach przerwy brac znowu tabletki. ale nie wiem co robic?! Pomóżcie!

Gość lilly23
Powinnaś zrobić test ciążowy. A czy zanim brałaś rigevidon miałaś przerwę w braniu tabletek czy zaczęłaś je brać jako kontynuację poprzednich. Jeśli jako kontynuację to nie powinnaś być w ciąży. Jeśli zaczęłaś brać po przerwie to niestety istnieje prawdopodobieżstwo, że mogło dojść do zapłodnienia.

Gość sara08
nie !! czesniej nie bralam zadnych tabletek. ale dodam ze juz dostalam ta rzekoma miesiaczke z odstawienia, ale i tak sie boje bo to przeciez krwawienie po zaprzestaniu brana tabletek a nie prawdziwy okres. wiec nie wiem. czy moge teraz zrobic test ciazowy jesli mam to krwawienie?

Gość lilly23
Skoro krwawienie wystąpiło to na 99,9% nie jesteś w ciąży. Krwawienie z odstawienia w pewnym sensie "zastępuje " krwawienie miesiączkowe, dzięki czemu macica może się pozbyć błony śluzowej, która narosła w czasie cyklu. Gdybyś była w ciąży to krwawienia by nie było. Wymiotować mogłaś ze względu na to, że tabletki jednak zaburzają naturalny rytm organizmu, w końcu to hormony... Co do testu w czasie krwawienia, niestety nie wiem czy można.

Gość lilly23
:) Mam małą radę na przyszłość. Najlepiej bierz tabletki w systemie 21 dni bierzesz, na 7 dni odstawiasz. Wtedy najlepiej zabezpieczają przed ciążą i wszystko jest jasne:) Krwawienie następuje w czasie przerwy i masz pewność:)